aile / evlilik terapisi

millamiya

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Mart 2015
347
107
Merhaba arkadaşlar. geçmiş konulara baktım ama güncel bir konu bulamadım bu konuyla ilgili. henüz yeni evliğim bir çok çatışmamız oluyor. hep okuduğum yorumlarda bir yıl zor geçebilir yazıyor ama bir yıl bekleyeyim derken yavaş yavaş birbirimize saygımızı azalıyor çok yıpranıyoruz. biraz araştırma yaptım ama en uygun saati 200 tl. bu da yeni evli henüz borçları olan biri için çok geldi. terapiyi tavsiye edenler; iyi bir evlilik terapistine gitmezsem daha kötü olacağını söyledi. istanbul anadolu yakasında gidip de memnun kalan var mı yardımcı olursanız çok sevinirim.. tavsiyelerinizi bekliyorum.. teşekkürler şimdiden

canım belediyelerden bu konuda yardım alabilirsin ücretsiz
153 arayıp 4 ve 1 tuşlayıp sana uygun yerden randevu alıyorsun durumu izah edersin ama 153.ün fazla çift terapisti yok canım buda ücretsiz ben gidiyorum ve memnunum.

Merhaba arkadaşlar. geçmiş konulara baktım ama güncel bir konu bulamadım bu konuyla ilgili. henüz yeni evliğim bir çok çatışmamız oluyor. hep okuduğum yorumlarda bir yıl zor geçebilir yazıyor ama bir yıl bekleyeyim derken yavaş yavaş birbirimize saygımızı azalıyor çok yıpranıyoruz. biraz araştırma yaptım ama en uygun saati 200 tl. bu da yeni evli henüz borçları olan biri için çok geldi. terapiyi tavsiye edenler; iyi bir evlilik terapistine gitmezsem daha kötü olacağını söyledi. istanbul anadolu yakasında gidip de memnun kalan var mı yardımcı olursanız çok sevinirim.. tavsiyelerinizi bekliyorum.. teşekkürler şimdiden
Canım ilk zamanlar biz bile ne kavgalar ettik. Hatta eve geldiğimiz ilk gün. Ama şimdi hemen hemen hiç tartışmıyoruz. Biz de Ağustos'ta evlendik. Eşin birazcık alttan alsa, tartışmalarda hiç konuşmasa falan geçer. Ne olursa olsun birbirinize hakaret etmeyin. Bunu alışkanlık haline getirirseniz hiç bir sorun yaşanmaz. Başta salak, aptal, geri zekalıyla başlar, sonra küfür, ardından şiddet şeklinde sürer bu. Eşinle oturup bunu konuş. Ya adam gibi birbirimize saygı duymayı öğrenelim ya da uzatmayalım, daha kötü şeyler yaşanmadan bitsin de. Evliliğiniz için bir şeyler yapın. Terapist konusuna gelince İstanbul'da yaşamadığım için bir tavsiye veremeyeceğim ama dediklerimi yapmaya çalış. Evliliğin ilk zamanlarında olabilir tartışma. Sonuçta yeni bir ev, yeni bir insan var. Bu insanla birlikte yaşıyorsun artık. Ama bu tartışmalarda saygısızlık söz konusu olmamalı.

gitmedim ama umraniye erdem hastanesi var. Duzgun bir jastaneye benziyor. Evlilik terapisti hizmeti vermeye baslamis. Bor arastir istersen

evlilik terapistine anlatilanlar durumu daha zora sokabiliyor. hakkinizda neler dusundunu duyunca sevgi de hasar goruyor. 8 yillik evliyim ve verebilecegim en etkili tavsiye bi taraf sinirliyken diger taraf sakin olmali,sinir aninda ses tonuna dikkat edilmeli ve varsa bi hata kisilik degil davranis elestirilmeli... huzurlu bi hayat diliyorum

Canım ilk zamanlar biz bile ne kavgalar ettik. Hatta eve geldiğimiz ilk gün. Ama şimdi hemen hemen hiç tartışmıyoruz. Biz de Ağustos'ta evlendik. Eşin birazcık alttan alsa, tartışmalarda hiç konuşmasa falan geçer. Ne olursa olsun birbirinize hakaret etmeyin. Bunu alışkanlık haline getirirseniz hiç bir sorun yaşanmaz. Başta salak, aptal, geri zekalıyla başlar, sonra küfür, ardından şiddet şeklinde sürer bu. Eşinle oturup bunu konuş. Ya adam gibi birbirimize saygı duymayı öğrenelim ya da uzatmayalım, daha kötü şeyler yaşanmadan bitsin de. Evliliğiniz için bir şeyler yapın. Terapist konusuna gelince İstanbul'da yaşamadığım için bir tavsiye veremeyeceğim ama dediklerimi yapmaya çalış. Evliliğin ilk zamanlarında olabilir tartışma. Sonuçta yeni bir ev, yeni bir insan var. Bu insanla birlikte yaşıyorsun artık. Ama bu tartışmalarda saygısızlık söz konusu olmamalı.

eşim de fevri ben de aniden sinirlenebiliyorum. bir de güya birbirimizi gayet severek çok isteyerek evlendik. açıkçası bunların normal olduğuna geçeceğini duymama o kadar ihtiyacım var ki .iki günde bir bir tartışma çıkıyor sonra aniden barışıp sarmaş dolaş olup ertesi gün bir daha saçma sapan sorunlar...

haklısınız aynen dediğiniz süreçleri yaşıyoruz eşimin dün ağzından çok kırıcı bir kelime çıktı ben de onu incitmek için keşke seninle evlenmeseydim dedim ama sonra çok pişman oldum haklıyken haksız konuma düştüm söylediğim şeyle. ama o dilini tutmayınca ben niye tutayım diyorum hep. bu sefer de saygı iyice azaldı itişip kakışıyoruz. dışardan bakan birine normal gelmez kesinlikle. zamanla mı yendiniz siz bu sorunları:KK43:

evlilik terapistine anlatilanlar durumu daha zora sokabiliyor. hakkinizda neler dusundunu duyunca sevgi de hasar goruyor. 8 yillik evliyim ve verebilecegim en etkili tavsiye bi taraf sinirliyken diger taraf sakin olmali,sinir aninda ses tonuna dikkat edilmeli ve varsa bi hata kisilik degil davranis elestirilmeli... huzurlu bi hayat diliyorum

malesef o sinirlenince çok yüksek bağırıyor ben de altta kalmıyorum tabi ki çünkü sessiz kalırsam ezildiğimi düşünüyorum o zaman hep bağırır diye. resmen hissediyorum bi güç çatışması var evde kimin dediği olacak diye. onda da bende de baştan nasıl olursa öyle gider şimdiden alıştırayım düşüncesi var . çok zor bir şeymiş evlilik ya da biz çok huysuzuz bilemiyorum:KK61:

eşim de fevri ben de aniden sinirlenebiliyorum. bir de güya birbirimizi gayet severek çok isteyerek evlendik. açıkçası bunların normal olduğuna geçeceğini duymama o kadar ihtiyacım var ki .iki günde bir bir tartışma çıkıyor sonra aniden barışıp sarmaş dolaş olup ertesi gün bir daha saçma sapan sorunlar...

haklısınız aynen dediğiniz süreçleri yaşıyoruz eşimin dün ağzından çok kırıcı bir kelime çıktı ben de onu incitmek için keşke seninle evlenmeseydim dedim ama sonra çok pişman oldum haklıyken haksız konuma düştüm söylediğim şeyle. ama o dilini tutmayınca ben niye tutayım diyorum hep. bu sefer de saygı iyice azaldı itişip kakışıyoruz. dışardan bakan birine normal gelmez kesinlikle. zamanla mı yendiniz siz bu sorunları:KK43:
Ben de eşime keşke seninle evlenmeseydim demiştim en son :-) Eşim çok üzüldü, çok yıprandı. Benimle uzun uzun konuştu. Biz zaten 3 kere büyük tartışma yaşadık. İkisinde evi terk edip gitmeye kalktım. Birincide eve ilk geldiğimiz gündü. Aldım başımı çıktım. İkincide tabak çanakları kırdım. Üçüncüde de bavulumu topladım. Baktı ciddiyim, ondan sonra bir daha böyle sorunlar yaşamadık. Aslında ciddi değildim. Numara yapıyordum :KK48: Ama o ciddiyim sandı. Gidersen bir daha dönemezsin dedi. Ben de umurumda değil, güle güle dedim. Kapıyı açtım. Çıkarmadı. Ağlayacaktı neredeyse. Yazık bir suçu da yoktu ama ben her şeyi büyütmekte ustayım sanırım. Sonra da büyük bir sorun yaşamadık. Ne zaman kızacak olsa çocukluk yapıyorum. Ben kızarsam da o alttan alıyor. Çok şükür her şey yolunda.

bende 3 yıllık evliyim , ilk 1.5 yılımız , eşimin ailesinin sebep olduğu, ciddi kavgalarla geçti.. başta hep ben yapıcı ve konuşan taraf oldum, yinede çözemedik.ben aile olduk biz olalım dedikçe, annesinin tarafını bırakmadı,hep ağlatılan üzülen ben oldum... benim kadar evlilik adına olgun değil , ben onu olgunlaştırabilirim diye düşündüm ama olmadı beceremedim.daha sonraları biraz toparlar , evli olduğunun farkında olur gibi oldu ( aslında ben öyle sanmışım) işimi kurdum bebeğe hazırdım,zor oldu ama oldu, şuan hamileyim ...doğumuma sayılı günler var, ben bu hamilelik içinde 3 defa ciddi sinir krizi geçirdim(kv.yüzünden,) (hamileliğim mucizeydi,problem vardı,buna rağmen bebeğim düşme noktasına geldi eşim sesini çıkartmadı,bi yabancı gibi seyrettti olanları,,) Ve bi daha iyi anladım ki ,
düşüncelerimin,olgunluğumun,fedakarlıklarımın bi anlamı yokmuş,
şimdi benden son bir şans istiyor,bu kadar net ,ağır konuşmaların ancak aldatma olduğunda , beni aldatırsa yapılabileceğini söylüyor ama nafile...,maddi olarak bütçemizin olmamasına rağmen, psikolog, terapiste gitmeyi teklif ediyor ama sanmıyorum, artık onlarda bize yardımcı olamaz....

henüz yeni evliyim yazmışsınız... daha yolun başındayken belkii, size yardımcı olabilirler ....
yukarıda uzunca kendi evliliğimi yazmamın sebebi, eşimin yaşına göre kişiliğinin oturmamış , olması ve nerede ne zaman konuşacağını bilmemesinden kaynaklandı... sizin eşinizin düşünceleri, evliliğe bakış açısı değişebilir nitelikteyse umarım evliliğiniz kurtulur...
eğer ciddi kişilik sorunları var ise, arkadaşlardan biri yazmış, sizin onun hakkındaki düşüncelerinizi öğrenmesi olayların akışını da değiştirebilir...
inşallah olumlu yönde yuvanız devam eder, huzurunuz daim olur

Merhaba arkadaşlar,
Ben psikoloji okumaya karar verdiğim gibi çiftler üzerine uzmanlaşmak istedim. Bir çok farklı teknik araştırıp öğrendikten sonra gerçekten kalbimle ve mantığım ile kendimi verdiğim bir yöntem bulup, kendimi ona adadım. Ne kadar çok çift bu tekniğin farkında olursa, bi yerlerden onlara dokunabilirsem, memnuniyet duyuyorum. Bu konuda destek isteyen herkese yardımcı olmayı çok isterim. Size biraz bu teknikten bahsetmek istiyorum.
Eşlerimiz ile iletişimimizin iyi olması, ruh sağlığımızı büyük ölçüde etkiler. Mutlu bir evlilik ile hayatı daha pozitif değerlendiren, çevresiyle daha iyi etkileşimler içinde olan bireyler olabilmek kaçınılmazdır. Çünkü, biz bütün ilişkilerimizde çocuklugumuzda sahip olduğumuz heyecan, güven ve sevgiyi ararız. Eğer ilişkimizde bunu bir kere bile yakaladıysak, yeniden bu hislere sahip olmamız doğru yöntemler ile mümkündür. Temelde amacımız çiftlere güvenli bir iletişim becerisi kazandırmak ve bize ihtiyaçları kalmamasını saglamaktır. Türkiye'de varlığını yeni gösteren İmago terapi modeli, dünyada 26 farklı ülkede terapistleri bulunmakta olup, en geçerli evlilik, çift terapi modelidir.
Bana sormak istediklerinizi çekinmeden dile getirmenizi isterim. Okuduğunuz için teşekkür ederim.
İyi günler dilerim.

P pinkfreud canım merhaba sana sormak isterim elbet eşimle iletişimimiz çok ama çok kopuk artık ben cok yoruldum boşanmayı bile düşünüyorum ama aileme açıklamaya cesaretim yok beni hep kısıtladı ilgi onun için canım cicim di nasılsın günün nasıl geçti bu hafta sonu şunu yapalım demiyor ve ne dersem inadına yapıyor son yaptığı olaydan soğudum ve hala ısınamıyorum bile 5 gün oldu sadece yemek yermişin kahvaltı başka öyle konuşmalarımız yok ve en kötüsü çift terapistini düşünmüyor hafta sonu çıkıp gezesim sadece kendim eve gitmek bile istemiyorum

Merhaba arkadaşlar,
Ben psikoloji okumaya karar verdiğim gibi çiftler üzerine uzmanlaşmak istedim. Bir çok farklı teknik araştırıp öğrendikten sonra gerçekten kalbimle ve mantığım ile kendimi verdiğim bir yöntem bulup, kendimi ona adadım. Ne kadar çok çift bu tekniğin farkında olursa, bi yerlerden onlara dokunabilirsem, memnuniyet duyuyorum. Bu konuda destek isteyen herkese yardımcı olmayı çok isterim. Size biraz bu teknikten bahsetmek istiyorum.
Eşlerimiz ile iletişimimizin iyi olması, ruh sağlığımızı büyük ölçüde etkiler. Mutlu bir evlilik ile hayatı daha pozitif değerlendiren, çevresiyle daha iyi etkileşimler içinde olan bireyler olabilmek kaçınılmazdır. Çünkü, biz bütün ilişkilerimizde çocuklugumuzda sahip olduğumuz heyecan, güven ve sevgiyi ararız. Eğer ilişkimizde bunu bir kere bile yakaladıysak, yeniden bu hislere sahip olmamız doğru yöntemler ile mümkündür. Temelde amacımız çiftlere güvenli bir iletişim becerisi kazandırmak ve bize ihtiyaçları kalmamasını saglamaktır. Türkiye'de varlığını yeni gösteren İmago terapi modeli, dünyada 26 farklı ülkede terapistleri bulunmakta olup, en geçerli evlilik, çift terapi modelidir.
Bana sormak istediklerinizi çekinmeden dile getirmenizi isterim. Okuduğunuz için teşekkür ederim.
İyi günler dilerim.

biraz daha detaylı bilgi verebilirmisiniz.

Arkadaşlar, temelde ihtiyacımız olan iletisimdir. Sizin soylediklerinizden de sorunlarinizin partneriniz tarafindan dinlenilmemek, anlasilamamak gibi etkenler oldugu görülüyor. Normalde seanslarimda yonlendirmeler ile kişilerin daha derin ilişkiler kurabilmelerini, birbirlerini gerçek anlamda taniyabilmelerini amaçlıyorum. Bu birbirimizi sadece kulak ile değil bedensel ve ruhsal tamamen orada olarak ve ona varligimizi hissettirerek olabilmektedir. Konusulanlar aranizdaki boşlukta kaybolmamali ve size geri gelebilmelidir. Birbirimize kullandığımız olumsuz cümleler bize hiçbir şey kazandirmamakla birlikte çok şey goturmektedir. Yapabileceğimiz en başlıca şey partneriniz ile ilişkinizde negatif cümleleri kaldırıp iletişim kurmayı denemektir. Karsimizdaki kisinin bizden farkli biri oldugunu kabul edip degismesini beklememeli, onun bu farkliliklarinin sizi birlikte kılan seyler oldugunu unutmamaliyiz. Iliskimizi güzel kılan seyin kabul görmek, anlasilmak ve kişiye ait özel alanların kalmasina izin vermek olacaktır.

Evet terapsitler falan çok pahalı, zaten rastgele birine gitmek parayı çöpe atmak olabilir. Esinizle beraber kitap okuyun bence. Araştırın, güzel kitaplar vardır muhakkak. Hatta birlikte okuyun, biriniz sesli okusun, yaşadığınız sorunları okuma yaparken tartisirsiniz

Topiği son sayfalardaki haberleşmenin ve özel hayatın gizliliği yasalarına aykırı yazılar ve adı geçen terapistle ilgili bir takım iddialar sebebiyle kapatıyorum.

Hak adli mercilerde aranmalıdır, burada yazarak sadece haklıyken haksız duruma düşer, hakkınızda dava açılmasına neden olursunuz.