Almanca konusunda

maria65

No pain , no gain
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2013
121
48
Merhaba Ablalarım kusura bakmayın yanlış bölüme açtığım için. Burası çok ilgi gördüğü için buraya yazıyorum .
Ben şimdi Almancayı az biliyorum .Lise öğrencisiyim.Bir özgeçmiş yazmam lazım tam yazamadım aslında. Yani şunu sormak istiyorum Almancayı başlangıç seviyede bildiğim için Özgeçmişte ne gibi şeyler yazmalıyım ?

Adın,yaşın,ailen,ailedekilerin mesleği,onlara karşı olan sevgi cümleleri,geçmişteki bir kaç anını anlatacak çok kısa cümleler...Hatta onlara gerek de kalmayabilir zaten başlangıç seviyesindeyseniz öğretmen sizden çok bir şey bekleyemez.

Adın,yaşın,ailen,ailedekilerin mesleği,onlara karşı olan sevgi cümleleri,geçmişteki bir kaç anını anlatacak çok kısa cümleler...Hatta onlara gerek de kalmayabilir zaten başlangıç seviyesindeyseniz öğretmen sizden çok bir şey bekleyemez.
Ich heiße ....(ismin) , ich bin ....(yaş) Jahre alt . . Meine Familie ist 4 Person , so ich habe ein Brüder und Eltern. . Mein Father ist .... Jahre alt und Seine Hobbys sind Fußball sehen und Auto Fahren und spazieren gehen... Meine Father ist Ingenieur. . Er magt Arbeiten. . und Meine Mutter ist .... Jahre alt und Ihre Hobbys sind schwimmen und ins Kino gehen.... Meine Mutter ist Arztin. . . Danach mein Brüder ist maschinenbau student.. . Er ist .... Jahre alt und Er ist 180 Groß cm

Bu şekilde yazsam yeterli mi sizce ?

Ich heiße ....(ismin) , ich bin ....(yaş) Jahre alt . . Meine Familie ist 4 Person , so ich habe ein Brüder und Eltern. . Mein Father ist .... Jahre alt und Seine Hobbys sind Fußball sehen und Auto Fahren und spazieren gehen... Meine Father ist Ingenieur. . Er magt Arbeiten. . und Meine Mutter ist .... Jahre alt und Ihre Hobbys sind schwimmen und ins Kino gehen.... Meine Mutter ist Arztin. . . Danach mein Brüder ist maschinenbau student.. . Er ist .... Jahre alt und Er ist 180 Groß cm

Grammar hatalarını bilmiyorum onun dışında istersen kendinden de biraz daha bahset.Boyum,kilom bu kadar şunu yapmayı severim diye.

Tamam ilgilendiğiniz için size teşekkür ederim :)
bence biraz daha kendinden gelecek planlarindan neleri sevdiginden bahsetmelisin son kisimlarda istege göre ailenden bahsedebilirsin ben bunu okurken direk aklimdan gecen cv nin kisiye ait oldugu ailende önemlidir ama cvi sahsidir kendine ait bilgiler vermelisin almanca veya ing farketmez..

bence biraz daha kendinden gelecek planlarindan neleri sevdiginden bahsetmelisin son kisimlarda istege göre ailenden bahsedebilirsin ben bunu okurken direk aklimdan gecen cv nin kisiye ait oldugu ailende önemlidir ama cvi sahsidir kendine ait bilgiler vermelisin almanca veya ing farketmez..
Almancam çok iyi olmadığı için bahsedebilir miyim bilmiyorum .Direk ingilizceyle yazabilirim ama işte iş Almanca olunca

4 kisi oldugunuzu yazman gerekmiyo sanirim yani 4 personen yerine direk erkek ve kiz kardes sayisini belirtebilirsin
ein bruder, vater und mutter gibi mesela
magt degil mag
danach yazmadan direk mein bruder diye basla birde 1.80 cm groß
birde kendinden daha cok bahsedebilirsin kendi hobbylerini yazmamissin mesela

4 kisi oldugunuzu yazman gerekmiyo sanirim yani 4 personen yerine direk erkek ve kiz kardes sayisini belirtebilirsin
ein bruder, vater und mutter gibi mesela
magt degil mag
danach yazmadan direk mein bruder diye basla birde 1.80 cm groß
birde kendinden daha cok bahsedebilirsin kendi hobbylerini yazmamissin mesela
Bunu ben yazmadım zaten internette gördüm hani bu kadar olabilir mi diye sordum

Almanca baba demek Vater:KK66: Ne icin hazirliyorsunuz? Cv olarak alt alta yazabilirsiniz...yazim hatalarida var öylemi kalsin yoksa tam almancami olsun :KK14:

Almancam çok iyi olmadığı için bahsedebilir miyim bilmiyorum .Direk ingilizceyle yazabilirim ama işte iş Almanca olunca
temel cümleler yeterli olucaktir diye düsünüyorum cok detayli seyler yazmana gerek yok bu yazdiklarinin üstüne ek bi paragraf ekleyebilirsin sanirim

Ich heiße .... und bin ... Jahre alt! Meine Familie besteht aus 4 Personen. Ich habe einen Bruder er ist ... Jahre alt und ist Maschinenbau Student.Mein Vater (...Jahre) ist Ingeneur und meine Mutter (...Jahre) Ärztin... Ich bin zur Zeit Schülerin auf der ... Schule und besuche die ... Klasse. Meine Hobbys sind .... Ich will .... werden. Diye olabilir...:KK14:

Baİ yerlerde cümle kaymıs gitmiş sanki.onun dişinda ilk kendinden bahset canım.giriş bölümünde ondan sonra ailenden

Ne kadar biliyorsan o kadar yazman lazım, he yazamıyorum diyorsan da zaten başlangıç seviyesinde bile değilsindir.

X