Ailemle aramız bozuldu...

2 gün önce annem aradı baban balık almış gelin beraber yapalım dedi anne ders çalışıyorum size afiyet olsun biz müsait değiliz dedik dün eşimi ve beni 4 defa aradılar gelemeyiz dedik 2 ay sonra bir sınavım var ona hazırlanıyorum yerimden kıpırdamak istemiyorum onun için akşam bunaldım dolaşmaya çıktık tam eve girecez akrdeşim aradı abla yemeği yaptık gelin veya getireyim dedi gerek yok biz yemek yedik dedim kapattık ben balkonda ders çaışıyordum telefonum içerde çalmış arayan kardeşimm eşim açmış abi müsaitsiniz dmi biz yemegı getiriyoruz demiş eşimde müsait değiliz eve dön demiş biraz sert konuşmuşlar en sonun da bizi 1 ay aramayın demiş eşim kapamış sonra annem aradı eşim özür diledi annemde yaptıgın terbiyesizlik müsait değilsen kapıdan alır kapıyı kapatırdın dedi eşimde yemeğimizi yedik gönderdıgınz kötü olacak diye ve müsait olmadıgımızı belirttiğimiz için kabul etmedik dedi annem bağırmaya başladı ve eşimde telefonu kapadı gece boyu ağladım çaresizliğime ailemi arayamadım az önce aradım açmadılar telefonumu facebooka girdim annem hep laf vurmuş bana sende yalanmışssın candostum yazmış napayım ben fikir verin akşam eşimle gideyim diyorum eşim gitmez bıktım artık ailenden dedi çünkü :(

Ya kendi ailenizle ilgili problemlere eşleri hiç karıştırmamak lazım..Annen seni affeder sende unutursun annende.. Ama şimdi ne eşin unutur ne annen eşini affeder,yani zor olur..

Keşke gidip 1 saat otursaydınız..Gezmeye çıkmışken biraz uğrasaydınız..Şimdi ders iyice yalan oldu..

Şu an sinirler fazla gergin sanırım..biraz sakinleşin öyle konuşun..Eşini ayrı anneni ayrı ikne etmen gerek sanırım.. Keşke eşinle anneni hiç konuşturmasaydın.. :ssz: :ssz:

Dengeyi kuramamamışsın canım. Bence ailene söyle ders çalışıyorum bölünmesini istemiyorum ikide bi telefon açmanızdan rahatsız oldum de. Eşinde ailenden mutlaka özür dilesin.:31:

bence sadece ve sadece siz haksızsınız.
ailenizle eşiniz arasını gerdiğiniz için.
en başta, bu kararı verdiğinizde, sadece çalışmaya odaklanacağınızı ailenize söylemeliydiniz. Ayrıca bir akşam yemeğe gitseydiniz eğer inanın daha az zamanınız harcanmış olacaktı. İşler bu raddeye gelmeyecekti, siz şimdi kara kara düşünmüyor olacaktınız ve dersleriniz yoğunlaşmış olacaktınız.
Tabii eşinize kardeşinizle bu şekilde konuşma hakkını verdiğiniz için de suçlusunuz. Annenizle kavga etmek ne demek? O bir büyük ne yaparsa yapsın. Kaldı ki yaptığı şey sizi düşünmek, size önem vermekten başka bir şey değil.
Siz eşinizin ailesinden biriyle bu şekilde konuşsaydınız neler olurdu bir düşünün...
Bence baştan gözden geçirin bu tavrı, sonrası kötü...

daha p.tesı gunu orda yemekteydık hergun yemege oraya gıtmemızı ıstıyorlar gıdınce orda yatmamızı benmı hatalıyım annem eşimi nişanlıyken 1 lıra yuzunden hırsızlıkla sucladı eşimde tepkı verdı buna sebep olan benmiyim beni suçlayıp durmuşsunuz ben yeterince aralarında kalmışım zaten

Dengeyi kuramamamışsın canım. Bence ailene söyle ders çalışıyorum bölünmesini istemiyorum ikide bi telefon açmanızdan rahatsız oldum de. Eşinde ailenden mutlaka özür dilesin.:31:

ailem ders çalıştıgımı bu sınavın benim için çok önemli oldugunu biliyorlar 2 ay yerimden kıpırdamak ıstemıyorum diye daha dün sabah gene söyledim...

Ya kendi ailenizle ilgili problemlere eşleri hiç karıştırmamak lazım..Annen seni affeder sende unutursun annende.. Ama şimdi ne eşin unutur ne annen eşini affeder,yani zor olur..

Keşke gidip 1 saat otursaydınız..Gezmeye çıkmışken biraz uğrasaydınız..Şimdi ders iyice yalan oldu..

Şu an sinirler fazla gergin sanırım..biraz sakinleşin öyle konuşun..Eşini ayrı anneni ayrı ikne etmen gerek sanırım.. Keşke eşinle anneni hiç konuşturmasaydın.. :ssz: :ssz:

diyorum ya balkondaydım arayacaklarını bilsem telefonu alırdım yanıma gezmeye cıktıgım köşedeki markete kdr gidip geldik maksat hava almk cok bunalmıstım çünkü ben şuan zaten dıyetteyım tup bebek yaptıracm kılo vermem gerek p.tesı gunu bunu kacırdm dıete sarılmam gerek dedım aıleme bılıyorlar bunuda

aileniz evli olduğunuza pek alışamamış bence
gerçi benim anneannem 26 yıllık evli annemin bile evliliğine alışamadı :3: herşeyi annemle yapmak istiyorlar, şehir dışına mı gidecekler babama sen gelmezsen ben kızımı alır giderim dedi :ssz: babamda sert çıktı
aileniz hatalı çok ısrar etmişler biraz rahat bıraksınlar bence sizi
ama eşinizde biraz fazla kaba davranmış

aileniz evli olduğunuza pek alışamamış bence
gerçi benim anneannem 26 yıllık evli annemin bile evliliğine alışamadı :3: herşeyi annemle yapmak istiyorlar, şehir dışına mı gidecekler babama sen gelmezsen ben kızımı alır giderim dedi :ssz: babamda sert çıktı
aileniz hatalı çok ısrar etmişler biraz rahat bıraksınlar bence sizi
ama eşinizde biraz fazla kaba davranmış

bnm ailemde öyle 1 aylık yazlıga gittiler sende gel dediler ama eşim izin vermedi çünkü elim dikişliydi ve ailem 1 gun gelıp yardım etmedı eşim daha ona kırgın gunde 5 kere gelırdı eeve

daha p.tesı gunu orda yemekteydık hergun yemege oraya gıtmemızı ıstıyorlar gıdınce orda yatmamızı benmı hatalıyım annem eşimi nişanlıyken 1 lıra yuzunden hırsızlıkla sucladı eşimde tepkı verdı buna sebep olan benmiyim beni suçlayıp durmuşsunuz ben yeterince aralarında kalmışım zaten

şu konuda suçlusunuz aradaki dengeyi kuramadığınız için.
nişanlıyken de böyle bir konu olduğunda her iki tarafa da yansımamasını sağlamalıydınız. Tabii olayın nasıl geliştiğini bilmiyorum. Anneniz hiç beklenmeyen bir anda eşinize hırsız diye bağırmış da olabilir. Böyleyse eğer tabii ki anneniz çok haksız. Ama maalesef hepimiz arada kalıyoruz yaşadığımız müddetçe, kalacağız da. Sonuçta alışık olmadık farklı kişilikler var ortada. Eşiniz de kendi ailesi için aynı şeyi yapmalı tabii, her şey karşılıklı. Kardeşinize gelme demek çok büyük yanlış, şimdi siz nasıl düzelteceğim diye düşünüyorsunuz, o düşünseydi baştan, şimdi bu konu hiç açılmamış olacaktı.

annem aradı müsait değildimm dedi babam gece fenalaşmış ben p.... mi yapıyorum benım asımı ekmeğimi yemiyorlar o ş... adam benm kızıma eziyet ediyo kesin kızımı bizle görüştürmüyor demiş ne alaka anne dedim o sana el kaldırdığı an bize haber et seni sahipsiz sanmasın diyor dedim bizim sıkıntımız yok sadece dün sizin ısrarınızdan dolayı öyle dedi dedim kardeşim telefonu kapattıırdı :(

Çok özür dilerim ama yuva yıkan kız ailesi mantığı var sizinkilerde. İşiniz zor Allah size ve daha da çok eşinize sabır versin

şu konuda suçlusunuz aradaki dengeyi kuramadığınız için.
nişanlıyken de böyle bir konu olduğunda her iki tarafa da yansımamasını sağlamalıydınız. Tabii olayın nasıl geliştiğini bilmiyorum. Anneniz hiç beklenmeyen bir anda eşinize hırsız diye bağırmış da olabilir. Böyleyse eğer tabii ki anneniz çok haksız. Ama maalesef hepimiz arada kalıyoruz yaşadığımız müddetçe, kalacağız da. Sonuçta alışık olmadık farklı kişilikler var ortada. Eşiniz de kendi ailesi için aynı şeyi yapmalı tabii, her şey karşılıklı. Kardeşinize gelme demek çok büyük yanlış, şimdi siz nasıl düzelteceğim diye düşünüyorsunuz, o düşünseydi baştan, şimdi bu konu hiç açılmamış olacaktı.

yüzyüze konustukları yerde oldu nasıl karıştırmasaydım cnm

diyorum ya balkondaydım arayacaklarını bilsem telefonu alırdım yanıma gezmeye cıktıgım köşedeki markete kdr gidip geldik maksat hava almk cok bunalmıstım çünkü ben şuan zaten dıyetteyım tup bebek yaptıracm kılo vermem gerek p.tesı gunu bunu kacırdm dıete sarılmam gerek dedım aıleme bılıyorlar bunuda

Diğer yazdıklarını da okudum da..İşin gerçekten zor ama halledersin..

Ailen senin evli olduğunu,eşin olduğunu,evin olduğunu henüz kabullenmemiş gibi..Bunu sen düzeltirsin.Her fırsatta (çok da sıkmadan) artık evliyim burası benim evim,burada eşimle bir hayat kurmaya çalışıyoruz gibi anlatabilirsin..

Bak ben evliliğimin ilk yılında başka şehirde olamama rağmen her gün ağladım.Ailem sanki evli değilmişim tek başımaymışım gibiydi..Arayıp gelsene, burada kal biraz,bizi unuttun..ne olacak eşin bir hafta yalnız kalsın..lar..Ne o kocan mı göndermiyor! falan...

Sürekli yaa!! Eşim kaç defa arayım ben konuşayım dedi izin vermedim. Her aradıklarında "ben evliyim, burası evim,eşimle gelirim sadece" diye diye alıştırdım..Eşim yokken gelmeyeceğim!Onu tek başına bırakamam! Artık sadece eşimle gelirim dedim hep..

Hatta kpss ye çalışıyordum sınava girdim bitti,ablam aradı "kpss bitti daha niye orada duruyorsun?" dedi :53: şok oldum! Abla ben kpss için değil, evli olduğum için buradayım,benim evimdeyim,rahatım! deyip kapatmıştım!!

Şimdi herkes izin dönemimizi soruyor sadece :34: Başardım..hiç karışmıyorlar,biz karar veriyoruz,şu zaman gelicez bu kadar kalıcaz falan..

Kısaca, sen konuşa konuşa ailene bazı şeyleri kabul ettir,kavga etmeden,bağırmadan..Zamana bırakırsan böyle alışırlar. Hiç bitmez.

söylediğinize göre yakınsınız,anneciğinizi ne kadar üzmüşsünüz ,düşünmüş aramış çocuklarda gelsin yesin demiş ,ama siz ona gitmek yerine dışarı çıkmışsınız ,hava almaya ,1 saatliğine uğrayabilirdiniz ,şimdi böyle içiniz içinizi yer durur.
allah gecinden versinde annenizi kaybedince anlarsınız ,keşke bir sınav yüzünden üzmeseydim dersiniz..

söylediğinize göre yakınsınız,anneciğinizi ne kadar üzmüşsünüz ,düşünmüş aramış çocuklarda gelsin yesin demiş ,ama siz ona gitmek yerine dışarı çıkmışsınız ,hava almaya ,1 saatliğine uğrayabilirdiniz ,şimdi böyle içiniz içinizi yer durur.
allah gecinden versinde annenizi kaybedince anlarsınız ,keşke bir sınav yüzünden üzmeseydim dersiniz..

yazdıklarımı okusaydınız keşke baştan beri zaten p.tesi onlardaydık ve onlar istiyorki hep orada kalayım orda yiyip içeyim ayrıca hava almaya köşedeki markete kdr gidip geldik maksat hava almaktı ve biz yemegmzı en gec 7de yıyoruz onlar 10da arayıp gelin dediler.....

Bende eşinizle sizi hatalı buldum, ders çalışıyor olabilirsiniz, hava almak için dışarı çıktığınızda 5 dakika uğrayabilirdiniz. Getirdikleri yemeği almamak falan, sanki aranızda sürtüşme varda inada bindiriyorsunuz gibi tavır sergilemişsiniz.

sadece ilk yazdığınızı okudum vede cevaplıyorum..
balık yemeğe çağırmışlar yemeğe gidersiniz evinize gelirsiniz sadece 1 saat kaybınız olur,
dersinize mutlu huzurlu bir şekilde devam ederdiniz,
şimdi ne oldu kafanız bi dünya, şimdiki ders çalışmanız daha verimsiz oldu..
mutlaka hem kafanda meşguliyetin var hem huzursuz hem mutsuzsun,
biz anne babaların düşündüğü gibi düşünemiyoruz, ama uygulayabilirz
belki siz yokken boğazından geçmemiş ve aramak istemişler davet etmişler ne var bunda,
benim ailemde mangal yapıyoruz bu aklşam kimseye söz vermeyin beraber olalım derler,benim ve eşimin hoşuna gider,
abimlerde davet edilir bizde ve aile olduğumuzu bir kez daha hissederiz yemeklerde..

bu arada eşinin tavrı çok çirkin,
siz aynı şekilde eşinizin kardeşiyle bu kadar çirkin sebepten dolayı tartışsanız ne olurdu?

yuh bee artik ana kiz muhabbetleride mi face den ordan burdan yuruyor :19:

herneyse..bana kalirsa annenlerin bu kadar israrci olmalarida garip, ama kotu niyet yok..esinin yaptigi ise terbiyesizlik...hem senin telefonunu senden izinsiz aciyor hemde terbiyesizlik ediyor..kusura bakma ama boyle bir cevabi hak etmiyorlardi her ne kadar israrci olsalarda..kizacak biri varsa o sensindir esin degil...annen seni affeder kolaylikla ama esinin yaptigini unutmaz kolay kolay :34:

ben de bu ısrarı anlayamıyorum, insan ailesi bile olsa bazen gitmek istemeyebilir... saygılı olmak lazım..

kafası dağınık olur vs. vs...

eşiniz yerine siz konuşsaymışsınız daha iyi olurmuş, eşiniz saygısızlık yapmış... gerisinde hata ailenizin...

aynı ısrarı benim ailem de yapsa, eşimin ailesi de yapsa canım sıkılırdı...

Valla eşin çok çok haklı.Ne o öyle.Çocukmusunuz siz.İlla yiyin illa yiyin...Özel hayatınız var...Eşininde sabrı kalmamış basmış fırçayı....

Bence arama annenleri bir şey deme.Bu kadar müdahale etmeye hakları yok.Koy tavrını....Senin kayınvaliden böyle yapsa çıldırırdın eşinin arayıp özür dilemesini falan istemezdin sanırım...Şahsen ben biz haklıyız arama derdim....

annem aradı müsait değildimm dedi babam gece fenalaşmış ben p.... mi yapıyorum benım asımı ekmeğimi yemiyorlar o ş... adam benm kızıma eziyet ediyo kesin kızımı bizle görüştürmüyor demiş ne alaka anne dedim o sana el kaldırdığı an bize haber et seni sahipsiz sanmasın diyor dedim bizim sıkıntımız yok sadece dün sizin ısrarınızdan dolayı öyle dedi dedim kardeşim telefonu kapattıırdı :(

Bu mesajı da okuyunca emin oldum ki temel sorun ailenizde. Öncelikle şunu yazayım, eşinizin tepkisi de yanlış. Artık yola çıkılmışsa geri gönderilmez, o yemek alınır gerekirse çöpe dökülür ama demek ki bir birikim var ki adam sinirlendi. Sonuçta bu olayı onların yemeğini yememeye bağlamak, sizin eziyet gördüğünüze inanmak filan çok abes. Ne kadar velveleciler. Siz eşinizle tartışsanız bile büyük olarak ailenizin ara bulucu olması lazım. Bir de ben anlamadım ki zaten yemeğini yemiş insana gecenin 10unda tokuz dendiği halde yemek göndermek hangi aklın işi? Çok ciddi olarka soruyorum, bu hareketi yapan kayınvalideniz olsaydı ve siz kayınvalidenizin kaynınızla yolladığı yemeği geri gönderseydiniz KK kadınları ne derdi? Ben cevap vereyim: İyi yapmışsın tavrını koymakla, artık sizin bir aile olduğunuzu anlasınlar... derdi, değil mi? Hele hele kardeşinizin size attığı mesaj terbiyesizce. Ne demek "kocanla s....rolun gidin"? Tamam eşiniz fevri davranmış ama bu lafı hakedecke birşey de yapmamış. Biraz mesafe koyun. Anne ya da kaynan farketmez, evinizin içine izinsiz dalmaya çalışanlara mesafe koyun.

Back
X