ben aleviyim, eşim sunni:) ailem son derece modern, eşimin ailesi son derece mutaassıp. onlar beni ben onları hiç anlamayız. ahhh yavrum gençsizin tutun orucunu baskısı görürsün.
eşin müdahale edince susarlar. kuzenimin eşi sunni namazını kışar orucunu tutar kimse niye yspıyorsun demez:)
walla bu ailelerin mezhep farklılıklar ısadece bizleri yıpratıyor sonuçta yine ikna oluyorlar:)
biz eşimle 5 yıl flört ettik. ilk başta aneme söyledim istemedi. sırf mezhep değil farklı şeylerde bahane etti. bitti ayrıldık dedim bende. gizzli gizli görüştük onca yıl:)
sonra artık kendi yuvamız olmayacakmı derken aileme söyledim annem o çocukmu diye sordu resmen sinir krizleri geçirdi. bu gün 5 aylık evliyiz. ,
söz aşamasına gelene kadar neler neler çektik düğün olana kadar neler yaşadık Rabbim bilir en iyi. Kız tarafı sosyete, erkek tarafı türban spor diye dalga bile geçmişlerdi benimle

ama şu da bir gerçekki aileler hep birbirine uzak bir taraf diğerini istemdiğini hep belli ediyor. ben de kendimi eşimin akrabalırını içinde hep huzursuz hissediyorum. hepsi kapalı ben açık o bile arkamdan laf söz oluyor. ileride sende kapanırsın dimi sordu bir gün yengesi. benim cevap vermeme gerek kalmadan eşim dediki ben onu cami duvarında görmedim, kapalı birini istesem sizin bulduklarınızla evlenirdim dedi. ki eşim bana hep der kapanmanı asla ben istemem
bu farklılıklar aaa evliliğe mani değil deriz hep ama bu yola baş koyduysan iki tarafıda dengede tutacak kendini ezdirmeyecek bir iradeye sahip olacaksın. psikolojin sağlam olacak.
polemi kyaratmak ya da genelleme yapmak için söylemiyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın: alevi aileye gelin gelen sunni kızlar hep rahattır, sıcak karşılanır kimse birşeine karışmaz ama sunni aileye gelin giden alevi kızlar hep bir adım geride kalır
olur olmaz konuşmalara cevap vermek, gereksiz açıklama yapmak zorunda kalırlar.
sevgi aşk olayın farklı boyutu ama ne kadar aynı kültürden aynı kafadan aynı mezhepten olursa evlilikler sorunlar o kadar az oluyor...
Rabbim herkes için hsyırlısını versin ve kimseyi baş koyduğu yolda utandırmasın