Acaba vazgecmek zorundamiyim?

sinem99

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2015
7
0
29
Merhaba ben siteye yeni katiltim..
eminim bir cogunuz yasca benden cok buyuksunuz ve cok deneyiminiz var simdiden cok tesekkur ederim vakit ayirdiginiz icin..

Ben yurt disinda yasiyorum ve yaklasik 1 bucuk yildir birisiyle iliskim var cidden bana cok dger veriyo cok katlaniyo bana.. bazen annem babam gibi oluyo hasta oldugumda doktora goturuyo..
ayri sehirlerde kaliyoruz 1.5 saatlik yok olmasina ragmen haftada 2-3 kere gelir bir saatligine beni gormeye..
cok zorluklar gecirdim ve hepsinde yanimdaydi.. kac kere ayrilmak istedim bulundugumuz durum yuzunden hayatta beni birakmadi..
yurt disinda yasamama ragmen oda musluman ve hatta yarim sene once beraber namaz kilmaya basladik ...
cidden cok seviyoruz
sorun: O kendisi arap onlarda ne kadar bizim gibi olsada ailesi biraz kendi iclerine kapanik ozellikle babasi..
konuyu yakinda babasina acicak ama korkuyoruz ikimizde cok korkuyoruz..
ya babasi bunu kabullenmezse?
ama ben cidden cok seviyorum onu ailesinide haala tanismadigim halde cok seviyorum ve saygi duyuyorum onlara..
kendisi annemle gorustugunde annem ona; oglum bu kader kismettir kaderinizde yaziliysa kimse onunuzde duramaz demis..
aslinda dogruda, fakat bilmiyorum icimden bir ses sanki babasi kabul etmicek diyo ve benim cok canim yaniyo iki gecedir uyuyamiyorum artik..
sizin dusuncelerinizi alabilirmiyim?

o 99 doğum tarihin mi? hayır ben algılayamadım bi an yaşınız kaç?

Hayir elbette degil o sadece kullanici adima ek o kadar..
yasim 21 :)

bazen yorum yaparken karşıdakinin yaşını bilmemek de yanlış yoruma sebep olabiliyor onun için sordum.

babasının kabul etmemesi tek sorununuz olmamalı bence şu an.

çok kendimi de anlatmak istemiyorum her konuda ama 27 yaşındayım, 9 yıllık ilişkim var, 5 aydır sözlüyüm. ben egeliyim sevgilim karadenizli. ve kültür farkından dolayı o kadar çok sorun yaşadım ki anlatamam. kopma noktasındayız şu an resmen.

1.si yaşın çok küçük. ben o yaştayken sorun etmeyeceğim şeyleri şimdi sorun ediyorum mesela.
2.si seninki bölge farkı da değil. çok daha ciddi kültürel farklarınız var.
3.sü babasının onay vermemesi durumunda ne yapacağınıza ilişkin konuştunuz mu?

Zaten
bazen yorum yaparken karşıdakinin yaşını bilmemek de yanlış yoruma sebep olabiliyor onun için sordum.

babasının kabul etmemesi tek sorununuz olmamalı bence şu an.

çok kendimi de anlatmak istemiyorum her konuda ama 27 yaşındayım, 9 yıllık ilişkim var, 5 aydır sözlüyüm. ben egeliyim sevgilim karadenizli. ve kültür farkından dolayı o kadar çok sorun yaşadım ki anlatamam. kopma noktasındayız şu an resmen.

1.si yaşın çok küçük. ben o yaştayken sorun etmeyeceğim şeyleri şimdi sorun ediyorum mesela.
2.si seninki bölge farkı da değil. çok daha ciddi kültürel farklarınız var.
3.sü babasının onay vermemesi durumunda ne yapacağınıza ilişkin konuştunuz mu?
zaten suan kesinlikle evliligi dusunmuyoruz fakat ciddiyiz..
Ve ben ona git gide cok baglAniyorum oda bana.. Bilmek istiyoruz iki tarafinda dusuncesini
Acikcasi kulturel fark hic yok nerdeyse cidden ayni benim ailem gibiler bunu gordugum icin bundan korkmuyorum..
Evet konustukca o son nefesime kadar onlari ikna edicem diyor.. Ailesinin benimle sorunu yok, tek sorun dediginiz gibi onlara gore eski kafalilar kulturel fark..

Sizin iliskiniz icinde cok uzuldum duyduguma.. Fakat inanin yasca elbette benden buyuksunuz.. Ama biseylere sevdiginiz zaman gogus gerebiliyorsunuz lutfen iliskinizi ve sorunlarinizi tekrar gozden gecirin:/

Zaten

Ve ben ona git gide cok baglAniyorum oda bana.. Bilmek istiyoruz iki tarafinda dusuncesini
Acikcasi kulturel fark hic yok nerdeyse cidden ayni benim ailem gibiler bunu gordugum icin bundan korkmuyorum..
Evet konustukca o son nefesime kadar onlari ikna edicem diyor.. Ailesinin benimle sorunu yok, tek sorun dediginiz gibi onlara gore eski kafalilar kulturel fark..

Sizin iliskiniz icinde cok uzuldum duyduguma.. Fakat inanin yasca elbette benden buyuksunuz.. Ama biseylere sevdiginiz zaman gogus gerebiliyorsunuz lutfen iliskinizi ve sorunlarinizi tekrar gozden gecirin:/

Aynı mesaj içinde ailesinin farkı yok aynı benim ailem gibi diyor sonrada eski kafalılar kültürel fark diyorsun. Önce aileler arasındaki farkı netleştir bence..
Ve profilinde 19 yazıyor 21 yaş demişsin hangisi doğru bilmiyorum ama ikiside daha cok erken ciddi adımlar atmak için.
Ama illa söyleyelim öğrenelim diyorsanızda madem erkek arkadaşın savasır ikna ederim diyor stres yapma kendine bukadar

Hayırlısı olsun hakkınızda

Zaten

bak canım, şu an böyle düşünmen çok normal. senin yaşındayken ben de öyle diyordum.

"eski kafalılar" dediğin olay başlı başına sorun.
nişan çarşısına cümbür cemaat gidersiniz, eşya bakmaya cümbür cemaat gidersiniz. senin fikrin sorulmaz çünkü hem küçüksün hem gelinsin. düğüne karışamazsın.hiçbir konuda söz hakkın olmaz. gerdek ertesi çarşaf isterler. çocuğuna isim koyarlar hatta küçüksün diye ya sana yerleşirler ya elinden alırlar. "yapmazlar" deme, yazdıklarımın çoğu eski adetler. ve sen bunlara karşı çıkabilecek kadar dişli misin onu iyi düşün.

bunların hepsi olacak demiyorum bak, olabilir diyorum. en azından bence biraz daha büyü, olgunlaş, bazı şeyleri gör geçir, kafanda evlilikten ne beklediğine dair net fikirlerin olsun.

ben önceden "ay habersiz misafirden nolucak canım" derdim, şimdi "gecelikli falan olabilirim, sevişiyor bile olabilirim habersiz gelmek ne demek" diyorum.

ailelerle tanışmak, onay almak için çok erken bence. çünkü senin bazı fikirlerin değiştiğinde "büyüdü, olgunlaştı" demezler de, "köprüyü geçene kadar ayıya dayı dedi" derler.

Aynı mesaj içinde ailesinin farkı yok aynı benim ailem gibi diyor sonrada eski kafalılar kültürel fark diyorsun. Önce aileler arasındaki farkı netleştir bence..
Ve profilinde 19 yazıyor 21 yaş demişsin hangisi doğru bilmiyorum ama ikiside daha cok erken ciddi adımlar atmak için.
Ama illa söyleyelim öğrenelim diyorsanızda madem erkek arkadaşın savasır ikna ederim diyor stres yapma kendine bukadar

Hayırlısı olsun hakkınızda
Yanlis oldu.. Aileler arasinda fark yok benim ailemde yasam tarzi,konusma , davranma sekli herseyde onlar gibi ayni arkadasimin babasi kulturel fark yuzunden karsi cikiyo..
Evet seneyi yanliz yazmisim duzeltemedim pardon..
Iste stres yapmamaya calisiyorum fakat olmuyo..
Korkuyorum

Tesekkur
bak canım, şu an böyle düşünmen çok normal. senin yaşındayken ben de öyle diyordum.

"eski kafalılar" dediğin olay başlı başına sorun.
nişan çarşısına cümbür cemaat gidersiniz, eşya bakmaya cümbür cemaat gidersiniz. senin fikrin sorulmaz çünkü hem küçüksün hem gelinsin. düğüne karışamazsın.hiçbir konuda söz hakkın olmaz. gerdek ertesi çarşaf isterler. çocuğuna isim koyarlar hatta küçüksün diye ya sana yerleşirler ya elinden alırlar. "yapmazlar" deme, yazdıklarımın çoğu eski adetler. ve sen bunlara karşı çıkabilecek kadar dişli misin onu iyi düşün.

bunların hepsi olacak demiyorum bak, olabilir diyorum. en azından bence biraz daha büyü, olgunlaş, bazı şeyleri gör geçir, kafanda evlilikten ne beklediğine dair net fikirlerin olsun.

ben önceden "ay habersiz misafirden nolucak canım" derdim, şimdi "gecelikli falan olabilirim, sevişiyor bile olabilirim habersiz gelmek ne demek" diyorum.

ailelerle tanışmak, onay almak için çok erken bence. çünkü senin bazı fikirlerin değiştiğinde "büyüdü, olgunlaştı" demezler de, "köprüyü geçene kadar ayıya dayı dedi" derler.
tesekkur ederim cidden.. Soylemeden duramicagim cidden cok etkileyici bor konusman var :) cidden cok guzel acikliyorsun..
Tabikide dediklerinde yuzde yuz katiliyorum ..
Fakat sanirim ilk askim oldugu icinde cok aciyo canim..

Tesekkur

tesekkur ederim cidden.. Soylemeden duramicagim cidden cok etkileyici bor konusman var :) cidden cok guzel acikliyorsun..
Tabikide dediklerinde yuzde yuz katiliyorum ..
Fakat sanirim ilk askim oldugu icinde cok aciyo canim..

öncelikle teşekkür ediyorum.

ama bak canının acıması için sebep yok şu an. evlilik düşünmüyorsanız aileleri işin içine sokmayın. evlenme zamanınız geldiğinde kararınızı bildirirsiniz. yaş da önemli. 21 yaşındayken ailelere evlenmek istediğinizi söylersiniz, 25 yaşındayken ailelere evleneceğinizi ve desteklerini beklediğinizi bildirirsiniz.

o kayınvalidem var ya, bak kadın kötü bi kadın değil asla. ama ben 20-21 yaşında olsam "sen küçüksün, sen cahilsin, bilemezsin, ben her şeyin en iyisini bilirim" der, beni bi kenara atar, evimi düzer, düğünümü yapar, sonra da evliliğim süresince ne yaptığımı kontrol ederdi. çekmecelerimi dolaplarımı falan düzenlerdi. o yaşta ben de buna ses çıkarmazdım, "ben sevgilimi seviyorum, önemli olan bizim aynı evde olmamız" derdim. kadın bana şimdi de aynılarını söylüyor ama ben sesimi çıkarıyorum. çünkü evliliğin aynı evde yaşamaktan ibaret olmadığını artık biliyorum.

ayrılın demiyorum sana, yanlış anlama. ama en azından biraz daha büyümeyi bekleyin ailelerle ciddi ilişkiler içine girmek için. bu zamanlarınızın da tadını çıkarın. söz kesilmesinden öncesini ben çok özlüyorum çünkü. ne güzel gezer dolaşır muhabbet ederdik. şimdi tek yaptığımız "nolcaz biz, napcaz biz, anan bi şey dedi mi, beyaz eşya inox mu olsun, benim beğendiğim koltuk takımını sen neden beğenmiyorsun, doğru düzgün başbaşa kalamıyoruz". bunları zaten yaşayacaksınız ki siz. eninde sonunda bunlar başınıza gelecek. ama bunları yaşamaya başladıktan sonra öncesi asla geri gelmeyecek.

X