- 7 Kasım 2017
- 16.746
- 40.986
- 598
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #12.101
Başimiza bir iş gelmeden düzelemiyoruzBen 27 yaşında evlendim. Üniversite yıllarından beridir çalışıyorum. Bekarken full çeyiz hazirligina, kıyafete, gezmeye tozmaya harcadım paramı. Hiç kenara para koymak gibi düşüncem olmadı. Annem hep söylerdi ama hiç kötü gün görmedim ya para biriktirmek gerektiğini anlamadım.
Evlendim borcumuz yoktu eşimin işi durumu iyiydi. Yine birikim yapmadık.
Ne zamanki eşimin işi kapandı hastalık oldu, parasız kaldık, sıkıntılar peşpeşe başladı. Bir anda borç batağında bulduk kendimizi 6 yıl odedik bir turlu düzlüğü göremedik. Çok şükür bugunumuze ama insan ileriyi de düşünmeliymis.
Çocuk yapmadık öyle bir dusuncemiz de yok. Şu an bir evimiz olmasi için ugrasiyoruz. İki kişiyiz zaten ev olduktan sonra geçimi sağlarız çok şükür mesleğimiz var çalışıyoruz dusuncesindeyim
Yaaa benim gibi düşünen biri dahaSanmıyorum canim...ama kısmet tabi büyük laf etmemeli..
Bekarken bende birikim yapmazdım.Taaki evlenip çoluk çocuk sahibi oluncaya dek, baktım bazen harcıyoruz tatil, gezme falan derken birikime başladım ama 3 senede 40 bin anca en iyisi ev borcuna girmekti vardı kp Evi kira ödemiyorduk ama kendi evimiz olsun dedik.Ben 27 yaşında evlendim. Üniversite yıllarından beridir çalışıyorum. Bekarken full çeyiz hazirligina, kıyafete, gezmeye tozmaya harcadım paramı. Hiç kenara para koymak gibi düşüncem olmadı. Annem hep söylerdi ama hiç kötü gün görmedim ya para biriktirmek gerektiğini anlamadım.
Ne zamanki eşimin işi kapandı hastalık oldu, parasız kaldık, sıkıntılar peşpeşe başladı. Bir anda borç batağında bulduk kendimizi 6 yıl odedik bir turlu düzlüğü göremedik. Çok şükür bugunumuze ama insan ileriyi de düşünmeliymis.
Çocuk yapmadık öyle bir dusuncemiz de yok. Şu an bir evimiz olmasi için ugrasiyoruz. İki kişiyiz zaten ev olduktan sonra geçimi sağlarız çok şükür mesleğimiz var çalışıyoruz dusuncesindeyim
Seni çok iyi anlıyorum K kahvemsi mutluluk insan bazı şeyleri yasamadan, belli olgunluğa gelmeden farkına varamıyor..Ben 27 yaşında evlendim. Üniversite yıllarından beridir çalışıyorum. Bekarken full çeyiz hazirligina, kıyafete, gezmeye tozmaya harcadım paramı. Hiç kenara para koymak gibi düşüncem olmadı. Annem hep söylerdi ama hiç kötü gün görmedim ya para biriktirmek gerektiğini anlamadım.
bir laf var ya hayat herşeyi tecrübe edecek kadar uzun değil, başkalarının yaşadıklarından da ders çıkarınBaşimiza bir iş gelmeden düzelemiyoruz
Bende ayni
Anneciğim cokkkk hakliymişbir laf var ya hayat herşeyi tecrübe edecek kadar uzun değil, başkalarının yaşadıklarından da ders çıkarın
Zamanında annemi dinlemedigim için çok pişmanım, bu da itirafim olsun
Şimdi kuzenlerime, stajerlerime, yeni nesile hep söylüyorum bu lafı ve ekliyorum paranızı arttirin
Ya hiç farkına varmasaydın canım?bir laf var ya hayat herşeyi tecrübe edecek kadar uzun değil, başkalarının yaşadıklarından da ders çıkarın
Zamanında annemi dinlemedigim için çok pişmanım, bu da itirafim olsun
Şimdi kuzenlerime, stajerlerime, yeni nesile hep söylüyorum bu lafı ve ekliyorum paranızı arttirin
Ewet aslında bayaa geç oldu. benim kalın bir kafam ve asi bir ruhum var maalesef ben kimsenin sözüyle değil illa kafama yatan şekilde yapicam herşeyiSeni çok iyi anlıyorum K kahvemsi mutluluk insan bazı şeyleri yasamadan, belli olgunluğa gelmeden farkına varamıyor..
Ne mutlu ki sana farketmşsin..
İnşallah evinizi de alırsınız..
Zaten giydigimiz yedigimiz gezdigimizde para ile yapilacak seylerde doyuma ulaştiğimizda birikim yapmak zevkli geliyor diye düşunuyorumEwet aslında bayaa geç oldu. benim kalın bir kafam ve asi bir ruhum var maalesef ben kimsenin sözüyle değil illa kafama yatan şekilde yapicam herşeyi
Öyle olunca da geç kaldık
Ama şu da var, şu an içimde kalan giymedigim, yemedigim, gezmedigim ne biliyim para ile yapılacak birçok şeyde doyuma ulaştığım için tek isteğim sağlık, huzur ve kendi evimizde olmak.
İnşallah nasip olur
Etiket yapamamışım yaa6.300 kredi ödemesi
Kredi kartı kapatma
6.000 liralık altın
1.500 nakit (kurban)
Benim 2018 hedeflerim bu şekildeinşallah tutturabiliriz hedeflerimizi @mavi_patikli
Ne kadar kendimi sana benzettim biliyor musun K kahvemsi mutlulukEwet aslında bayaa geç oldu. benim kalın bir kafam ve asi bir ruhum var maalesef ben kimsenin sözüyle değil illa kafama yatan şekilde yapicam herşeyi
Öyle olunca da geç kaldık
Ama şu da var, şu an içimde kalan giymedigim, yemedigim, gezmedigim ne biliyim para ile yapılacak birçok şeyde doyuma ulaştığım için tek isteğim sağlık, huzur ve kendi evimizde olmak.
İnşallah nasip olur
Yooo karamsarlık değil bu sanirim yıllar ilerledikçe biraz daha gelecek korkusu artıyor ve kendiyle daha dürüst yüzleşiyor insanYa hiç farkına varmasaydın canım?
Lütfen karamsar olma, herşey çok güzel olacak..
Benim de annem hep biriktir der di ama brn birikim nasıl yapılır bilmezdim ki..
Evlendik eşim de savurgan ben gibi,birikim nedir o da bilmiyor, yedik içtik gezdik işte öyle.
Eşimin işleriyle ilgili problem yaşadığında birikim neden yapmadık /yapmıyoruz diye düşündüm.
Ama annem bir konuda eksik söylemiş
'' eşin biriktirmek istemiyorsa sen yap ''diye..
Bunu da ben farkettim
İşte bazen insanın görebilmesi için yasamasi gerekiyor :)Ne kadar kendimi sana benzettim biliyor musun K kahvemsi mutluluk
Bu arada ben de az burnunun dikine dikine gitmedim değil. Herşeyi aldım, gittim, yedim, yaptım. Para ile satın almanın sonu yok Ama. Başka güzrllikler de lazım insana.
bilemedim valla ne diyeceğimi...Zaten yüksekti aldığımda mesele değil ama bozdurma işi kötü oldu hani uzun vadede olur düşüncesi vardı bende ama bu kredi işi peydah oldu, kararsız kaldım.
Sonra site olsun güvenli çocuk parkı vs olsun çocuk iyi eğitim alsın varsın koltuklar eski kalsın moduna giriliyor. Bilemedim hangi sehirdesiniz ama güzel olan ve istekler sizinkilerÖnceden hedefim şunu da alayim bunu da alayim heryeri gezeyim.bu yaz şurdayiz şu mekandayiz....
Ama artik hedefim 10 yila kadar cok güzel bahceli müstakil bir ev yaptirmak ve orada yaşamak
Fikirlerim isteklerim degisir mi bilemiyorum onu da zaman gösterecek
Allah sağlik versin inssallah
Yok ben kendi memleketimde yasamak istiyorum. Ilce merkezi. İle de yakin . Cocuk icin ünv imkani da varSonra site olsun güvenli çocuk parkı vs olsun çocuk iyi eğitim alsın varsın koltuklar eski kalsın moduna giriliyor. Bilemedim hangi sehirdesiniz ama güzel olan ve istekler sizinkiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?