Ailem ve erkek arkadaşım

saymyname

Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2015
59
19
25
Merhaba ablalarım.
Bu foruma yeni kaydoldum biraz gezdim ve gerçekten çok yararlı şeylerin olduğunu gördüm. Artık buradan çıkmayacağım galiba. :)
Size kendi sıkıntımı anlatmam lazım.
Ve sizden abla tavsiyeleri istiyorum.
Benim 3 aylık bir ilişkim var biz kavuşmak için gerçekten çok uğraştık üstümüzden bir sürü olay geçti ve en sonunda kavuştuk. 3 aydır çok mutluyum. Fakat ben ilişkimi ailemden saklıyordum çünkü benim ailem bu tür şeylere karşı ve yaşım gereği uzak durmam gerektiğini söylüyorlar. Lise 2 deyim.
Bu yüzden annem ve babama anlatmadım fakat abime anlattım. Hatta çıkmadan önce de onun hakkında konuşurdum onunla çünkü abime çok güveniyorum.
Geçen hafta arkadaşımla dışarıdaydım babam aradı çabuk eve geliyorsun yanında kimseyi istemiyorum vırt zırt kızdı telefonda. Neden baba dedim geç işte dedi. Geçtik eve arkadaşımla aradım babamı geçtim diye, tamam akşam eve geleceğim konuşacağız dedi.
Kendi kendime dedim kesin erkek arkadaşımı öğrendi diye ne yapacağım falan derken akşam oldu.
Annem çamaşırlarla uğraşıyordu anne dedim ne var dedi neden bu kadar soğuksun dedim neden olmayayım x pisliği ile olan bütün resimlerinizi yazışmalarınızı gördüm dedi bende peki anne dedim. Babam yüzüme bakmadı, hiç bir şey söylemedi. Bir kaç saat sonra annem eli belinde geldi bir açıklama bekliyorum diye. Bende anneme aynen şu cümleyi kurdum " anne benim x ile olan ilişkimden abimin başından beri haberi vardı kiminle nereye gittiğimdende, sizi utandıracak tek bir şey yapmadım" dedim, ki gerçekten de yapmadım. Annemde belli oluyor resimlerinizden dedi. Bende resimlerde ne var anne yanyana oturuyoruz sadece dedim. Bir daha sana asla güvenmeyeceğim bundan sonra dışarı çıkmak yasak telefonunu da alacağız dedi. (Almadılar)

Bir gün sonra masayı toplarken annem ayrıldınız mı dedi hayır dedim. Ne demek ayrılmadınız ben istemiyorum dedi. Hayırlısı anne dedim.

Bu olaylarda 1-1,5 hafta geçti konu ortadan kalktı ailemle eskisi gibi konuşmaya başladım babam dahil. Fakat beni dışarı çıkarma konusunda hala kuşku duyuyorlar. Çıkarmıyorlar da diyebiliriz.

Erkek arkadaşıma gelirsek benden 1 yaş büyük, olaylardan hepsinden haberi var ve her ne olursa olsun sana sahip olmuşken seni asla bırakmam diyor bana. Eğer böyle baskının altında olmak istemiyorsan benimle birlikte olmayabilirsin dedim eve saçmalama her ne olursa olsun bunları birlikte atlatacağız dedi.

Şimdi belki bazılarınız anne babanın bir bildiği vardır diyebilir ama onu tanımıyorlar bile. Tanısalar, konuşsalar bana o zaman gelip istemiyorum deseler bir sıkıntı yok bir bildikleri vardır diyip ayrılırım fakat daha tanımadan direk benim ayrılmamı istemeleri beni ona daha çok yakınlaştırıyor.

Sizden bu konu hakkında ne yapmalıyım tavsiyesi istiyorum. Lütfen yardımcı olun.

Anne ve babanın tepkisi çok aşırı olmuş. Fotoğraflarda kumarhanede ot çekmiyorsanız tabii :)
Herhalde zamanla yumuşamışlar. Daha da yumuşarlar. Doğru davranmışsın. Abin de anlatmıştır belki, korkulacak bir şey olmadığını anlarlar.
Bu erkek arkadaşın kötü alışkanlıkları ile mi ünlü, hayırdır niye bu tepki?
Bir de konun "bir derdim var"a taşınırsa daha çok okunur.

Anne ve babanın tepkisi çok aşırı olmuş. Fotoğraflarda kumarhanede ot çekmiyorsanız tabii :)
Herhalde zamanla yumuşamışlar. Daha da yumuşarlar. Doğru davranmışsın. Abin de anlatmıştır belki, korkulacak bir şey olmadığını anlarlar.
Bu erkek arkadaşın kötü alışkanlıkları ile mi ünlü, hayırdır niye bu tepki?
Bir de konun "bir derdim var"a taşınırsa daha çok okunur.
Konuyu nasıl taşıyacağımı bilmiyorum. :KK43:
Ayrıca erkek arkadaşımı tanımıyorlar, kötü alışkanlıklarıda yok ki.

muhtemelen yaşından ötürü sevgilini istemiyorlar diye düşünüyorum.. ama yine de çok bi baskı kurup ayrıl dememişler.. 20 yaşındayım anneme sevgilim var diyemem hala çekinirim :) sanırım evleneceğim insanı söyleyebilirim anca o da iş ciddiye bindiği için :) ama gezmeme felan da karışmazlar öyle

Canım annen baban evet fazla tepki vermiş.. ama hepimiz o yollardan geçtik bizimkilerde kızardı senin ailen gibi kısıtlama koymasada.
Sonuçta sen onların canısın endişelenmelerinde çok haklılar.. ben buna lisedeyken anlam veremezdim şimdı çok iyi anlıyorum..
Tabi ki de seveceksin, aşık olacaksın.. ama sana en büyük tavsiyem.. ailene inatlaşıp erkek arkadaşına karşı gözünü karartma..
Bu yaşlarda hata oranı çok oluyor hep mutlaka açık bir kapın olsun..

canım sen sanırım 16 yaşındasın ailen senin yaşının bunlar için erken olduğunu ve derslerine geleceğine yoğunlaşman gerektiğini düşünüyor ama sen artık büyüyorsun v bir birey oldun hayatında bir erkek olması doğal bunu algılamaları zaman alır abine bu kadar katı değillerdim eminim:KK62:

çok kucuksun tepkı vermelerı o yuzden....tabıkı asık olacaksın seveceksın ...hata yapmadıgın surece sıkıntı yok...derslerıne ıyıce asıl notların guzel olsun kı bu durumun notlarını etkılemedıgını bılsınler......
neredeyse yasıtınmış eger oda okuyorsa sıkıntı yok arkadaslığını ıstersen surdurebılırsın .....yanlış davranmadıgın dersleırnı unutmadıgın surece annende zamanla kızmaktan vagecebılır.... hem abınede soylemıssın ne guzel.....

Canım sen kendin demişsin önümüzde çok engel oldu bunları aştık çok çabaladık diye. Bu süre içinde kendini derslerine verememişsindir herhalde. Ailen de bunları mutlaka görmüştür. Tepkileri bu yüzden olabilir. Senin geleceğini düşündüklerindendir tepkileri.
Ben ilişkin hakkında yorum yapmayacağım yaşın küçük ve ne diyeceğimi bilemiyorum. Ama derslerini sakın ihmal etme. Çünkü bu yaşlar ve kaçan fırsatlar bir daha geri gelmiyor.

Derslerimi hiç ihmal etmedim şu zamana kadar arada sırada kötü notlar oldu ama onlarda nazar boncuğu gibi düşündüm hep. :) Şu an annem ayrıldığımızı sanıyor galiba. Ama ben öyle sanmalarını istemiyorum. Mesela dışarı çıkarken şununla şununla çıkıcam diyip gerçeği söylemek istiyorum ama maalesef ailem bu gerçekleri duymak yerine yalan duymayı tercih ediyorlar. Yakaladıklarında ise olaylar böyle kötüye biniyor işte. Ben bu konuyu bir çok kişiye danıştım çoğunluk annenle konuş düzgünce dediler. Bunu denemek istiyorum ama korkuyorum çünkü annem bir kere kafasına taktığı şeyi asla değiştirmez. Ayrıca şu sıralar dışarı da çıkarmıyorlar. Arkadaşlarımı, erkek arkadaşımı çok özledim. Ne yapacağım ?

X