Konuyu silmenize gerek var mıydı, banlanmak çok mu işinize yarayacak? Konu geri gelecek ve orada duracak zaten. Buradan gerçekleri görmek okumak yerine kendi desteksiz fikirlerinizi mi uygulayacaksınız? Daha, evlenmeden önce alınmış ve eş ailesi tarafından tahsis edilmiş evde hakkınız olmadığını bile bilmiyorsunuz. Eşinizin başka kardeşleri yok mu, onlara da hak düşmüyor mu o evden, kayınpeder vefat etse bile kayınvalide yok mu? Ayrıca eşime devrettiler yazdınız tapuyu gördünüz mü? Beni aldattıysa ömür boyu bakacak diye bir şey yok, ölse ne yapacaktınız iki çocukla? Anne babasına gidip bize bakacaksınız mı diyecektiniz? Sizin her kuruşu biriktirip köşeye koymanız gerekirdi.
Aldatılan değersizleştirilen şiddet gören kadınların öğrenir öğrenmez boşanması lazım ama bu herkes için kolay olmuyor. Siz çok dezavantajlı durumdasınız. Elinizde hiç bir şey yokken savaşa girmeye kalkıyorsunuz. Diploma, meslek, gelir, birikim aileden maddi destek yok, üstelik 2 çocuğunuz var. Yani sıfırda bile değilsiniz eksidesiniz. Alırım çocuklarımı çeker giderim yapamazsınız, gidebileceğiniz bir yer yok. Boşanma gerçekleşince çocuklarla evden çıkmanız lazım ya da herif bırak çocukları git diyecek. Annesi üst katta oturuyorsa çocuklara biz bakarız diyebilirler.
Sizin durum dün öğrendim bugün boşanıyorum olayı değil. Kaç zaman geçmiş üstünden. Kızım kreş yaşına gelince davayı açarım demeniz bile boşanamayacağınızı gösteriyor. Duygusal davranmayı bırakın, adam evden gitmiş, çocuklara eve para veriyormuş. Eve gelmeme şartıyla boşanmayı erteleyin. Gelsin ailesinin evinde görsün çocuklarını. Ailesiyle de oturun anlaşma yapın. Boşanmamı istemiyorsanız ben bu evde çocuklarımla kalacağım, oğlunuz evin ihtiyaçlarını görecek masrafları ödeyecek ve çocuklarıyla sizin evinizde görüşecek diyin. Sizden kimse de kapımı çalmayacak görüşmek istemiyorum diyin. Bu yasal zemine konabiliyor mu avukat değilim emin değilim. Yani karşılıklı sözleşme yapılıp bir yerde onaylanıyordur heralde.
Soyadını taşımak istemiyorum, evet bunu demeye hakkınız var ama hiç bir garantiniz yokken 2 çocuk yapmamalıydınız. Kendi hatalarınızın bedelini çocuklara ödetemezsiniz. Onların psikolojisini düşünmek zorundasınız. Hatalarınızın sorumluluğunu alın. Bazen suçun yokken masumken bile bedel ödeniyor maalesef. Para, gelir, ev adamda. Faturalar, market alışverişi, çocukların üstü başı kursu harcamaları ... Boşandığınız an bu masrafların yarısı sizde olacak. Neyi neyle ödeyeceksiniz? Evi sizi kandırmak için yem olarak kullanmışlar, asla vermezler hayale kapılmayın.