Akıl verin

StayStrong

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2012
167
64
Daha önce konu açmıştım ailem sevgilimi istemiyor evlenmemi hiç istemiyor.
Ben şuan hala okuyorum okulumu bir türlü bitiremedim benim yüzümden tabi başlarda bölümü istemiyordum okulda hocalarım tercih yaptı zaten fikrim sorulmadı okulu kazandım gitmezsem de puanım kırılacaktı diploma puanımı alamayacaktım.Her neyse ben ilk sene okula ısınamadım derslere gitmedim ikince sene komple okuldan soğudum hiç arkadaşım yoktu ailem bana çok iyi imkanlar sundu haklarını yiyemem ilk başta benle ankarada kalacaklardı ev tuttular annem rahatsızlanınca ev bana kaldı kendileri memlekete döndü böyle olunca ben hepten yalnız kaldım kimsem yoktu hepten içime kapandım okuluda sürekli erteledim.Bunlar yan konu ana fikire gelince liseden beri sevgilim var ben hemen anneme söylemiştim annem kabullenemedi istemedi daha ilk günden ama biz birbirimiz sevdik ve 7 yıldır beraberiz annem hala istemiyor bu yaz beni istemeye geleceklerdi ama 10 ay önce dayım vefat etti annemde keyfimiz mi var istemez söz möz dedi.Öyle deyince bende kötü oldum bir şey diyemedim öylece ertelendi.Bu arada bütün anne tarafım istemiyor sevgilimi nedenleri de salakça zaten onlar kapalı sen onlarla yapamazsın deyip durdular.Ama bu sıra ona ısındılar nedense akıllı çocuk hem okuyor hem çalışıyor demeye başladı hatta anneannem seni seneye evlendirecem diyor ama bir öyle bir böyle konuştukları için inanmıyorum öyle bunaldım ki ne yapacağım bilemiyorum okul zaten başımın belası bitirmeye uğraşıyorum bu sırada sevgilimde askere gidecek ama ailemi nasıl ikna ederim bilmiyorum annem sürekli seni vermem evde iş yapacak kimse yok zaten kendide rahatsız ben ederim işten gocunmam ama bazende üniversitede sana harcadığım paraları vermeden evlendirmem seni çalışacan biraz biz hayrını göreceğiz falan diyor.Uzun oldu kusura bakmayın ne yapmalıyım bilmiyorum ailemi de kırmak istemiyorum.Düşünmekten yoruldum

Ünide harcanan paraları almadan evlendirmezler miymişşş.. Allasen bunu söyleyen bi insan , ciddi ciddi söyleyen bi insan var ve sen hala fikir mi soruyorsun onlara. Ayrıca illa ailenin fikrine muhtaç değilsin, sevdiğinden eminsen, ona güveniyorsan, oda sende istiyorsanız evlenmeyi, afedersin de başlarına .. Yemek düşer.

Okula gitmedim ne demek ya. benim vicdanim sizlar ailem disinden tirnagindan artirip beni okutacak, ben okula gitmicem. Kusura bakma ama madem bolumu sevmedin birakabilirdin, bi daha hazirlanir istedigin yeri kazanirdin. Diploma notum kirilacakti demissin, kirilsa kirilsa ne kadar kirilcak ki? Bos gecirdigin senelere acimadin mi? Ya inan zaman o kadar degerli ki? Bazi seyleri kacirdigin icin cok pisman olursun ilerde. Lutfen birak evliligi, tekrar gir sinava ya da su anda okudugun yeri ne yap et bitir.
Evlilik nasibinde varsa olur. Beni de istemeyerek verdi ailem, mezun olur olmaz evlendim. Ama en azindan okulum bitmisti. Ben de cok laf cektim ama nasipte varsa oluyor.

üniversitede sana harcadığım paraları vermeden evlendirmem seni çalışacan biraz biz hayrını göreceğiz falan diyor.
Bu ne demek yaa? Bunun için mi okutmuşlar seni? Aile dediğin senden bir karşılık beklemeden sever, elinde nesi var nesi yoksa bir karşılık beklemeden verir sana..

Okulu bırakmayı çok istedim aileme ağladım sızladım daha ilk bir ayında yapamam dedim beni dinlemediler öyle yargısız infaz yapmak kolay bende pişman oldum şimdi daha 17 yaşındaydım ozaman neyi ne yaptığım farkında değildim öyle yalnızdım ki yalnızlık nedir bilir misiniz hiç arkadaşım dertleşeceğim kimsem olmadı sevgilimden başka çok yalnız kaldım bunaldım hayattan bezdiğim zamanlar oldu okul bana yük geldi yapamayacağımı düşündükçe gitmek istemedim ama gayrette etmedim okulu bırakıp evlenecğimde demedim ayrıca okulu bitirmeye uğraşıyorum çok şükür aldığım dersleri kalmadan geçiyorum kredim yetmediği için alamadığım dersler var onları alıp geçeceğim inşallah ayrıca okulu bitirip meslek sahibi olmadan evlenmeyi hiç bir zaman düşünmedim sadece iş ciddiye binsin hiç değilse sözlenelim dedik sonuçta 7 yıl az buz bir şey değil

Her neyse ben ilk sene okula ısınamadım derslere gitmedim ikince sene komple okuldan soğudum hiç arkadaşım yoktu ailem bana çok iyi imkanlar sundu haklarını yiyemem ilk başta benle ankarada kalacaklardı ev tuttular annem rahatsızlanınca ev bana kaldı kendileri memlekete döndü böyle olunca ben hepten yalnız kaldım kimsem yoktu hepten içime kapandım okuluda sürekli erteledim.

Sorumluluk hissinize güveniyor musunuz?evlilik çok sorumluluk ister.

Okulunuzu bitirin askerlik bitsin evlenirsiniz aileniz mecbur kabullenmis gibi geldi bana.mutluluklar.

Oku meslegini al once. O zaman kendinden daha emin olacaksin ve ailende sevgilini kabul edecektir. Cocuk askerede gidecekmis zaten askerden donene kadar okuluna dört elle saril o zaman söz yaparsiniz ailenizde kabul edecektir. Ben cok karsi ciktiklarini dusunmuyorum sanki okuman icin tesvik ediyorlar gibime geldi

bu acele neden?daha okul var, askerlik var, düğün hazırlığı var, var babam var..

X