Aileler arasında sıkıntılar, beklentiler... :( Ne yapmalıyım ?

bhrchn3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2015
113
13
31
Merhaba kızlar bi konuda fikrinizi almak istiyorum.
Benim 7 senelik bir ilişkim var, ailelerimiz tanışıyor iki ay önce annesi ve ablası oturmaya geldiler annemle konuştular. Benim ailem onu alın bunu alın demez kesinlikle annem zaten çok çekingen biridir kendi içindeki düşüncesi tabiki evladının rahat güzel yaşaması hayırlısıyla, bende herkes kadar yapılması gerektiği kadar yapmalarını istiyorum herşeyi ama onlar yapılması gerekenin altına düşüyolar.
Mesela annesi takı konusunda 3 bilezik takarım o kadar dedi abisinin karısınada öyle takmış aynı olmalıymış, ama bizde nişanda takı olur düğünde olur en az 5 bilezik takılmalı en taban rakamdır bunun dışında set saat vs şeyler var. Birde üç katlı evleri var annesi kiraya çıkarlar diğer oğluma vermedim buna versem olmaz diyor. Bizde ev alınır kiraya çıkan azdır, düzgün işi varsa kiraya çıkar ama bu okumadıda...
Hem abisinin evliliği sorunlu oldu kızı istemeyerek aldılar abisi ısrarcıydı kayınpederim gelinin evine bile gitmiyor torununu görmüyor. Bizimle bi sorunları yok neden herşeyimi tam yapmayıp abisine sunulanları ortaya koyuyolar.
Hem evim olmıycak bari düğünüm takılarım tam olsun bana evlendikten sonrasına borç yüklemesinler. Yanlışmı düşünüyorum ne yapmalıyım sizce?
Birde ablası bigün beni aradı ev konusunda ısrar etmeyin falan dedi anneme söylemedim söylesem üzülür hemde gerginlik olur. Bide sen kardeşimi tanıyodun okumadığını sana sunucağı durumu biliyodun biz istemedik sen bilerek istedin çok şey isteyemezsin demeye getirdi yani. Ablasının yaptığıda ayıp değilmi?
Şimdi bizden haber bekliyolar söz nişan tarihi için, sizce ne yapmalı ne istemeliyim?

Hep aynı sorun.
Kimse size ev almak zorunda değil.Altın takmakta.
Çünkü bunlar kişilerin lütfuna kalmış birşey.3tane takmak istiyorlarmış o kadar takarlar.
Kendi evinizi çalışır kendiniz alırsınız.Kimseyede minnet etmek zorunda kalmazsınız.

Ama inadına yapıyor annesi, babasını da o yönlendiriyor. Benim ailemde gelin alıcak durumumuz yok ev alamayız, tabiki almak zorunda değil ama onların durumu iyi, sırf el kızı gözüyle bakıp hiç bi konuda yarıdm etmiyolar evlendirdikleri onların da çocuğu sonuçta, benimde ilerde evladım olucak üç tane evim olucak hem maaşım hem üç yerden kira geliri yicem içicem yatıcam çocuğum kiralarda sürüncek benim gönlüm el vermez, elin kızını alıp getiriyosun, baba evinden çok sıkıntı çekecekse kimsenin günahına girmenin anlamı yok. Çünkü benim annem babanemden çok çekti ve hala çekiyor. İnsanın evinin olması çok önemli açlığa çare bulunur çalışır biayda kazanırsın ama başın açıktaysa on yıl çalışsan ev parasını toparlayamazsın bi yardım gerekiyor illaki.

kimse size ev almak zorunda değil. sizde çocuğunuza zorunda değilsiniz. o zaman sizin aileniz size neden ev vermiyor. erkeğin ailesi neden ev vermek zorunda. 3 tane takmak istiyorlarmış 3 tane taksınlar. sizin ailenizde 3 tane taksın. eğer kendinize ve eşinize güveniyorsanız evlenin. eşinizin annesine babasına bize ev alırlar anahtar teslim döşerler diye düşünmeyin. eğer evlenmeye çıktıysanız kendi başınızı kendiniz örtün derim.

Hayır ben zaten bişey istemiyorum almak zorunda değiller ama onlar o gün konuşmaya geldiklerinde davranış ve konuşmalarını tarif edemem size sanki mecburi almak zorunda gibi burun kıvırır gibi, sizce ilk konuşmaya gelindiğinde bu kadar derin konulara girilirmi onu vermem bunu etmem denirmi kız tarafına çok saygısızca. Konuşmaya tanışmaya gidersin ne zaman yapalm edelm konuşursun o kdr saygısız kendini beğenmişçe konuştular ki zaten geçmişte beni istemiyorlardı açığım diye onlar kapalı isterlermiş bende evlendiğim gün kapanıcam inş düğün günümde kapalı olucam bidaha açılmıycam acaba bundan mı beni istemiyolarmı da inat ettiler, yoksa biz onlara ev alın demedikki ilk defa evimize geldiler ilk konuşmada kendileri böyle inat konuşunca ben istemiycek olsamda takıldım bu davranışlarına

bana göre bazı yanlışlarınız var. ben şahsen evleneceğim adam kapan dedi diye kapanmazdım. hele ailesi istiyorsa hiç kapanmazdım. içinizden geldiyse kapanırdım. ikincisi kapanacağım helede belli bir tarihte kapanma yapmazdım. madem kapanıyorsunuz neden düğün günü şimdi kapanın. eğer içinizden gelmiyorsa kimse için bunu yapmayın. büyük bir karardır yürekten istemiyorsanız eziyet olacaktır. ömür uzun. gelelim bana göre 2. hatanıza ben eğer istenmeyen gelin olsaydım 3 katlı evlerine gelin gitmezdim. onlar deseydi de gitmezdim. uzak dururdum. bugün saçınıza elbisenize karışan ertesi gün evinizdeki perdenize evinize gelen misafirinize de karışır. 3. konu ise ablasının sizinle öyle konuşmasına izin vermeyin eğer müsade ederseniz ileride bir sürü buna benzer tehditle yüzyüze kalırsınız benden demesi. bence evinizi döşerken alırken mümkün olan en az minnetle evlenin iki gün sonra vay efendim biz şunu yaptık bunu ettik demesinler. minnetle eşya aldırmayın onlar alırsa alsinlar.

Cocuklarini evlendiriyo gibi degiller heyecanlarini yok. Ayrintilari bilmediginiz icin boyle konustunuz ama. Ailesi cok kapali dindar insanlar benim ailemde kapali ama zorlamazlar bizde kapali olsanda dugun salonda yapilir onlar camide yapar. Benimkini kucucuk yasta kuran kursu yurtlarina yatili verdiler ondan sonra buyuyup calismaya gelince okumadi dediler. İnsan cocugunu kendi gozu onunde buyutur kendileri kuran hersey biliyor ogretebilirler yada yazlari kursa gonderebilirler ama bunlar cocuk sekiz yasina geldimi hoop yatili ver cocuk buyutmus mu oluyolar simdi ne rahat hayat. Ustelik biz ist.dayiz benimkini edirneye gonderdiler o da sorunlu bi genclik donemi gecirdi arkadas cevresine bulasti simdi duzeldi ama cok sinirli bi insan oldu ailesiylede pek anlasamiyor. anneside kucuklugunde yaptigi gibi evlensin gitsin kurtulayim gibi dusunuyor. Anladiniz mi sorunumu. Cocugu dogurup disariya atamazsin herseyiyle ilgilenmek zorundasin. Karninda tasimayla anne olunmaz. O yuzden herseyini yapmalarini istiyorum cunku bu olanlar tetikliyo beni

bana göre bazı yanlışlarınız var. ben şahsen evleneceğim adam kapan dedi diye kapanmazdım. hele ailesi istiyorsa hiç kapanmazdım. içinizden geldiyse kapanırdım. ikincisi kapanacağım helede belli bir tarihte kapanma yapmazdım. madem kapanıyorsunuz neden düğün günü şimdi kapanın. eğer içinizden gelmiyorsa kimse için bunu yapmayın. büyük bir karardır yürekten istemiyorsanız eziyet olacaktır. ömür uzun. gelelim bana göre 2. hatanıza ben eğer istenmeyen gelin olsaydım 3 katlı evlerine gelin gitmezdim. onlar deseydi de gitmezdim. uzak dururdum. bugün saçınıza elbisenize karışan ertesi gün evinizdeki perdenize evinize gelen misafirinize de karışır. 3. konu ise ablasının sizinle öyle konuşmasına izin vermeyin eğer müsade ederseniz ileride bir sürü buna benzer tehditle yüzyüze kalırsınız benden demesi. bence evinizi döşerken alırken mümkün olan en az minnetle evlenin iki gün sonra vay efendim biz şunu yaptık bunu ettik demesinler. minnetle eşya aldırmayın onlar alırsa alsinlar.

O bana kapan demiyor ki ben zaten hep boyle dusunurdum benim akrabalarimda boyledir dugunlerini yaparlar salonda gelinliklerini giyerler istedigi gibi evlendikten sonra kapanirlar cogu. Bende oyle yapicaktm sadece evlendikten sonra degilde dugun gunu kapanicam onlar icin cunku onlarda anne baba haca gitmisler dugun salonlarina gitmiyolar cocuklarinin kendilerine uygun sekilde dugunlerini yapip gogsunu gere gere herkesi cagirirlar diye dusundum. Abisinin dugunu olmadi kiz o kadar acikti ki benimkinin ailesi ne kdr uzuldu. Bari bunun dugunu istedikleri gibi olsun dedim evlendikten sorna degilde dugun gunu kapanayim yapsinlar gonullerine gore dedim. Suclumuyum simdi. Suanda kapanmao isterim ama isim geregi kapanamam ve de kapanmak icin dolabimi komple degistirmem gerek bi pardesu 200tl benim almaya maddi durumum yok ailemin durumuda kotu oldugu icin maasimin bi kismini eve bi kismini ceyize veriyorum kendime kiyafetler alck durumda degilim. Simdi her ay bi kapali kiyafet aliyorm evlenene kdr birikmis olsun diye.

bakın bakış açınızı anlıyorum ama böyle kapalı bir ailede aynı binada oturabilecek misiniz? karşınıza nasıl sorunlar çıkabilir hayal edebiliyormunuz. sizin çocuğunuzuda kuran kursuna yollamak istediklerinde onu koruyabilecek misiniz. her kadın kocasını eğitir öğretir. yani sırf yapsınlar diye onlara boyun eğmeyin diplerine girmeyin. kendiniz yapın. az katkıları olursa hayatınızda az söz sahibi olurlar bu kadar basit. ben yerinizde olsam salon düğünü yaparım. açık gelin olurum. nişanlınız ne düşünüyor peki

O bana kapan demiyor ki ben zaten hep boyle dusunurdum benim akrabalarimda boyledir dugunlerini yaparlar salonda gelinliklerini giyerler istedigi gibi evlendikten sonra kapanirlar cogu. Bende oyle yapicaktm sadece evlendikten sonra degilde dugun gunu kapanicam onlar icin cunku onlarda anne baba haca gitmisler dugun salonlarina gitmiyolar cocuklarinin kendilerine uygun sekilde dugunlerini yapip gogsunu gere gere herkesi cagirirlar diye dusundum. Abisinin dugunu olmadi kiz o kadar acikti ki benimkinin ailesi ne kdr uzuldu. Bari bunun dugunu istedikleri gibi olsun dedim evlendikten sorna degilde dugun gunu kapanayim yapsinlar gonullerine gore dedim. Suclumuyum simdi. Suanda kapanmao isterim ama isim geregi kapanamam ve de kapanmak icin dolabimi komple degistirmem gerek bi pardesu 200tl benim almaya maddi durumum yok ailemin durumuda kotu oldugu icin maasimin bi kismini eve bi kismini ceyize veriyorum kendime kiyafetler alck durumda degilim. Simdi her ay bi kapali kiyafet aliyorm evlenene kdr birikmis olsun diye.
ben yerinizde olsam düğünümü erkek arkadaşımın anne babasına göre yapmazdım. kendi isteklerime göre yaparım. sizin görüşünüzüde bilmem ama bana şu tarihte kapanmak demek bilmiyorum saçma geliyor. allah yolu için kapanırken 200 tl pardesü mü sıkıntı oluyor. kapanmanızı isteyen hacı kaynananız alıversin. düğün bir genç kızın hayatında bir kez olan önemli bir andır. içinize sinen bir tören yapmanız sizinde hakkınız. sonra üzüleceğinizi düşünüyorum. toplumumuzda genelde en içine sinsin kızım denilen zaman düğün zamanıdır. bunun keyfini çıkarın bana göre. düğünden sonra yine gidin camiye istedikleri gibi yapsınlar ibadetlerini dualarını

Nisanlim aslinda ben ne istesem yapar asla kirmaz ama oda dugunu ailesinin dedigi gibi olsun diyo cunku ne olrsa olsn ailesi sonucta son erkek cocuklari istekleri olsn istiyor hem düğünü biz öyle yaparsak tüm masrafları tek başımıza yapamayız benimkinin maaşıda az ailemin durumuda iyi değil. Bide biz salonda yapmaya kalksak gelmezler galiba cunku dugun salonuna girmiyolar haca gitmisler gunahmis o zaman erkek tarafindanda cok gelen olmaz bu sefer benim ailemde uzulur millet neler konusur kimseyi zora sokmak istemiyorum benimde ailem ister kendi istedikleri gibi guzel dugun yapmak ama bunlarin dedigi gibi oluncada gitmeyiz demezler görgü saygi meselesi. Bunlar cok inat yani hersey gunah bunlara gore. Ayni binada oturmak evet sikinti olabilir ama isteseler satip baska yerden ev alabilirler yada kiranin biriyle bizim kiramizi odeyebilirler ya cocuguna deger veren bi aile herseyi yapar boyle ailesi olsa ben istemem bile bende calisirim biz kendimize bakariz bakamiycaksak evlenmezdik derdim ama bunlar boyle yapinca cok inada biniyorum

Kapanmak icin tarih diye bi durum yok anlatamadim sanirim ben kapanma konusunda evlendikten sonra kapanirim diye oyle dusunuyodum yani bu ailemde hic soz konusu olmamisti oyle dusunuyodum sadece bu durumlar icin dugun konusunda problemler olmasn diye o gun kapanmis olucam. Kendimde kapanmak istiyorum zaten. Kapanmak isteyene parami onemli diyosunuz ama kapanmak icin ne gerek basortu kapali kiyafet bunlar nasil olur sana havadan inmez allah icin kapaniyosun diye, sen alirsin bunun icinde suan durumum yok yavas yavas aliyorum bakarsn dugune az kala kapanirim yani allah ne zaman nasip ederse

böyle bir aile ile inada binmenin size bir kazancı olmaz. kına gecenizi eğlenceli yapın. bizim burda kapı önlerinde bile yapılıyor çok masraflı olmaz. gelmezlerse gelmesinler. ev için zorlamayın burda herkes kiraya evleniyor. nışanlınızla uyuşuyorsanız en önemlisi o. sizde çalışır geçinir gidersiniz.

Kapanmak icin tarih diye bi durum yok anlatamadim sanirim ben kapanma konusunda evlendikten sonra kapanirim diye oyle dusunuyodum yani bu ailemde hic soz konusu olmamisti oyle dusunuyodum sadece bu durumlar icin dugun konusunda problemler olmasn diye o gun kapanmis olucam. Kendimde kapanmak istiyorum zaten. Kapanmak isteyene parami onemli diyosunuz ama kapanmak icin ne gerek basortu kapali kiyafet bunlar nasil olur sana havadan inmez allah icin kapaniyosun diye, sen alirsin bunun icinde suan durumum yok yavas yavas aliyorum bakarsn dugune az kala kapanirim yani allah ne zaman nasip ederse
size kalmış bir şey tabi ben şahsi fikrimi söyledim. allah gönlünüze göre verir inşallah. takmayın kafanıza herşey yoluna giriyor. ev eşya kolay şeyler bunlar. mutluluklar dilerim

Evet öyle yapabilirim haklısınız zaten şuan büyük nişanımda olmadı daha, nişanıda biyerde eğlenceli yapabilirim buna bi zahmet gelirler heralde. Ama şimdi nişan biyerde olunca yani bizde takı takılır iki bilezik ve nişan yüzükleri mesela, erkek set takabilir günlük. Yani takmayız derlerse napıcam derler mi o kadarda bilmiyorum ki napıcam :KK43: Herşeyde ailemi düşünüyorum aileme laf gelmesin herşeyim tam olsn istyrm. Yada en kötü kınayı eğlenceli yaparım artık onda takı olayıda yok ztn kız tarafı geliyor gelmeselerde olur

Durum değerlendirmesi yapalım:
1)Aile seni kapalı istiyor, sen açıksın. Sırf onlar istiyor diye kapalı evleneceksin.
Yanlış I/ Başkası istedi diye kapanılmaz.
2)Nişanlının durumu iyi değil maaşı kısıtlı, kapanınca sen de çalışmayacaksın.
Yanlış II: Hele ki kapanırsam çalıştığım yerde devam edemem demişsin. Nişanlının geliri belli. Geçinmek için çalışman şart.
3)Ailesi ev vermiyor altın takmıyor demişsin.
Yanlış III: Size ev vermek zorunda değiller, hem verseler de kendi apartmanlarındaki daireyi satmak zorunda hiç değiller.
Aynı apartmana da sen razı gelmiyorsun. Hem karnım doysun hem pastam dursun hesabı.

4)Ailesi istiyor diye düğününüzü camide yapacakmışsınız.
Yanlış IV: Bu sizin düğününüz. Ayrıca düğün salonu neden günah olsun ki? Adamlar dindar değil, bildiğiniz bağnaz.

Sen bu evlilik işini bir daha düşün derim.

Herkesin de dediği gibi, ailesi size ev almak zorunda değil. E yapanlar yok mu, tabii ki var. Onlar anne babaya kalmış bir şey. Anneniz de bi zahmet çekinmeseymiş, neler istediğinizi söyleseymiş. Sonra evlenince, kızı üzülücek, buna önceden el atması lazım. Çekinicek bi şey yok. Kuyumcuyu önümüze serin dicek hali yok. Uygun bir dille halledilebilir.
Bir de durumumuz iyi değil diyosunuz, eğlenceli nişan yapıyorsunuz. Çok saçma. Yapın evinizde, aile arasında. O parayı da çeyizinize, pardesünüze harcayın. Bir yerlerden kısmanız gerekiyor.
Düğün olayına hiç girmiyorum bile.

Durum değerlendirmesi yapalım:
1)Aile seni kapalı istiyor, sen açıksın. Sırf onlar istiyor diye kapalı evleneceksin.
Yanlış I/ Başkası istedi diye kapanılmaz.
2)Nişanlının durumu iyi değil maaşı kısıtlı, kapanınca sen de çalışmayacaksın.
Yanlış II: Hele ki kapanırsam çalıştığım yerde devam edemem demişsin. Nişanlının geliri belli. Geçinmek için çalışman şart.
3)Ailesi ev vermiyor altın takmıyor demişsin.
Yanlış III: Size ev vermek zorunda değiller, hem verseler de kendi apartmanlarındaki daireyi satmak zorunda hiç değiller.
Aynı apartmana da sen razı gelmiyorsun. Hem karnım doysun hem pastam dursun hesabı.

4)Ailesi istiyor diye düğününüzü camide yapacakmışsınız.
Yanlış IV: Bu sizin düğününüz. Ayrıca düğün salonu neden günah olsun ki? Adamlar dindar değil, bildiğiniz bağnaz.

Sen bu evlilik işini bir daha düşün derim.

1.si ben onlar için kapanmıyorum kapanmayı zaten istiyorum kimsenin isteğiyle bişey yapmam sadece kapanmayı düşündüğüm zamanı biraz erkene çekmiş oluyorum o kadar
2.si şuanda geçici bir işte çalışıyorum kendi işim gümrük müşavirliğinde orayada sınavlara girip önümüzdeki ocak ayında gireceğim orada kapalılığım sıkıntı olmayacak
3.sü benim etrafımda gördüğüm durumu iyi olan bütün aileler çocuklarına evlerini alıyor ben vermek zorundalar demiyorum ama inadına böyle yapıyolar bizde erkek çocuğunun evi evlenirken yüzde doksanının olur ben böyle gördüm kimininde erkek tarafının durumu olmaz kız ailesiyle aile binasında oturur bu duruma göre değişir sizde evlenseniz acaba hiç eşinizin ev almasını düşünmezmisiniz, Benim kuzenim mesela iki aileninde durumu yoktu nişanlısı askerdeyken aldılar ev kız çalışıp taksitlerinin çoğunu ödedi çocuğun aileside katkıda bulundu biraz yani bu işler anlaşarak olur herkes birbirinin iyiliğini düşünürse zaten yapılacak olanlar kendiliğinden yapılır.
4.O da onların düşünesi ablaları hafız babaları hacı hoca ben kimseyi zorlayamam saygı duyarım onlarında saygı duymasını beklerdm ama

X