Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
1,5 aylık bir kız var.sütüm ortalama 2 göğüsden birden 125 ml çıkıyor.ilk ay kilo alımı hjaftalık ortalama 300 gr şeklindeydi fakat bu hafta 100 gr aldı ve huysuzluğu arttı.doymadığı yönünde endişelerim var kesintisiz uyumuyor doğru dürüst emmiyor.ne yapıcağımı şaşırdım.acaba mamaya geçsem bir öğün denesemmi ne yapsam?acil yardımınıza ihtiyacım var!
Doktorunuza danışın derim. Kilo alınımına göre o size mama takviyesi gerekli mi yardımcı olacaktır. Belki başka bir tavsiyede bulunabilir.
Bildiğim kadarıyla bir ayda 400 gr alıyorsa mamaya gerek yok.
125 ml süt ile 1,5 aylık bebek çok rahat doyar.
Bazı ay 100 gr da alabilir, 1 kilo da alabilir
Bu değişkenlik gösterir.
Deliksiz uyumamasının sebebi gaz olabilir
Ayrıca uyursa bile 3 saatte bir , uykusunu bölüp veya uykuda emzirin. 5 kilo olana kadar buna uymaya özen gösterin.
Yoksa kan şekeri düşebilir.
Burda yazılanlar aklınızda bulunsun fakat sizi en çok doktoru rahatlatır. Aylık kontrolünde danışın derim
İyi geceler :)
Bir Dost Sesi
Kayıtlı Üye
bebeğinizin kilo alımında bir sıkıntı yok, kaldı ki haftalık değil aylık sonuçlar önemlidir..
sağıldığında gelen süt miktarı normal miktardan azdır.. yani bebeğinizin emdiğinde ulaştığı süt miktarı daha fazladır.. sakın mamaya başlamayın.. sık sık emzirin (bebek istiyorsa yarım saatte bir dahi emzirin, en fazla ara 2 saat olsun) çünkü emzirdikçe sütünüz daha da artacak.. göğsüm süt dolmadı, sütüm yok ya da sütüm az gibi düşünmeyin, göğüs boş olsa bile bebek emmeye başladığında süt gelir ve o da ona yeter.. gazını çıkarmayı ihmal etmeyin.. bol bol da su için..
bez takibi yapın, kaç kere ne yaptığına dikkat edin..
sevgiler..