akdeniz anemisi hamileler var mı?

ugurnuriye

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2008
220
29
123
ben akdeniz anemisi yani demir eksikliği anemisi hastasıyım. normalde kan değerlerim düşük. 22 haftalık hamileyim. ilaç kullanıyorum ama doktorum bu tür anemide ilacın faydası olmaz dedi.:sm_confused: ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. sizin doktorlar ne öneriyor?:sm_confused:

aslında taşıyıcıyım. babam da anemi hastası. kan değerlerimde hemoglobin en son 9du. Bebeğime zararı olmaz inşallah.

umarım olmaz canım.. Sanırım bu konu hakkın da arkadaşların pek bi bilgisi yok .olsa muhakkak cvp verirlerdi..sen yine ara sıra göz at belli olmazs.

Merhaba ugurnuriye. Bende taşıyıcıyım, evleneli 6 ay oldu, nişanlı iken başladım bu konu hakkında arastırma yapmaya, gittigim butun doktorlar hicbişey olmaz dedi, benimde hemoglobin degerim 10, en son 2 hafta önce baktırdım, sürekli takip ediyorum, bizde bebek düsünüyoruz simdi, en son gittigimde kan sonuclarıma bakan doktora yine sordum, hamile kalırsan demir ilaclarına devam edersin, bisey olmaz dedi, bi sekilde birilerine güvenmemiz lazım artık, cok fazla kurcaladıkca insanın kafası karısıyo, sende demir ilaclarına devam et bence ama bunun yanı sıra dogal yollardan da demir takviyesi al, ben pekmez içiyorum sürekli, kuru incir, kayısı, üzüm yiyorum, dut kurusu ve cevizde yiyorum, b12 vitamini eksikliğide var bende onlarada baktır ihmal etme.

mrb bende akdenız anemısı taşıyıcısıyım 18 haftalık hamileyım.demir ilacımı kullanıyorum.bebeğime geçmemesi için dua edıyorum.bunun için yapabileceklerı bişey yokmuş geçmeme olasılığıda varmış inş.geçmez

benim eşimde bir kan sorunu yok o normal. ben de taşıyıcıyım. bebek de en fazla taşıyıcı olur heralde. elimden geleni yapıyorum bebeğimin iyi olması için. Allah hepimizin bebeklerine sağlık versin inşallah.teşekkür ederim yardımlarınız için.

merhab ugurnurıye bende sıızn gıbı akdenız anemısı mınorum bu hastalıkta cocugunuzun tehlıkede olması ancak babnında tasıyıcı olmasıyla gerceklesıyorkı bu evlenmeden önce yapılan testlele anlaşılıyor ebebeynlerden bırının tasıyıcı olması hastalık anlamında bebegı ve sızı etkılemes sadece bebgınde sızın gıbı tasıyıcı olma rıskı var.dr da dedıgı gıbı kan sevıyemız hep bıraz duşuk olucak o kadar.

kızlar bu hastalıkta demir ilacı alsanızda kanınız yukselmio mu? yani bende de demir eksikligi var ama ilacı alınca hemoglobinim 13 14 lere kadar cıkıo

kızlar bu hastalıkta demir ilacı alsanızda kanınız yukselmio mu? yani bende de demir eksikligi var ama ilacı alınca hemoglobinim 13 14 lere kadar cıkıo

malesef bızdekı sorun vuctta demır eksıklıgı degıl lkan hucrelerınde buluna hemoglobın yapısında bulunan genlerden bır zıncırın hatalı kotlanması nedenıyle oluşuyor .

hamile kalmadan doktora gittim hemoglobin çok düşük olduğu için bu değerler normale ulaşmadan hamile kalma dedi ama ben kaldım. sonra kadın doğum doktoruna gittim bana demir ilacının pek faydası olmayacağını ve doğuma yakın bana hemoglobinle ilgili bir serum takılması gerektiğini söyledi.
başka bir kadın doğumcu da yine demir ilacının çok faydası olmayacağını hergün ilaç içmeme gerek olmadığını haftada 2-3 kez içmemin yeterli olacağını söyledi.değerlerin 8den az olursa serum takılır dedi.ama ben yine de hergün demir ilacımı içiyorum. İnşallah bebeğim de ben de sağlıklı bir şekilde görürüz birbirimizi.

doktorların bu söyledikleri karşısında ne yapacağımı bilemedim sizlerden de aynı durumu yaşayanlardan bilgi almak istedim. teşekkür ederim.

canım sen taşıyıcı isen bebek en kötü senin gibi olur yani gayet normal hayatına devam eder ama kan sayımı aynen seninki gibi düşük olur. bu hayati bir mesele değildir. Ama eşinin kesinlikle taşıyıcı olmaması gerekiyor. Taşıyıcı olup olmadığı evlilik öncesi test edilmiş olması gerek edilmediyse muhakkak ettirmelisiniz. Eşin taşıyıcı ise Allah muhafaza akdeniz anemili yani talasemi hastası olma olasılığı ortaya çıkar ve amniyosentez veya kordosentez ile bebeğin taranması gerekebilir. Ama eşinde problem yoksa ve sen sadece kullandığın ilaçlardan endişe ediyorsan doktorun ne diyorsa doğrudur cok endişelenecek bir durum olacağını zannetmiyorum.

Hanımlar günaydın, Allah hepimizin yardımcısı olsun, herkes dünyaya saglıklı cocuklar getirmek ister, umarım bizlerde saglıklı cocuklara sahip oluruz, eslerden biri saglıklı gene sahipse digeri de tasıyıcı ise sorun yok korkmayalım, benim annem tasıyıcı gene sahipmis, ve bunu benim tasıyıcı oldugumu ogrendıkten sonra ona da test yaptırarak ogrendık, dusunsenıze annem bu durumunu bilmeden 3 cocuk dogurmus ve bu zamana kadar hic problem yasamamıs, sadece bende tasıyıcı olmusum, biz önlemimizi alıp, kontrollerimizi ihmal etmeyelim, dikkatli olalım, gerisi Allah ın takdiri artık... hepinize güzel birgün diliyorum, sevgiyle kalın...

teşekkür ederim arkadaşlar. içim biraz olsun rahatladı. benim de hem annem hem babamda kansızlık var ben taşıyıcı olmuşum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bebeklerimizi Hayırlısıyla kucağımıza almamızı nasip etsin.

Ugurnuriye merhaba, uzun zaman olmuş bu başlığa bakmayalı, bebeğin ne durumda, doğum yaptın mı, eğer fırsatın olursa lütfen yaz, senden öğrenmek istediğim şeyler var, bende şu an hamileyim ve senin durumunu merak ediyorum açıkçası.

Merhaba kızlar bende Akdeniz anemisi taşıyıcısıyım eşim de yok kanım 11 den 9.8 e düştü 19haftalık hamileyim doktorum demir şurubu verdi onu kullanıyorum acaba bu demir ilacı az da olsa kanımı yükseltir mi?

aslında taşıyıcıyım. babam da anemi hastası. kan değerlerimde hemoglobin en son 9du. Bebeğime zararı olmaz inşallah.
Canım aynı durumdayız ama sen maşallah bebeği büyütmişsün kocaman kız olmuş bile benimde kanım 9.5 nasıl geçirdin hamilelik sürecini neler yaşadın lütfen yardımcı ol banada

Yok mu kimse arkadaşlar benim kanım 8.8 e düştü gittikçe düşüyor çok korkuyorum ne yapabilirim bilemedim ne olur yardım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…