Ailelerin onay vermediği evlilikler, kısa ömürlü oluyor!

ailelerin onay vermediği evlilikler kısa ömürlü oluyor!


  • Ankete Katılan
    43
  • This poll will close: .

miralife

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ağustos 2008
3.464
21
Evleneceğiniz insanın ailesini ya da kendi ailenizi silip atamazsınız. Ancak onların da görüşünü alarak mutlu ve huzurlu bir evlilik yapabilirsiniz. Mutlu bir evlilik için evlenecek kişilerin anlaşması kadar ailelerinin onayı da önemli. "Biz anlaştık, ailelerin ne dediği önemli değil!" diyerek evlenen çiftler, hayat şartlarının acımasızlığı ve beklentilerin karşılanmaması yüzünden kısa sürede ayrı.Ailelerin rızasını almadan veya yok sayarak gerçekleştirilen evliliklerin ömrünün çok kısa olduğu belirtiliyor. Uzmanlar, aile rızası olmadan gerçekleştirilen evliliklerin yarıdan fazlasının ilk bir yıl içinde boşanmayla sonuçlandığını bildiriyor. Erciyes Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Yıldız Özkan Dereli, ailelerden biri veya ikisinin evlenme kararına karşı çıkması sonrasında yeni evliler için önü alınamayacak sorunların başladığına dikkat çekti. Aile ve çocukların birbirlerini anlayıp dinlemeye çalışmaları gerektiğinin altını çizen Dereli, aksi takdirde evlilikten kısa bir zaman sonra aile içi şiddet ve geçimsizlikle boşanmaların yaşandığını söyledi.

Evlilikte doğru eş seçiminin çok önemli olduğunu dile getiren Dereli, "Bireyler yalnız yaşamaya göre değil, topluluk içinde diğer insanlarla birlikte yaşamaya uygun şekilde programlanmıştır. İnsanların kendi cinsleriyle kurdukları ilişkilerin yanında karşı cinsle ilişki kurmaya da ihtiyacı vardır. Beraberliklerin daha kabul görmesi için, din ve toplum tarafından onaylanan bir hale gelmesi için evlilikte bazı kurallara uyulması gerekir." dedi.

Kişinin ne aradığını bilmeden, neyin kendisi için önemli olduğunu düşünmeden eş seçimine karar vermesinin durumu şansa bırakmak anlamına geleceğini anlatan Dr. Dereli, kişilerin kendini çok iyi tanıması ve evleneceği kişide aradığı özellikleri belirlemesi gerektiğini kaydetti. Mutlu ve uzun ömürlü bir evlilik için kişi kendine öncelikle şu soruları sorup cevaplarını alabilmeli:

"Ben kimim? Nasıl bir hayat istiyorum? Hayatımda neler yapmak istiyorum? Güçlü ve zayıf yönlerim neler? Hayatta benim için önceliği olan şeyler nelerdir? Neler beni mutlu ediyor? Nelerden hoşlanıyorum? İnsanlarda aradığım özellikler neler? Bunlar benim için neden önem taşıyor? Hangi tür özellikleri olan insanlarla daha iyi anlaşıyorum? Hangi tür özellikleri olan insanlarla anlaşamıyorum veya tahammül edemiyorum?"

Kişinin evlenmeyi düşündüğü kişiye ilişkin duygu ve düşüncelerini birlikte ve ayrı iken değerlendirmesinde de çok büyük fayda var. Evlenilecek kişinin fiziksel özelliklerini nasıl bulduğu, beğenip beğenmediği önemli. Özellikle bu durum erkekler tarafından vazgeçilmez bir öncelik olarak algılanıyor. Benzer veya yakın eğitim düzeyine sahip olmak ve karşılıklı sosyo-ekonomik düzey de anlaşma ve uyum için önemli. İnsanlar yıllarca içinde yaşadıkları, kişiliklerinin temel taşlarını oluşturan ailelerinden kazandıkları izleri, evlilik yaşantılarında da devam ettirmek isterler. Bu nedenle benzer ailelere sahip eşler daha kolay anlaşabiliyor. Evlenecek kişilerin dinî inancı ve siyasi görüşlerindeki farklılık özellikle karşı görüşlere karşı hoşgörüsüz katı bir tutum da varsa sorun yaşama ihtimali oldukça yükseliyor.
aşk için iki kişi yetmez her zaman!
 
uzmanlar her zaman bir şeyler diyo fakat yaşam çok farklı evlenmeden aileler ister evlendikten sonra beklentiler değişir koşullar değişir insanlar değişir sorunlar olur olmaz kısacası yaşayıp görüceğiz herşeyi .
 
bu yazı biraz içimi ferahlattı, annem için aşık olduğum adamı bıraktım...
Umarım ikimiz için en hayırlısı budur :KK43:(
 
Ben çok katılmıyorum aslında...
Çevremde çok örnek var..
Ailenin kesinlikle karşı çıktığı hatta düğün sonrası hasta olup yataklara düşen anne babaların evlatları çok mutlu görünüyor..
Aynen; ailenin tamamen destek olup hüsranla sonuçlanan evliliklerin de var olduğu gibi..
Gençlere evlilik kararında müdahale eden büyüklere çok kızıyorum çok..:eek:lmaz:
 
bu yazıya tamamen katılıyorum tabiki genel için kesin konuşulamaz ama aile rızası olmadan ya da kaçarak evlenenlerin mutlu olduğunu az görüyorum çevremde
 
ben katılmıyorum kesinlikle
benim ailm çok karşıydı evlenmemize
fakat çok ama çok mutlu evliliğim var allah bozmasın inşallah
 
Kesinlikle katılmıyorum..

Eger aşktan gözü dönmemişse ve seçtiği kişiyle mutlu olacagına inanıyosa bence aileyi dinlememek gerekir..

He ayırdıktan bi kaç sene sonra bu kız aslında doğru kişiyi bulmuş derler, birleştirmek için gösterdikleri bi çaba olur ; ama boşuna olur..
 
bu yazı biraz içimi ferahlattı, annem için aşık olduğum adamı bıraktım...
Umarım ikimiz için en hayırlısı budur :KK43:(

Walla arkadaşım aşık oldugun adam nasıl biri bilmiyorum ama eger sen mutlu olacagına inanıyosan o kişiyle , kararını tekrar gözden geçir derim..

Çünkü ailelerimiz bizim nasıl insanlarla geçinebileceğimizi nelerden mutlu olacagımızı çok ta bilmiyorlar aslında
 
Walla arkadaşım aşık oldugun adam nasıl biri bilmiyorum ama eger sen mutlu olacagına inanıyosan o kişiyle , kararını tekrar gözden geçir derim..

Çünkü ailelerimiz bizim nasıl insanlarla geçinebileceğimizi nelerden mutlu olacagımızı çok ta bilmiyorlar aslında

artık çok geç canım evlendi malesef...
Belki beni unutmak için belkide gerçekten onu sevdiği için bilmiyorum ama içimi yaktı...
Oda üzülüp hasta olmuştu, umarım oda bende çok mutlu oluruz:KK43:(
 
sonuçta her anne baba tabiikide kızının oğlunun iyi bir evlilk yapmasını ve mutlu olsaını ister ama bence ilişkiyi istememk değilde sanki ailelerin istememe nedeni genelde kızının zorluk çekeceği maddi sorunlar içki falan oluyor genelde işsiz birine kımse seve seve vermek istemiyor ama destekde olmuyor kımsenın işinin garantisi yok sonucta ama bazen aileler hersey olsunh istiyor bence aile için aşkını bırakmak değilde aşkını hem ailesi için hemde kendi ilişkileri açısından biraz düzenlemek daha dogru olur sanırım .....
eşimin maddi durumu cok kotuydu işi yoktu okumuyordu da ve çok aşırı içki içiyordu babamın istememe nedeni tamamen buydu kaçmadım ve bu sekilde olmayıcını eşimin anlşamasını bekledim ve ikimizde içkiyi bıraktık birazda askerden geldıkten sonra dank etti ve hersey yavaş yavaş yola girdi allaha şükür ailemlede eşimlede bi sorunum yok ama o zmanlarda babamı dinlemeyip kaçsaydım kesin boşanmıştım.....
 
Ben genellikle bunun doğru olduğuna inanıyorum CADIARZU
Ama fazla genelleme yapmakta iyi değil :kahve:
 
artık çok geç canım evlendi malesef...
Belki beni unutmak için belkide gerçekten onu sevdiği için bilmiyorum ama içimi yaktı...
Oda üzülüp hasta olmuştu, umarım oda bende çok mutlu oluruz:KK43:(
içini yaktıysa gercekten o belkide dogrı kişiymiş ama her işte bir hayır vardır allah sana ondan daha cok sevıp aşık olacagın bırıyle karşılaştırsın mutlu ol inşallah.....
 
Kimsenin vazgeçilmez olduğunu düşünmüyorum açıkcası

Hele ki anne-babayı silmek pahasına Öyle bir evlilik insanın içine nasıl siner, nasıl mutlu olur bilemiyorum.
 
katılıyorum ....hep aklınızın bir tarafında sorun olduğu zaman asla doğrudüzgün konsantre olmayıp düşünemezsiniz bu evliliğe de yansır bence..annesinin rızası olmadan evlenen bir genç kız içinde sürekli tereddütler ve acabalarla yaşar aynı durumda erkekte öyle...yıllarca aynı nefesi soluduğumuz anne ve babamızın istediği olmazsa illaki ayağımız bir çukura giriyor ...belki evlilik daha kısa süreli olyor belki hep bir tarafımız gülüyor...
 
Aşk sadece aşk...Eğer gerçek aşk varsa ortada ne ailelerin karşı çıkması ne dil,din mezhep farkı hiç bir şey o ilişkiyi yıpratamaz.Yaşanılan ayrılıklarda birinci etmen çiftlerin uyumsuzluğudur gerçekten iyi anlaşan yada birbirini seven düşünen o bunu demiş şu şunu annem karımı sevmıyo yada babam kocamdan hoşlanmıyo laflarından etkılenmez kesınlıkle...
 
istisnalar mutlaka vardır ama
benim de gözlemlediğim uzun ömürlü olmadığı
çünkü aileler bizim aşık halimizle göremediğimiz gerçekleri rahatlıkla görebilirler
bir de anne baba duasının hayatımızda çok önemli olduğunu düşünüyorum
annemin babamın duasıyla pek çok kazadan beladan kurtulduğuma inanmışımdır hep
 
kesinlikle ve şiddetle katılmıyorum çünkü;
annem babamla dedemin gönlü olmadan evlenmişler hatta dedem annemin nikahına bile gitmemiş ve ablam doğunca barışmış şimdide benim tek damadım ibrahim der(babamdır)başkada birşey demez o kadar çok seviyorki babamı 2 damadına kızlarını gönül rızasıyla verdiği halde babamın yeri ayrı dedemin gönlünde ve annemle babam 27 yıllık evliler acayip aşıklar birbirlerine.gelelim bana benim evliliğimide ne benim ailem istedi nede eşimin ailesi hatta karşı çıkanlar oldu ama biz burnumuzun dikine gittik eşimle 2 yıl önce evlendim çok mutluyum birbirimize aşığız tek eksiğimiz bebeğimiz olmuyor ama inş oda olcak ve bizde nice 27 yıllar geçireceğiz inş.
 
esimin ailesi beni istemeye geldiklerinde babam cok karsi cikmisti ama ben istiyorum diyince bisey diyemedi ve verdi bir haftayi geciyorki 7 yilimizi doldurduk iyisiyle kötüsüyle ama biz cok mutluyuz ailemde esimi cok seviyorlar
babamin vermek istememesi esimin ailesi ve benim yasimin cok kücük olmasiydi
cok sükürki simdi esimi benim kadar onlarda cok seviyor ailesiylede gayet güzel anlasiyorlar
babam iste hangi kizini isteseler bi killik yapar kafamçokkarıştı canim babam
 
Bu kişiden kişiye degişir bence. Anne de esımı ıstemezdı ama ben kacarak evlendım su an mutluyum ama soyledıgı cogu seyın deneyımını yasadım bı yonden haklı yanları var.
 
X