Ailem erkek arkadaşımı maddi durumundan dolayı istemiyor, sizce ne yapmalıyım?

elmyra89

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2016
11
3
1
35
Yaklaşık 7 aylık bir ilişkim var. 5 sene önceki bir ilişkimden sonra kimseye aşık olamadım, olabileceğimi de sanmıyorum. Aradığım şey sadece iyi anlaşmak, kültür ve huzurdu. Böyle biri ile aşık olmasam da evlenebilirim diye düşünüyorum, sonuçta aşk er ya da geç bitiyor günümüzdeki evliliklere bakarsak.

Şu an birlikte olduğum çocuk ise çok iyi bir insan, düzgün ahlaklı ve kültürlü. Ancak ailem, çocuğun evi-arabası falan yok, ailesinin durumu da iyi değil diye istemiyor. Ablam bir avukatla evlendi yakın zamanda. İstiyorlar ki ben de öyle saygın, maddi durumu yerinde biriyle evleneyim. Nasılsa aşık değilim diye beni başka biriyle tanıştırmaya çalışıyorlar, hem düzgün karakterli hem de maddi durumu yerinde biri ile. Aileme önemli olanın para değil karakter olduğunu anlatmaya çalışıyorum ama hem karakterli hem para ikisi bir arada da olabilir diyorlar.

Kalbimin sesini dinlediğimde asla bunu yapmamam gerektiğini, hiç etik olmadığını düşünüyorum. Mantığım ise az da olsa ailemin dediği tarafa çekiliyor ister istemez. "Nasılsa aşık değilim, diğer kişiyi değerlendirmeye almalı mıyım?" diye. Biliyorum çok yanlış bir düşünce ama ailem aklıma giriyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Sonra elimdekini de kaybetmiş olmak istemiyorum. Bu zamanda düzgün insan bulmak çok zor. Yardım lütfen:(

Yaklaşık 7 aylık bir ilişkim var. 5 sene önceki bir ilişkimden sonra kimseye aşık olamadım, olabileceğimi de sanmıyorum. Aradığım şey sadece iyi anlaşmak, kültür ve huzurdu. Böyle biri ile aşık olmasam da evlenebilirim diye düşünüyorum, sonuçta aşk er ya da geç bitiyor günümüzdeki evliliklere bakarsak.

Şu an birlikte olduğum çocuk ise çok iyi bir insan, düzgün ahlaklı ve kültürlü. Ancak ailem, çocuğun evi-arabası falan yok, ailesinin durumu da iyi değil diye istemiyor. Ablam bir avukatla evlendi yakın zamanda. İstiyorlar ki ben de öyle saygın, maddi durumu yerinde biriyle evleneyim. Nasılsa aşık değilim diye beni başka biriyle tanıştırmaya çalışıyorlar, hem düzgün karakterli hem de maddi durumu yerinde biri ile. Aileme önemli olanın para değil karakter olduğunu anlatmaya çalışıyorum ama hem karakterli hem para ikisi bir arada da olabilir diyorlar.

Kalbimin sesini dinlediğimde asla bunu yapmamam gerektiğini, hiç etik olmadığını düşünüyorum. Mantığım ise az da olsa ailemin dediği tarafa çekiliyor ister istemez. "Nasılsa aşık değilim, diğer kişiyi değerlendirmeye almalı mıyım?" diye. Biliyorum çok yanlış bir düşünce ama ailem aklıma giriyor. Ne yapacağım bilmiyorum. Sonra elimdekini de kaybetmiş olmak istemiyorum. Bu zamanda düzgün insan bulmak çok zor. Yardım lütfen:KK43:
bu durumda bende olsam benımde aklım karısır fakat cocuk okuyo mu yoksa ısı gucu var mıonuda dersen ıyı olur cunku bazı seylr bıraz maddıyatada bakıyo artık cocugun ısı varsa sende calısırsın beraber kendı yagınızda kavrulursunuz bence ama cıktıgın cocugu sevmıyosan bı sure sonra aynı evın ıcınde olmak bunaltır senı kı bu dıgerı ıcınde gecerlı yanı bı senpatı duyman gerek

bu durumda bende olsam benımde aklım karısır fakat cocuk okuyo mu yoksa ısı gucu var mıonuda dersen ıyı olur cunku bazı seylr bıraz maddıyatada bakıyo artık cocugun ısı varsa sende calısırsın beraber kendı yagınızda kavrulursunuz bence ama cıktıgın cocugu sevmıyosan bı sure sonra aynı evın ıcınde olmak bunaltır senı kı bu dıgerı ıcınde gecerlı yanı bı senpatı duyman gerek

kurumsal bir firmada satış temsilcisi olarak çalışıyor 3000 e yakın maaşı var. ben de çalışıyorum 2000 de ben alıyorum. tamam çocuk olduktan sonra istanbulda belki ablamlar kadar rahat bir yaşam süremeyiz ama geçinemeyecek halimiz de yok.

kurumsal bir firmada satış temsilcisi olarak çalışıyor 3000 e yakın maaşı var. ben de çalışıyorum 2000 de ben alıyorum. tamam çocuk olduktan sonra istanbulda belki ablamlar kadar rahat bir yaşam süremeyiz ama geçinemeyecek halimiz de yok.
durumlar hıcde fena degılmıs alınan maaslar ılla kendınızı ıdare edersınız bence aılen neden fakır olmaz durumlarına gırmıs kı senın bıle ekonomık ozgurlugun var yanı ben cocugun ısı gucu ıyı degılse az para alıyosa baskası dusunulur mu dedım ama gayet ıyı bence bu durumda aılenın laflarına fazla takılma derım

Neden? Aşık olarak evlenenler de boşanıyorlar. Evlilikten sonra aşk falan kalmıyormuş zaten, sadece saygı..

Ben 30 yil evli olup deli gibi birbirini sevenleri taniyorum. Neden boyle dusunuyorsun ki.
Misal asik olmadigin adamla yasadigin cinsel birliktelikten haz alamazsin. Asla.
Bu acidan dusundun mu hic ? Evlilik sadece saygidan ibaret degildir.
Aşk, saygi , sevgi , sadakat , guven ve cinsellik terazisinde yurur. Biri olmazsa denge bozulur bence.

aramızda az çok cinsellik geçti ama haz almadım değil. tabii ki çok aşık olduğun biriyle farklı olur ama hayat toz pembe değil ki.. 5 sene önceki gibi birine aşık olmam mümkün değil, bunu beklersem zaten ömür boyu evlenemem. Dolayısıyla iyi vakit geçirdiğim, kültürlü, iyi biri ile hayatımı geçirsem bana yeter.

aramızda az çok cinsellik geçti ama haz almadım değil. tabii ki çok aşık olduğun biriyle farklı olur ama hayat toz pembe değil ki.. 5 sene önceki gibi birine aşık olmam mümkün değil, bunu beklersem zaten ömür boyu evlenemem.

Kesinlikle kendine şart koyuyorsun baska birsey degil. Evlilik inisli cikislidir zaten. Ister deli gibi asik oldugun biriyle evlen . İster saygili oldugun biriyle. Unutma ,
Aranizda guclu bir cekim yoksa tahammul etme potansiyelin azalir. Sizi bir arada tutan sey olmayacagi icin daha cabuk biter o evlilik

MADDİYAT BAL GİBİDE GEREKLİ

evlendıkten sonra anlarsın, karekterini ekmeğe sürüp yemiyeceksin

Kesinlikle kendine şart koyuyorsun baska birsey degil. Evlilik inisli cikislidir zaten. Ister deli gibi asik oldugun biriyle evlen . İster saygili oldugun biriyle. Unutma ,
Aranizda guclu bir cekim yoksa tahammul etme potansiyelin azalir. Sizi bir arada tutan sey olmayacagi icin daha cabuk biter o evlilik
peki ben aramızda bunun olup olmadığını nasıl anlayacağım? nasıl ölçeceğim ki bunu?

MADDİYAT BAL GİBİDE GEREKLİ

evlendıkten sonra anlarsın, karekterini ekmeğe sürüp yemiyeceksin
haklısın ama erkek arkadaşım da çok fakir değil ki. 3000 e yakın maaşı var. aç kalacak değiliz ama sadece konforlu bir hayat yaşayıp çocuklarımızı özel okullarda falan okutup, yurt dışı tatillerine gidemeyiz.

Mesela ben asik oldugum erkekten çok tahrik olurum. Ona bakarken gozlerim kayar
Karnim gidiklanir
Hatta bazen sadece bakarak bile islanabiliyorum o_O:-)
bende o kadar bir şey yok. sadece öpüşme vs. olduğunda tahrik oluyorum. ama hiç çekim olmasa, öpmek bile hoşuma gitmezdi sanki diye düşünüyorum.

durumlar hıcde fena degılmıs alınan maaslar ılla kendınızı ıdare edersınız bence aılen neden fakır olmaz durumlarına gırmıs kı senın bıle ekonomık ozgurlugun var yanı ben cocugun ısı gucu ıyı degılse az para alıyosa baskası dusunulur mu dedım ama gayet ıyı bence bu durumda aılenın laflarına fazla takılma derım
aynen fena değil ama işte ailem hep ablamla kıyasladığı için böyle oluyo. onun eşi avukat durumları da iyi baya. buna rağmen evlenirlen sıkıntı çektiler maddi anlamda. gördün işte daha beteri mi olsun istiyorsun deyip kafamı karıiştırıyorlar :(

Bence bu adama saril..Maasi iyiymis daha ne olsun...Yaninda mutluysan yeterli..

Yanlış okumadıysam o 3000,sen 2000 lira kazanıyormuşsunuz ayda...
Şimdi yanlış anlaşılmak istemem de 10.000 kazanan biri de yine 9000 kazanan birini tercih eder genellikle di mi?

Yanlış okumadıysam o 3000,sen 2000 lira kazanıyormuşsunuz ayda...
Şimdi yanlış anlaşılmak istemem de 10.000 kazanan biri de yine 9000 kazanan birini tercih eder genellikle di mi?
ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadım. biraz daha açar mısınız?

Ailesine falan bakiyor mu erkek arkadasiniz? Maasinin bi kismi oraya mi gidiyor? Yoksa 3,000'in tamami cebine mi kaliyor?

Eger oyleyse, siz de calistiginiz surece kesinlikle normal bi yasantiniz olur. Harcamalariniz cok luks degilse tabii. Ailen, istedikce istiyor.. Ama sizin bu kisi icinize sinmiyorsa ve yeni birini de merak ediyorsaniz, ailenizin uygun gordugu kisiyle de bir gorusun derim.

ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadım. biraz daha açar mısınız?
Günaydın.
Anne 3000 lira maaş alan adamı beğenmemiş ya 10000 lira maaş alan da belki sizi tercih etmeyecek?
Anne bunu hiç düşünmedi sanırım?

Back
X