Bende sikilmam, sıkılmam için deforme olmasi kirilmasi gerekir :))
Ben zaten minimalmisim ya şimdi yazinca farkettim :))

Kizlar evlere göz artik netten.
Fikir yürütmeye çalışıyoruz
300 bin ev icin en az 75 bin yani %25 birikim olmali
240 bin icin 60 bin yani %25 birikim şeklinde..

Yani kalan kısım hep kredi olacak faiziyle falan bayagi yüklü ödeme olacak.

Size sormak istediğim alınacak evin en az ne kadarlık kısım birikimce olmali siz olsanız ne yapardiniz

Şu an ev fiyatları nispeten düşük ama krediler oldukça yüksek, peşinat dışında emlakçı, alım, taşınma ve diğer masraflar için de en az 25bin TL gibi bir rakam ayirmak gerek
Masraflar dışında peşinata yetecek kadar param var ve kredi ödemesini yapabilecek durumdaysam ben ev alırdım.
Kredi faizleri ilerleyen zamanda hemen olmasa bile bir iki yıla düşebilir,yapılandırma yapılır o zaman,ama ev fiyatları yükselir
Onun için ben ödeme gücünü baz alarak karar verirdim canim

Selam kızlar,
Benim evimde de yaşanmışlık olmalı
Mobilya dükkanı gibi, züccaciye vitrini gibi soğuk olmamalı,
Balkonun camlarını temizledim ve kenara toplarım, saksı askılarını dizdim saksıları yerleştirdim, suladım, yerdeki çim halıyı süpürdüm korkuluklari sildim, miş gibi oldu, salonun camını silecem o kaldı ( çok güneş geldi, )
Iki posta çamaşır yıkadım, diger balkona astım, oranın cam temizliği sonra
Yorgan yıkadım dama güneşe astım, çıkıp yönünü değiştireyim,
Ev süpür, sil, toz al, banyo yıka, namaz kıl, uyku çöktü uzandım az
Dünden yemek var makarna salatası yaparım yanına, kısır istedi canım bol yeşillikli, ayranla, tatlı yok evde güllaç yaparım kolay olur,

Evim evim güzel evim :) dışarısı yanıyor zor attık eve kendimizi.
Sabah erkenden anneme geçtik karşıya, oradan seçimlerde oy kullanmak için geri geldik.
Biraz gezdik, gelirken market alışverişi yaptık ve bu saat oldu. Resmen gün bitti ve ayaklarima karasular indi.
Çok yürüdük çok.
Kardeşlerim çok şık marka çanta almışlar. Her sene anneler gününde aynı şeyi yapıyorlar söylüyorum ama yine aynı. Çok beğendim hediyelerini aslında ihtiyacım da var ama bu kadar pahali hediyelere gerek yok
Babam ve eşim harçlık verdi. Yarın birazda ben ekler iki gram alırım.
Anne olmadan anneler gününün tüm nimetlerinden faydalandim :)))
Aslında mevsimlik ayakkabı ihtiyacım var eşim ayakkabı hediyem olsun dedi ama bugün hiç bakacak halim yoktu. Altını alayım ayakkabıyı ben kendime alirim :)))

Bana sorarsan yarisi olsa peşinat, insan ev kredisini rahat rahat öder cnm

Bana sorarsan yarisi olsa peşinat, insan ev kredisini rahat rahat öder cnm
Bizde konuştuk eşimle onun is durumu belirsiz özel sektör pek yüksek maasi yok.
Benim maas ise ne öldürür ne süründürür mantığı zaten .
O yuzden ödeme miktarı benim maaşını geçmemeli. Ek dersi saymıyorum. En fazla 9 ay alıyoruz gitmediğimiz gun kesiliyor

O yüzden hesap kitap yaptik 300 bin ev icin 120 ile 150 arası
240 icin 100 ile 120 olmali dedik. Cocuk büyüyor çünkü. Eğitimi beni düşündürüyor.

Hayırlı olsun güle güle kullan canım
Insanın evi gibisi yok evet

Aksama yemek var dondurucudan isterlerse börek cikaririm
Oh ne rahat, evde yemek olması
Ben de bezelye ayıkladim fazlasını buzluğa koydum, makarna salatası yaptım, güllaç yaptım, kısır için yeşillik hazırladım,
Başım ağrıyor uyuyamadım, refikayi izliyorum dolma yapıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…