allah ıslah etsin

Dante

Her gün birinizi, bir gün hepinizi..
Kayıtlı Üye
9 Mart 2011
11.710
8.958
bunları sırayla mı veriyorlar anlamıyorum
işe gidicem 2 dersim boş seviniyodum biraz uyuyacam diye
sinirden uyuyamıyorum ki
son 2 günde duyduğum olaylar
bizim köyden bi kadın 2 çocuğunun bırakıp başkasına kaçmış yeni kocişi çocuklarını istemediğinden gelip görmüyormuş
komşumun arkadaşı yeni sevgilisi 9 yaşındaki kızını istemediği için yurda verecekmiş,sevgiliciği kızın olursa evlenenmem seninle diyormuş
bir diğer komşu 3 çocuğunu bırakıp ,kendini evire çevire dövüp evde yatıp kendini baktıran adama 3. kez kaçmıştı,geri dönmüş,eee madem dönecektin o çocuklar o çileyi neden çekti
yine köyden biri çocukları bırakıp gitmiş,oğlu kaza geçirmiş böbrekleri parçalanmış çocuk 1 ay komada kaldı bir kere hastaneye gelip bakmamış
kafayı yicem yani o derece
boşananlara lafım yok bende kızımla yaşıyorum
an geliyor çok bunaldığım yorulduğum zamanlar oluyor
bir an bile kızımı bırakmayı düşünmedim hele ki anane babane babayı geç yurda oraya buraya
gün olur yanılır şaşarsam rabbim beni taş etsin
zaten önce babam keser de
bu kadınlara ise söylenecek çok şey var da söylemiyorum
içimde kaldı patlıcam yani başlık bile bulamadım

sonra çocuk doğurun bi şekilde büyür diyorlar.
büyüyor da terkedilen ihmal edilen sorunlu bireyler oluyorlar
eşimin annesi de 2 çocuğu babaanneye bırakıp yeni kocasına gitmiş. orada da var 2 çocuk. esimin hayatta yanlış yollara sapmasının en büyük sorumlusu anası babası işte
9 senedir hayatını yoluna koysun diye uğraşıyorum

Ne yazikki bunlar sadece duyduklarin, bir de hic haberdar olmadiklarimiz var :KK43:

eşimin annesi de 2 çocuğu babaanneye bırakıp yeni kocasına gitmiş. orada da var 2 çocuk. esimin hayatta yanlış yollara sapmasının en büyük sorumlusu anası babası işte
hah işte
hep bunu söylüyoruz
o çocuklar hepimizin yarın bizim çocuklarımızın karşısına çıkacaklar

bi de dediğin gibi gittikleri yerde yeni çocuklar yapmıyorlar mı
ben kızıma haksızlık olur diye başka bir çocuğu değil yapmak aklıma bile getirmiyorum

Sadece bosanma olaylarinda dgl ki...
Bence konu anne olabilmek misal benm teyzem 3 cocugu var kendi 42 yasinda ama hareketleri konusmalari ergenler gibi bi gun tartisma esnasinda kiziyla dedi ki..
3nüzde ölseniz üzulmem!
O gun bu gundir teyzemden sogudum...
Herkes anne olamiyor maalsef..

Ooo daha neler var anne olmak kolay mı ? Ortak tanıdığım kadın ki samimi değilim boşanmış kocasından kalan evi var nafakası iyikendi işi iyi 5 yaşında oğlu var yatılı bakıcı tutmuş ona bırakıyor geceleri o bar senin bu keyif benim

Ooo daha neler var anne olmak kolay mı ? Ortak tanıdığım kadın ki samimi değilim boşanmış kocasından kalan evi var nafakası iyikendi işi iyi 5 yaşında oğlu var yatılı bakıcı tutmuş ona bırakıyor geceleri o bar senin bu keyif benim
kızımın babasından 1 kuruş almıyorum 1 sülale 1 çocuğa bakıyoruz
milletin enayisi benmişim yahu
oh ne rahat hayat

Esiniz annesine karsi ne hissediyor peki? Suan aralari nasil?

kızımın babasından 1 kuruş almıyorum 1 sülale 1 çocuğa bakıyoruz
milletin enayisi benmişim yahu
oh ne rahat hayat

Millet neler yapıyor ki annelik ağırdır ya ben anne değilim ama önceliğim evlat olur çocukları çok severim. O şahıs bi de hayatınızı yaşayın valla en güzeli bu diyor telefon hiç susmuyor benim kafa da bi ton şey yüzüne diyemiyorum yahu çocuğa iyi bakıyor mu ne yapıyor içim gitti

Benimde iki hafta arayla duyduğum akraba dediğim kişilerin henüz yeni 18ine girmiş bir kızının komşu oğluna kaçması birde daha 18 ine girmemiş nişanlı akraba kızın netten tanıştığı bir adamla memleketinden kilometrelerce uzağa kaçması. Felaket tellalı gibi oldu bu konu fakat yetişkinide çocuğuda aynı kafadan. Hadi bunlar çocuk yine yaptığı doğru karşılanmaz evet ama çoluğu çocuğu olanlara diyecek hiç sözüm yok. Allah şeytana uydurmasin muhafaza etsin bizi kızımı çocuklarımızı.

bunları sırayla mı veriyorlar anlamıyorum
işe gidicem 2 dersim boş seviniyodum biraz uyuyacam diye
sinirden uyuyamıyorum ki
son 2 günde duyduğum olaylar
bizim köyden bi kadın 2 çocuğunun bırakıp başkasına kaçmış yeni kocişi çocuklarını istemediğinden gelip görmüyormuş
komşumun arkadaşı yeni sevgilisi 9 yaşındaki kızını istemediği için yurda verecekmiş,sevgiliciği kızın olursa evlenenmem seninle diyormuş
bir diğer komşu 3 çocuğunu bırakıp ,kendini evire çevire dövüp evde yatıp kendini baktıran adama 3. kez kaçmıştı,geri dönmüş,eee madem dönecektin o çocuklar o çileyi neden çekti
yine köyden biri çocukları bırakıp gitmiş,oğlu kaza geçirmiş böbrekleri parçalanmış çocuk 1 ay komada kaldı bir kere hastaneye gelip bakmamış
kafayı yicem yani o derece
boşananlara lafım yok bende kızımla yaşıyorum
an geliyor çok bunaldığım yorulduğum zamanlar oluyor
bir an bile kızımı bırakmayı düşünmedim hele ki anane babane babayı geç yurda oraya buraya
gün olur yanılır şaşarsam rabbim beni taş etsin
zaten önce babam keser de
bu kadınlara ise söylenecek çok şey var da söylemiyorum
içimde kaldı patlıcam yani başlık bile bulamadım

Annelikten nasibini almamış, kadınlığı sadece erkekten ibaret zanneden zihniyetler işte. Midemi bulandırıyor bunlar. Değil kızımı kedimi bile bırakmam bir erkek icin.

ya varya çok daha ağırlarını yazarımda,üyeliğim iptal olsun demiyorum,ama Şunu çok iyi biliyorum çok büyük vebal,cehennem iyiki var,snaıyorlarki ana baba olmak kazanmak doğurmak,hey hat cehennemın dibi görevini yerıne getirme,Allah kahretsın bunları,içim kan ağlıyor en büyük yaram

ah be güzel kadın ana baba demede başka biey hitap,kocasını iyi anlıyorum,ve senın anlamanda çok takdır ediyorum,
Necip fazıl der ya babasız çocuk savaşın ortasında kuamdansız askerdir,ip olmayan uçurtma gibidir...
ölüm başka,ama olupta yok olması kahır dır zehirden acıdır...

İnsan kendi evladı olmasa bile üzülüyor bu insanlarda hiç mi merhamet yok ya.
Bi gün kendi hayatımı kızımın hayatına tercih edersem yazıklar olsun bana.
Kendi keyfimiz için doğurduğumuz çocukları bu şekilde terkedemeyiz

dicek birşey malesef...Allah bildiği gibi yapsın..yatacak yeri yok bu insanların...

Yazik yaa daha neler duyucaz, Rabbim bizleri uzak tutsun boyle şeylerden. ..

allahtan tekkk duamm layık olana çocuk nasip etsinn
annelik sıfatına degmeyenler bir ömür çocuk kokusuna muhtaç kalsın inşallahhhhhhhh

Esiniz annesine karsi ne hissediyor peki? Suan aralari nasil?

görüştüklerinde iyiler, ama sadece görünüşte. telefonda falan konuşurlar.
yakın ve "gerçek" bir ilişkileri yok. olmasın da zaten. küçük yaşta 2 tane erkek çocuğunu babannesine bırakıp kendi hayatına devam etmiş ve yıllarca o çocuklar ne halde hiç bilmemiş. ben olsam bi daha yüzüne bakmam da, annesi sonuçta. erkek çocuklarının annelerine karşı hep bi zaafı vardır.

X