akıl danışabilir miyim

dinamikk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Mart 2015
678
278
merhabalar bayanlar.

Son düzenleme:
canım sakin ol panik yapma sınav sonucun bir açıklasın belki geçeceksin sınav bu sonuçta eğer geçemezsen ona göre durumuna bakarsın bir sene daha çalışıp hazırlanma imkanın varsa tekrar hazırlanabilirsin

Panikleme lütfen önce sınav sonucunu bekle.
Belki düşündüğün gibi kötü değildir hedefledigin puanı alırsın.
Özelden okuyanlar iş sorunu çekmez. Özelden Mezun oldum ve Devlet üniversitesinden mezun olan insanlarla iş bulma sürecimde şansımda herşeyimde aynıydı. İyi bir işim var.
Ama eğer bu seni huzursuz edicekse bir sene daha bekle ?
Yada okurken çalışmak sana zor gelicekse hatta en önemlisi içine tam sinmeyen bir seçim yapıcaksan kesinlikle bir sene daha hazırlan..
Ömrünün geri kalanında o meslegi yapıcaksın unutma.

canım sakin ol panik yapma sınav sonucun bir açıklasın belki geçeceksin sınav bu sonuçta eğer geçemezsen ona göre durumuna bakarsın bir sene daha çalışıp hazırlanma imkanın varsa tekrar hazırlanabilirsin

maalesef benim yaşım polislik için son yıldı.sene ye tekrar deneyemem yaş geçmiş oluyo.Ve puanım yetmicek gibi polislik olmazsa da meslek sahibi olmadan lise mezunu kalmak istemiyorum.zaten liseden mezun olduğumdan beri çalışıyorum ve elde bi meslek olmadan olmuyo çok iyi anladım. Ya ne yapmalıyım ne okumalıyım oooff bunaldım

Devlet üniversitesinde okurken bile insanlar hem çalışıp hem okumakta zorlanıyorlar. Ben de çalışarak okudum, okula ödeediğim tek para azıcık harçtı, ama ona rağmen hayat zordu.
Yani okul taksiti ödemek için öğrenciyken çalışmak biraz ütopik bi plan.
Ailen taksitini ödemeye razıysa ve sen sadece cep harçlığı için çalışacaksan o olabilir, ama onun dışında sınav sonuçlarını bekleyip alternatifleri düşünmen daha faydalı olur.

şimdi benim babam yok bi annem çalışıyo.bende çalışıyodum da dersaneye yazıldım snava son beş ay kala çok çalıştım açığı kapatmak için.ama işte olamadı süre yetmedi kahretsin. Özelden okuyup hemşire olsammı? ya ödeyemezsek okadar parayı. ben çalışcam ama bunun kitabı fln var çok pahalıya patlıcaktır.

Devlet üniversitesinde okurken bile insanlar hem çalışıp hem okumakta zorlanıyorlar. Ben de çalışarak okudum, okula ödeediğim tek para azıcık harçtı, ama ona rağmen hayat zordu.
Yani okul taksiti ödemek için öğrenciyken çalışmak biraz ütopik bi plan.
Ailen taksitini ödemeye razıysa ve sen sadece cep harçlığı için çalışacaksan o olabilir, ama onun dışında sınav sonuçlarını bekleyip alternatifleri düşünmen daha faydalı olur.

annem tek başına dünyada yetiremez. zaten maddi sıkıntılardan bukadar geç kaldım okumak için. ama ben meslek sahibi olmak istiyorum artık

şimdi benim babam yok bi annem çalışıyo.bende çalışıyodum da dersaneye yazıldım snava son beş ay kala çok çalıştım açığı kapatmak için.ama işte olamadı süre yetmedi kahretsin. Özelden okuyup hemşire olsammı? ya ödeyemezsek okadar parayı. ben çalışcam ama bunun kitabı fln var çok pahalıya patlıcaktır.

Peki hemşirelik istediğin bir bölüm mü ? Yoksa okumak için mi okuyacaksın ?
Bir sonuçlrı bekle belki özel üniversitelerden bazılarına belli bir burs oranı ile girmeyi başarırsın.

annem tek başına dünyada yetiremez. zaten maddi sıkıntılardan bukadar geç kaldım okumak için. ama ben meslek sahibi olmak istiyorum artık
Düz mü meslek mi mezunusunuz eğer meslek ise sınavsız geçiş ilede tercih verebilirsiniz tercih zamanı barajı geçemezseniz bile.

Peki hemşirelik istediğin bir bölüm mü ? Yoksa okumak için mi okuyacaksın ?
Bir sonuçlrı bekle belki özel üniversitelerden bazılarına belli bir burs oranı ile girmeyi başarırsın.

aslında tek istediğim polis olmak.ama işte yok demek nasibimde.hemşirelik te biraz iş garantim olsun rahat edelim diye aklımıza geliyor.çook istediğimden değil

meslek lisesi.ama 5 sene oldu mezun olalalı
Olsun yine verebilirsiniz 30 tercih hakkınız var 2 yıllık örgünlere ya da 2 yıllık aöf bölümlerine verebilirsiniz.Barajı geçip geçmediğiniz önemli değil.

daha lys var ve çok daha fazla etki edecek bir sınav bunları düşünmek yerine ona odaklanmalısın :KK5:

lys dende sözelci olduğum için öğretmenlik ten başka bişey yokki onuda ben istemiyorum.benim merak ettiğim aslında devlet varken özellikle sağlık için diyorum bunu.sağlık meslek liseleri sağlıkta devlet üniversteleri mezunları varken özel okuyan da kolaylıkla iş bulabilir mi. okadar diş sıkıp masraf altına girip değmez se bide

19 milyardı bu sene ödeyebilecek misiniz? Bunun + masraflarıda var. Çok fazla taksitte yapılmıyor bu arada. Ayrıca banka kredisi ile okuyabiliyorsun yani banka onay vermezse ne olacak?

Bana kalırsa eğer ki ilk girişinse bir yıl daha güzelce düzenlice çalışıp tekrar şansını dene ama tabi ki öncelikle sınav sonucunu beklemelisin ve sakin olmalısın. Sonuçta daha nasıl bir puan aldığın belli değil.

inşallah.allahım inş puanım 250 yi aşar ya.ozaman havalara uçarım herhalde

merhabalar bayanlar.Ben ygs sınavına girdim ve maalesef istediğim gibi geçmedi.Sizden akıl almak istiyorum çünkü ne yapmalıyım karar veremiyorum. polislik istiyorum ama ygs 250 ve üzeri yapmam gerekiyodu polislik sınavlarına başvurabilmem için. Ama ben maalesef sınavda kamlumbağa gibi hareket etmişim yetiştiremedim çok üzgünüm 3 gündür ağlıyorum.250 yi aşmışmıyım dır bilmiyorum ama hiç umudum yok. şimdi başka bi bölüm şansımda pek yok çünkü sözelciyim ve öğretmenlik istemiyorum. Annem üzgünlüğümü görüp özele git hem çalışıp hem okursun diyo takside böler öderiz diyo.Hemşirelik oku diyor. Ne yapmalıyım özelden okuyanlar iş sıkıntısı yaşamaz mı. Ayrıca özel üniv. bizi maddi açıdan çok ama çok zorlucak bunu da biliyorum.Ama annem de bende tabi ki bi meslek sahibi olmamı çok istiyoruz
sözelden hemsireliğe gidilmiyor canım özelde de olsa sayısal puanıyla alınıyorsun yani özel okulda giriyim su bölümü okuyım demekle o bölüme giremiyorsun lysden sayısal sınavına girip mf3 ten puanın olusması lazım ki zaten sözelcisin lys feni matı nekadar yapıcaksın.ygs den hemsireliğe gitmek istiyorsan da yine iyi bir mf 3 puanın olması gerekiyor.sözelciyim sınavm cok kötü özelde hemsirelik okurum cümlesi nekadar sacma ancak hayal olur bu dediğin

ayrıca gec de kalmadın ben 25 yasındaym ben de girdim ygs ye okuduğım üniversiteyi son sınıfta bıraktm mühendisliğin bana göre olmadığını anladm hic bir sey icin gec değil özelde hemsirelik falan demeyi bırak sözelden hemsireliğe giremezsin.hemen alanından lys ye hazırlanmaya baska ygs nin sadece % 27 si etkili barajı gecsen yeter lys ye cok calıs asıl lys ile yerleseceksin yani.moral bozmaya gerek yok simdiden

X