Aileye uzaklık...

asyamin

Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2015
44
4
42
3,5 yıllık evliyim aileme uzak bir şehirde yaşıyorum. Eşimin ailesine de kısmen daha yakın bir şehir sayılır. Bu durum benim zoruma gidiyor. Böyle hissetmem normal mi? Eşime aileme daha yakın bir yerde yaşamak istediğimi söylüyorum ama o da pek yanaşmıyor gibi aileme fazla düşkün olduğumdan sanırım dengeyi kuramadığımı düşünüyor. Günde 1-2 defa görüşürüm ailemle ama herkesle ayrı ayrı yani 2 kardeşim annem ve babamla çok abarttığımı düşünüyor telefon olayını da bir yerlere gittiğimizde falan ararım söylerim genelde şurdayız burdayız diye ama aile olarak biizim alışkanlığımız bu acaba abartıyor muyum ben de bu durumu ben mi haklıyım o mu anlayamadım.

Bence abartıyorsun.Eşinle mutlu isen ailene daha yakın olmak için düzenini değiştirme.Telefonla arıyormuşsun işte.

o da beni ailen bilmiyosun sen diyerek sitem ediyo zaten sürekli tartışıyoruz sonra. Bana normal gibi geliyo ama bilmiyorum ki

Annenle babanla iki günde bir. Kardeşlerinle haftada bir. Kaynana kayınbaba ayda bir telefonla. Görümce varsa hiç gorüşme. Kayınlarını eltilerini de reddet.

Yavrucuğum uzaktan tatlılar ama artık sen bi ailesin tek başınıza bir cumhuriyetsiniz. Kendi işinize gücünüze bakın. Ailelerinize de ölçülü bi şekilde gider gelirsiniz görüşürsünüz. Abartmamak lazım.

Ailenizle bağınız normal ama hafta 1-2 neden yetmiyor ki ? Aylarca göremeyen var.
Hatta belki bayramdan bayrama gören filan.

Ya alışkanlık olmuş işte bizim ailede ben ararım akşam babam bi daha beni arar mesela hergün konuşuruz sanırım abartı gibi geliyor dışarıdan

3,5 yıllık evliyim aileme uzak bir şehirde yaşıyorum. Eşimin ailesine de kısmen daha yakın bir şehir sayılır. Bu durum benim zoruma gidiyor. Böyle hissetmem normal mi? Eşime aileme daha yakın bir yerde yaşamak istediğimi söylüyorum ama o da pek yanaşmıyor gibi aileme fazla düşkün olduğumdan sanırım dengeyi kuramadığımı düşünüyor. Günde 1-2 defa görüşürüm ailemle ama herkesle ayrı ayrı yani 2 kardeşim annem ve babamla çok abarttığımı düşünüyor telefon olayını da bir yerlere gittiğimizde falan ararım söylerim genelde şurdayız burdayız diye ama aile olarak biizim alışkanlığımız bu acaba abartıyor muyum ben de bu durumu ben mi haklıyım o mu anlayamadım.
Aileye bu kadar düşkünlük iyi değil. Eşiniz haklı siz kendi aileniz olduğunun farkına varamamış gibi duruyorsunuz. Gittiğiniz yerleri haber vermeniz falan çok gereksiz. Ben annemlerle dip dibe oturuyorum buna rağmen hafta sonları nereye gittiğimizi geldiğimizi bilmezler, ne gerek var?
Eğer ailenizin bulunduğu şehire taşınırsanız durum daha vahim bir hal alacak gibi görünüyor. Her haftasonunu ailenizle geçirmeye kalkacaksınız gibi geliyor bana. Eşinizin istememesi normal.

Sen artık bir 'ailesin' ben evlendik sonra kimsenin gelip gitmesini istemem ben de artık bir aileyim bırakında aile olalım derim. Çok fazla ailene bağlısının sebebi bu geçer yakında.

Arayacaksan bile eşinin gözüne sokarak aramamalısın.Eşinin gözünde ona değer vermeyen ailesi olarak görmeyen biri haline gelebilirsin.

çok özlüyorum onları yakınlarında bir şehirde olsam en azından hafta sonları görüşebilecek bir mesafede olsam diyorum ama eşim beni anlamıyor sanırım
Arayacaksan bile eşinin gözüne sokarak aramamalısın.Eşinin gözünde ona değer vermeyen ailesi olarak görmeyen biri haline gelebilirsin.

Bence de aileye bu kadar düşkünlük hoş değil. Her şey ayarında olmalı. Düşündüm de eşim ailesinin her bireyiyle günde 2 defa telefonda görüşse ben rahatsız olurdum.

çok özlüyorum onları yakınlarında bir şehirde olsam en azından hafta sonları görüşebilecek bir mesafede olsam diyorum ama eşim beni anlamıyor sanırım

Evet sanırım sizi anlamıyor.Sanırım ailesine sizin ailenize düşkün olduğunuz gibi düşkün değil.

Sanirim bende sorun vaR. Ben gunde 10 kere ararim. Konusacak bir sey olmasa bile 3gyi acik tutarim izleriz birbirimizi.
Iyi de neden buna karisiyor ki esiniz? Cok sacma.. 24 yıllık ailemi tabiki de arayacagim..

abartı buluyor sanırım bilmiyorum giderek daha fazla rahatsız olmaya başladı pek çok konuda arar destek alırım kendini etkisiz eleman gibi gördüğünden bahsediyor
Sanirim bende sorun vaR. Ben gunde 10 kere ararim. Konusacak bir sey olmasa bile 3gyi acik tutarim izleriz birbirimizi.
Iyi de neden buna karisiyor ki esiniz? Cok sacma.. 24 yıllık ailemi tabiki de arayacagim..

abartı buluyor sanırım bilmiyorum giderek daha fazla rahatsız olmaya başladı pek çok konuda arar destek alırım kendini etkisiz eleman gibi gördüğünden bahsediyor

Siz de destek aldiginizi soylemeyin. Normal arayip konustugunuzu soyleyin.
Aradaki dengeyi kurmak cok onemli

Eşiniz kendi ailesiyle telefonda hiç görüşmüyor mu günde 1-2 defa bence normal hele uzak şehirde yaşanıyorsa.

Bence siz eşinizde aile olamamışsanız

Aslında birlikte uzun zaman geçirmişsiniz ama hala gittiğiniz yerleri bile annenizle paylaşmak istiyorsunuz

Eşinizin rahatsız olması normal burda bir çok kadın eşi annesini arayınca kızıyor ve çoğunluk onlara hak veriyor siz hem de birkaç kez görüşüyorsunuz

Bence bağımlılık olmuş hayatınızda başka meşgaleler paylaşımda bulunacak başka kimseler de bulun

Yakına da bence gitmeyin çünkü her hafta sonu gitmek istersiniz bu da uyum sağlamanızı zorlaştırır

Bir de bence neden bu kadar çok görüşme ihtiyacı duyduğunuzu objektif olarak değerlendirin hastalar mı kaybetme korkusu mu var kendinizi bir tek onların anlayacağını mı düşünüyorsunuz vs

Eşiniz ile sıkıntınız da azalır bu halde gibi geldi bana

X