Ailem ile sorunlarım...

Umursamazkumral

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2014
9
2
Merhaba arkadaşlar, ben 16 yaşındayım. Ama gelelim durumuma, kendimi çok olgun hissediyorum çünkü aile ortamımda yaşadığım şeyler bana bunu öğretti. Derslerim kötü, sınıfta kaldım ve özgüvenim yok. Çünkü babam denilen biricik adam her gün ''Senden bir şey olmaz, seni okuldan alacağım. Senden hiç umudum yok.'' diyordu. Ona karşı kin besliyorum her geçen gün. Çünkü ben küçüklüğümü hatırlıyorum, ben 6-7 yaşımdayken annemi aldatıp 2-3 günlüğüne gitmişti. Annemi üzmüş beni babasız bırakmıştı, o günler erkek akrabalarıma baba derdim hep. Ne olduysa fazla sürmeden babam eve geri dönmüştü üstüne birde erkek kardeşim olmuştu. Her zaman kavga ettiğimde hep yüzüne vurdum bu durumu, dayağanı her gün yiyorum. Hayatımda bir tek annem var çünkü babam ne dediyse onun tersini dedi ''Sana güveniyorum, sen başarıcaksın ve sen çok zeki bir kızsın.'' derdi. Şuan yaşıyorsam sırf onun yüzünden, psikolojik destek aldım bir işe yaranıyordu. Babamı sevemiyordum, yani ona baktığımda sarılmak isterdim, öpmek isterdim her zaman ''Bir çıkarın var, yine ne istiyorsun.'' derdi. O günlerden sonra ona daha sarılamaz oldum, kendi öz kızını sokaktaki kızlardan farksız görüyordu, her zaman namusuma laf yapıyor, eskiden salonda hep beraber otururduk artık o da yok. Eve geliyorum, odama çekiliyorum. Birde bu sene sınıfta kalmam ona dahada güç verdi okuldan alıcakmış öyle diyor. Ben ondan her gün dayak yemekten sıkıldım. Neler olduysa annemde artık güvenmiyor, babam sanki gaz veriyor gibi hissediyorum. Erkek kardeşim 6 yaşında, tamam küçüktür anlarım ama gerçekten aile eksikliği çekmeye başladım annemi karşıma alıp konuştum ''Beni bir gün çok arayacaksınız, ölmek istiyorum farkında mısın ? Denemedim mi sanıyorsun. Sigaraya bile başladım. Sizin suçunuz.'' dedim ama o artık eşini koruyor destek oluyor. Diğer akrabalar deseniz ? Halamlarda hayır yok, babaannem yapmacık, anneannem beni hep kötüler. Teyzem belki dostum. Çok uzun konuştum galiba, ne yapacağımı bilmiyorum artık. Sessiz kalmıyorum hep çıkışıyorum onlara, ama suçlu ben oluyorum. 5 yaşındayım hiç unutmam babama bana kızmıştı bende ona ''Git.'' demiştim bunu ''İt.'' olarak anladı o yaşta öyle bir dayak yemiştim ki unutamıyorum. Hiç bir şey eskisi gibi olmayacak gitmeye çalışıyorum artık. Sizce ne yapmalıyım ? Dertleşin benimle lütfen...

Daha cok kucuk yasin canim. Baban hayirsiz olabilir ama sen birakma tutun hayata. Derslerinden baska hic bisey dusunme. İki sene sonra resit olacaksin liseyi bitir guzel bir bolum kazan. Hem calisir hem okursun baska sehirde. Dayan ve iki sene durmadan ders calis. Bak her sey senin elinde gercekten istersen basarirsin. Saglikli gencecik bi kizsin basarabilirsin

Guzel kizim cümleleri çok güzel kullanmissin,derdini ifade etme yeteneğin akilli bir kız olduğunu gösteriyor zaten.sen istersen herseyi başarırsin üzülme. Önce ailenle annenle babanla aranı düzeltmeye çalış. Sen yasin gereği duygularını şu anda çok yoğun yaşıyorsun. Bak ben de anneyim sana yakın yaşlarda çocuğum var ben de bazen ona çok kiziyorum ama onu sevmekten hiç vazgeçmiyorum eminim senin ailen de öyledir. Emin ol seni çok seviyorlar...babanın karakteri sert olabilir kim bilir bu yasa kadar neler yaşadı. Ama eminim senin iyi olmanı herkesten çok o ister.bak canım Ailene yumuşak ifadeler kullan sesini hiç yukseltme bir tanem.onlar da zamanla sendeki degisikligi farkedecektir.derslerinle ilgili problem yaşıyorsan ve okumaya karşı isteksizsen ilgi duyduğun alanlar neler bunları tespit et mesleğe erken yaşta yonelirsen iyi bir mesleğin olur.

Bak canım ben bir anne olarak söylüyorum biz de İnsanız duygularimiz sıkıntilarimiz endişelerimiz oluyor kızım. Size yansıtmak istemesek de bazen canımız sıkkın olabiliyor.baban da böyle bir dönemde olabilir annen iç sıkıntısı yaşıyor olabilir.sen onları anlamaya çalış yavrum.yumusak davran annecim babacim birsey istermisiniz de sizi seviyorum de hiçbirşey kaybetmezsin yavrum kazanırsın.uc kişilik kahve yap götür için beraber.babacim Üzgünüm de derslerim için. Telafi etmeye calisacagini söyle. Sen böyle içten yaklasinca onlar da değişecek bak göreceksin.

Derslerine bak.Baktın yapamıyorsun liseyi bitirip bir işe girip çalış.Kendi hayatına yoğunlaş onlar da zamanla susarlar zaten.

Babanin söylediklerini babanin yüzüne vurabilmen için,eğitimini çok iyi bir sekilde tamamlanan gerekiyor
Gerekirse yaz tatilindeyiz gir bi ise calis,harcligini kazan
Üniversitede iyi bi bölüme kapak attin mi,sirtin yere gelmez

Shameless ve My mad fat diary dizilerini izle.
Ergenliktesin, yaşadığın şeyler basit şeyler olmasa da ergenlikle beraber gözünde 10 kat daha büyütüyorsun. Anneler babalar yaparlar öyle , okuldan alıcam , çalışmıyorsun sınıfta kalacaksın derler. akıllarınca gaza getirmeyi amaçlarlar seni. Şu anda yapabileceğin tek şey sınıfta kalmadan derslerini vermek. Ve bi üniversiteye gitmek , şunu düşün daima. Okulda başarılı olmadıkça bu evde daha uzun süre kalacaksın.
Bu evde daha uzun süre kalmak istiyor musun ? İstemiyorsan telafi et derslerini . ekolhoca dinle. sigara içiyorum diyorsun , kaç para harçlık alıyorsun da kaç paraya sigara alıyorsun ? Sigara kötüdür e tü püf kaka diyenler olacak illa ki. lakin ben de kullandım 1 sene öncesine kadar da kullanıyordum , bilirim yani sigarasızlığın ne lanet bir şey olduğunu . Tütün al tütün sar kendin. yarı yarıya fiyat farkı olur. Makineleri var çok basit sarması . tadı da daha iyidir en azından ne içtiğini bilirsin. bi ton kimyasal içeceğine tütün içmiş olusun. artan paranla da git cep kitapları var onlardan alırsın. 10 liraya sigara alıyorsan haftada. 5 lira tutsa tütün bi ayda 20 lira kara geçersin. gider tshirt falan alırsın kendine en azından bi kafan dağılır. ayrıca git kütüphanede çalış dersini . insan etrafında çalışan insanları görünce kendi de motive olur. hem de evde laf çekmemiş olursun 1 saat az laf çekersin en azından.

Çok ders çalışmanı tavsiye ediyorum. Öğrendikçe kendine güvenin yerine gelir. Benim erkek kardeşim de çok tembeldi okuldan alıp meslek lisesine vermeyi düşünüyorlardı izin vermedim. Hatta sanayiye gitsin diyorlardı. Ders çalışmayı sevdirdim sonra herkesin gıpta ettiği kadar başarılı oldu. Sen de yapabilirsin bunu. Geleceğinin temellerini atman gerekli. Nefret bile etsen otur çalışmaya çalış. Bir kitabın başında saatlerce otur gerekirse içinden okumak gelmese bile paragraf paragraf oku. Bilimsel gelişmeleri takip et, araştır, konu ne olursa olsun araştır aklına gelen ne varsa temeline in. İlgi alanını bulmana yardımcı olur. Kimseye ihtiyacın yok gerekirse tek başına çıkabilirsin bu durumdan bunu unutma.

Evet, okuldan kalmam bir bakıma kendim için bir ders oldu. Sarsıldım ve neyin ne olduğunu düşündüm. Çok haklısınız, belkide ergenlik döneminde olduğum içindir fakat yeri geliyor gerçekten çok bulanır oluyorum. Kendimi derslere vereceğim ve uzaklaşacağım. Olması gereken, elimden gelen tek şey bu ve tek bir şansım var bunu tepmek ayıbım olur.. Teşekkür ederim sizlere, iyi ki varsınız... <3

Açıkcası ben hatayı sende buldum.
16 yaşında koskoca kızsın eminim söylediklerimi doğru anlayacaksın.
Şimdi babanın sürekli aşağıladığını varsayarsak ki öyle söylüyorsun senin bukadar kızmak yerine onu utandırman gerekiyordu.
Malesef öyle her zorlukta intihar edeceğim deme gibi bi'lüksümüz yok, dünyaya gelme amacımız zoru görünce kaçmak olmamalı.
16 yaşında taptaze bir beyne sahipsin. Arkadaşlarından da bi'farkın yok. Geriye tek seçenek kalıyor ki sen ipleri salmışsın haliyle hatalısın.
Babana cevap vermek istiyorsan derslerine çalış ve güzel bi'üniversite kazan. Böyle sınıfta kalıp, intihar edicem demekle kimsenin karakterini sarsamazsın.

Amcam da aynı baban gibiydi. Kendi çocukları lise terkti ama benim önlisansıma o da okul mu diye laf ederdi. Ben de bu tür gazlarla okuldan soğumak yerine dgs ile İstanbul'daki çok iyi bi'üniversiteye girdim. Şimdi oradan mezun olduğumu birine söylerken şişerek söylüyor.

Açıkcası ben hatayı sende buldum.
16 yaşında koskoca kızsın eminim söylediklerimi doğru anlayacaksın.
Şimdi babanın sürekli aşağıladığını varsayarsak ki öyle söylüyorsun senin bukadar kızmak yerine onu utandırman gerekiyordu.
Malesef öyle her zorlukta intihar edeceğim deme gibi bi'lüksümüz yok, dünyaya gelme amacımız zoru görünce kaçmak olmamalı.
16 yaşında taptaze bir beyne sahipsin. Arkadaşlarından da bi'farkın yok. Geriye tek seçenek kalıyor ki sen ipleri salmışsın haliyle hatalısın.
Babana cevap vermek istiyorsan derslerine çalış ve güzel bi'üniversite kazan. Böyle sınıfta kalıp, intihar edicem demekle kimsenin karakterini sarsamazsın.

Amcam da aynı baban gibiydi. Kendi çocukları lise terkti ama benim önlisansıma o da okul mu diye laf ederdi. Ben de bu tür gazlarla okuldan soğumak yerine dgs ile İstanbul'daki çok iyi bi'üniversiteye girdim. Şimdi oradan mezun olduğumu birine söylerken şişerek söylüyor.
Evet haklısınız, zaten şu yaz tatilinde kafayı taktım derslere.. Kendimi derslere vereceğim bu sene ve üniversiteyi yurt dışı ve ya yurt içinde farklı bir şehirde okuyup kendimi kurtarmalıyım...

Bak canım ben bir anne olarak söylüyorum biz de İnsanız duygularimiz sıkıntilarimiz endişelerimiz oluyor kızım. Size yansıtmak istemesek de bazen canımız sıkkın olabiliyor.baban da böyle bir dönemde olabilir annen iç sıkıntısı yaşıyor olabilir.sen onları anlamaya çalış yavrum.yumusak davran annecim babacim birsey istermisiniz de sizi seviyorum de hiçbirşey kaybetmezsin yavrum kazanırsın.uc kişilik kahve yap götür için beraber.babacim Üzgünüm de derslerim için. Telafi etmeye calisacagini söyle. Sen böyle içten yaklasinca onlar da değişecek bak göreceksin.

Ben buna hic katilmiyorum. Canin sikildi diye hirsini evladindan almak yalnistir. Kizinin özgüvenini yer ile bir etmeye hakki yok! Bu olay 1 günlük bir olay degil, konu sahibin kücüklügünden beri birikmislik var. Hayat her zaman öyle "annecigim,babacigim" demek ile gecmiyor. Cok kötü ebeveynler var, yani her anne, baba cocugun iyiligini istemiyor. Bircok bencil, cocuk ve ergen psikolojisinden bir haber olan anne babalar var.

Konu sahibine tek tavsiyem: oku, oku ve oku!! Kendini derslerine ver. Yazdiklarindan cok zeki ve duygusal bir kiz oldugun belli oluyor. Nice senden büyük olanlar bile en basit kendini bu kadar iyi ifade edemiyor, düzgün cümle kuramiyor. Yani eminim sen derslerine calisirsan, kötü not almanin yerine cok iyi yerlere gelirsin ve bu özelikle babana karsi cok güzel bir intikam olur, kendi özgüvenini de toparlar.

Sakin aklina intihar felan gelmesin. Sen daha üniversiteye gideceksin, güzel arkadasliklar kuracaksin, asik olacaksin,sacmalyacaksin, cok mutlu olacaksin, ask acilarini cekeceksin.... Kisacasi hayati yasayacaksin. Sen ömür boyu o odanda tikanip kalmayacaksin, inan bana. O oda'dan cikmak icin tek yapacagin sey hirslanip, mücadele ederek kendini derslerine vermektir.

Ben buna hic katilmiyorum. Canin sikildi diye hirsini evladindan almak yalnistir. Kizinin özgüvenini yer ile bir etmeye hakki yok! Bu olay 1 günlük bir olay degil, konu sahibin kücüklügünden beri birikmislik var. Hayat her zaman öyle "annecigim,babacigim" demek ile gecmiyor. Cok kötü ebeveynler var, yani her anne, baba cocugun iyiligini istemiyor. Bircok bencil, cocuk ve ergen psikolojisinden bir haber olan anne babalar var.

Konu sahibine tek tavsiyem: oku, oku ve oku!! Kendini derslerine ver. Yazdiklarindan cok zeki ve duygusal bir kiz oldugun belli oluyor. Nice senden büyük olanlar bile en basit kendini bu kadar iyi ifade edemiyor, düzgün cümle kuramiyor. Yani eminim sen derslerine calisirsan, kötü not almanin yerine cok iyi yerlere gelirsin ve bu özelikle babana karsi cok güzel bir intikam olur, kendi özgüvenini de toparlar.

Sakin aklina intihar felan gelmesin. Sen daha üniversiteye gideceksin, güzel arkadasliklar kuracaksin, asik olacaksin,sacmalyacaksin, cok mutlu olacaksin, ask acilarini cekeceksin.... Kisacasi hayati yasayacaksin. Sen ömür boyu o odanda tikanip kalmayacaksin, inan bana. O oda'dan cikmak icin tek yapacagin sey hirslanip, mücadele ederek kendini derslerine vermektir.

Kesinlikle katılıyorum, sınıfta kalmam ve bu yaz tatilinde babamla yaşadıklarım beni aşırı sarstı fakat ciddi anlamda kendimi derslere vermem gerektiğini anladım. Önümdeki bu şansı tepemem biliyorum, tepersem hayatımı tepmiş olurum. Hayalimde ki meslek Psikolog olmak. Benim gibi insanlara yardım etmek istiyorum. Ve ne yazık ki evet ''Anneciğim,Babacığım.'' demekle olmuyor. Küçüklüğümden beri ben acı çektim, tamam Annem benim yeri geldi arkamda durdu ama Babam dediğim şahısa gerçekten ufacık sevgi duyamaz oldum. En iyisi okumak kendimi kurtarmak.

X