• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Altın ayar ve düğün seti sorunu

Bu da çok mantıklı. 14 ayarlarda %50 kayıp olabiliyormuş. Lazım oldu sattım bir yana, sıkılıp satmak istesem yine zarar ediyorum.
14 ayar ve set almayın bozdururken zarar edersiniz.Bilezik için düz yada burma tarzı alın 22 ayar bozdururken çok zarar olmaz bozdururken zarar taşlı tuşlu şeylerde oluyor.

Kolyeyide 22 ayar alın derim taşlı olmayanlardan ileride belki bozdurup baska model almak isteyeceksiniz yada ileride acil paraya ihtiyacınız oldu neden zarar edersiniz ki.

Kayinpederinizi kendi kayinpederime, sizide kendime çok benzettim.
Bende evlenirken şuyum olsun bundan isterim hiç demedim.
Kimseyi zorlamadım, sağolsunlar onlarda ellerinden gelen herşeyi yaptilar halada ellerini hiç üzerimden çekmediler
En güzel yanıda kendini ve niyetini belli edebilmiş ve karşıdakininde bunu çok iyi anlamış olması.
Geçenlerde kayınvalidem retro bir çaycı almıştı, çok beğendim. Sana da alayım deyince “anne ben evde bir eşya varken ikincisini istesem de alamıyorum, öğrencilikten kalma bir huy, seninkini kullanırım hevesim geçer :)” dedim.

Sonra bir seyahate çıktık eşimle, orda kayınvalidem için bir şey sorduk, “yok kuzum, ben de senin gibiyim evde bir eşya varken aynından almak israf geliyor” dedi. Bunu bile “senin gibiyim” diye anlatması çok tatlı gelmişti. İnsan aynı dili konuşunca gerçekten çok mutlu oluyor. Biz kayınvalidemlerle eşimle anlaştığımızdan iyi anlaşıyoruz bu aralar :p

takmayacaginiz kolyeyi kendiniz secin ama düşük ayarda olsun. sonucta bozdurmayacaksiniz bir ömür seve seve takarsiniz. hem 14 daha saglam olur bu yuzden alyanslar da genelde 14 oluyor.
bilezikte de isciliksiz duz 22 ayar olsun. ailem de bana sormuslardi ne istersin diye "bozdurunca zarar etmeyecek sifir islemeli birsey alin" demistim:)
takmayacaksan hic gerek yok islemeye bosu bosuna iscilik bedeli ödeniyor. onu verene kadar birkac gram fazla alsinlar daha iyi

Geçenlerde kayınvalidem retro bir çaycı almıştı, çok beğendim. Sana da alayım deyince “anne ben evde bir eşya varken ikincisini istesem de alamıyorum, öğrencilikten kalma bir huy, seninkini kullanırım hevesim geçer :)” dedim.

Sonra bir seyahate çıktık eşimle, orda kayınvalidem için bir şey sorduk, “yok kuzum, ben de senin gibiyim evde bir eşya varken aynından almak israf geliyor” dedi. Bunu bile “senin gibiyim” diye anlatması çok tatlı gelmişti. İnsan aynı dili konuşunca gerçekten çok mutlu oluyor. Biz kayınvalidemlerle eşimle anlaştığımızdan iyi anlaşıyoruz bu aralar :p
Bazen bende eşime ananın babanın hatrı olmasa çok şey söyleyeceğimde onların hatrına susuyorum diyorum 😂😂

Arkadaşlar selamlar,

Eşimin ailesi evlenirken takı takmadı eve masraflar olduğu için. Ben de açıkçası ısrar etmedim çünkü masraf edilen ev de bizim evimiz dedim.

Bu ay altın alınabilir dedi eşim ama 14 ayar mı 22 ayar mı karar veremedim, kayınvalideme de sormak istemiyorum. Eşimle de aramız bozuk zaten.

Benim bildiğim 22 ayar alınca da belli bir işçilik düşülüyor. 14 ayar alınca da zaten ayardan dolayı değer kaybı oluyor. İkisinde de olacaksa 14 ayar alıp güzel görünen bir şey alayım dedim ama çok mu zarar eder diye düşündüm. Burda tecrübeli arkadaşlardan yorum alabilirsem çok sevinirim.
Birikim niyetiyle alacaksan 22 ayar al.Ama benim gibi takmak için zevkine göre bir şey alacaksan 14 ayar olabilir.Ama hem birikim olur hem takarım diyorsan yine 22 ayar al 😀

Düğünde takmadıkları altınları alacaklar sanırım, ben olsam set aldırmam 14 ayar her zaman kendinizde alabilirsiniz zaten.
22 ayardan işçiliksiz bilezik veya 24 ayar gram altın alsınlar bence.
Kesinlikle katılıyorum. 24 Ayar gram alsınlar ileride çok işinize yarar.

Arkadaşlar selamlar,

Eşimin ailesi evlenirken takı takmadı eve masraflar olduğu için. Ben de açıkçası ısrar etmedim çünkü masraf edilen ev de bizim evimiz dedim.

Bu ay altın alınabilir dedi eşim ama 14 ayar mı 22 ayar mı karar veremedim, kayınvalideme de sormak istemiyorum. Eşimle de aramız bozuk zaten.

Benim bildiğim 22 ayar alınca da belli bir işçilik düşülüyor. 14 ayar alınca da zaten ayardan dolayı değer kaybı oluyor. İkisinde de olacaksa 14 ayar alıp güzel görünen bir şey alayım dedim ama çok mu zarar eder diye düşündüm. Burda tecrübeli arkadaşlardan yorum alabilirsem çok sevinirim.
yatirimlik alinacak ise 22 ayar 3 burgu tarzi bilezikler on numara tercihtir. Cunku satarken bu bileziklerden iscilik parasi kesilmez. Zarar da etmezsiniz. 14 ayar takmalik bilezik almak isterseniz de iscilikten kaybiniz olur.
Bir de bilezik alirken tasli-tuslu seylerden uzak durum. Safi altindan olusanlardan alin. Alirken toplu tartip allahin dandik tasina altin parasi istiyorlar, satarken tasin gramajini cikartip kalan altin uzerinden hesap yapiyorlar.

Arkadaşlar selamlar,

Sen bu adama güvenmiyorsan 22 ayar al kendi kasana koy. Yok iyiyiz takarım altın dersen 14

Taşlı şeyler sakın alma taşların ağırlığı da altından sayılıyor alırken

yatirimlik alinacak ise 22 ayar 3 burgu tarzi bilezikler on numara tercihtir. Cunku satarken bu bileziklerden iscilik parasi kesilmez. Zarar da etmezsiniz. 14 ayar takmalik bilezik almak isterseniz de iscilikten kaybiniz olur. Bir de bilezik alirken tasli-tuslu seylerden uzak durum. Safi altindan olusanlardan alin. Alirken toplu tartip allahin dandik tasina altin parasi istiyorlar, satarken tasin gramajini cikartip kalan altin uzerinden hesap yapiyorlar.
Resmen dolandırıcılık. Kuyumcuya emlakçıya asla güven olmama sebebi

Arkadaşlar selamlar,

Walla aldırıyosan 22 ayar 150 gr. Gibi bişey aldır bilezik gayet makul bence. İşciliği pek şey yapma değerleniyo walla ben borç için sattım hepsini sakın öyle bişi yapma aldırt direk kasana at. Dünyanın bin bir türlü hali var sonra da azar azar çeyrek alır atarsınız kenara elinizden geliyosa.

Walla aldırıyosan 22 ayar 150 gr. Gibi bişey aldır bilezik gayet makul bence. İşciliği pek şey yapma değerleniyo walla ben borç için sattım hepsini sakın öyle bişi yapma aldırt direk kasana at. Dünyanın bin bir türlü hali var sonra da azar azar çeyrek alır atarsınız kenara elinizden geliyosa.
Kasa derken banka kasası mı kullanıyorsunuz bu arada?

Back
X