Bebek Beslenmesi ----Allahım delirmek üzereyim ne olıur biri bana yardım etsin----

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

loya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2008
45
1
41
merhabalar
ilk bebeğim ve ben tek bakmak zorundayım.bebeğim doğduğundan beri az emiyordu birsürü tahlil yaptırdık hiçbişe çıkmadı 4. ayda doktor ek gıdaya başlattı.bebeğim kesinlikle biberon almıyor devam sütünü içmiyor beni de emmiyor.ne yapacağımı bilmiyorum.şuan 6.5 aylık ve 6.5 kilo çk zayıf...çok çaresizim benim durumumda olan benzer problem yaşayan var mı yardım edin lütfen
 
canım allah yardımcın olsun ama eğer huzurlu ve neşeli bi bebekse yani sağlıklıysa ki tahlil yatırdık ama bişey çıkmadı diyosun o zaman oluruma bırakıcan kendinide çok fazla yıpratmıyıcan tabiki zor bir durum .peki ek gıdalrıdamı almıyo .biberon la lamıyosa yada seni emmiyosa kaşıkla ver sütünü sağ kaşıkla ver belki o şekilde alır .benim oğlumda 6buçuk aylık bende devam sütünü kaşıkla veriyom benimkide bberon almıyı
 
canım selamlar,
bazı bebekler böyle oluyor, 6,5 aylık için çok endişelenecek bir kiloda değil senin bebeğin de. dr lar normal dediyse korkma bence.hem annenin stresi bebeğe geçiyormuş. forumları takip et istersen, senin durumunda bir sürü anne var, yavrunun keyfi neşesi yerindeyse gerisi boş..
taklalar atarak yediriyoruz çoğumuz, ek besin tariflerini sabırla deneye deneye damak tadını bulabilirsin ufaklığın. :emir_bebek:
zaten zor işteyiz, bir de stres binerse iyice bunalırsın, biraz rahatlamaya çalış bence.
 
benim bebeğimle aynı kiloda kızımda 6.5 aylık en son kontrolde 6400dü
evet yemeyen çocuk çok zor malesef benimkide ek gıdayı reddediyor
bütün gün mama içmek sitiyor anne sütümüz yok 4 ay emdi emdiği sürecede
biberon almadı en son baktı aç kalıyor mecburen içti mamayı zor biliyorum ama
bir gün aç bırakmayı dene canım belki ozaman içer mamayı
 
aslında doktor strese soktu beni.gelişmesi kötü besin alerjisi olabilir felan dedi.vitamin verdi ama vitaminleri de çok zor içiriyorum.meyve suyuna katıyorum birkaç kaşık anca alıyor.acıkmasıı bekliyorum sanki açlık merkezi bozuk gibi.öğleyin 12 de sebze veriyorum akşam altıya kadar birşey yemiyor mesela.altıbuçukta zar zor ağlaya ağlaya muhallebiden birkaç kaşık yiyor.ertesi sabaha kadar yine hiçbirşey yemiyor.yani gecede uyanmıyor.sütümü sağdım demin 90 cc çıktı vermeye çalıştım uyurken kıyameti koparıyor.birde çok şiddetli kabız ne yaptıysam geçiremedim.duphalac debridat kaysı erik incir zeytinyağı ne varsa hapsini denedim.kızım neredeyse 3 aydır kendi kaka yapmıyor iki günde bir lavman fitil.nerede yanlış yapıyorum ben ?çok üzgünüm.
 
bu arada cevaplarnız için çok teşekkürler arkadaşlar.üzüntüden bir teşekkür bile etmedim.
 
canım aynı benim kızım da öyleydi ve hala yemiyor. doğduğundan beridir bir iki kez hastalık hariç geceleri deliksiz uyur. birşey yemese bile. şu anda 1.5 yaşında ve 10.5 kg. hala. bir yaşında olması gereken kiloda ve 9-12 aylık kıyafetleri giyiyor. 12-18 aylık kıyafetlerin boyu uzun geliyor ve geniş oluyor. ben de kafaları yedim ve değişen birşey olmadı.
keşke sana yardımcı olabilseydim, ne yapılması gerektiğini hala çözemedim. zora da yedirtmiyor. en azından yalnız olmadığını söyleyebilirim.
kolay gelsin sana, çok zor işin çok
 
teşekkürler alisana.
doğduğundan beri hep acıksa ağlardı uyanırdı diyorlar alakası yok açta olsa uyanmıyor.doğdu doğalı birgün bile uyanmadı geceleyin.uyanmadı derken uyandıramadım da.şimdi bazı arkadaşlar kızacak ama keşk e geceleri uyansa ağlasa ben emzirsem mamasını içse de ben uykusuz kalsam.zaten artık sıkıntıdan uyuyamıyorum.ben mi beceremiyorum diye çok üzülüyorum.
 
canim muhallebinin tadi gercekten guzel degil ben bile tuhaf oluyorum tadina bakarken. ben cicibebenin muzlusundan atiyorum icine 2 tane tadini biraz duzeltiyor. 1 ay sonra 1 kasikta pekmez eklemeye baslicam. istersen birde oyle dene bekli tadi hosuna gider bebisinin. ALLAH kolaylik versin
 
canım kolay gelsin
bebeğin sağlıklı olsunda yeter ama karşıdan söylemekle olmuyor bilirim annelerin içi içini yer
tüm gün aklının bir köşesinde takılı kalır o sorun

canım bebeğin muhallebiyi sevmemiş olabilir
benim kızımda doğduğundan beri tatlıyı sevmez
ben hiç tatlı bir mama yediremem mesela
heleki bisküvi kesinlikle yemez

tatlıyı birinci kaşıkta hissedince daha öğürmeye başlar zorlarsamda sonu kusuk temizlemek olur.

tatlı olmayan mamaları dene canım
tarhana corbası yoğurt gibi
çok az ver bakalım nasıl tepki verecek hem kendisi hem vücudu allerji bakımından

allah kolaylık versin canım
ama yinede kendini çok yıpratma her çocuk bir olmuyor birazda kabullenmek lazım doktor normal diyorsa üzme kendini
 
aslında doktor strese soktu beni.gelişmesi kötü besin alerjisi olabilir felan dedi.vitamin verdi ama vitaminleri de çok zor içiriyorum.meyve suyuna katıyorum birkaç kaşık anca alıyor.acıkmasıı bekliyorum sanki açlık merkezi bozuk gibi.öğleyin 12 de sebze veriyorum akşam altıya kadar birşey yemiyor mesela.altıbuçukta zar zor ağlaya ağlaya muhallebiden birkaç kaşık yiyor.ertesi sabaha kadar yine hiçbirşey yemiyor.yani gecede uyanmıyor.sütümü sağdım demin 90 cc çıktı vermeye çalıştım uyurken kıyameti koparıyor.birde çok şiddetli kabız ne yaptıysam geçiremedim.duphalac debridat kaysı erik incir zeytinyağı ne varsa hapsini denedim.kızım neredeyse 3 aydır kendi kaka yapmıyor iki günde bir lavman fitil.nerede yanlış yapıyorum ben ?çok üzgünüm.

canım besin alerjisi olabilir diyecegine alerji testi yaptırmadı mı peki bu dr. size? bu olasılıgı saf dışı bırakmak için yaptırmanız gerekli. eger besin alerjisi varsa ve siz o yiyecekleri vermeye devam ediyorsanız zihinsel ve fiziksel gelişim geriliği olacaktır.atlanmaması gereken bir konu.. dr. unuzdan genel anlamda memnun musunuz? baska bir dr.dan görüş almayı denediniz mi?
 
Mrb.benim oğlum 7 aylık ve doğduğundan beri çok nadirdir kendi kendine kaka yaptığı.ama şimdi iyi çünkü ben oğlumu sürekli hareket ettiriyorum ayaklarını bir elimle tutup yukarı kaldırıp 5 saniye bekleyip bırakıyorum veya iki ayağını iki elimle tutup karnına doğru ittirip 5 saniye bekliyorum bu hareketi birkaç sefer yapıyorum inan faydası oluyor. Eğer bir bebek 3 gün kaka yapamıyorsa kabızdır.ve ben çok çaresiz kaldığım zaman ne fitil ne başka bir ilaç fayda etti.çok az saf hacı şakir sabunu küçük küçük parçalıyorum sonra avucumun içine koyup parmağımı ıslatıp yuvarlayıp fitil şekli veriyorum (normal bir fitilin yarısından az olacak şekilde yap) sonra makattan itip parmağımı az bekletiyorum hemen dışarı atmasın diye çok geçmiyo beş dakika sonra ne var ne yok yapıyo kakasını.ayrıca armut suyununda kabızlığa iyi geldiğini söylüyorlar ve bebeğini susuz bırakma her beslenmesinden sonra zorla olsada 2-3 çay kaşığı su ver , susuzlukta kabızlık yapıyor.bebeğine 3-4 çay kaşığından başlayarak meyve suları ver mesela elma suyunu bebekler çok sever, üzüm, şeftali karpuz, kavun 2-3 çay kaşığı başlayarak verebilirsin.benim oğlumda akşam 12 de yatar sabah 8 de uyanır bunları problem edip kafana takma, nekadar rahat olursan bebeğin için iyi olur,stresini bebeğe yansıtma, ayrıca 2- 3 saat arayla azar azar mama ver ona, biberon emmiyorsa çay kaşığı ile ver.yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.mamanıda değişebilirsin belki o mamayı beğenmiyordur.ben bebeğime sma verdim şu an aptamil veriyom ikisinide sevdi.ama sma (mavi kutuda olan) en iyi mama oymuş.ayrıca devam sütüde verebilirsin.sanırım bebek yememekten tembelleşmiş.azar azar yedir ama sık yedirallah yardımcın olsun
 
kabızlıktanda yiyemez bebek hareket ettirmeye çalış emekliyorsa emeklesin yoksa sen yere bırak hareket etsin yada sen bacaklarına bisiklet hareketi karnına saat yönünde masaj yap.

mamayı değiştir tadını sevmemiştir ben mama bulana kadar 4-5 marka değiştirmiştim.

benim kızımda 6 aylıkken 6600 gr. dı uyanıkken kesinlikle yemezdi sadece uykuda beslenirdi. uyurken biberon verirdik uyanıkken kesinlikle almazdı ne biberon ne kaşık

birde bebeğin tatlı sevmiyor olabilir benim kızım 18 aylık daha hiç muhallebi yediremedim öğürüyor

tatlı olduğu için 14 aylık olana kadar meyvede yediremedim.

yoğurt olarak probiyotik baby miks dene istesen belki bağırsaklarına iyi gelir.

o dönemi hatırlıyorum kızım resmen günde sadece bir öğün yerdi sabır sabır. geçecek inşallah
 
Arkadaşlar teşekkürler paylaşımlarınız için.Meraklı misafir alerji testi yapalım kan alalım diyordu 1.5 aya yakın oyaladı bizi bi daha gidin 15 gün daha bekleyelim felan diye diye 1.5 ay geçti.biz geçen hafta bıraktık o doktoru.aka... hospitale gidiyorduk.şimdi med... bir doktora başladık.doğduğundan beri doktor doktor gezdik.
Biraz uzun olacak ama defne doğduğu gün hastanede bütün bebekler 2-3 saat sonra uyanıyor mama emmeye çelışıyordu defneyi uyandıramıyorduk.hemşireye söyleyince tersleyip ne yapıp edip uyandıracaksın dedihastaneden çıktıktan sonra evde en fazla 5 dakika emiyordu.bana biraz tuhaf geldi.ilk ay kontrolümüzde doktora bebeğim çok kısa emiyor bi gariplik var deyince tarttı ve yoo kilo alımı iyi sütün çok yetiyordur dedi.sonraki 3 ay hastane hastane dolaşmakla geçtiçünkü onlar sorun yok dese de bakıyorum diğer bebekler 15-20 dakika emiyor defne en fazla 5 dakika kalıyordu memede.üstelik daha 3 aylık omadan 8-9 saat uyuyordu.gecelerim defneyi uyandırmaya çalışıp emzirmeye çalışmakla geçti.keşke o zaman biberon verseymişim akıl edemedim işte alışır diye korktum illa emziricem diye tutturdum.babası ellerini soğuk suyla ıslatıp bacaklarına dokunutyordu uyanıp emsin diye.birgün 10 11 saat uyandıramayıp emziremeyince acı.... hastanesine götürdük.metabolik tarama testleri idrar dışkı kan yapıldı hiçbişe çıkmadı.4. ayda gittiğim diğer doktor ise sütün az mama başla dedi.gün içinde 4-5 defa kendi kendine akıyordu sütüm.ısrarla var desemde yetmiyor dedi.sonra mamaya başlama kabuslarımız biberon almamalar kabızlık başladı.bu arada olan sütümde gitti.çok tecrübesizlik yaşadım.hala yaşıyorum.
arkadaşlar uyurken biberon almıyor.uyurken kaşıkla beslenemez herhalde.uyandırınca da çok huysuzlanıp ağlıyor.aynı durumları yaşayan oldu mu acaba?
bu arada kakası herhalde sebzeye ve ete erken başlattığından resmen taş gibi ve yaparken hep ağlıyor.demir ilacını bir hafta kullanıp ketim ama kabızlığı geçmedi.piyasada kullanmadığım mama kalmadı sma aptamil milumil smilac hero baby hepsini denedim.
 
Arkadaşlar teşekkürler paylaşımlarınız için.Meraklı misafir alerji testi yapalım kan alalım diyordu 1.5 aya yakın oyaladı bizi bi daha gidin 15 gün daha bekleyelim felan diye diye 1.5 ay geçti.biz geçen hafta bıraktık o doktoru.aka... hospitale gidiyorduk.şimdi med... bir doktora başladık.doğduğundan beri doktor doktor gezdik.
Biraz uzun olacak ama defne doğduğu gün hastanede bütün bebekler 2-3 saat sonra uyanıyor mama emmeye çelışıyordu defneyi uyandıramıyorduk.hemşireye söyleyince tersleyip ne yapıp edip uyandıracaksın dedihastaneden çıktıktan sonra evde en fazla 5 dakika emiyordu.bana biraz tuhaf geldi.ilk ay kontrolümüzde doktora bebeğim çok kısa emiyor bi gariplik var deyince tarttı ve yoo kilo alımı iyi sütün çok yetiyordur dedi.sonraki 3 ay hastane hastane dolaşmakla geçtiçünkü onlar sorun yok dese de bakıyorum diğer bebekler 15-20 dakika emiyor defne en fazla 5 dakika kalıyordu memede.üstelik daha 3 aylık omadan 8-9 saat uyuyordu.gecelerim defneyi uyandırmaya çalışıp emzirmeye çalışmakla geçti.keşke o zaman biberon verseymişim akıl edemedim işte alışır diye korktum illa emziricem diye tutturdum.babası ellerini soğuk suyla ıslatıp bacaklarına dokunutyordu uyanıp emsin diye.birgün 10 11 saat uyandıramayıp emziremeyince acı.... hastanesine götürdük.metabolik tarama testleri idrar dışkı kan yapıldı hiçbişe çıkmadı.4. ayda gittiğim diğer doktor ise sütün az mama başla dedi.gün içinde 4-5 defa kendi kendine akıyordu sütüm.ısrarla var desemde yetmiyor dedi.sonra mamaya başlama kabuslarımız biberon almamalar kabızlık başladı.bu arada olan sütümde gitti.çok tecrübesizlik yaşadım.hala yaşıyorum.
arkadaşlar uyurken biberon almıyor.uyurken kaşıkla beslenemez herhalde.uyandırınca da çok huysuzlanıp ağlıyor.aynı durumları yaşayan oldu mu acaba?
bu arada kakası herhalde sebzeye ve ete erken başlattığından resmen taş gibi ve yaparken hep ağlıyor.demir ilacını bir hafta kullanıp ketim ama kabızlığı geçmedi.piyasada kullanmadığım mama kalmadı sma aptamil milumil smilac hero baby hepsini denedim.

canım bu alerjilerle ilgilenen özelikle süt alerjisi falan, prof. dr. benal büyükgebiz diye bir dr. var. sitede methini çok duydum, aylarca ne oldugu çözülemeyen iştahsızlık reddetme vs. rahatsızlıkları bu dr. çözmüş. telefonu 0212 231 48 50. bence ara bir konuş, imkanın varsa bir götür derim. inşallah kısa zamanda düzelir.
 
sevgili loya,
anlattıkların aynı benim yaşadıklarım canım. hastanede hiç uyanmadı benimki de. hep uykuda ağzını açıp memeyi soktum kulak arkasını falan okşayarak çekiyordu memeyi mıy mıy. 3. ayda göğsümün birini bıraktı, 6. ayda tamamen bıraktı emmeyi. ben 5. ayda emzirdikten sonra mama vermeye başladım onu da 60 cc. falan ancak içiyordu. emzirme bitince de mamayı ancak 90 cc. içiyordu 4-5 saatte. ki annesini emmeyen bir bebek sadece 12 gün büyük benim kızımdan, tam iki katı 180 cc. içiyordu. biberondan korkma emzirdikten sonra ver içirmeye çalış. anladığım kadarıyla seninki de beimki gibi iştahsız geldi dünyaya.
emzikten uzak dur derim.
sağlığı ile ilgili bir sorun yoktur merak etme. benimki de tamamen aynıydı, şimdi 1.5 yaşında 10.5 kg. sağlığı iyi maşallah tek sorun iştah. onun dışında bir problem yok. cadı mı cadı. konuşuyor hatta dalga geçiyor bizimle. ama yemek yedirmek işkence benim için. o yemedikçe ben kafayı yedim ama büyüyor yine de. şimdiden kendini çok yıpratma canım, daya biberonu. daha zor günler seni bekliyor
 
benim kız ayrıca 6.5 aylıkken ilk dişini çıkarttı. tam da ek gıdalara geçişte. belki o da yemeklere alışamamasına neden oldu diyeceğim ama aynen senin dediğin gibi en fazla 5 dk. emerdi o da zorla mıymıy.
canım bence emzirdikten sonra ver biberonu midesi biraz genişlesin.
benimki 4. aydan sonra iyice memeye karşı tepkili olmuştu, uyuyacağında ya da uyurken emzirirdim. ilk kaşık maması pirinç ununu bayıla bayılı yemişti, bir zaman sonra o da zorla olmaya başlamıştı.bence pirinç ununu da dene ne kadar yerse ver.
benimki hala uyanıkken sütü ağzına sürmez, uykudayken tahıllı mama karıştırıp biberonla veriyorum. ekmek falan yemediği için sütün de kalorisi artsın diye tahıllı kaşık mamasından katıyorum sütüne. sen de öyle yapabilirsin. 6. aydan itibaren verilebiliyor. bir iki kaşık tahıllı mamayı formül mama ile karıştır (süt 1 yaşından sonra) biberondan akacak kadar sulu yap ver. daha sonra kilo alımı iyice yavaşlıyor. şimdi ne versen kar. ayrıca dişler çıkacak falan iyice yemez oluyor. tahıl ayrıca kabızlığa da iyi geliyormuş. benimki kabız değildi hergün yapardı ama çok zorlanarak ve ağlayarak. meğer yarık oluşmuş, her yapacağında dışkı yaktığı için yarayı canı çok acırmış. maalesef çok zor farkettik.
tabii umarım öyle olmaz. ama şu ana kadar anlattıkların benimki ile aynı.
 
canım aynı şeyleri yaşadım ama aradaki tek fark benim bebeğimde uyumuyordu hiç.. doğduğunda 3450 di ama şişmişti sanırım indi işta 3300 felan ilk 15 gün çok aşırı uğraştım göğsümü almadı silikon meme ucu ile alıştırdım sonra attık ama yinede kafi gelmedi seninde dediğin gibi yazdığın gibi 5 dk.emiyor gerisi yok ya uyuyor yada bırakıyordu bu böyle gitti 2 ay zor emdi geceleri çığlık atmaya başladı ben zorla veriyordum artık almıyordu ama arad da maam vermeye başladık mecburen aç diye sütümü sağdım biberona alışsın madem öyle olsun diye ne çare 2 aya kadar zor zar emdi mamayla karışık beslendi kilo alımı iyiydi ama ...
4 aya kadarda mamayla besledim uyanıkken veriyordum az içiyoru oldukça uyurken başladım artık biraz daha iyidi ama 5.ayda mamayıda redetmeye başladı 6 yada 7 saat aç kalmaya başladıo kilosu düştü almadı aşırı hareken ve uyumuyorduda gecelri açlıkta ağlıyordu sabahlara kadar kaşıkla artık biberon mamaısı döke saça zorla vermeye başladım ki biraz idareettik böyle ama 4. aydan sonrada ek gıda az geçtik 6. ayda da hiiç ağzına ek gıda sürmadi 5 buçuk aylıkken acil götürdüm dr.mu değiştirdim tahlil yapıldı gırtlak miğdeye bakıldı bişey çıkmadı kansızlık var dedi kan şurubu kullandı biraz iyidi oyunla yemeye başlamıştı ki 1 ay anca yedi sonra yine aç dönemlerin geri döndü biz hiçç yani 5.aydan sonra gecelri ağzına ne bir mama ne bir süt sokamdık artık aç yatıyordu geceleri gündüz bazen tek öğün yediği ible oluyordu böyle sürdü gitti kilo alımı ilk başta iyidi sonra düştü de düştü 1 ay yedi aldı 4 ay yemedi almadı hastalığı hiçç bitmez halada yanii mız mız oldu ağlardı hep hasta olunca birde kilo kaybı oluyordu yani bölyle zor dönemler geçirdik çok zorlandık çok çekt,im desem yeridir umarım geçer yoksa inankii katlanılmıyor çok kötü bir şey ...şimdilerde de 15 aylık oldu daha yenice 6 aydan sonra kilo aldı yenice yine az biraz yemeye başladı inanki şimdilerde kilosu 9 kilo700 gr..6 aydır almıyordu yemiyordu doğruı düzgün ağlıyordum delirdim aslında sinirimden çatladım artık o kadar akkılladdıki alay ediyor gülüyor bilerek kaçıyor kanma felan asla yok bir şeye ne yaparsan yap ...:a015: ALLAH SABIR VERSİN ÇOK UZUN OLDU AMA SANA FİKİR OLSUN YAŞADIKLARIM .....
aslında doktor strese soktu beni.gelişmesi kötü besin alerjisi olabilir felan dedi.vitamin verdi ama vitaminleri de çok zor içiriyorum.meyve suyuna katıyorum birkaç kaşık anca alıyor.acıkmasıı bekliyorum sanki açlık merkezi bozuk gibi.öğleyin 12 de sebze veriyorum akşam altıya kadar birşey yemiyor mesela.altıbuçukta zar zor ağlaya ağlaya muhallebiden birkaç kaşık yiyor.ertesi sabaha kadar yine hiçbirşey yemiyor.yani gecede uyanmıyor.sütümü sağdım demin 90 cc çıktı vermeye çalıştım uyurken kıyameti koparıyor.birde çok şiddetli kabız ne yaptıysam geçiremedim.duphalac debridat kaysı erik incir zeytinyağı ne varsa hapsini denedim.kızım neredeyse 3 aydır kendi kaka yapmıyor iki günde bir lavman fitil.nerede yanlış yapıyorum ben ?çok üzgünüm.
 
pardon canım ya, beni emmiyor ve biberon almıyor demişsin. tek tek bütün biberonları ve mamaları al piyasadan dene bence. belki birisi tutar.
hiç mi biberon almadı?emmeyi ne zaman bıraktı?
belki de diş çıkartacak o yüzden bugünlerde zorlanıyordur.
aynı şeyleri yaşadığım için çok üzüldüm. ama benimki az da içse biberon almıştı. ama ilk biberonda çok zorlanmıştı, sonra birgün ben aldım ağzıma biberonu baktım çok zor çekiliyor hemen değişik biberon emzikleri alıp denemiştim biraz artmıştı içtiği miktar.
önemli olan sağlıklı olmaları sağlığında problem olduğunu sanmıyorum.
sen nasılmışsın küçükken? ben hiç yemezdim kız da bana çekti maalesef
 
teşekkürler merakli misafir
netten inceledim.yarın hemen arayacağım.inşallah bir çare bulunur kızıma.
 
X