Nakış Açıklamalı dantel masa örtüsü modeli ,örneği

Kanaviçe Şemaları, Kurdele Nakışı Tekniği, Nakış Şemaları, Aplike Teknikleri, Aplike Modelleri, Nakış Teknikleri, Yaptığımız Nakış Örnekleri Nakış hakkında öğrenmek istediğiniz tüm teknik ve modellerin olduğu başlıktır.

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.043
30.457
61
dantel5.jpg

4 adet 20grlık yumak yeterlidir. Ağ ipinden daha zarif görünüm veren 40 no dantel ipliği ile örülmüş bir dantel örtü.

Altı parçalı örnek görünümündeki model, orta göbekten başlanır. Yuvarlak zincir ayaklı göbekten sonra ikişer zincir petekten, her sırada sagdan ve soldan birer petek arttırılarak devam edilir. Her parçada sıkiğneli motif tekrarlanır.

Eki Görüntüle 1474845

4 adet 20grlık yumak yeterlidir. Ağ ipinden daha zarif görünüm veren 40 no dantel ipliği ile örülmüş bir dantel örtü.

Altı parçalı örnek görünümündeki model, orta göbekten başlanır. Yuvarlak zincir ayaklı göbekten sonra ikişer zincir petekten, her sırada sagdan ve soldan birer petek arttırılarak devam edilir. Her parçada sıkiğneli motif tekrarlanır.
ellerine sağlık...ama gözlerinede yazık..
bende yıllaaaar evvel çok dantel işi yapardım..geceleri 2-3 lere kadar oturur örerde örerdim
öyle alışmıştımki bir yandan tv izler bir yandan elim dantel örerdi..neler yaptım neler en zor modelleri sık iğne olanları yapardım....ama hep aldılar o istedi verdim bu istedi verdim kardeşim istedi verdim..komşuya bile verdim..ama ben onlardan iğne bile görmedim..evime baksan bir peçete bile yok...dış kapının mandalı yani eşimin çoooook uzak akrabası geldiğinde elimde danteli gördümü ay banada yap bundan derlerdi..ama hiç bu kadının ihtiyacı varmı kiralıkmı yapıyor demezlerdi..şu fiyata yapıyorum dediğimde ellerinden bırakırlardı..bedavayı sever millet..
şimdi evimin işini yemeğimi yaptıktan sonra popoyu devirip tv izliyorum..inanırmısın zincir çekmeyi bile unuttum adı kaldı sadece..

Ben örmüyorum zaten:).örmek isteyen hanımlara örnek olsun diye koydum:).Bizim milletimiz zaten tepeye binmeyi seviyor:)

X