Acil ablalar tercihhh :(

journeyss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2014
150
31
27
Ablalar yine ben yine üniversite maceralarım :KK43:
Şimdi benim sormak istediğim bikaç şey var öncelikle ben kendi bölümüme gitmek istediğimde OBP puanımla mı tercih yapıyorum bunu öğrenmek istiyorum.
Ve ve ve farklı bir bölüm seçmek istediğimde puanları tutmuyor fakat başarı sıralamam tutuyor sizce yazsam tutar mı? :KK64:
Birde sormak istediğim tercih yaptığım yerde koşullar diye birşey yazıyor o ne demek anlamadım :KK43:

Canım benim yardım etmek isterdim ama benim zamanımda sistem değişikti. O yüzden yardımcı olamıyorum. Sana tavsiyem; git bir dershaneden yardım al. O dershanenin öğrencisi olman gerekmiyor; gelen her öğrenciye tercihlerini yapmada yardım ediyorlar. Hem sorularına cevap bulursun hemde beraber tercih listeni oluşturursunuz. Tercihlerini kendi başına yapmamanı öneriyorum. Riskli ve ciddi bir iş.. İstediğin yeri kazanmanı diliyorum..:KK25:

Canım benim yardım etmek isterdim ama benim zamanımda sistem değişikti. O yüzden yardımcı olamıyorum. Sana tavsiyem; git bir dershaneden yardım al. O dershanenin öğrencisi olman gerekmiyor; gelen her öğrenciye tercihlerini yapmada yardım ediyorlar. Hem sorularına cevap bulursun hemde beraber tercih listeni oluşturursunuz. Tercihlerini kendi başına yapmamanı öneriyorum. Riskli ve ciddi bir iş.. İstediğin yeri kazanmanı diliyorum..:KK25:
2 dersaneye gittim ama yardım etmediler ve okulada gittim rehber öğretmenler izinliymiş oda olmadı tek kaldım yani :KK43::KK43:

Meslek lise mezunları kendi alanlarındaki 2önlisans programlarına sınavsız geçiş yapabiliyorlar. Bunun koşullarından biri OBP. Ama öncelik değil. Alan dışı tercihlerine sıralama daha kesin sonu verir. Açıklamalar kılavuzun sonunda yer alıyor ordan bakabilirsin

Meslek lisesi cikisli olmadigim icin bilmiyorum ama burda bi cevap arayacagina bir rehber ogretmenle gorussene? Okulunun vs

ilindeki rehberlik araştırma merkezleri var oraya git. yada başka okulun rehber hocasına ulaş. en iyi yol...

Meslek lise mezunları kendi alanlarındaki 2önlisans programlarına sınavsız geçiş yapabiliyorlar. Bunun koşullarından biri OBP. Ama öncelik değil. Alan dışı tercihlerine sıralama daha kesin sonu verir. Açıklamalar kılavuzun sonunda yer alıyor ordan bakabilirsin
yani kendi bölümüme tercih yaptığımda diploma puanı mı obp mi yoksa ygs puanıyla mı alıcaklar

Kendi alaninda Öncelik METEB içi yada dışı olmasıdır. Ondan sonra OBP bakılır. Yani Istanbuldaysan vandaki kişinin OBP 500 olsa bile istanbulda bölümlere öncelikli olarak yerlesirsin.

Kendi alaninda Öncelik METEB içi yada dışı olmasıdır. Ondan sonra OBP bakılır. Yani Istanbuldaysan vandaki kişinin OBP 500 olsa bile istanbulda bölümlere öncelikli olarak yerlesirsin.
ben şimdi tercihlerimi yapıcam obp puanıma göre yapıyorum o zaman?

sistem değiştiği için ben de yardımcı olamıyorum. sadece şunu söyliyeyim sıralaman tutuyorsa yazabilirsin.sıralama puandan daha önemlidir.

X