Ablam ve Çocuğuna aşırı düşkünlüğü

tubaturem06

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2014
1.566
1.072
31
Kızlar size bişey soracam . Benim ablamın 10 aylık bi oğlu var . Hamileliği süresince hep sorun yaşadı bebeğin eşi aşagı inmişti az az kanaması vardı her zaman .

Şimdi oğlan bi oyuncağını elinden alınca falan ağlama nöbeti geçiriyo . eli ayağı kupkuru oluyo falan nefesi gidiyo .
Ablam da onun öyle olduğunu görünce sinir krizi geçiriyo . En son çocuk elinde kendini apartmanın merdivenlerine koştu . Akli dengesini kaybediyo çocuk öyle olunca . Yardım etmek isteyen çocugu elinden almaya çalışan herkese çığlıklar atıyor.

Dün gece de olmuş çocuk öyle .
Gecenin bi vakti ablam penncereyi açmış çocuk nefes alsın diye ama öyle çok bağırmış ki OĞLUM oğlum diye karşı apartmandan insanlar pencerelerini açıp bakmışlar ne oluyo diye .

Ne yapmamız gerek bilmiyorum . Hiç böyle olup düzelen var mı aranızda . Ya da ne yapmamız lazım . Ben de hemen doktora götürelim ablamı dedim Psikiyatr gerekiyo mu sizce de ?

veya bu hangi hastalığın belirtisidir

acilen çocuğu doktora götürmeniz gerekir ablanızda hassas olduğu için psikolojik etkilenmiş olabilir çocuğun durumunu öğrendikten sonra ablanızın da psikolojik yardım alması gerekir çocuğun bu durumu ne zamandan beri var

acilen çocuğu doktora götürmeniz gerekir ablanızda hassas olduğu için psikolojik etkilenmiş olabilir çocuğun durumunu öğrendikten sonra ablanızın da psikolojik yardım alması gerekir çocuğun bu durumu ne zamandan beri var
çocugu götürdük hiç bi sorun yok doktor dediki büyüyünce geçeçektr .
ama ablamın rahatszlığını anlamadık

ablanın bu rahatsızlığı çocukla birlikte mi başladı önceden bu tarz belirtiler varmıydı sinirlilik hali vs gibi

şöyle açıklayım kuzenimin çocuğu nöbet geçiriyordu 3 yaş civarı geçti annesi biraz panik oluyordu bu durumda biz o hassas dönemlerde pek yalnız bırakmadık sonuçta o durumda iken çocuk annedende etkileniyordu psikolojik yardım aldı kısa bir süre ..kuzenim ve çocuk şuan çok iyi hatta kuzenim o zaman başka sıkıntılarla birlikte bu da üstüne gelince ne yapacağımı bilemiyordum yaptıklarımın farkında bile değildim siz anlattıkça biliyordum diyordu önemli olan ablanızın başka sıkıntısı varmı ona dikkat edin yaşadığı olay geçtikten sonra davranışlarını ona anlatın o haldeyken ne yaptığı hatırlamıyor olabilir ama kısa zamanda ikna edip psikolojik destek almasını sağlayın rahatlaması çocuk ve onun için yararlı olacaktır

Herkesin çocuğu kıymetli, herkes evladına normal derecede düşkündür.
Ama bu kadarı bana göre de tedavi edilmesi gereken bir hastalık boyutunda.

Bir kere bir anne olarak acil durumlarda olabildiğince soğukkanlı kalabilmesi gerekiyor.
Belki çok küçük durumları çocuğun gözünde de büyük hale getiriyordur bu tepkileriyle muhtemelen.

Bence yardım alması iyi olacaktır.

X