• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akraba içi evlilik

Bende Türküm ve Müslümanım ama Sivaslıyım, aslen de Malatyalıyım. Düşünge farklılığının sebebi şimdi ortaya çıktı işte.

Dinen uygundur. Dayıyla, amcayla, kardeşle ve yiğenlerle evlilik uygun değildir. Kuzenle uygundur. Siz kendi kafanızda bir mantık üretmişsiniz. Düşüngleriniz dinen doğru değil.

Peygamberimizin hanımlarından Zeyneb binti Cahş halasının kızıydı mesela. Ayrıca kendi kızı Hz. Fatıma'yı amcası oğlu Hz. Ali ile evlendirmişti. Bilginize.

Evet biliyorum okulda din derside vardı:)
Biri bişeyi yaptı diye o doğru değildir insanlara akıl verilmiş doğruyu yanlışı ayırt edebilsinler diye.

Ayrıca herşey okadar açık ve net olsaydı şifreler günümüzde hala araştırılıyor olmazdı.

Diyorum ki zayıf ve çelimsiz olur denmiş yani sakat, özürlü, hasta!
Kuzenle evlenince de oluyosa oda yasaktır.
Oraya dayı, dayının oğlu, dayının oğlunun oğlu, oğlunun oğlunun oğlu ... Diye mi yazmaları gerekiyodu anlamanız için.

Oku! Denmiş diymi boş boş okunsun diye yazılanlardan bişeyler çıkartılsın diye denmiş.

Sivas, malatya, antep, edirne, istanbul farketmez akıl heryerde eşit. Vicdanda.

Bu son yorumumdu kimsenin konusunu bölmek dağıtmak istemiyorum.

Dilerseniz özelden mesaj atıp aylarca düşüncelerimizi paylaşabiliriz.

Gününüz aydın olsun.

Bazi kulturler de cok normal karşılanıyor, kuzen olmasa da akraba evliligi istenen ozellikle tercih edilen bir durum(yabancıya gitmeme, mal paylaşımı gibi mevzular bunu destekliyor) benim gördüğüm karadeniz ve doguda cok fazla yaygin. Tabi düşünce yapilari zaten bu oldugu icin farkli cins çocuklar birlikte buyumuyor, dolayısıyla kardes gibi terimini anlayamamalari gayet normal, o bag oluşmuyor cunku.

Kendi sonra yetisme tarzim ve kisisel düşüncelerim ise kuzenlerimle kardes olmamdir. Ha bizde sadece akraba degil komsu kizini istemek bile ailelerin arasini acan bir sebeptir, birlikte büyüdüğün insana nasil yan gözle bakarsin düşüncesiyle. Eskiden kesinlikle benim de katıldığım bir dusunceydi komsu olayi, ama sanirim bu konuda dusuncelerim esneklik gostermeye basladi. Ama akraba ozellikle kuzen olayini midem kaldırmıyor, kaldirmayacak da.

Not: 10 yildir bircok akraba evliliginin bulundugu bir aile de gelinim hatta nadir yabancilardanim(akraba ya da hemseri olmadigim icin)

Bende aynı durumdayım.

Akraba komşu evliliği mümkünatı yok.

Eşimin ailesinde de buyüzden dışlanıyorum. Hemen herkes akraba evliliği yapmış aynı memleketten ben hem karşıyım hem onlardan değilim.

Dışlanıcaksam buyüzden dışlanıyım.

Evet biliyorum okulda din derside vardı:)
Biri bişeyi yaptı diye o doğru değildir insanlara akıl verilmiş doğruyu yanlışı ayırt edebilsinler diye.

Ayrıca herşey okadar açık ve net olsaydı şifreler günümüzde hala araştırılıyor olmazdı.

Diyorum ki zayıf ve çelimsiz olur denmiş yani sakat, özürlü, hasta!
Kuzenle evlenince de oluyosa oda yasaktır.
Oraya dayı, dayının oğlu, dayının oğlunun oğlu, oğlunun oğlunun oğlu ... Diye mi yazmaları gerekiyodu anlamanız için.

Oku! Denmiş diymi boş boş okunsun diye yazılanlardan bişeyler çıkartılsın diye denmiş.

Sivas, malatya, antep, edirne, istanbul farketmez akıl heryerde eşit. Vicdanda.

Bu son yorumumdu kimsenin konusunu bölmek dağıtmak istemiyorum.

Dilerseniz özelden mesaj atıp aylarca düşüncelerimizi paylaşabiliriz.

Gününüz aydın olsun.

Din dersi vardıysa uygun olduğunu bilirdiniz. Peygamberimiz o zaman hata yapmış size göre.

Öyle bir fark eder ki nereli olduğumuz. Fark ortada işte. Vicdan neden girdi işin içine ne alaka. Konu dağılmasın isteyen konuyu dağıtmaya çalışıyor.

Yazıyor zaten kimle evlenilmemesi gerektiğini. Gören göz görür. Yazıyor bu arada uzun uzun kimlerin uygun olmadığı. Kuzenle evlilikteki çocuklar çelimsiz olursa evlenmeyin artık diyor. Bizde de bu söz konusu olmadığına göre herşey 'normal'. Bu arada normallikle alakalı soruma cevap veremediniz. Veremezsinizde.

Evet oku denmiş. Bir gözden geçirin bence iyice anlayın. Müslümanım diyen kabul eder bu söylediğim gerçekleri. En iyisini Allah bilir. Boş yere yazılmamış Kur'ânda.

Bu benimde son mesajım. Konu sahibini yormaya gerek yok. Herkesin fikri kendine.

İyi günler.

Din dersi vardıysa uygun olduğunu bilirdiniz. Peygamberimiz o zaman hata yapmış size göre.

Öyle bir fark eder ki nereli olduğumuz. Fark ortada işte. Vicdan neden girdi işin içine ne alaka. Konu dağılmasın isteyen konuyu dağıtmaya çalışıyor.

Yazıyor zaten kimle evlenilmemesi gerektiğini. Gören göz görür. Yazıyor bu arada uzun uzun kimlerin uygun olmadığı. Kuzenle evlilikteki çocuklar çelimsiz olursa evlenmeyin artık diyor. Bizde de bu söz konusu olmadığına göre herşey 'normal'. Bu arada normallikle alakalı soruma cevap veremediniz. Veremezsinizde.

Evet oku denmiş. Bir gözden geçirin bence iyice anlayın. Müslümanım diyen kabul eder bu söylediğim gerçekleri. En iyisini Allah bilir. Boş yere yazılmamış Kur'ânda.

Bu benimde son mesajım. Konu sahibini yormaya gerek yok. Herkesin fikri kendine.

İyi günler.
Verdiğim cevapları okursanız normaliğin cevabı var.

Siz bilirsiniz ister kabul edin ister etmeyin o hayat sizin.

Inşallah bigün çocuğunuz olduğunda aklınıza gelmem

İyigünler

Dogu illerinde daha cok yaygin. Esimde de alraba evliligi dolu. Ben yabanci gelin turk gelinim.

Onlar kardes gibi buyuyup bi anda buyuklerin istegi ile daha cok kari koca oluveriyorlar.

Sevgilin ve senin icin ileride evlilik dusunuyorsan su sorun olabilir
Kendi aralarinda kan bagi oldugu icin birbirlerine cok bsgli oluyorlar
Dislanmis hissedebilirsin.

Ysda cocugun oldugunda eltin gelip senin cocugu bizim cocukla evlendirecegim diyecek
Saka bile olsa sinirleneceksin.

Akrabağa evliliğınde bir iğrençlik ve iticilik göremiyorum ben. Kardeş yarısı diye birşeyde yok mantıken düşünürseniz. Ya kardeşimdir ya da değildir, bunun yarısı olmaz. Ya annemin ya da babamın çocuğu olacakki kardeşim olsun. Benim annemden babamdan mı olmalarda kardeş veya kardeş yarısı oluyorlar?

Benim annemle babam kuzenler. Anneannemle dedem kuzenler. Babaannemle dedem (annemin babası) kardeşler birde üstüne. Halalarımda da kuzenleriyle evli olanlar var. Bende kuzenimle evleneceğim inşallah ve hepimizde turp gibiyiz, hastalığımızda yok çok şükür.

İğrenç olan ne var hani?

Oncelikle sakat dogum konusunda soylediklerinizin benim dedem 70 sene sigara icti hala turp gibi, demek ki sigara sagliga zararli degil demekle hicbir farki yok. BILIMSEL olarak kanitlanmis birseyi ama benim halam yapti annem babam yapti bisey olmadi diyerek curutemezsiniz ve sizin basiniza gelmeyecegini garanti edemezsiniz.

Diger konuya gelince kardes yarisi yoktur demissiniz, uzak buyuyunce evlenilebilir demissiniz, dinen uygun demissiniz falan filan... keninizce normallestirmek icin bahaneler bahaneler... zaten gercekten normal oldugunu dusunseniz bu kadar bahane uretmeye calismazdiniz, peygamber doneminden ornekler vermissiniz sanki 1500 yil oncenin kosullariyla su ankiler ayniymis gibi, eger o donemki gibi yasamak istiyorsaniz evlatlatligiyla, evlatliginin esiyle evlenmis bir adamin 4. Esi olun.... olmaz dimi cunku o gunun kosullari farkliydi, evet akraba evliligi konusunda da o gunuj kosullari farkliydi, beni ilgilendirmez ister kardesinizle evlenin ister kardes cocuklari olarak birbirinizle... ama lutfen bilimsel gercekleri yok saymayin.

Akraba evliliğine karşıyım çok itici geliyor bana.eşimin aileside hep akraba evliliği.çocukken başlıyorlar yakıştırmalara bana çok iğrenç geliyor bu durum.çocuğun beynine öyle işleniyor çocukta böyle şeyleri normal görmeye başlıyor.hem hatta büyüyünce acaba hangi kuzenimle evleneğim diye arayış içine giriyorlar.ailenin kuzen evliliğe yönlendirmesinde dolayıda çocuk kuzenini hiçbir zaman kardeş gibi görmüyor evlenebileceği aday gibi görüyor.ağaç yaşken eğrilirmiş.çocuklar ne görürse, ne duyarsa ondan örnek alıyorlar.aile bence bu durumda çok büyük bir etken.benim ailemdede,akrabalarımda akraba evliliği yok.kardeş gibi büyüdük o yüzden kuzenlerimide kardeş gibi görüyorum.uzakta yaşayan tanımadığım kuzenlerimi bile kardeş gözüyle görüyorum.kuzenle aynı yatağa girilme mevzusu zaten benim hiç aklım almadığı birşey.düşünüyorumda asla yapamazdım.eşim tarafı hep zincirleme akraba evliliği dedikoduları öyle hızlı yayılıyor ki.hep bir münakaşa akrabalar arasında.şu şunu dedi bu bunu dedi hiç bitmiyor.eşler boşanmak istese akrabalar laf eder diye boşanamayalar var.cesaret edip boşananlarda cenazelerde ,düğünlerde karşılaşıyorlar.her yönden yabancı bence herzaman daha iyi.Amannn koskaca türkiyede erkekmi kalmadı ne gerek var.

Dürüst olmak gerekirse akraba evliliğini kabullenmiş ve benimsemiş bir aileye gelin gitmek istemezdim. Çünkü bu insanlarının bu kadar can alıcı bir konuda cahil kalmış olmaları, ileride bir çok konuda yaşayabileceğiniz anormalliklere işaret ediyor. Yol yakınken ayrılırdım ben olsam sevgilimden. Ayrıca şu an belki de çok uzak bir ihtimal ama, eğer akraba evliliği sevgilinizin ailesinde çok yaygınsa, sevgiliniz sadece kadınlarda ortaya çıkan bir hastalığın taşıyıcısı olabilir erkek olarak. İleride kız evladınız doğsa sevgilinizin genlerinden taşınan hastalıkla, geçmişi asla geri saramazsınız.

Lütfen önce biraz arastirma yapip sonra konusun ensestlik dediginiz cok farklı bir durum ne yani benim annem babamda akraba ensestmi oluyor bu durum ayrica tam 10 kardesiz hepimizinde masallahi var yazdiklariniza dikkat edin o zaman sizde bir ensest birlesmenin ürünüsünüz e nede olsa Hz adem ve Hzhavvadan geldik degil.mi?

Lütfen önce biraz arastirma yapip sonra konusun ensestlik dediginiz cok farklı bir durum ne yani benim annem babamda akraba ensestmi oluyor bu durum ayrica tam 10 kardesiz hepimizinde masallahi var yazdiklariniza dikkat edin o zaman sizde bir ensest birlesmenin ürünüsünüz e nede olsa Hz adem ve Hzhavvadan geldik degil.mi?

Ensest, yakın akrabalar arasında gönüllü ya da gönülsüz cinsel ilişkidir.

Yakin akraba size gore kimse ona gore tanimlayin, bana gore kardes cocuklari yakin akrabadir. Genetik olarak da ozellikle teyze ve amca çocukları 1. Derece yakin akrabadir. Siz de bunu araştırın isterseniz, hem biraz bilimsel makale okumus olursunuz. Ama daha basit dille yazilmis seyler tercih ederseniz buyrun bir 5 dakikanizi ayirin http://tr.m.wikipedia.org/wiki/Akraba_evliliği

Saglik konusunda az once de yazmistim, sizin soylediginiz seyle, benim dedem 70 yildir sigara içiyor hicbir saglik sorunu yok demek ki sigara zararli degil dememin ne farki var? Bilimsel olarak kanitlanmis bir seyi benim ailem yapti bisey olmadi diyerek curutemezsiniz.

bu konuda akraba evliliğini onaylayan iki arkadaşında anne ve babası akraba.işte çocuk aileden ne görürse yetişkin oluncada normal görüyor.çünkü kafa yapısı ona göre şekillendi değiştiremezki.

Yakin akraba size gore kimse ona gore tanimlayin, bana gore kardes cocuklari yakin akrabadir. Genetik olarak da ozellikle teyze ve amca çocukları 1. Derece yakin akrabadir. Siz de bunu araştırın isterseniz, hem biraz bilimsel makale okumus olursunuz. Ama daha basit dille yazilmis seyler tercih ederseniz buyrun bir 5 dakikanizi ayirin http://tr.m.wikipedia.org/wiki/Akraba_evliliği

Saglik konusunda az once de yazmistim, sizin soylediginiz seyle, benim dedem 70 yildir sigara içiyor hicbir saglik sorunu yok demek ki sigara zararli degil dememin ne farki var? Bilimsel olarak kanitlanmis bir seyi benim ailem yapti bisey olmadi diyerek curutemezsiniz.
Ben yeterince okuyorum sen dert etme sana tavsiyem okuduklarini biraz gözden gecir ensestlik nikahi düsmeyen yakin akrabalarin gayriahlaki iliskisidir,size göre kuzen kardes olabilir ama bu onlara nikah düsmeyecegi anlamina gelmez

bu konuda akraba evliliğini onaylayan iki arkadaşında anne ve babası akraba.işte çocuk aileden ne görürse yetişkin oluncada normal görüyor.çünkü kafa yapısı ona göre şekillendi değiştiremezki.
Haklisiniz sizede kime nikah düsüp düsmeyecegi ögretilmedigi icin kafa yapiniz böyle sekillendi yapacak bisey yok o zaman

Benim annemle babam hala dayı çocukları...

Bu nasıl yetiştirildiğinizle ilgili. Biz kuzenlerimle kardeş gibi büyümedik. Birbirimizi severiz o ayrı ama kuzenlerimi sarılıp öpmem mesela. Yeni nesilde hiç akraba evliliği yok bizde ama olanı da yadırgamam.

PC: Sülalemizde bir sürü akraba evliliği var hiçbirisinde herhangi bir sakatlık yok çok şükür.

nikah düştüğünü biliyorum ama yinede sizce böyle birşeye gerek varmı?
Burda gerek olup olmadigini tartismiyoruz ki?insanlarin sevme sevilme hakkini kimse yargilayamaz bir insan akrabasiyla evli oldugu icin nerdeyse recm edilecek ama nikahsiz ayni evi paylasan biri olsa herkes medeniyet diye perdesini ceker

Çok ayıp. Bu tip evlilikleri ensest olarak adlandırdığınıza göre bunu yazmak istemezdim ama siz müslüman olmamalısınız. Farklı bir dindenseniz zaten müslümanların tercihlerini tartışmak size düşmez. Nasıl böyle bir şey yazabiliyorsunuz?

Back
X