Almanyada mi türkyiede mi yasamaliyiz?

yokumben

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2015
8
5
31
Merhaba arkadaslar,
ben yeni üye oldum bu foruma ama cogu kez degisik degisik konular hakkinda Bilgi edinmek icin okudum..
benim sorunum karar veremiyorum :/sevgilim tr de ben almanyadayim.. nerde yasamaliyiz?

Böyle bir durumla karsilasan yasayan biri bana yardimci olabilir mi?

Son düzenleme:
Türkiye de şartlar çok kotu almanyada yaşa
Dil öğrenince biraz eşinde çalışır omur boyu oturacak değilya
Kayınvalide nerde olsa seni huzursuz edebilir istedikten ve oğlu meyil verdikten sonra

ailen su an onaylamasada, senin her Zaman destekcin olur buna eminim..O yüzden sen en iyisi almanyada Ailenin yakinlarinda kal, eger imkanin varsa. Sevgilinde büyük ihtimalle Kabul edecektir zaten.
Bu arada bende almanyadayim, ve esimden önce türkiyeden biri ile görüsmüslügüm var. Benim ailemde ayni sekilde karsi ciktilar. Ben onlari dinledim ( iyikide dinlemisim, cok sükür Rabbime ). Anlayabiliyorum ama seni...Hakkinda hayirlisi olsun

Turkiye bataga dogru gidiyor, Almanya'yi terk etme bence.

Ote yandan ben de cozemedim durumu, akraba evliligi yanlis ve tehlikeli, baska adam mi yok , gercekten anlayamiyorum. Almanya'da erkek yok muydu? Turkiye'de baska erkek yok mu? Yanlis ve dogacak cocuklar icin tehlikeli olmasini gectim, akraba evlilgii murdarlik ve igrenclik bence. Kuzen=kardes.

Evlenince o cocuk Almanya'ya gelebilse bile , is durumu ne olacak, dil ogrenesiye kadar ne yapacak, geciminizi neyle saglayacaksiniz? Kaldi ki, evlenip gelenlerin vize almasi artik daha zor.

Aileniz hakli bence, bu ise nerden baksam elimde kaliyor.

Son düzenleme:
Her ikiside zor bana göre. Malesef artik öyle kolay degil Almanya´ya esini getirirtmek. Ama Türkiye´ye gidersende cok zorlanacaga benziyorsun. Bu arada sevgilin kac yasinda?

Evet senin gibi olan çok kişi tanıdım ve duydum Almanya da.Genelleme yapıp orda yaşayanlar öyledir deyip kimsenin hakkını yemek istemem.Ama yurtdışında yaşayan Türklerin 3 te biri nerdeyse senin durumunda.yani akrabasını getiriyor evlenmek için türkiye den ( tabii aşık oluyor) ve de Türkiye ye tatile gelince sanıyor ki, hayat hep o tatil zamanında ki gibi geçiyor.Almanya kötü sadece işe git gel'ama Türkiye hep eğlence,hep yaz,hep sıcak.
Önce Türkiye de Almanyada ki standardını yaptığın meslekle Türkiye de bulamazsın.
Annen baban çok haklı ,Türkiye ye evlenirsen,hem kaynana sorunları hem parasızlıkla uğraşacaksın.
Yaşadığın şeyin adı şu an aşk, ama evlenip gerçeklerle tanışınca adı pişmanlık olacak
Asla ama asla kaynana yanına evlenme.
2. seçenek , sevgilin Almanya ya gelirse, 1 sene dil kursu,sonra sende biliyorsun ki ,adam gibi işte çalışacaksa meslek yapmak zorunda.Bu da demek oluyor ki evi sen geçindireceksin .bu arada onun mızmızlanma ve sıkılmasıyla uğraşacak, hem çalışıp hem eve bakıp,hemde onun alışma süreciyle başedeceksin.Hiç kolay değil.
Senin gibi olan tanıdıklarım evlendikleri için çok pişmanlar.
Şayet evlensen bile bari Almanya ya getir eşini.ilk seçenek çok iç karartıcı

Turkiye bataga dogru gidiyor, Almanya'yi terk etme bence.

Ote yandan ben de cozemedim durumu, akraba evliligi yanlis ve tehlikeli, baska adam mi yok , gercekten anlayamiyorum. Almanya'da erkek yok muydu? Turkiye'de baska erkek yok mu?

Evlenince o cocuk Almanya'ya gelebilse bile , is durumu ne olacak, dil ogrenesiye kadar ne yapacak, geciminizi neyle saglayacaksiniz? Kaldi ki, evlenip gelenlerin vize almasi artik daha zor.

Aileniz hakli bence, bu ise nerden baksam elimde kaliyor.

anneannem ve sevgilimin annesi üvey kardes.. baba bir anneler ayri.. akraba evliliginin zor oldugun biliyorum cocuklar sakat olabiliyor evet.. ama allahim eger böyle bir durumla beni imtihan edecekse ozaman akraba evliligi olmasada eder.. sevdik ama birbirimizi ne yapalim..

senin niyetin farkli bence!! neyin kuyruk acisini yasiyorsan bilmiyorum.. ama kirici oluyorsun.. akraba fantazisi ne demek ya.. ben onunla zorla evlendirilmiyorum SEVDIM!!!

ben akraba olayina okdar takilmadim bile. Türkiye´ye gidersen gercekten cok pisman olursun. Sevgilini buraya getirmek o kadar kolay olmayacak öncelikle bunun bilincinde ol. Anladigim kadariyla daha seneye bitiyor Ausbildung, ayni isyerinde kalacakmisin peki? Senin is ve maas durumun getirmende en önemli faktor biliyorsunki. Ve anne ve babanin rizasini almaya bak onlarin destegine cok ihtiyacin olacak o sürecte. Kendini zor bir sürece hazirlan ve herzaman gercekci olmani öneririm.

Bitmedi şu akraba fanteziniz.
Almanya'da büyümüş, hâlâ akraba fantezisi.

Benim anlamadigim nokta , Almanya'da buyumus kizlarin hemen hepsi ayni kafada, akraba evliligi pesinde.
Yani Avrupa'nin ortasinda buyuyup Ortacag kafasi yasamak cidden garip. Hic mi aldiklari egitimden, etraflarindaki kulturden etkilenmez bu insanlar?

Sana gelince konu sahibesi yasin genc, sevdim demissin eyvallah ama bu evlilik meselesi bana zor geldi , yani sartlar yuzunden. Insanlar kimleri unutmuyor ki, yasin da genc, bir uzulur iki uzulur, unutursun, sonra da etrafina bakinmaya baslarsin zaten.

anneannem ve sevgilimin annesi üvey kardes.. baba bir anneler ayri.. akraba evliliginin zor oldugun biliyorum cocuklar sakat olabiliyor evet.. ama allahim eger böyle bir durumla beni imtihan edecekse ozaman akraba evliligi olmasada eder.. sevdik ama birbirimizi ne yapalim..
Akraba evliliğine sonuna kadar karşı olduğumu belirterek başlayayım, dünyada adam mı kalmadı akrabadan başka sevecek. çocuğunuzun sakat olma ihtimalini bilip Allah beni böyle sınayacak diyorsunuz da tedbir benden takdir Allah'tan diye bir söz vardır, tedbiri bırakıp bahtım neyse deyip Allah'a havale ediyorsunuz. Bile bile bunu yaptığınız için bana kalırsa Allah korusun sakat bir evladınız olursa Allah'tan gelen bu değil, sizin suçunuz tamamen, vebali sizlerin tamamen.

Konu bu değil biliyorum sadece belirtmek istedim. Sorduğunuz soruya gelirsek de illa evleneceğim diyorsanız Almanya'da yaşayın bence. sevgiliniz de dil öğrenir iş güç bulur. Ben anlattığınız kadarı ile Türkiye'de olursanız kayınvalide sorununuzun ciddi olacağını düşünüyorum.

Hakkınızda hayırlısı, sevgiler..

senin niyetin farkli bence!! neyin kuyruk acisini yasiyorsan bilmiyorum.. ama kirici oluyorsun.. akraba fantazisi ne demek ya.. ben onunla zorla evlendirilmiyorum SEVDIM!!!
Akraba seviciler Almanya'yı coşturuyor.
Yıl 2015!
Neden kırılıyorsun? Yalan mı? Dokunuyor mu? Şu akraba sevicilerin yaptıkları şeyin arkasında durmayıp da birisi bişey dediği zaman çemkirmesine hastayım ya.

Benim anlamadigim nokta , Almanya'da buyumus kizlarin hemen hepsi ayni kafada, akraba evliligi pesinde.
Yani Avrupa'nin ortasinda buyuyup Ortacag kafasi yasamak cidden garip. Hic mi aldiklari egitimden, etraflarindaki kulturden etkilenmez bu insanlar?

Sana gelince konu sahibesi yasin genc, sevdim demissin eyvallah ama bu evlilik meselesi bana zor geldi , yani sartlar yuzunden. Insanlar kimleri unutmuyor ki, yasin da genc, bir uzulur iki uzulur, unutursun, sonra da etrafina bakinmaya baslarsin zaten.
Aynen aynen. Bir de bişey dendiği zaman dokunuyor. Yaptıkları şeyin arkasında dursalar hadi neyse. Adam mı kalmamış? Ya da bunlar evde kaldılar herhalde, akrabayla evlenecek kadar, baksana. Hadi eskiden yapanlar cahilmiş, hadi Türkiye'dekiler hâlâ cahil oldukları için akraba evliliği yapıyor da bu ne arkadaş? Bal gibi de akraba fantezisi işte.

Akraba seviciler Almanya'yı coşturuyor.
Yıl 2015!
Neden kırılıyorsun? Yalan mı? Dokunuyor mu? Şu akraba sevicilerin yaptıkları şeyin arkasında durmayıp da birisi bişey dediği zaman çemkirmesine hastayım ya.

ben yaptim seyin arkasinda duruyorum!! sadece hadini asiyorsun bence! Modernlik yil olmus 2015 deyipde herkesin altina yatmak mi dogrusu oluyor? eger bunu yanlis olarak görüyorsan baska bir uslupla konus diyorum! fantazi nedir ben o lafa takildim.. Bence senin hayatin fantazi olmus :KK66:

X