- 18 Mayıs 2012
- 2.254
- 1.465
Merhaba arkadaşlar, ürkütücü bir başlıkla karşınızdayım.. Çok eskilerden beri devam eden ailevi sorunlarım beni eskisi kadar etkilememekle beraber yine karşıma çıkıp canımı sıkıyor.. Annem babam öz.. 4 kardeşiz en büyükleri benim. En büyük deneyimsizlikler ve kötülükleri en büyük çocuklarak ben yaşadım. Şİmdi 30 yaşındaım ailemle yaşıyorum. Yaş ilerlese bile eskisi kadar etkilemese bile zaman oluyor dokunuyor insana. unutsa bile aklına da geliyor. yıllar önce beni çok yıparan ailevi sorunlardan ve buradan uzaklaşmak için sırf buradan uzaklaşmak için şehir dışında okumaya gittim, gitmek çözüm olmadı tabi, kafandan ve içinden uzaklaşamıyorsun.. İlk gittiğim sene yurtta ağlıyordum beni haftalar geçti aramıyorlar diye.. İnsan başka bir yere gidince nispeten daha yalnız kalıyor ve ilgiye daha çok ihtiyacı oluyor. O zamanlarda babam bir keresinde 4 ay mı 5 ay mı ne hiç aramamıştı beni.. bir gün baktım arıyor.. Telefonu açtım tak kapandı.. üst üste 4-5 kere aradı kapattı. Meğer çaldırıyormuş. Nedeni de fenerbahçe kupa mı ne kazanmış şampiyon mu olmuş onu bana hatırlatmak için.. Ben orda aylardır aramıyolar diye ağlıorum üzülüyorum o fenerbahçe için çaldırıyor. Nispet olsun diye. Ben o zaman banamla anlaşamadığımdan galatasaraylım demiştim o yüzden... Zaman oldu ben aramışımdır illa ki ama onların aramadığını gün gibi hatırlıyorum. Bu sadece örneklerden birisi. Annem benimle hiçbişey konuşmak istemiyor paylaşmak istemiyor.. Açıkça da söylemişti.. Çocukken bana karşı çok sert, kötü ve duygusuzca davranıp yeterli ilgiyi şefkati göstermediklerinden ben de huysuz bir çocuktum. Tek babaneme sığınıp korunduğumu hatırlıyorum. Kötü davrandıkları için ben de öyle oldum sanırım. Yıllar içinde bu öyle gitti. Hala daha bana karşı üvey gibiler. Annemden bahsediyordum.. Bir olay olur çok önemli ya da önemsiz.. Aynı evin içinde bana söylemez benim haberim olmaz, kilometrelerce ötedeki kardeşlerimin anında haberi olur.. Eskiden beri öyleydi. Açıkçası ipler çok önceden koptu. Ben de istemiyorum konuşssunlar bazen. Eskisi kadar önemsemiyorum ama zaman oluyor etkiliyor. İnsanın annesi babası böyleyse başkaları nasıl olur kim bilir..