aileme sevgilimi söyleyemiyorum

pembesalyangoz2

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2012
677
144
bana göre sıkıntı olmasa da aileme göre büyük sıkıntı sanırım.

sevgilimle ciddi düşünüyoruz. uzatma durumlarım olduğu için okul 1 1.5 yıl içinde bitecek inşallah. artık aileme söylememem gerekiyor . sürekli sorup duruyorlar hiç erkek arkadaın yok mu diye. bnde cesaret edip söyleyemiyorum çünkü sevgilim engelli.

bu benim için hiç ama hiç sorun değil ki olsaydı zaten sevgili olamazdık ama ailemin sorun edeceğini düşünüoyurm.
annem benim biraz fazla merhametli olduğumu düşündüğü için eskiden beri sen kesin engelli birine aşık olursun ya da fakir vb. laflar ederdi. kızdığımdada sinirlenip iyi o zaman git topal biriyle evlen.aksak aksak yürürsünüz derdi.
şimdi sevgilimin gerçektende bir bacağı diğerinden kısa. ve ayağında bacağında başka sorunlarıda var. düzgün yürüyemiyor. sürekli ayağı bir yerlere takılıp tökezliyo.

yani kısaca annemin sürekli benmle dalga geçtiği şey başına geldi.
babamda aynı şeyi düşünüyor. sürekli evlenceğin kişi yanına yakışacak vs. şeyler söylüyolar

ben bu durumda aileme nasıl söyliyeyim ? vereceği cevapları adım gibi biliyorum. istemeyecekler. o zaman ben ne yapacağım ailemin onay vermediği biriyle devam mı edeceğim? kafam çok karışık.

ayrıca aynı şeyin kendi çocuklarının başına gelebileceğini söylediğim zaman o zaman sende kendine denk biriye evlenirsin diyolar. davul bile dengi dengineymiş

Devam etmelisin yarin bigun bize ne olacagi belli degil bugun elin ayagin saglam yarina garantiyi kim veriyor ? Koskoca insanlar dalga gececek bunu mu bulmuslar bence erkek arkadasini kesinlikle savun mutluysaniz ayagi aksiyor diye yari yolda birakma madem ki sevdin
Ne belli engeli olmayan biriyle evlensen onun basina bir hal gelmeyecegi ? Sokaga mi atican engeli oldu diye
Oyle hayat arkadasligi olmaz

Devam etmelisin yarin bigun bize ne olacagi belli degil bugun elin ayagin saglam yarina garantiyi kim veriyor ? Koskoca insanlar dalga gececek bunu mu bulmuslar bence erkek arkadasini kesinlikle savun mutluysaniz ayagi aksiyor diye yari yolda birakma madem ki sevdin
Ne belli engeli olmayan biriyle evlensen onun basina bir hal gelmeyecegi ? Sokaga mi atican engeli oldu diye
Oyle hayat arkadasligi olmaz

aynı şeyleri bende söylüyorum ama ciddi ciddi hiç taviz vermiyolar düşüncelerinden. aslında öyle durumda birini görüp dalga geçen insanlar değil ama söz konusu benim sevgilim olunca istemiyolar .
ailemide karşıma almak istemiyorum ama bi insanı sırf bu yüzden bırakmak çok insafsızca. iki arada bi derede kaldım. :KK43:

Çok bilinmezli denklem gibi, ailenizle ilişkileriniz, sevgilinizle ilişkiniz vs. hepsini masaya koyup artısıyla eksisiyle düşünmeniz lazım.

Ama kusura bakmayın ben annenizin dalga geçtiği şeyin başına geldiğini düşünmedim, boş konuşmuş zamanında merhametinizin fazla olduğunu düşündüğünden değil, bu şekilde aşağılamaya çalışmış. Hep başkalarının başarılı çocuklarını örnek gösteren ebeveynler de güya özünde çocuklarının iyiliğini istediklerini iddia ederler ama getirisi hiç de öyle olmaz, aynen onun gibi.

Çok bilinmezli denklem gibi, ailenizle ilişkileriniz, sevgilinizle ilişkiniz vs. hepsini masaya koyup artısıyla eksisiyle düşünmeniz lazım.

Ama kusura bakmayın ben annenizin dalga geçtiği şeyin başına geldiğini düşünmedim, boş konuşmuş zamanında merhametinizin fazla olduğunu düşündüğünden değil, bu şekilde aşağılamaya çalışmış. Hep başkalarının başarılı çocuklarını örnek gösteren ebeveynler de güya özünde çocuklarının iyiliğini istediklerini iddia ederler ama getirisi hiç de öyle olmaz, aynen onun gibi.

bilmiyorum. normalde birilerini küçümseyen insanlar değil fakat evlilik konularında 'o ona nasıl bakmış 'vs. cümleler kuruyorlar.
gerçektende denklem gibi. ne yardan ne serden

Ailene bu konuyu acmadan once cok cok iyi dusunmen gereken baska bi konu var:erkek arkadasindan ne kadr eminsin? Aradigin kisimi? Sadikmidir? Karakteri oturmusmudur?

Ben daha kendim olcum tartmadan aileme acildim, sirf o hadi hadi anlat artik dedigi icin.
Sonrami? Aileme kendjlerini degersz hissettirdim, onlarin sozunu ezip gectim. Ve taa sonunda farkettimki bu adam benm icin uygun degil.
Su an ayrildim evliliktn vazgectim.
Ama aileminde benmde hep aklimda, degmeyen birisi icin zamaninda ailemi karsima almia olmam.

Cok iyi dusun. Snradan pisman olma benm gbi.

Hepimiz birbirimizden farklıyız, önemli olan insan olup olamadığımız. Şekilcilik ne huzur ne mutluluk verir, kararlıysanız taviz vermeyeceksiniz. Böyle bir konudan olumsuz bakmayı sözkonusu bile etmemelisiniz.

kendinden ve sevgilinden eminsen ilişkinin arkasında dur. daha evlenme aşamasına gelmenize 1-1,5 yıl varmış zaten. o süreçte anlarlar gerçekten birbirinizi sevdiğinizi.

Vakit kaybetmeden söylemeni tavsiye ediyorum... Ne kadar karşı çıksalar da en azından sevginizin güçlü olduğunu göstermek için 1-1,5 senen var.. Bunu kara çevir... Zamanla benimseyecekler tanıyacaklar sevecekler inşallah...

sen bu sonucu bile bile başladın bu ilişkiye...ozaman bütün sorunlara katlanacaksın...en baştan ümit vermeseydin çocuğa şuan yüzüstü bırakmak olmaz..

Yarın bi gün annenin ve babanın Allah korusun bir kaza geçirip aynı duruma gelmeyeceği ve belki de daha kötü durumda olmayacağı ne malum?
Böyle olduğu için bence sevdiceğinden vazgeçme. Ailene karşı diren.

Çok yanlış düşüncedeler.

Ailenizle ne yaparsınız bilmiyorum ama sonuç kötü olsa bunun engeli yüzünden olduğunu erkek arkadaşınıza söylememenizi rica ederim.
İnsanlarda geri dönülmez kırıklıklar bırakmayın.

Allah merhabetli iyi niyetli insanlarin isini rast getirir soyle ailene ne kadar saklayabilirsin ki mecbur ogrencekler eger karsi cikarlarsa da diretirsin onemli olan sevgin anlasman ayrica sirf engelli diye karsi cikmak ailende olsa haddi deil kimsenin eger guvrn sevgi saygi cercevesinde bi omur ben bu adamla yaparim diyosan arkadinda dur sakin vazgecme ben oyle yaptim simdi herkes pasa pasa kabullendi ha zor oldu yillarimi aldi cok mucadele ettim ama iki kizim var cokta mutluyum

sevgilimde sevmediğim özellikler var ama aşılamyacak şeyler yok gibi. yani aslında tam olarak bende emin değilim. ama bu engeliyle alakalı şeyler değil.
ben aileme söylemek istiyorum ama ilerde sorun çıkıp ayrılırsak engelinden dolayı değil de başla nedenlerden ayrılmak isterim. ve de şu anda ailemden saklıyo olmaktan rahatsızlık duyduğum iiçin hemen söylemek istiyorum ama yapamıyorum tabi verecekleri tepkiden dolayı.

Sevgilinizin adına cok üzüldüm ben, engeliyle insanları yargilamak küçümsemek kimin haddine ya! Yani sizde ilişkinizin tam olarak arkasında duracağa benzemiyorsunuz bence biraz karasızlık içindesiniz. Olduda evlendiniz, aileniz esinizin yüzune elbette vuracak engelini, ya çok umursamaz olması lazim ya da çok incinmeye hazir olması..

Uzatmadan söyle bence. Ama kesin cümleler kur.
Onun bacağının sakat olması benim umrumda değil ben onunla bu şekilde mutluyum ve asla vazgeçmeyeceğim gibi laflar.. Kararlı ol asla vazgeçme sevginden.
ALLAH BAŞKA DERT VERMESİN ..
ALLAHTAN BACAĞININ BİRİ ENGELLİ YA YÜREĞİ ENGELLİ OLANLAR NE YAPSIN:KK14:

Sevgilinizin adına cok üzüldüm ben, engeliyle insanları yargilamak küçümsemek kimin haddine ya! Yani sizde ilişkinizin tam olarak arkasında duracağa benzemiyorsunuz bence biraz karasızlık içindesiniz. Olduda evlendiniz, aileniz esinizin yüzune elbette vuracak engelini, ya çok umursamaz olması lazim ya da çok incinmeye hazir olması..
ilişkinin arkasında durmuyorum değil ailemle sorun çıksın istemiyorum. onlarında onaylamasını istiyorum. engelinden dolayı değilde belki ilerde bi sorun çıkar mutsuz olurum . o zaman biz demiştik densin istemiyorum

X