ağacı yaş iken eğelim :)

ruzgargulu28

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2014
34
4
merhaba sevgili anneler :) üç aylık bir oğlum var. bebeğin ilk 48 ay öğrenmeye son derece açık olduğunu öğrendiğimde geç kaldığımı düşünmeye başladım. her neyse geçenlerde nette dolaşırken bebeğin eşyaları tanıması için bir nesne kutusu oluşturabilirsiniz diye bir şey gördüm. tabi bu nesneleri bebek de elleyeceği için sivri zarar verici falan olmaması gerekiyormuş. bu kutudan bakalım bu gün nesne kutumuzda ne varmııışşşş diyerek oyun falan oynayarak hem eğlenmesini hem öğrenmesini sağlayabilirmişiz. düşünüyorum ama bu kutuya koyacak tek bir nesne bile gelmiyor aklıma. bu konuda fikri olan varsa paylaşır mı lütfeennn. ne koyabiliriz bu kutuya???

merhaba sevgili anneler :) üç aylık bir oğlum var. bebeğin ilk 48 ay öğrenmeye son derece açık olduğunu öğrendiğimde geç kaldığımı düşünmeye başladım. her neyse geçenlerde nette dolaşırken bebeğin eşyaları tanıması için bir nesne kutusu oluşturabilirsiniz diye bir şey gördüm. tabi bu nesneleri bebek de elleyeceği için sivri zarar verici falan olmaması gerekiyormuş. bu kutudan bakalım bu gün nesne kutumuzda ne varmııışşşş diyerek oyun falan oynayarak hem eğlenmesini hem öğrenmesini sağlayabilirmişiz. düşünüyorum ama bu kutuya koyacak tek bir nesne bile gelmiyor aklıma. bu konuda fikri olan varsa paylaşır mı lütfeennn. ne koyabiliriz bu kutuya???
İlk 48 ayı düşününce 3 ay çok da geç kalınmış sayılmaz :) ayrıca nesneleri ayırt edecek kadar büyük değil 3 aylık bebek. Hatta ilk 4-5 ay belki de .. illaki nesneleri tanıtacağım diye şartlamayın kendinizi, hic oyun oynamasanız da onlar evdeki algıladıkları davranışlardan birşeyler öğreniyorlar zaten. Hatta öyle oluyor ki belli bir aya geldiklerinde emeklemeye ve yürümeye başladıklarında onlar gidip kendisi buluyor nesneleri.. ilk baslarda ben de boş geçen zamanın boşa geçen zaman olduğunu düşünüyordum, doktorumuz uyardı. Bebeğinizi iyi izleyin,o zaten hazır olduğu zaman belli ediyor..
sağlıkla büyütün bebeginizi..
Sevgiler

X