AKP ile koalisyonu tarih asla affetmez..

27.01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
3.730
5.503
Oran, mesajlarını Twitter üzerinden paylaştı.
umutoranj670.jpg

CHP’li Umut Oran, “7 Haziran’da halkımız çok önemli mesaj verdi; 60, 40’tan büyüktür. AKP ile koalisyonu tarih affetmez” dedi. Oran, Twitter hesabından yazdığı mesajda, 12 Eylül darbesinin kilit vurduğu siyasi partilerin açılmasının 23’üncü yıldönümüne vurgu yaparak, şu ifadeleri kullandı: “Demokrasinin kıymetini bilelim. 7 Haziran’da halkımız çok önemli mesaj verdi; 60, 40’tan büyüktür. Görev ve sorumluluk CHP, MHP ve HDP’nindir. Muhalefetin hiçbir mazereti kabul edilemez. ‘Oy Verin Gitsinler’, ‘Birlikte Yürüyelim’, ‘Bizler Meclise’ denildiyse anlaşın, düğümü çözün.”
http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/akp-ile-koalisyonu-tarih-asla-affetmez-864133/

ahaha ha son kanat çırpışlar....
birisi su servisi yapsın arkadaşa:KK25:

Yahu yüzde 60 dediğin tek bir partimi,birbirine zıt,aykırı üç parti ! Bu durumda 60,40 tan her türlü küçük oluyor.
Mhp seçmeni,hdp ile ortak olunursa tarih affetmez diyor,
Chp-mhp sayıları kurtarmıyor.
Yüzde 60'a bak sen :KK53:
Ee amacınız ülkeyi yönetmek değil mi sizin ? Çıkan sonuca göre şansınız varsa akp ile ortak olursunuz,yada erken seçime razı olursunuz,bu kadar basit.

Yahu yüzde 60 dediğin tek bir partimi,birbirine zıt,aykırı üç parti ! Bu durumda 60,40 tan her türlü küçük oluyor.
Mhp seçmeni,hdp ile ortak olunursa tarih affetmez diyor,
Chp-mhp sayıları kurtarmıyor.
Yüzde 60'a bak sen :KK53:
Ee amacınız ülkeyi yönetmek değil mi sizin ? Çıkan sonuca göre şansınız varsa akp ile ortak olursunuz,yada erken seçime razı olursunuz,bu kadar basit.
60 küçük 40 büyük:KK70::KK70::KK70::KK70:

Olacaksa Chp-Mhp olsun, oluyorsa tabi, olabiliyorsa. Uzun zamandır takip edemedim ama ortalık halen karışık.
Akp ile koalisyon yapmayıp da ne yapacak bunlar anlamadım. Kimse kimseyle koalisyon yapmak istemiyor. Erken seçim olursa zaten yine Akp TEK BAŞINA garanti. Yapmayın gözünüzü seveyim. Koalisyon kurulmazsa ve erken seçimde Akp kazanırsa kimse isyan etmesin. İlk defa, hayatımda ilk defa Akp'yi haklı bulurum öyle bir durumda.

Olacaksa Chp-Mhp olsun, oluyorsa tabi, olabiliyorsa. Uzun zamandır takip edemedim ama ortalık halen karışık.
Akp ile koalisyon yapmayıp da ne yapacak bunlar anlamadım. Kimse kimseyle koalisyon yapmak istemiyor. Erken seçim olursa zaten yine Akp TEK BAŞINA garanti. Yapmayın gözünüzü seveyim. Koalisyon kurulmazsa ve erken seçimde Akp kazanırsa kimse isyan etmesin. İlk defa, hayatımda ilk defa Akp'yi haklı bulurum öyle bir durumda.

CHP ve MHP hdpnin dışardan desteği ile hükümet kurabilir ancak. Bunu da mhp kabul etmiyor. Haliyle geriye bir tek ak partiyle yapılacak koalisyon seçenekleri kalıyor.

CHP ve MHP hdpnin dışardan desteği ile hükümet kurabilir ancak. Bunu da mhp kabul etmiyor. Haliyle geriye bir tek ak partiyle yapılacak koalisyon seçenekleri kalıyor.
Ben Chp-Akp'ye de razıyım. Zaten benim derdim Akp hiç olmasın, tamamen hayatımızdan çıksın ya da hiç mecliste olmasın şeklinde değil. Tek başına iktidar olmasın, yeter. Mhp çok nazlı. Zamanında Atatürk de bazı şeyleri gerçekleştirebilmek adına neleri kabul etti, nelere katlandı, TBMM'nin dualarla, tekbirlerle açıldığını unutmamak lazım. İstenen şeye ulaşabilmek için bazı şeylere katlanılmak zorunda. Bir daha Mhp'nin eline ne zaman böyle bir fırsat geçer?

Ben Chp-Akp'ye de razıyım. Zaten benim derdim Akp hiç olmasın, tamamen hayatımızdan çıksın ya da hiç mecliste olmasın şeklinde değil. Tek başına iktidar olmasın, yeter. Mhp çok nazlı. Zamanında Atatürk de bazı şeyleri gerçekleştirebilmek adına neleri kabul etti, nelere katlandı, TBMM'nin dualarla, tekbirlerle açıldığını unutmamak lazım. İstenen şeye ulaşabilmek için bazı şeylere katlanılmak zorunda. Bir daha Mhp'nin eline ne zaman böyle bir fırsat geçer?

Katılıyorum. Gerçekçi ve mantıklı bir cevap.

Tbmm'nin dualarla ve tekbirlerle açılmasına Atatürk katlandı yani :)

İyiymiş biz desek taşa tutarlardı :KK66:

Tbmm'nin dualarla ve tekbirlerle açılmasına Atatürk katlandı yani :)

İyiymiş biz desek taşa tutarlardı :KK66:
Atatürk üzerinden bile polemik mi yapmaya çalışıyorsunuz anlamadım ama neden öyle yapıldığını, o işin mantığını bulmak zor değil. Ben yazardım da birileri kalkıp ters bişeyler söyler diye yazmıyorum. Konuyu Atatürk'ün inancına da getirmeye çalışıyorsanız da o konuya hiç girmeyelim zira girilecek bir konu değil.

Son düzenleme:
X