Ablam ve sözlüsü..:((

takeme2church

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2015
165
69
Şimdiden uyarayım biraz uzun olacak ama düşüncelerinizi çok merak ediyorum
Ablamım 3 yıllık bir birlikteliği var üniden aileler tanıştı sözlendiler fakat karşı tarafın ailesi egede bir kasabada yaşıyor ve gerçekten medeniyetten, konuşmadan, kültürden çooook uzaklar babam da bu tür şeylere çok önem verir ama ablamın nişanlısı(bundan sonra x diyeceğim) bitirdiği bölümden dolayı çok kültürlü bilgili biri buraya kadar her şey tamam

Asıl sorun x'in dedesi tamamen ata-erkil bi yapıdalar fazlasıyla.. dedenin bir oğlu üç torunu var x abi ilk torunu ve çok sever gelelim dedeye her şey dedeye sorularak yapılmış şu zaman kadar o hayır derse hayır evet derse evet onun izni olmadan bir şey olmamış adam kendini resmen ailenin kralı ilan etmiş.
buraya gelip tanıştıklarında babama oradaki evlerinden birini satıp buradan ev alacağını üstüne düşen her şeyi yapacağını söyledi babam kesinlikle bir şey istemedi çünkü biz de bu tür şeyle konuşulmaz babam doğru bulmaz fakat bu karşı tarafın yapmayacağı anlamına gelmiyor
her neyse şimdiyse dede yan çiziyor ev satılmıyor bahanesine getiriyor çünkü evimize gelip yaşadığımız yeri evimizi yani maddiyatımızın iyi olduğunu gördü.. evin alıcı var fakat istediği fiyattan 10bin aşşağı söyledi diye satmıyor
ve babamı arayıp evi şu kadara satarım ben torunum için yapıyorsan sende kızın için yap üstünü tamamla dedi
ayrıca babama düğünü de şu tarihte yapalım sen git bi korulara(düğünün yapılacağı yerler) bi bak dedi babamsa yaşına verip bir şey demdi bu konular telefonda konuşulmaz oysaki buraya gelip anlaşılmalı...ki babam gidip fiyatları öğrenince bizim gücümüz yetmez dedi

nişan için buraya geldiklerinde dede gelmedi yaşından dolayı sık seyahat edemiyor anne babası geldi babam açık bir dille kızım kira derdi çekemez ev olmazsa düğün olmaz dedi..bunu duyan dede ablamı arayıp baban yan çiziyor falan dedi ablamsa sizin muhattabınız ben değil babam dedi ablamdan boyun eğmeyi göremeyince bu iş olmaz atın yüzükleri hediyeler sizde kalsın helal olsun falan demiş ablamda siz buna karar vermezsiniz biz birbirimiz seviyoruz ve evlenicez diyerek telefonu suratına kapadı
x abiyse çok iyi yaptın bundan sonra arasa açmıyorsun demiş dedisini arayıp hesap sormuş dedesi olmaz bu iş falan demiş (x'in zoruna giden anne babasının bir şey yapmaması yapamaması)
x abi onlar senden bir şey istemedi sen vaat ettin sen bunları söyledin falan demiş dede de satmıyorum ev falan almıyorum eşyada demiş x abide senin gibi dedem yok demiş ve kapamış teli(ki şu zamana kadar ağzını açıp dedesine ne ters bir şey dedi ne diklendi ne de farklı bir şey yaptı...)
sonra babaannesi arayıp sen ona bakma oğlum falan demiş ama dedenin son sözü kiranızı ben öderim (ki bence 5 ay öder sonra çekilir köşesine ) bize düşen eşyaları da alırım
az önce x abi gelip babamla bu durumu konuştu babamsa dedesinin yaptığının çok ayıp olduğunu bir şey talep etmemesine rağmen ben yapar ederim diyim şimdi yan çizmesinin saygısızlık ve adam kandırmak olduğunu söyledi. ve dedenin parasına ihtiyacınız yok ben var olduğum sürece evinizde arabanız da ne isterseniz olur dedi fakat kesinlikle deden beni armasın bu vakte kadar hep alttan aldım ama bundan sonra bende gerektiği gibi konuşurum dedi

x abi gidince babam ablama sen x ten emin misin yolun başındayken düzgün kararlar al
evlendikten sonra yuvan yıkılırsa ben buna dayanamam falan dedi bunu demesinin sebebi x abi erkek gibi yumruğunu vurup ne ailesine rest cekiyor ne de onları dinleyip ablamdan vaz geciyor

babam annemle evlediğinde kimse arkasında değildi beş kuruşuda yoktu ama erkek gibi her şeyi üstlendi x abiyse şu zaman kadar dedesine iki çift laf bile edememişti... x abi gerçekten çok temiz kalpli iyi ve mükemmele yakın biri ama babam ve ben ablama sahip çıkabilir mi bu yandan çok korkuyoruz babam bunu da dile getirdi...
şimdi size sorarım bu dede tam bir şeref yoksunu değil mi?

Böyle meseleler olmis ancak ablanizin nişanlısı anladigim kadariyla ailesine resti çekmiş. Elbette ki tamamen iletişimini kesmesini bekleyemezsiniz ama ablanizin yanında olduğunu göstermiş anladigim kadariyla..
Insan sevdiği ve güvendiği adam ile başlamalı yola..
allah huzur versin inşallah.

Baban fazla alingan ve ters gibime geldi yahu..
Hem birsey beklemiyor hem dede kendini geri cekince saygisiz diyor..
Hersey birbirine girmis..
En iyisi hickimse karismasin evlenecek insanlar anlassin herseyi kendileri halletsin.
Yoksa böyle iki aile güc gösterisine giriyor sacma sapan ..

Ama çocuk zaten söyleyebileceği kadarını söylemiş. Yani ailesi ile tamamen ilişiğini kesecek hâli yok elbette. Bence bu yönü güzel.

Fakat babanız da ev almasın bana kalırsa. Eğer ablanızın ve sözlüsünün kira ödeyerek yaşayacak güçleri yoksa biraz daha bekleyebilirler evlenmek için.

Dedeyi boşverin. Dede kim ki? Nefret ederim böyle her taşın altından çıkan kıytırık tiplerden. Yalnız anne ile baba nerede tüm bunlar olur, torun dedeyle restleşirken?

Şeref yoksunu dememelisiniz. Yasli sonucta ve oyle yetismis, yetistirmis. Ataerkil olduklarindan yakiniyprsunuz ama su yazdiginiz yazida bircak sahiplenme , erkek gibi sirtlanmak, pisirik olmak gibi seylerden bahsetmissiniz. Evet dedenin yaptigi dogru degil ama belkide gercekten gucleri yetmiyordur

Babanizin söyledigi abes degilmi yani ?
Ev olmazsa dügün olmaz kismi hos olmamis
demekki torununa aslinda bir jest yapmak istemis, ama emrivaki olunca ters tepmis olabilir,sonucta kendi kazanmis,kendi parasi,ister sözünden döner,ister dönmez...

Burda bana cok hakli gibi gelmediniz....

Ama çocuk zaten söyleyebileceği kadarını söylemiş. Yani ailesi ile tamamen ilişiğini kesecek hâli yok elbette. Bence bu yönü güzel.

Fakat babanız da ev almasın bana kalırsa. Eğer ablanızın ve sözlüsünün kira ödeyerek yaşayacak güçleri yoksa biraz daha bekleyebilirler evlenmek için.

Dedeyi boşverin. Dede kim ki? Nefret ederim böyle her taşın altından çıkan kıytırık tiplerden. Yalnız anne ile baba nerede tüm bunlar olur, torun dedeyle restleşirken?

dede öyle bir hakimiyet kurmuş ki anne ve baba laf söyleyemiyor varla yok arası bir şeyler sembolik

Babanizin söyledigi abes degilmi yani ?
Ev olmazsa dügün olmaz kismi hos olmamis
demekki torununa aslinda bir jest yapmak istemis, ama emrivaki olunca ters tepmis olabilir,sonucta kendi kazanmis,kendi parasi,ister sözünden döner,ister dönmez...

Burda bana cok hakli gibi gelmediniz....

eğer en başta tanışma esnasında dede ev alacağının garantisini vermeseydi emin olun abbam sesini çıkarmazdı babam sıkıntısı bu kadar güvence verip sözlerinde durmaması
eğer o güvence olmasaydı babam biraz beklemelerini para biriktirmelerini isterdi ama dede öyle bir konuştu ki babamda güvendi şimdiyse yan çiziyor

eğer en başta tanışma esnasında dede ev alacağının garantisini vermeseydi emin olun abbam sesini çıkarmazdı babam sıkıntısı bu kadar güvence verip sözlerinde durmaması
eğer o güvence olmasaydı babam biraz beklemelerini para biriktirmelerini isterdi ama dede öyle bir konuştu ki babamda güvendi şimdiyse yan çiziyor
köprüyü gecesiye kadr kismina erken gelindi demekki...
dügün kolaylikla ertelenebilir, yok olmaz derlerse beraber calisip didinip kazanirlar...
Birbirini seven insanlar, ailelerine rest cekmek zorunda degil,kimse gökten zembille inmedi, fakat beraber mücadele etmek zorunda.
Birlik olmazsa,dede evde alsa,baban arabada alsa o is olmaz.Ki okudum kadariyla dedesine karismamasi gerektigini söylemis damat.Daha fazlasini da yapamaz sonucta henüz sözlü, nikahlisi degil bisey degil ...yani yanlis anlasilma olmasinda ne kadinlr var bdv de yazan,cocuklari oldugu halde sahip cikmiyor kocalari.Sözlüyken sahip cikiyorsa,evlenince kiymetini elbet blir

Dedenin aile üstündeki hükmü zaten tartisilmaz.
Benim düsündügüm, ev almak kredi cekmek neden,
Ayaklarinin üzerinde durup tek basina gecinemedikten
Sonra, zaten evlenmesinler.
Insanlar okadar borcla, dügününü, herseyini kendi
Yapiyo.

benim ablam şu zamana kadar bırakın borçu istediği her şey elinin alrında oldu ikiside devlet memuru aldıkları maaş belii yeni başladı işe babamsa ablamın bu tür sıkıntıda yapamayacağını biliyor ki dede evi almasa eşyaları almasada babam her şeyi halleder onda da sıkıntı yok ama bu kadar güvence verip işi bu kadar ciddileştirip yan çizmesi babamın sinirlerini bozuyor en başta bizde yok falan deseler ki adamın evleri var eminim babam tek çöp istemedz çünkü kendininde tek çöpü yoktu zamanında

Baban fazla alingan ve ters gibime geldi yahu..
Hem birsey beklemiyor hem dede kendini geri cekince saygisiz diyor..
Hersey birbirine girmis..
En iyisi hickimse karismasin evlenecek insanlar anlassin herseyi kendileri halletsin.
Yoksa böyle iki aile güc gösterisine giriyor sacma sapan ..

babamın bir şey istememesinin sebebi o tür görgüsüzlüğü yapmak istemeyip karşı tarafa bırakması ki karşı taraf daha tanışma anında nasıl ballandırarark anlatmıştı her şeyi babamda onay verdi doğal olarak ama iş resmiyete dönünce yan çizdi olmaz dedi babamın sıkıntısı bu

babanız ev olmazsa bu iş olmaz kızım kredi derdi cekemez demiş.böyle bir dunya yok ne yazık ki.adam kararını değiştirmiş yapcak birşey yok.ablanız ve nişanlısı sorunları çözerse sıkıntı olmaz.

bize bu güvenceyi verip iş değiştirince vaz gecmesi ne kadar etik ne kadar dürüst ne kadar doğru??

Dedenin ki ayıp da damat gücü yeteni yapsın. Dedesine güvenip de evlenmeye kalkmasın.

Atalarımız boşuna el şeyi ile gerdeğe girilmez dememişler.

Ablanız da evlenmek istiyorsa lüksten vazgeçecek; ne demek kira derdi çekemez.

Herkes annesinin karnından ev ile mi doğdu; bu devirde ev almak kolay mı?

Çalışır çabalar ev de alır eşya da; başkasının üstüne yıkılmaya gerek yok. Sizin babanızın da her şeylerini alması gereksiz bence

Bir de emek verilmeyen şeyler kıymetsiz olur; çalışıp kazanıp yapsınlar her şeyi

Şeref yoksunu dememelisiniz. Yasli sonucta ve oyle yetismis, yetistirmis. Ataerkil olduklarindan yakiniyprsunuz ama su yazdiginiz yazida bircak sahiplenme , erkek gibi sirtlanmak, pisirik olmak gibi seylerden bahsetmissiniz. Evet dedenin yaptigi dogru degil ama belkide gercekten gucleri yetmiyordur

6 evi 1 dükkanı ve zeytin bahceleri olan bir insanın mı durumu yok?

bize bu güvenceyi verip iş değiştirince vaz gecmesi ne kadar etik ne kadar dürüst ne kadar doğru??
elden gelen öğün olmaz o da vaktinde gelmez diye bir söz vardır..ablanız ve nişanlısı kendı emekleriyle ev alabilirler çoğu insanın yaptıgı gibi.en önemli olan nişanlısıın yanında olmasıydı ve olmuş zaten.dedenin kendi evi verip vermemek de tercihi davranış hoş değil ama yapcak birşey yok.babanız da düğün olmaz davranışı hoş gelmedi açıkcası.

X