• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailelerin ayrı şehirlerde olması

kardelen3434

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2012
658
6
96
Arkadaşlar ya çok zor durumda kaldım ne yapacağımı hiç bilmiyorum ikisi arasında kaldım.
şimdi eylülde evleniyoruz allah izin verirse. Ama aileler o kadar uyumsuz ki özellikle benm annem orta yol bulmada hiç yardımcı olmuyor. Evin bekar en son kızıyım beni yollamak istemiyo heralde ki hep problem çıkarıyo :) neyse bir türlü anlaşamadılar şimdi de olay nikaha geldi. Bizim bütün akraba ve yakınlarımız istanbulda. Eşimin bütün yakınları boluda. Eşim ailede tek erkek çocuk. Kayın validem de benm tek oğlum. Ben nikahı boluda yapmak istiyorum diyor. Ama benm annemde kına gecesi burda olsun diğer gün nikah olsun istanbulda. Diğer günde boluya gidilip düğün olsun diyor. Bunuda kaynanam nasıl olcak diye bilemedi. şimdi biz nası yapcaz kaynanam öyle olmaz kına gecesi orda olsun burda düğün salonunda nikah olsun sonrada yemek dağıtılcak düğün salonu tutuyorum ama oynamalı olmuycak sadece yemekli olcak diyor.nikah olmadan düğün salonuna götürüp direk yemekmi dağıtcam diyor. düğün salonunu tutarım boluda önce nikah kıyılır salonda sonra yemek dağıtılır diyo. Otobüs tutarız boluya diyor. Annemde benm kızım gelinliğiyle çıksın evden ne demek istanbuldan boluya gelip ordamı giyincek gelinliğini diyo.hem benm konum var komşum var hepsini nası getiriyim boluya. herkes gelemez boluya diye konuşma oldu kapandı konu. şimdi muallakta kaldı herkes eşimle ben orta yol bulmaya çalışıyoruz ama biz yıpranıyoruz bunu yaparkende. aslında kayın validem o kadar iyi bi insan ki ama oda istiyoki tek oğlu boluda olsun tek oğlum benm diye onada hak veriyorum ama anneme de hak veriyorum gelin çıkartma olunca ben evimden çıkamıycakmıyım gelinliğimle. baba evinden gelinliğimle çıkmam gerekmiyomu. Ya ben ne yapcam allahım iki tarafta kırılsın istemiyorum. böyle uzak ailelerde bu işler nasıl oluyo başına böyle şeyler gelenler nasıl yapıyo bu törenleri. Onlar böyle atışırken ben nişanlımla tartışıyorum. Dün az daha büyük bir tartışma çıkıyodu. Senin taraf benm taraf gibi algılandı. Ama ben ayrımcılık yapmıyorum. o tarafta istediği olsun derken annemi kırıyorum. Annemin istediği olsun derken o taraf kabul etmiyo. Ya ben ne yapcam kızlar. Bir orta yol bulmam lazımmm ::(

Son düzenleme:
Arkadaşlar ya çok zor durumda kaldım ne yapacağımı hiç bilmiyorum ikisi arasında kaldım.
şimdi eylülde evleniyoruz allah izin verirse. Ama aileler o kadar uyumsuz ki özellikle benm annem orta yol bulmada hiç yardımcı olmuyor. Evin bekar en son kızıyım beni yollamak istemiyo heralde ki hep problem çıkarıyo :) neyse bir türlü anlaşamadılar şimdi de olay nikaha geldi. Bizim bütürn akraba ve yakınlarımız istanbulda. Eşimin bütün yakınları boluda. Eşim ailede tek erkek çocuk. Kayın validem de benm tek oğlum. Ben nikahı boluda yapmak istiyorum diyor. Ama benm annemde kına gecesi burda olsun diğer gün nikah olsun istanbulda. Diğer günde boluya gidilip düğün olsun diyor. Bunuda kaynanam nasıl olcak diye bilemedi. şimdi biz nası yapcaz kaynanam öyle olmaz kına gecesi orda olsun burda düğün salonunda nikah olsun sonrada yemek dağıtılcak düğün salonu tutuyorum ama oynamalı olmuycak sadece yemekli olcak diyor. Otobüs tutarız boluya diyor. Annemde benm kızım gelinliğiyle çıksın evden ne demek istanbuldan boluya gelip ordamı giyincek gelinliğini diyo. Ya ben ne yapcam allahım iki tarafta kırılsın istemiyorum. Onlar böyle atışırken ben nişanlımla tartışıyorum. Dün az daha büyük bir tartışma çıkıyodu. Senin taraf benm taraf gibi algılandı. Ama ben ayrılcılık istemiyorum o tarafta istediği olsun derken annemi kırıyorum. Annemin istediği olsun derken o taraf kabul etmiyo. Ya ben ne yapcam kızlar. Bir orta yol bulmam lazımmm ::(

kına gecen istanbulda, nikahın ve düğünün boluda olsun, ben mi anlamadım kafam karıştı

Aslında annenizin dediği çok mantıklı kına ve nikah İst.da
düğün Bolu'da çok çok mantıklı...
Evinizden gelinlikle çıkmanız gerekir çünkü..

Benim bi arkadaşım da kına ve nikahını İst.da,düğününü Tokat'ta yapmıştı.Gelinliğini tekrar giyinmişti.
Biraz meşakkatli ama madem aileler farklı illerde,
yapılması gerekiyor...

Allah mutlu mesut etsin inşallah....

canım bence babanın evınden gelınlıgınle cıkmalısın kesınlıkle...kına gecesı sızın orda olsun dugunde kayınvalıdenın yasadıgı sehırde olsun ama ndn yemeklı yapıyorlar calgılı olmayacakmı ?

canım bence babanın evınden gelınlıgınle cıkmalısın kesınlıkle...kına gecesı sızın orda olsun dugunde kayınvalıdenın yasadıgı sehırde olsun ama ndn yemeklı yapıyorlar calgılı olmayacakmı ?

yok çalgılı olmuycakmış sadece yemek dağıtıcakmış kayın validem. öyle istiyo bende neden diyemiorum. onlarda öyle oluomuş düğün salonunda nikah nikahtan sonrada yemek dağıtılıomuş

benim ve eşimin aileleri farklı şehirlerde ve arada yaklaşık 10 saatlik bir mesafe var. biz şöyle yapmıştık bizim memlekette nikah-düğün-kına gecesi hepsini bir arada bir gece de yaptık ilk önce nikah kıyıldı sonra düğün oldu gece 11 den sonrada kına gecesi oldu. babam nikahsız düğüne göndermem dedi o yüzden nikah yaptık düğün yaptık. ertesi hafta da eşimin memleketinde düğün oldu. böyle yapabilirsiniz bence ne olacak ki böylece herkes eşi dostuyla bu mutlu gününde beraber olmuş olur.

bende nişanlıma aynı bu şekilde diyorum. oda diyoki kına gecende gelinlik giy önce iki saat sonrada gelin odasına gider kına elbiseni giyer kına yakarız burdakilerde seni gelinlikle görmüş olur diyo. sonradan da boluya otobüs tutarız gelmek isteyen gelir nikahıda görür diyo. böyle olurmu arkadaşlar ya kına gecesinde gelinlik giyilirmiiii :S

benim ve eşimin aileleri farklı şehirlerde ve arada yaklaşık 10 saatlik bir mesafe var. biz şöyle yapmıştık bizim memlekette nikah-düğün-kına gecesi hepsini bir arada bir gece de yaptık ilk önce nikah kıyıldı sonra düğün oldu gece 11 den sonrada kına gecesi oldu. babam nikahsız düğüne göndermem dedi o yüzden nikah yaptık düğün yaptık. ertesi hafta da eşimin memleketinde düğün oldu. böyle yapabilirsiniz bence ne olacak ki böylece herkes eşi dostuyla bu mutlu gününde beraber olmuş olur.

bizde öyle dedik ama işi bozan taraf eşimin tarafı düğün değil sadece yemekli bi lokal gibi gelcek millet oturcak nikah kıyılcak arkasından yemek dağıtılcak dediği için bu şekilde problem çıkıo işte. nikah burda olsun dediğimiz zaman kaynanam diyoki. millete ben nası yemek dağıtcam o zaman boşluk oluo hani nikah nikahtan sonra yemek dağıtılsa daha hoş olmaz mı diyo :S

o zaman sizin tarafınızda düğün ve kına gecesi yapın ilk önce düğün yapın sonra da ilerleyen saatlerde kına gecesi yapın olmaz mı? hem annenizin evinden de gelinlikle çıkmış olursunuz.

o zaman sizin tarafınızda düğün ve kına gecesi yapın ilk önce düğün yapın sonra da ilerleyen saatlerde kına gecesi yapın olmaz mı? Hem annenizin evinden de gelinlikle çıkmış olursunuz.

işte bende onu merak ediyorum. Kına gecesi düğün gibi olsa kına gecesinde gelinlik giyilirmi? Kına gecesi başlarında gelinlik giysem iki saat sonra kına elbisesi giysem kına yakılsa böyle bişey olabilirmi. Komik karşılanırmı bunu öğrenmek istiyorum böyle yapanlar varmış acaba ne kadar doğru

işte bende onu merak ediyorum. Kına gecesi düğün gibi olsa kına gecesinde gelinlik giyilirmi? Kına gecesi başlarında gelinlik giysem iki saat sonra kına elbisesi giysem kına yakılsa böyle bişey olabilirmi. Komik karşılanırmı bunu öğrenmek istiyorum böyle yapanlar varmış acaba ne kadar doğru

bizim öyle oldu zaten gelinlikle çıktım sonra da 11 den sonra yani bindallı giydim kına yakıldı. görümceminde aynı şekilde oldu o da uzağa evlendi. neden komik olsun ki mesafler uzak herkesi boluya götüremezsiniz e herkesi istanbula da kayınvalideniz getiremez

Bence kına gecesini salonda falan yapmayın, eviniz de yapın...ertesi gün salonda düğün yapın.Ondan sonra da Bolu da nikah yaparsınız.

Son düzenleme:
bende nişanlıma aynı bu şekilde diyorum. oda diyoki kına gecende gelinlik giy önce iki saat sonrada gelin odasına gider kına elbiseni giyer kına yakarız burdakilerde seni gelinlikle görmüş olur diyo. sonradan da boluya otobüs tutarız gelmek isteyen gelir nikahıda görür diyo. böyle olurmu arkadaşlar ya kına gecesinde gelinlik giyilirmiiii :S

Giyilir arkadaşım benim kardeşimde uzağa evlendiği için kına gecesinin ilk 1 saati gelinliğini giydii :)
Giy tadını çıkar neden olmasın bi daha giyilmiyo kenara konuluyooo :31:hem anneciğinin gönlünü yapmış olursunn ama şu nikahtan sonra yemek işi garibime gitti yemek vermek için düğün salonu tutulurmu nikah dairesinden sonra restorantta yemek yenilse daha az masraf olur bana göre hem o senin düğünün kayınvaliden böyle bişeye karar veriyo anlamadım :53:

bizim öyle oldu zaten gelinlikle çıktım sonra da 11 den sonra yani bindallı giydim kına yakıldı. Görümceminde aynı şekilde oldu o da uzağa evlendi. Neden komik olsun ki mesafler uzak herkesi boluya götüremezsiniz e herkesi istanbula da kayınvalideniz getiremez

komik olduğundan değil tatlım yanlış kelime kullandım yani oluyomu öyle şeyler diye sormak istedim siz öyle yaptıysanız bi problem çıktımı. Gelin çıkartma felan oldu düğün salonuna gittiniz. 11 e doğru gelinliği çıkarıp bindallıyı giydin kına yaktınız değilmi doğru anladım zaten büyük ihtimalle bizde böyle yapcaz ..

kına gecesinde de gelinlik giyilir niye giyilmesin benim bi arkadaşımın ablası karşı tarafla aynı şehirdelerdi yine de kınada gelinlik giydi bi daha gelinlik mi giycem ömrümde doya doya giyeyim diye gelinlik giymişti

Buradada istisnasız kına gecelerinin bir bölümün de gelin gelinlik giyer sonra biraz gelinlikle takılıp kına elbisesini giyip kına yakılır .. Yani tuhaf karşılanacağını düşünmüyorum tabi adetler farklı olabilir..

annenin dedigi en mantıklısı kayınvalideniz biraz kendilerini dusunmus gibi kız tabiki baba evinden cıkar nikah istanbulda dugunde boluda olsun herkes boluya gelemez neticede gelemeyenler nikahda gorur hic degilse

Son düzenleme:

giyilir arkadaşım benim kardeşimde uzağa evlendiği için kına gecesinin ilk 1 saati gelinliğini giydii :)
giy tadını çıkar neden olmasın bi daha giyilmiyo kenara konuluyooo :31:hem anneciğinin gönlünü yapmış olursunn ama şu nikahtan sonra yemek işi garibime gitti yemek vermek için düğün salonu tutulurmu nikah dairesinden sonra restorantta yemek yenilse daha az masraf olur bana göre hem o senin düğünün kayınvaliden böyle bişeye karar veriyo anlamadım :53:

onu bende anlamadım canm zaten. öyle istio istediği olsun ne yapıyım gönlü olsun onunda. Ben burayı düşünüyorum şimdi. Ama dediğiniz gibi yapabilirim kına gecesinde gelinlik giyip sonuna doğru bindallı giyebilirim aslında aklıma yattı valla

annenin dedigi en mantıklısı kayınvalideniz biraz kendilerini dusunmus gibi kız tabiki baba evinden cıkar nikah istanbulda dugunde boluda olsun herkes boluya gelemez neticede gelemeyenler nikahda gorur hic degilse

dediğin ve anneminde dediği çok mantıklı cnm ama kayın validem le anlaşamıoruz bu konuda. Onun boluda yapcağı düğün değil yemek dağıtcak. Ordada göstericek bizi yani. Bunun içinde yemekten önce bişiler olması lazım çok boş kalıo direk yemek dağıtılınca

Back
X