• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Acımasızlık mı ettim bilmiyorum

Aynen bunu yazacaktım. 50 bin lira, 100 bin liralık gelire 600bin lira ceza mı çıkar ... vergi cezaları gayet insancıl Türkiyede.

Konuya tek yorumum var.

1. Diyelim ki adam doğru söylüyor, ablacığım ne acıması aklın yerinde mş senin adam bariz vergi kaçırmış. Hiçbir muhasebeci öyle hatalar yapmıyor ADAM BİLE İSTEYE VERGİ KAÇIRMIŞ DOLANDIRICI yani. Minnoşça gelir beyan etmemek diye bir şey yok, bariz bilreke beyan etmemek var o da vergi kaçırmaya giriyor.

2. Bana kalırsa vergi borcu yalan 600binlik ceza için en az 5milyon tl kaçırmak gerekiyor. bence bu ibiş coin moinde battı şimdi de seni acındırıp seni söğüşleme derdinde.

3.Ailesi de ultra ahlaksız ve rezil insanlar, hangi şerefli aile oğlunun elin kızından para dilenmesine izin veriri?? Bunlar ailecek yvşak resmen çete olmuşlar seni sömürüyorlar.

Senin anan baban yok mu, adam paspal sigara da içiyor leş gibi cep delik cepten delik ailesi sana bu çulsuzu al diye yapışmış eee senin ailen nerde haydi sende akıl yok ailen neden sahip çıkmıyor?? Arkadaşın da mı yok?? Bu aileye sen kurban edileceksin haberin olsun. Paran var, birikimin var sen o parayı bedavaya mı kazanıyorsun, her ay vergisini ödeyen sen eşşek misin?? Sakın verme paranı bak bu kadar yorum yaptık. Bu hıyarı da ailesini de engelle gitsin sakın görüşme.
Son paragrafta yorum bana gibi olmuş bir an garip oldum hahah😂

Ya bu kadar para yedirmeye, elinizdeki avucunuzdakini bi adama vermeye merakınız vardıysa keske eski eşinize verseydiniz. Gül gibi geçinip giderdiniz yani boşuna boşanmışsınız. Şimdi daha iyisini mi bulmuş oldunuz? Gencecik çalışan kadınsınız yahu bunu mu layik görüyorsunuz kendinize? Yazık yani

Sallantıda olan bir ilişkide bu kadar büyük bir miktar parayı vermeyin bence. Ayrılırsanız belki inat eder geri ödemez. Borcu için bir şey diyemeyeceğim insanlık hali belki ama parasının çok değerli olmadığı da ortada. Sizse bu konuyu önemsiyorsunuz, kazanma ve harcama alışkanlıklarınız farklı. Sadece bu konuda değil, giyim kuşam ve sigara gibi konularda da uyumsuzsunuz. Olmayan bir şeyi zorlayıp vakit kaybetmek yerine ilerlemeyi bakın.

Oyle bi anda gel sana 600bin diye ceza yapistirmiyolar, o paralarin aciklamasi vardir diye seni cagiriyolar vergi dairesine. Kendini acikliyosun , en kaba haliyle pazarlik yapiyosun. Onunda odeme vadesi uzun oluyor. Yarin öde demiyolar. Yani bu adam bu isi 2 ay once ogrenmis zaten. Bu adamin 6milyon kazancak kapasitesi oldugunu düşünmüyorum bu arada. Bencede kumar coin biseye takildi
Hemen yarın öde işi de şöyle oluyor o bölünen taksitleri 3 kere ödemezsen artık daha taksit yapma hakkın bitiyor (nerden bildiğimi sormayın mlsf) topluca ödemek zorunda kalıyorsun yani bu iş bugün oldu bugün ödedim işi değil hatta muhasebeciler bile böleriz bunu diyor daha siz sormadan hiçbiri hadi öde demiyor hatta benim ex muhasebeci bazı borçlar için bana ödeme yapılandırma gelcek ödeme falanca tarihte şu kadarı silinebilir bekle şu bu diye söylüyordu

Ya bu kadar para yedirmeye, elinizdeki avucunuzdakini bi adama vermeye merakınız vardıysa keske eski eşinize verseydiniz. Gül gibi geçinip giderdiniz yani boşuna boşanmışsınız. Şimdi daha iyisini mi bulmuş oldunuz? Gencecik çalışan kadınsınız yahu bunu mu layik görüyorsunuz kendinize? Yazık yani
Ablacım okuman yazman yok mu ? Vermedim zaten vermeyeceğim de. Ben size başka bişey soruyorum , yani gerçekten şu ki bdv de okuduğunu anlamayan üstüne bir de konu sahibesine laf sokan insanları ben anlamıyorum. Sizin yazdığınız yorumla alakalı bişey yok ki konuda.

Serbest çalışanlar ve esnaflar arada öder böyle cezalar, dikkat edilse takip edilse de gözden kaçan olur arada ödenir,
burada sizi bağlayan hiç bir durum yok aslında ama siz para diye size geldiği için güven duymuyorsunuz haklı olarak, diğer konularınızdan da yola çıkarak ayrılmanız gerektiğini düşünüyorum.

Vermiştim ama 30bin kadar, ödedi hemen.
filmlerde dizilerde ve muge anlilarda hep erkek once insani bir borc alir cok cok acil bir durum icin sonra onu öder. tekrar alir tekrar oder hatta fazlasini verir teşekkür icin, kendini cok iyi hissettirir. en son gercekten yüklü bir miktar alir sonra kendi paranin dilencisi olursun

bu durumda muhasebeci sorumlu olmuyor mu
yapmak için para aldığı işi eksik yapıp zarara sebep oluyor
nasıl ceza almıyor
hiç anlamadım
babaminkinde serbest muhasebeciydi boyle babam gibi birsuru musterisi vardi. hicbir sorumluluk kabul etmedi - bilmiyorum ya eger muhasebeci sorumlu olsaydi böyle yüklü rakamlardan kimse bu riskli isi secmezdi heralde.
Yani hayatta bu herkesin başına gelebilir ama ihmal söz konusu. Yani 600bin tl den bahsediyoruz.
tabii ya 600bin cok para. benim fazla dedigim bize o donem fazla gelen bir rakamdi, 600 binin yanindan gecmez
ama bak MissCherryBlossom MissCherryBlossom link paylasmis.
Yalan dolan inanmayın... fatura vermemenin cezası ilk seferde 14.000lira, sonrasında fatura bedelinin %10u kadar. 600bin ceza icin 6milyon lira beyan edilmemiş gelir gerekiyor en az. Adam cep delik cepken delik, kesin kumar coin turu islere takıldı. İsteyenler buyursun: Fatura Kesme Şartları ve Fatura Kesmeme Cezaları 2025 | Jestiyon

Gercekten 600bini yedigini hiç düşünmüyorum, muhasebeciler gayet akilli o kadar cezayı yiyecek kimse yok.
faturasiz islemin cezasi 14binmis.
ve herkes yazmis taksitlendiriliyor diye.
sen emin misin 600bin gibi bir rakamin cidden vergi icin oldugjna

babaminkinde serbest muhasebeciydi boyle babam gibi birsuru musterisi vardi. hicbir sorumluluk kabul etmedi - bilmiyorum ya eger muhasebeci sorumlu olsaydi böyle yüklü rakamlardan kimse bu riskli isi secmezdi heralde.

tabii ya 600bin cok para. benim fazla dedigim bize o donem fazla gelen bir rakamdi, 600 binin yanindan gecmez
ama bak MissCherryBlossom MissCherryBlossom link paylasmis.

faturasiz islemin cezasi 14binmis.
ve herkes yazmis taksitlendiriliyor diye.
sen emin misin 600bin gibi bir rakamin cidden vergi icin oldugjna
Geriye dönük olabilir , bir de şimdi yapay zeka hesaplıyormuş muhtemelen acımasızca ve geri dönük faizli

Ablacım okuman yazman yok mu ? Vermedim zaten vermeyeceğim de. Ben size başka bişey soruyorum , yani gerçekten şu ki bdv de okuduğunu anlamayan üstüne bir de konu sahibesine laf sokan insanları ben anlamıyorum. Sizin yazdığınız yorumla alakalı bişey yok ki konuda.
Bazı üyeler için insan parmağını bile yormamalı gerçekten.

Back
X