ailemin dügün tarihi baskisi akil verin kizlar

kivimuz

Biz bize bize bizden fayda var...
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2012
299
36
Merhaba kizlar cok cikmazdayim fikirlerinize ihtiyacim var. Daha once bu sorunla ilgili konu acmistim ama gelin gôrün ki bi arpa boyu yol alamadik. Ailem bi turlu dügün tarihine razi olmuyor bir yillik nisanliyim seneye olsun diyorlar hep erteleme cabasindalar. Cunku acik ve belli istemiyolar. Ben nisanlimla 5 yildir birlikteyim zorla kabul ettirdim nisani simdi dügün tarihi almaya geliyolar ama babam bagirip cagiriyor millete. Bu konyla ilgili evime gelmeyin diyip insanlarin üstüne yürüyor. Cunku nisanlimin ailesi kirsalda yasiyolar denk degiliz diyorlar onlar nasil dugun yapacaklar maddi durumlari pek iyi deil . Ama onlarin hepsi dusunuldu nisanlim zaten calisiyor belli bir birikimi var aileside dugun icin biseyler biriktirmis . Nisanlim hicbirseyin eksik olmasini istemiyor sen ne istersen yapacagim diyip duruyor biliyorumda yapacagini cunku yaannem ve babam benimle konusmuyor artik. Kasimda istiyoruz biz o tarihe razi olmuyor. Nisanlimla cok yiprandik. Yemeden icmeden kesildik hergunumuz huzursuz hic tartismayan biz bu konu acilinca birbirimizi kiriyoruz. Nisanlimin bi isi var kenndisi ogretmen. Ama ona bile bi kulp buluyolar. Benimde okulum bitti henuz bi is bulamadim. Bende atanmayi bekliyorum ama olmuyor. Malum dersanelerde de is yok artik.ikimizde 27 yasindayiz Nisanlimla artik canimiza tak etti gemileri yakip gidip kasim icin salonu tutup herseyi ayarlayip oyle haber vermeyi dusunuyoruz aileme bilmiyorum tepkileri ne olacak . Ya dugune gelmeyiz diye tehdit edecekler ne haliniz varsa gorun diye bilmiyorum ne yapacagim aileme ne diyecegim bu konuda bu konu acilinca salonu tuttuk diyonce isler cok karisacak ne yapacagimi bilemiyorum artik

Merhaba kizlar cok cikmazdayim fikirlerinize ihtiyacim var. Daha once bu sorunla ilgili konu acmistim ama gelin gôrün ki bi arpa boyu yol alamadik. Ailem bi turlu dügün tarihine razi olmuyor bir yillik nisanliyim seneye olsun diyorlar hep erteleme cabasindalar. Cunku acik ve belli istemiyolar. Ben nisanlimla 5 yildir birlikteyim zorla kabul ettirdim nisani simdi dügün tarihi almaya geliyolar ama babam bagirip cagiriyor millete. Bu konyla ilgili evime gelmeyin diyip insanlarin üstüne yürüyor. Cunku nisanlimin ailesi kirsalda yasiyolar denk degiliz diyorlar onlar nasil dugun yapacaklar maddi durumlari pek iyi deil . Ama onlarin hepsi dusunuldu nisanlim zaten calisiyor belli bir birikimi var aileside dugun icin biseyler biriktirmis . Nisanlim hicbirseyin eksik olmasini istemiyor sen ne istersen yapacagim diyip duruyor biliyorumda yapacagini cunku yaannem ve babam benimle konusmuyor artik. Kasimda istiyoruz biz o tarihe razi olmuyor. Nisanlimla cok yiprandik. Yemeden icmeden kesildik hergunumuz huzursuz hic tartismayan biz bu konu acilinca birbirimizi kiriyoruz. Nisanlimin bi isi var kenndisi ogretmen. Ama ona bile bi kulp buluyolar. Benimde okulum bitti henuz bi is bulamadim. Bende atanmayi bekliyorum ama olmuyor. Malum dersanelerde de is yok artik.ikimizde 27 yasindayiz Nisanlimla artik canimiza tak etti gemileri yakip gidip kasim icin salonu tutup herseyi ayarlayip oyle haber vermeyi dusunuyoruz aileme bilmiyorum tepkileri ne olacak . Ya dugune gelmeyiz diye tehdit edecekler ne haliniz varsa gorun diye bilmiyorum ne yapacagim aileme ne diyecegim bu konuda bu konu acilinca salonu tuttuk diyonce isler cok karisacak ne yapacagimi bilemiyorum artik

yaş 27
ikinizde meslk sahibisiniz
elinizden geleni yaptığınız da belli
başka çare de görünmüyor anlaşılan
anne ile baba ya ayrı ayrı davetiye basırmayı unutmayın
:KK66:

sizin maddi durumunuz çok mu iyi yani aileniz nişanlının ailesini neye göre küçümsüyor? tabi denklik önemli bu sebeple soruyorum.

ailenin tutumu çok çok yanlış...onlara bir şekilde çok mutlu olduğunu falan anlat..gerçi anlamazlar..

biz bu tarihta yer tuttuk ozaman müsaitmiş falan deyin..aileleri karıştırmayın hiç..

Adam ogretmen iste ailesinin koylu olmasinin ne onemi var? Insanlari kucuk gorup horlamak neden sanki kendi kraliyet ailesi mensubu. Alin tarihi yapin dugunu ister gelsinler ister gelmesinler
Bizde oyle dusunuyoruz canimiza tak etti artik. Gozlerinde eriyip gidiyorum hic umurlarinda degilim hep kendileri dusunuyolar. Hep etrafimdaki insanlarla kiyasliyolar. İste su evlendi esi soyle ailesi soyle boyle. Daha bi sene nisanli kalin diyolar dile kolay ya . Babama bile askerligini yap gel oyle dugun yapin demisler dinlememis bi yil daha nisanli kalmamis ama biz bu istegimuzi soyleyince suc oluyo valla biseye kalkisiyoruz allah yar ve yardimcimiz olsun

Ama
ailenin tutumu çok çok yanlış...onlara bir şekilde çok mutlu olduğunu falan anlat..gerçi anlamazlar..

biz bu tarihta yer tuttuk ozaman müsaitmiş falan deyin..aileleri karıştırmayın hiç..
dugune gelmemekle tehdit edecekler bize ben hic boyle hayal etmemistim. Ailemle birlikte yapariz dugun telasini birlikte yasariz yanlarimda olurlar dedim ama olmuyo . Bana sirt cevirdiler. Tek kizim kimseyle konusamiyorum paylasamiyorum bi annem var dedim onunla paylasir beni dinler dedim o bile yok yanimda tek badima mucadele veriyorum cok yoruldum cokk

Çocuğun sadece ailesi kırsal da yani, seni alıp köye getireceği falan da yok.
Nedir babanın endişesi?
1 yıl daha beklesen ne olacak ki? Senin evlenmeden önce bir süre çalışıp eve para getirmeni bekliyor olmasın?

Son kez, Baba düğün tarihini şu güne düşündük de. Ailesi konuşmaya gelmek istiyor de. Yine olay çıkarırsa senden canın istediği gibi şekil ver hayatına artık. Büyük olarak onun yapıcı olması lazım. O büyüklüğünü yapmıyorsa, kendi bileceği iş.

Ne istiyor aileniz 17 yaşında değilsin 27 yaşındasın. Evlenmeniz için hamile kalman falan mı gerekiyor? Adamın işi var ailesi sizin yanınızda destek vereceklerini söylüyorlar daha ne istiyorlar. Ne şanslısınız ki ailesi oğullarına destek veriyor sizi istiyor boşuna kendi mutluluğunuzu engellemeyin diretin gidin alın gününüzü. 1 yıldır nişanlısınız zaten daha ne kdr nişanlı kalabilirsiniz kavgalarınızın sebebi zaten bu işin uzaması. Gidin alın tarihinizi sizin yerinizde olsam nikahımı daha erken tarihe alırım mesela 1 ay ya da 15 gün sonraya gidin nikah tarihi alın ne olur ne olmaz kıyın nikahınızı aileniz o saatten sonra daha neye karışacak

Ama
dugune gelmemekle tehdit edecekler bize ben hic boyle hayal etmemistim. Ailemle birlikte yapariz dugun telasini birlikte yasariz yanlarimda olurlar dedim ama olmuyo . Bana sirt cevirdiler. Tek kizim kimseyle konusamiyorum paylasamiyorum bi annem var dedim onunla paylasir beni dinler dedim o bile yok yanimda tek badima mucadele veriyorum cok yoruldum cokk

al aileni karşına ben sizi çok seviyorum..sizin gibi yuva kurmak istiyorum bana destek olun yanımda olun deyin..

evlen istemeyen gelmesin.
insanları hor gören zihniyeti bir türlü anlayamıyorum..
yaptıkları büyük terbiyesizlik.

Ah bu ego, kibir ne kadar cirkin seyler.
Sirf ailesi köyde yasiyor diye mi bu yani? Köylü biriyle ayni masaya oturmuyor musunuz siz?
Pardon sizinkiler nereli acaba? Istanbul asilzadeleri falan mi?
Ropteşambirlari giymiş, ellerinde puro şömine karsisinda gazetelerini mi okuyorlar??
Cok aci boyle insan ayirmak hem de cok..

Babamla hic oyle konusmamiz olmafi.ne zaman agzimi acsam susturdu. Bagirip cagirdi. Oturup adam akilli konusamadik.ne zaman agzimi acsam detdimi anlatmaya calissam acti agzini yumdu gozunuu bende konusmayi denedim yoksa is cigirindan cikti artik

Yerinde olsam işe girmeden evlenmezdim ama, ailenin karşı çıkma sebepleri çok saçma seni üzmesin. Nişanlınla kafanıza göre alın düğün tarihini. Öğretmense ne olmuş küçümsenecek neyi varmış ki ben de öğretmenim. Öğretmen maaşıyla geçinmek zor ama 2 kişisiniz sadece. Ben anlamıyorum bunlar nasıl aile? üstelik baban da öğretmen. Annen de ev hanımı yani kırsal kesimde yaşan ailenin neyine denk değiller sanki şirketin CEO'su. Allah herkese burunlarının ucunu indirmeyi nasip etsin. Sen düğününü yap nişanlınla canım benim.

Annemin tek derdi etrafa hava atmak kendilerin geldigi yerde belli biraz sonradan gorme oldular.ama kendilerin istedigi biriyle ewlensem hic boyle zorluk cikarmayacaklar isi yokusa surmeeyecekler of of bilemiyorum allahtan yardim istiyorum kimsem yokmus ailem yanimda saniyodum onlarda tek biraktilar beni neyin inadi bu
Sirf ailesi köyde yasiyor diye mi bu yani? Köylü biriyle ayni masaya oturmuyor musunuz siz?
Ropteşambirlari giymiş, ellerinde puro şömine karsisinda gazetelerini mi okuyorlar??

Annemin tek derdi etrafa hava atmak kendilerin geldigi yerde belli biraz sonradan gorme oldular.ama kendilerin istedigi biriyle ewlensem hic boyle zorluk cikarmayacaklar isi yokusa surmeeyecekler of of bilemiyorum allahtan yardim istiyorum kimsem yokmus ailem yanimda saniyodum onlarda tek biraktilar beni neyin inadi bu

İs ariyorum ins en kisa zamanda bulurum dugunumu yapmasina yapicamda dugunume gelmemekle tehdit edecekler beni ondan cekiniyorum yada tek badima gidip evlenecem ne halin varsa gor denilecwk ikna olmalari zor gibi gurur yapacaklar cunku. Ayrica tesekkur ederim yorumunuz icin.
Yerinde olsam işe girmeden evlenmezdim ama, ailenin karşı çıkma sebepleri çok saçma seni üzmesin. Nişanlınla kafanıza göre alın düğün tarihini. Öğretmense ne olmuş küçümsenecek neyi varmış ki ben de öğretmenim. Öğretmen maaşıyla geçinmek zor ama 2 kişisiniz sadece. Ben anlamıyorum bunlar nasıl aile? üstelik baban da öğretmen. Annen de ev hanımı yani kırsal kesimde yaşan ailenin neyine denk değiller sanki şirketin CEO'su. Allah herkese burunlarının ucunu indirmeyi nasip etsin. Sen düğününü yap nişanlınla canım benim.

Aynısının lacivertini yaşadım diyebilirim. Bunlar hep sen yıpran da bitir diye. Kendilerince beğenmemişler. Ben evlendim seninle aynı durumdayım. Ve hala daha ailemden "çocuğunuz olursa pek gösterme" "zaten bize layık değiller" gibi şeyler duyuyorum. Ki gerçekten üzülüyorum hiç öyle değersiz insanlar da değiller.. Eşim nefret noktasına geldi ama benim hatrıma dişini sıkıyor. Bizimkiler de "köylüler şöyle böyle yapma etme bak seni öldürürler müge anlıda neler görüyoruz" gibi bahanelerle arkadan beni doldurmaya çalışmışlardı. en son artık kendim tartışmıştım da biraz biraz düzeldiler. Ama fikir halen aynı. Kafa değişmiyor. Eşim ne yapsa batıyor. Arasa suç, aramasa suç.. Her yaptığı hata..

Ümit veremedim pek ama biraz zorlanacak da olsan düğün tarihini al. Karşılarına geç adam akıllı konuş. Yedirme yem etme kendini kimselere. İnsanlar bazen kendi büyüttüğü evladına bile kötülük yapabiliyor.

bu gün kadrolu bir öğretmenin ek ders +kurs ile birlikte 3000i geçen bi mebla aldığını biliyor mu aileniz ? 27 yaşındasınız,bunca çirkinliğe rağmen sizden vazgeçmeyen adama sırt çevirmeyin ,ben ailemi küçümseyen adamların evine adım dahi atmazdım ,nişanlınız hala bir hal yoluna koymaya çalışıyor ,helal olsun

X