Alkol Bağımlısı Sevgili

ssnnaabb

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2015
9
0
Merhaba arkadaşlar.. İçimi yakan, yiyen bir dert bu.. Sevgilim ne yazık ki alkolik olma yolunda ilerliyor. Kendisi bunun farkında fakat bırakmaya asla yanaşmıyor, azaltmayı istiyor. Söylediği şey evlenince çok daha az içeceği fakat daha önce açılmış benzer bir konuda okudum ki bu sözler evlenince unutuluyormuş. Yani evliliğin iyi geleceğine olan inancımı da kaybettim maalesef. Zor bir hayatı olmuş ve alkole sığınmış :KK43: Biliyorum ki çoğu kişi ayrıl diyecek.. Fakat ben onu bu sebepten bırakırsam biliyorum ki o daha da beter olacak ve bir enkaza dönüşecek. Bunu ona yapmayı hiç istemiyorum, kıyamıyorum. Bu konuda tartışma çıkarmak onu kesinlikle tersi yönde etkiliyor. Psikolojik yardım alacak durumumuz da yok.. Ne olur arkadaşlar bir yol gösterin. Ben onu çok seviyorum ve gözlerimin önünde bir alkoliğe dönüşmesini izlemek istemiyorum. Bu derdimi kimseye de açamıyorum.. Yapabildiğim tek şey kendi başıma ağlamak.. Yorum ve önerilerinizi bekliyorum..

Ayrılamam diyorsun , tedavi olanaksız diyorsun, kendisi içkiyi bırakmak istemiyor diyorsun= yapıcak pek bir şey yok.. Ailesi yok mu bu adamın annesi babası?

yardım almadıkça kurtulması mümkün mü sizce..
evlenince geçer de koca bi yalandan ibaret

Kendisi bırakmaya yanaşmadığı için hastaneye gideceğini sanmıyorum. Maalesef ailesinden gelen bir alışkanlık bu.. Yanlış olduğunun farkında fakat sadece farkında bir şey yapmıyor bunun için. İnanın çok kötüyüm uzun zamandır bununla yaşıyorum çok çok üzülüyorum ama ne yapabilirim hiç bilimiyorum.

Kendisi bırakmaya yanaşmadığı için hastaneye gideceğini sanmıyorum. Maalesef ailesinden gelen bir alışkanlık bu.. Yanlış olduğunun farkında fakat sadece farkında bir şey yapmıyor bunun için. İnanın çok kötüyüm uzun zamandır bununla yaşıyorum çok çok üzülüyorum ama ne yapabilirim hiç bilimiyorum.

Kendisi bırakmak istemiyorsa sen ne yapabilirsin ki? Bırak kendi başına kalsın, seni kaybedince aklı başına gelir belki. Alkolik olmaktan rahatsız olmayan biriyle nereye kadar gideceksin? Hayatını heba etme derim.

Merhaba arkadaşlar.. İçimi yakan, yiyen bir dert bu.. Sevgilim ne yazık ki alkolik olma yolunda ilerliyor. Kendisi bunun farkında fakat bırakmaya asla yanaşmıyor, azaltmayı istiyor. Söylediği şey evlenince çok daha az içeceği fakat daha önce açılmış benzer bir konuda okudum ki bu sözler evlenince unutuluyormuş. Yani evliliğin iyi geleceğine olan inancımı da kaybettim maalesef. Zor bir hayatı olmuş ve alkole sığınmış :KK43: Biliyorum ki çoğu kişi ayrıl diyecek.. Fakat ben onu bu sebepten bırakırsam biliyorum ki o daha da beter olacak ve bir enkaza dönüşecek. Bunu ona yapmayı hiç istemiyorum, kıyamıyorum. Bu konuda tartışma çıkarmak onu kesinlikle tersi yönde etkiliyor. Psikolojik yardım alacak durumumuz da yok.. Ne olur arkadaşlar bir yol gösterin. Ben onu çok seviyorum ve gözlerimin önünde bir alkoliğe dönüşmesini izlemek istemiyorum. Bu derdimi kimseye de açamıyorum.. Yapabildiğim tek şey kendi başıma ağlamak.. Yorum ve önerilerinizi bekliyorum..
ayrıll cnmmmmmm hemde hemen ayrıl kaç kurtar kendini sana yalvarıyorum bak gercekten hayatını maf etme ne tedaviler fayda ediyor ne bişi alkolden evliliğim bitiyor elendkten snra daha beter oluyor sevgiliyken ne var kendi evinde uyuyorsun yarın öbürgün nefes almandan bile mana cıkarıcak içtiğin zaman vurucak sonra hatrlamıcak cünkü tek bahanesi var alkolluydm hatrlamıyorum..NLUR aklını kullan ve bu adamdan uzak dur nlur diyorum snr cok pişman olup buraya yazarsın bu kadında dediydi dersinnn..

Onu bu durumla başbaşa bırakıp çekip gitmek öyle zor ki.. Yardım etmek istiyorum onu bundan kurtarmak istiyorum ama elimden pek bir şey de gelmiyor. Evlenince çok daha zor ayrılmak çok haklısınız fakat inanın şu anda çok zor. Nasıl yapabilirim bana bir yol gösterin ne olur..

diyorsun ya canım kıyamıyorum bırakmaya daha kötü olur evlenince o sana öyle bir kıyarki :KK43: içip içip eve gelince ne sevgi kalır ne saygı üstelik bırakmayıda düşünmüyor diyorsun bir an önce kurtar kendini

Bence sevgilin zaten alkolik.yani alkolik olmasından korkuyorum demişsin ama o aşamayı çoktan geçmiş.yazık etme kendine.ilerde çocuğun olunca çok ahını alırsın.burda genç kızlarımız alkolik babalarından dert yanıyor hep.

Onu bu durumla başbaşa bırakıp çekip gitmek öyle zor ki.. Yardım etmek istiyorum onu bundan kurtarmak istiyorum ama elimden pek bir şey de gelmiyor. Evlenince çok daha zor ayrılmak çok haklısınız fakat inanın şu anda çok zor. Nasıl yapabilirim bana bir yol gösterin ne olur..
eger sen onu şimdi bırakıp giitmezsen yarın o seni kimbilir ne halde bırakıcak ayn seklde bnde öyleydim kıyamıyordum ayyy bilerek yapmıo ada istemiyor bukdr içmek elinde değil işte bi kez basladımıı devamı geliyor tedavi olsun diye neler yaptım ne fedakarlıklar olduda ama sonra daha beter basladı eger sn onnu bırakmazsan o seniii en zor anında yapayalnız bırakıcak ve o içki şişesi her zamn ilk tercihi olucak

ne zamandır berabersiniz? maalesef kendisi istemeden sen hiç bir şey yapamazsın.

diyorsun ya canım kıyamıyorum bırakmaya daha kötü olur evlenince o sana öyle bir kıyarki :KK43: içip içip eve gelince ne sevgi kalır ne saygı üstelik bırakmayıda düşünmüyor diyorsun bir an önce kurtar kendini
öyle bir kıyıyolar ki hemde arkadasım allh yarattı demiyorlar belkide kendinle beraber yarın öbür gün minicik masum bebeğinide bu iğrenç hayata süreklersin

eşimde içerdi evlenmeden önce, evlendıkten sonra bıraktı, ama kendısı çok sorumluluk sahıbıdır.. o yuzden senınkı evlenınce bırakır dıyemem

ya lütfen bırak.. kendini düşünmüyosan doğacak çocuklarını düşün. ana babanı düşün. bisürü hayatı karartacaksınız

Ne kadar zor bir imtihan :KK43: Allah bir çıkış yolu göstersin inşallah bana da tüm deva arayanlara da.. Çocuğumun yanında asla içmem diyor fakat sözlere ne kadar güvenilir ki.. Şu an haftada 1-2 kez içiyor fakat içmediği günlerde sürekli aklındaymış. Allah bana güç versin o kadar çok seviyorum ve o kadar üzülüyorum ki inanın gözyaşlarıyla yazıyorum bu mesajları

Neden aşırı fedakarlık yapmak zorunda hissediyorsun ki. Benimki de annesi vefat ettiğinde aşırı içmeye başladı açık açık söyledim alkolik olmana az kaldı böyle devam edersen senle bi gelecek düşünemem diye. Zaten kendi de korkunca bıraktı ama adam sana bırakmıcam demiş o çabalamazken sen neden geleceğini heba edesin. Benden sana tavsiye anan baban hariç kimse için bu kadar fedakarlık yapma kötü olduğunla kalırsın. Üstelik sen bırakırsam yıkılır diyorsun ama adam bırakmandan bu kadar korksa çaba sarfeder.
Anne gibi sevdiğim bi teyzem var ilk evliliğinden alkol yüzünden boşanan. Bana verdiği tek öğüt şuydu;sakın evlenince değişir umuduyla birisiyle evlenme, bu haliyle olmuyosa bırak gitsin evlenince daha kötü olur huyları.

X