Merhaba arkadaşlar benim derdim de adet düzensizliği hatta düzensizlik ötesi birşey Kasım ayından beri adet görmüyordum(her zaman 2 ayda bir şeklinde düzensizlik vardı bende) evliyim ama eşimle uzak yerlerdeydik sene boyunca,yani gebelik de yok. sonunda arkadaşımın ısrarı ile doktora gittim.Önceden de gidip tedaviyi yarım bırakmıştım doktorun davranışları değişince...önceden cyclo kullandım işe de yarıyordu sanki. neyse hakkarideydim kasımdan beri ve orada 1 tane doktorumuz var gittim muayene oldum ultrason güzeldi.adet görmem için "progestan" verdi ve adet oldum 3. gününde kan testleri tüm infertiliteleri yaptı. herşey normal dedi sadece bir hormonun değeri yüksek dedi adı neydi östrojen mi tam hatırlamıyorum. progestana devam dedi 15 gün kullan 15 gün kullanma tatilden dönene kadar yani 3 ay.
ilk 15 günlük dönemi kullandım ama her hafta hastalanır oldum delireceğim...tatilim zehir olacak...balayına gidemedik daha:) her neyse sorun şu neden her hafta olmaya başladım arada sadece 6 gün var bu son adetimle bir önceki arasında... doktoru aradım bu sefer "orgametril" kullan dedi 2-3 güne kadar keser adetini dedi.ama progestan la aynı özelliğe sahip bir ilaç. ben de düşündüm madem 2-3 güne kadar keser,zaten 2-3 güne kadar adetim bitecek,ilaç değiştirmeye gerek yok??
keşke doktora hiç gitmeseydim diyorum,adetsiz günlerim o kadar rahattıki...biliyorum bir sorun olur sonunda ama her hafta görmekten de sıkıldım...