@Aklım ve Beynim durdu Kızlar lütfen okuyun :(

3kelebek3

^^prensinin prensesi^^
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2013
6.960
514
Merhabalar öncelikle, uzun süredir giremiyorum buraya....

Sizlere acilen sormak istediğim birşey var....
Bu konuda bilgisi olan lütfen yazsın buraya..

29 haftalık hamileyim. 17 mayıs tarihleri arasında doğumum olucak Allah'ın izniyle inşallah.

3 farklı doktora gittim, 3'üde aynı şeyi söyledi.
Bebeğimin kafası vücuduna göre 2 hafta küçük dediler.
3 aylık hamileyken düşük riski yaşadım kanamam oldu ve 1,5 ay yattıktan sonra riks geçti.

Ozamandan beri bebek ters duruyor bütün testleri yaptım hiç bir anormali çıkmadı.
Renkli ultrasona da girmiştim onda da birşey çıkmamıştı.
Renkli ultrasondan 1 ay sonra gittiğim zamanda kafası için 2 hafta geriden geliyor yani başlamış dediler.

Çok korkuyorum ne yapacağımı bilmiyorum.
Aynı sorunu yaşayan var mı ne olursunuz bana akıl verin.
Yaşadıysanız doğumdan sonra sonuç ne oldu?

Doktorlardan biri bebek ters ölçüm hata verebilir dedi.
Diğer ikiside genetik olabilir dedi kafasının ufak olması ama olmayabilirde dedi "engelli" olabilir dedi:KK43::KK42:
Beyin dokusunda herhangi bir anormallik görünmüyor dediler.
Ne yapacağımı ne düşüneceğimi bilmiyorum.
Lütfen konumu buradan taşımayın.
Bu konuda bilgisi olanların bilgisine çok ihtiyacım var.

Okuduğunuz için teşekkür ederim:KK61:

Merhabalar öncelikle, uzun süredir giremiyorum buraya....

Sizlere acilen sormak istediğim birşey var....
Bu konuda bilgisi olan lütfen yazsın buraya..

29 haftalık hamileyim. 17 mayıs tarihleri arasında doğumum olucak Allah'ın izniyle inşallah.

3 farklı doktora gittim, 3'üde aynı şeyi söyledi.
Bebeğimin kafası vücuduna göre 2 hafta küçük dediler.
3 aylık hamileyken düşük riski yaşadım kanamam oldu ve 1,5 ay yattıktan sonra riks geçti.

Ozamandan beri bebek ters duruyor bütün testleri yaptım hiç bir anormali çıkmadı.
Renkli ultrasona da girmiştim onda da birşey çıkmamıştı.
Renkli ultrasondan 1 ay sonra gittiğim zamanda kafası için 2 hafta geriden geliyor yani başlamış dediler.

Çok korkuyorum ne yapacağımı bilmiyorum.
Aynı sorunu yaşayan var mı ne olursunuz bana akıl verin.
Yaşadıysanız doğumdan sonra sonuç ne oldu?

Doktorlardan biri bebek ters ölçüm hata verebilir dedi.
Diğer ikiside genetik olabilir dedi kafasının ufak olması ama olmayabilirde dedi "engelli" olabilir dedi:KK43::KK42:
Beyin dokusunda herhangi bir anormallik görünmüyor dediler.
Ne yapacağımı ne düşüneceğimi bilmiyorum.
Lütfen konumu buradan taşımayın.
Bu konuda bilgisi olanların bilgisine çok ihtiyacım var.

Okuduğunuz için teşekkür ederim:KK61:

kafası ufak derken baş çevresine göremi gerilikten bahsediyorsunuz? ben oğlumda prekelmpsi yaşadım baş çevresine göre 5 hafta geriydi 37 haftalık olmasına rağmen 2 kilo doğdu ..şuan altı yaşında gayet sağlıklı normal bir çocuk eğer dediğiniz baş çevresine bağlı gerilikse 2 haftaya kadar normal kabul ediliyor

Herhangi bir fikrim ve deneyimim olmamakla birlikte,Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etin inşallah,diyebilirim sadece.

Canım benim kızım için de kafası büyük dediler, hiç öyle bişey çıkmadı. Ayrıca doğumuna daha var,2 hafta geride olsa bile geçecek olan haftalar ne gösterir kimse bilemez ki

Dualarımız sizinle canım. sıkma canını. sen bol bol dua et. rabbimin izniyle hiçbir şeycik olmaz

Teyzem de aynı sorunu yaşamıştı. Hatta çocuk büyük ihtimalle engelli doğacak dediler. Doğum esnasında bir de ters geldiği için kafası sıkıştı çıkarken. Havasız kaldıysa kesin engelli olacak dediler. Kuzenim küçük yaşlardan itibaren psikolog ve psikiyatrist ile büyüdü. Zekasında herhangi bir sorun yoktu ama biraz saf gibiydi. Çabuk kanıyordu insanlara. Valla o da zamanla geçti, şimdi kocaman kız oldu hemşire. Yani bizim çabuk kanıyor dediğimiz şey, onun çocukluğuymuş, biz hepimiz acaba hasta mı diye endişeleniyorduk. Seni, beni suya götürür susuz getirir. Çok bilmiş oldu başımıza. Boyu 1.75 oldu, vücudunda da herhangi bir engeli yok. İçini ferah tut sen.

Kafatası ölçümü her zaman dogru sonuç vermez. Verseydi suan benim kizimin da kafasi akranlariyla ayni ölçülerde olurdu.
Genetik yapisi itibariyle zaten vucuduyla orantili. Ama ortalamanin altinda. Kafatasindaki sorun hic fark edilmedi maalesef. Hoş farkedilseydi de yapilacak bir sey yoktu ya neyse. 1-2 cm kucuk.
Yani umarım sizde de önemli bir durum yoktur.

Eger testlerde ve detayli ultrasonda bisey cikmadiysa fazla endiselenmeyin. Bebegin durus pozisyonu hatta fiziksel ozellikleri bile yanilmaya neden oluyor. Benim kizima 4.5 kilo dediler 3800 gr dogdu. Arkadasima amniyotik bant var dediler hem de 2 dr. Sonra perinatologa gitti, adam nerde bant falan yok dedi ve sapasaglam bir gebelik gecirdi. Imkaniniz varsa siz de bir perinatoloji (risklo gebelik) uzmanina gidin, detayli bir inceleme yapilsin. Simdi biz ne desek bos. Belki yapisal olarak kafasi kucuk olacaktir, benim kayinvalidemin ve 2 gorumcemin kafalari kucuk mesela, nerdeyse cocuk kafasi gibi, ama zekalarinda bir sorun yok, gorumcelerimin ikisi de univ. Mezunu. Yani yapisal da olabilir.

İçinizi ferah tutun. 1-2 haftalık geri, ileri ölçümler çok sıkıntı değil.
Değişir onlar.
Stres yapmaya değmeyecek göreceksiniz.

Komşumuzun bebeğide öyleydi ama 3 hafta falandı sanırım sağlıklı doğdu şu an 9 aylık ama dktoru zeka geriliği olabilir demişti ilerleyen dönemlerde. sonra ne oldu bilmiyorum. belki yapısaldır sizinkisi benim kardeşiminde kafası küçük ama sağlıklı ve zeki :)

Canım o aletler yanıltabiliyor bazen yani %100 sonuç vermiyor sanırım. Ayrıca bebek ters duruyormuş yanılma payı olabilir diye düşünüyorum. Bizim tanıdık vardı, kadına doktor bebeğin engelli doğacak dedi, başka doktora gitti oda aynı şeyi söyledi, herkes aldır aldır dedi eşi dahil olmak üzere, kadın hergün ağlıyordu dua ediyordu ama aldırmadı ne olursa olsun kabulüm diye, bebeği gayet sağlıklı doğdu şu an 2,5 yaşında ve çok zeki. Hatta annesinde kist varmış sanırım doğarken onları da temizleyip doğmuş. :)

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim..

Biraz da olsa içim rahatladı.

Ben pek nete giremiyorum, arkadaşımın yardımıyla burdayım.

Elimden geldiğince cevap vericem sizlere :KK61:

Eger testlerde ve detayli ultrasonda bisey cikmadiysa fazla endiselenmeyin. Bebegin durus pozisyonu hatta fiziksel ozellikleri bile yanilmaya neden oluyor. Benim kizima 4.5 kilo dediler 3800 gr dogdu. Arkadasima amniyotik bant var dediler hem de 2 dr. Sonra perinatologa gitti, adam nerde bant falan yok dedi ve sapasaglam bir gebelik gecirdi. Imkaniniz varsa siz de bir perinatoloji (risklo gebelik) uzmanina gidin, detayli bir inceleme yapilsin. Simdi biz ne desek bos. Belki yapisal olarak kafasi kucuk olacaktir, benim kayinvalidemin ve 2 gorumcemin kafalari kucuk mesela, nerdeyse cocuk kafasi gibi, ama zekalarinda bir sorun yok, gorumcelerimin ikisi de univ. Mezunu. Yani yapisal da olabilir.
perinatoloji gitmeye korkuyorumm, eğer engelliyse bunu duyarsam yıkılırım :KK61:

Bir arkadaşta perinatolog önermiş.Benimde bir farklı durumum oluşmuştu plesanta bağı ile ilgili.Sağolsun DR.Fehmi YAZICIOĞLU isimli doktora gittim.Harika birisi ve inanılmaz su serpmişti yüreğime.Hatta 37. haftamda da renkli ulatrason çektirmek durumunda kaldım.Ve Raporuma yakından takip edilecek diye not düşmüştü.

perinatoloji gitmeye korkuyorumm, eğer engelliyse bunu duyarsam yıkılırım :KK61:
Canım böyle düşünme.Kızım da da farklı bir durum vardı.Plesanta bağı ile ilgili.Ve bu dumumdan dolayı erken doğum olmasına rağmen ve günaşırı kontrole gitmeme rağmen doğumdan sonra 28 gün yattı hastanede.Kakasını yemişti.
Demem o ki farklı durumda gebelik geçiren anneler doğum için bebeğe daha uygun hastaneleri tercih edebiliyor.(Küvöz,yoğun bakımı olan gibi.)
Biran önce git derim bir perinatoloğa.

Bir arkadaşta perinatolog önermiş.Benimde bir farklı durumum oluşmuştu plesanta bağı ile ilgili.Sağolsun DR.Fehmi YAZICIOĞLU isimli doktora gittim.Harika birisi ve inanılmaz su serpmişti yüreğime.Hatta 37. haftamda da renkli ulatrason çektirmek durumunda kaldım.Ve Raporuma yakından takip edilecek diye not düşmüştü.
Var mı yok mu diye öğrenirsin sadece başka yapılabilecek birşey yok dedi doktor.:KK43:

X