Akşama Ne Yemek Var ?

domates çorbası
domatesli karışık kızartma
fırında makarna
çoban salata

galiba en basit benim
normalde bir gün önceden yapıyorum çalıştığım için ama dün akşam dışarda yedik haliyle bu akşama aç kaldık

Akşama sanırım misafirim var:S (daha kesin değil) Eve gidince yapıcam artık birşeyler.
-Mercimek çorba
-Makarna
-Köfte-patates
-Salata
-Ev yapımı baklava
-Üzüm hoşafı
Yeter sanırım aklımada birşey gelmiyor açıkcası :S

patlıcanlı pilav
etli patates yemeği
Anneciğimin yağlı turşusu
cacık
karpuz
dondurma

karalahana çorbası
domatesli şehriye çorbası
zeytinyağlı sarma ve kuru biber patlıcan dolması
glorik
bulgur köftesi
vanilyalı tarçınlı kek
kavun

şehriyeli domates çorbası
bulgurlu semizotu(omega 3 ) yemeği
makarna (üstüne sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı kırmızı toz bider gezdiriyorum üzerine)
yoğurdu semizotunda da kullanıyorum yoğurtlu terciğim
sütlaç
birde kocacığıma ellerimle çarşaf böreği yapmayı düşünüyorum hazır yufkadan pek güzel olmuyor.
birde anneciğimin köyden yolladığı organik yoğurttan ayran yapacağım...
ALLAH HERKESE VERSİN BOL RIZIKLAR AMİN...İNŞAALLAH

ben yemeklerimi yaptım bile;

çorba yapmadım hava çok sıcak çünkü kocişimde istemedi
Karnıyarık
Tavuklu pilav
Dereotlu,sarmısaklı,mayonezli yoğurtlu kabak salatası
yanına karpuz kesicem ve cola var
tatlı olarakta hazır kemalpaşa yaptım dondurma ile birlikte güzel gidiyor
afiyet olsunn

Dünden tavuklu pilavım var
yanına zeytinyağlı taze fasulye yapacağım
birazda et kavuracağım
buz gibi cacık ve karpuz
tatlı olarakta dünden kalan kemalpaşa tatlım ile dondurma

bu kadar yemek yapıyor musunuz gerçekten. :) kendim yapmadığım iiçin okuyunca şaşırıyorum. şu kbak salatası güzel oluyor mu. resimli tarifini verir misiniz bigün

bu kadar yemek yapıyor musunuz gerçekten. :) kendim yapmadığım iiçin okuyunca şaşırıyorum. şu kbak salatası güzel oluyor mu. resimli tarifini verir misiniz bigün

yapmaz olurmuyumm:))
hem bu bişi değil ki sıradan bir günlük menü canım ..üstelik çorba bile yok içinde:)
eşimde bende yemek yemeyide yapmayıda çok seviyoruz,günümün yarısı mutfakta geçiyor diyebilirim
kabak salatası harika oluyor,ben biraz değiştirdim dün..pul biber de ekledim harika oldu...
kabakları rendeliyorum,tuzunu ekleyip zeytinyağ ile 5-6 dk teflon tavada çeviriyorum az pişiyor suyunuda iyice çekiyor..ardından soğumaya bırakıyorum..ayrı bir kapta 2 yemek kaşığı mayonez ve 5-6 yemek kaşığı yoğurt ile 3-4 diş sarmısağı karıştırıyorum.
soğuyan kabakları bu karışıma ekleyip karıştırıp servis tabağıma alıyorum..üzerine bol dereotu ile harika oluyor kesinlikle denemelisin.

bende yemeği de yapmayı da sevmiyorum ya özellikle kendim yapınca çok yiyemiyorum bile. eşim sağolsun et ve hamurişi dışındakileri yemekden bile saymıyor. sayesinde iyice heveim kaçıyor. normalde çalışıyorum bu aralar evdeyim bişiler yapayım diyorum aklıma bişi gelmiyor. çok yemek bilmem zaten. kabak eskiden çok yapardım artık bıktım almıyorum bile. ama bugün alayıım yapayım salatasını merak ettim

benim kocişimde et obur,bende:)
sebze yemeklerini pırasa hariç yer ama içinde et olmak koşuluyla daha zevkli yer..içinde yoksa yanında olsun ister..ya kavurma olucak,ya pilava et katılacak v.s...v.s...
ben et harici sebze delisiyimde...hiç bişi ayırmam.
kabak salatasını denemelisin çok lezzetli oluyor.
evdeysen köfteler hazırlayabilirsin,kadınbudu köfte de yapabilirsin ben yapar yapar dondurucuma atarım hazır oluyor elimin altında..
tavuk incik kızartıp yanına patates kızartabilirsin
hazır nugget alıp yine patates kızartıp yanına cola ile servis edebilirsin
pilav yanına kavurma yapabilirsin,yanınada ayran ve çoban salata harika oluyor
senin için aklıma şimdilik bunlar geldi:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…