- 24 Ağustos 2012
- 12.480
- 29.014
- 798
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #16.241
simdi netten baktim cumhuriyet ata lirasi almak yatirimci icin en iyisiymisBen tam alıyorum. Yeni tarihli aldım hepsini. Ikisinde de alış satış arası fark aynı. Ama atada tarih yok. Bu sene geçip önümüzdeki sene satmak istesem, tamdan daha çok düşerler sanirim. Malesef o konuda bilgim yok. :)karamelli_turta Ata alıyordu. Bilgilendirirse güzel olur. :)
Hatta anneler gününüde fırsata çevirmeyi düşünüyorum. Hediye istemiyorum parasını ver deyim eşime. Nasıl olsa küçük ev aleti falan alır:) e onları ihtiyaç oldukça zaten alıyo..
Amin canım benim amin ...Herkes yapsın birikimini. Azdan çok oluyor gerçekten. Her ay 1 gram ile başlasanız yine harika. Hiç yoktan iyidir diye düşündüm başta. Ne olacak bundan birikmez demeyin. Okuyan olursa diye yazıyorum. :) Şimdi sanki kendimizi daha güvende ve rahat hissediyorum. Bu his çok güzel. Ve devam ediyoruz. Hepimizin birikimleri artsın, bereketli olsun. Sıkıntısız, güzel yerlerde kullanmak nasip olsun inşallah. :)
Canım en baştan okumak sana iyi gelir dene benceİyi geldi bu mesaj. Ben yeni başlıyorum birikim olayına,uzun zamandan sonra..bazen diyorum ammaaan boşver biriktirip ne yapacaksın diye. Eşim iyi biriktirir,parayı güzel yönetir..ama benim biriktirmemi luzumsuz görür.böylede olunca bende salıyırum hemen. Böyle mesajlar bana gaz veriyo. Hatta en baştan başlayıp okuyayım ben yavaş yavaş yazdıklarınızı..sindire sindire:)
Bende ilk altın almaya başladığımda önce söylemedim. Bendeki paralar çabuk bittikçe fark etmeye başladı. Ki zaten gizli değil de ,eşim birikimi gereksiz birşey olarak gördüğü için başlarda söylemedim .Sevindim canım. :) Habersiz yap. Supriz olur sonra, eşinin de hoşuna gider ve destekler. Ben basta gizli biriktiriyordum. Sonra altına geçtim. Bir gün aldım yanima altını. 1 tanesini gösterdim sonra 2.'yi falan adam şok.Benim bile bu kadar param yok diyor, yok hakikaten şu an. Çok sevindi. Verdiği harcliklardan biriktirmeme. Bence siz de sizin için önemli bir miktar biriktirin. Sonra söyleyebilirsiniz. O zaman gereksiz görmez. :) Bazen sorunlarımız vardı söylemeyi düşünmüyordum. Allah korusun ne olacağımız belli değil. Gizli birikim yapılmasına da karşı değilim. Özellikle kadınların kenarda onları belli bir süre ayakta tutacak miktarları olması gerektiğini düşünüyorum. Söyledikten sonr eşim aynı miktarda harcligimi veriyor. Onlar senin der. Biriktirmissin vermem dese söylemezdim bile belki. Kenarda paranızın olması iyi bir şey. Özellikle çalışmayan bayanlar için diyorum. Güzel birikimler dilerim. :)
Canım benim Rabbim ağız tadıyla oturmayı nasip etsin . Güzel birikim yaptın sen evini alana kadar ne güzel olduHer çok azdan olur lafını hep duyardım, ama burada arkadaşlar başardıklarını yazınca gerçekten şok oldum ve ben de daha bilinçli birikim yapmaya başladım. biraz birikim hep yapıyordum ama bu topik vekaramelli_turta sağolsun daha akıllandirdi beni. Tüm borclarimdan kurtulmam ve kendi evim için kurdugum hayaller daha erken gerçekleşti, çok şükür.
Onun için her ay bir gram olur, üç kuruş olur, yirmi USD olur neyse işte birikince ciddi rakamlar ortaya çıkıyor.
İyiki varsınız kızlar, hepinize öpücükler
Gerçekten çok güzelmiş...Yeşil elbiseli kızın boynunda olandan istiyorum :)
Acayip heves ettim
Bizde de yakınların düğünlerinde altın takılırYa aslında ben de günlük hayatımda takamam,hiç tarzima da uygun değil ama son zamanlarda herkeste görünce hoşuma gitmeye başladı.
Benim hiç birseyim kalmadı, biz de düğün, dernek birşey oldu mu kadının birşeyler takması beklenir, ufak ufak biriktirip böyle zamanlarda takmaya birşey almak istiyorum. Bileklik de iyi fikir, bugün eklenenler gibi ya da bir bilezik ne bileyim biraz birikim yapayım da duruma göre bakarim
Bence de iyi düşünmüşsünüz. Evin ihtiyacı sonuçta o, bana da garip gelir. :) Siz bana hediye alma ben kendime alırım parasını ver diyin. :)))) Güzel bir başlangıç olsun, çok sevindim adınıza. Devamı mutlaka gelir. Tebrik ederim. :)
Tam altın 4 çeyrek ve üzerinde tarih var .Ben tam alıyorum. Yeni tarihli aldım hepsini. Ikisinde de alış satış arası fark aynı. Ama atada tarih yok. Bu sene geçip önümüzdeki sene satmak istesem, tamdan daha çok düşerler sanirim. Malesef o konuda bilgim yok. :)karamelli_turta Ata alıyordu. Bilgilendirirse güzel olur. :)
Ayy ne güzel, bir altıncı daha yetişiyorSiz altın falan konuştukça bende bi heveslendim. Kesinlikle harcamalara daha çok dikkat edip,altın biriktiricem.Ne güzel,yatırımın pîri olmuşsunuz...
Ooo daha cokkk var kolay gelsin. :) Ben de aynı şekilde çok zevk almıştım. Gece yatarken gözlerim kapanana kadar okurdum.Kesin gelir. Konuyu en baştan aldım,18.sayfadayım
En beğendiğim kitabı bile bu kadar keyifle okumamıştım sanırım
Daha önce biriktirdim aslında. 35 gramlık bir bileziğim var. Eşime,ben para biriktirdim bilezik alırmısın bana dediğimde gözleri kocaman açılmıştı. Ama sonra çocuğum okula başlayınca saldım gitti. En çok ona harcıyorum zaten. Evde çeşit çeşit kalemler,kalem kutuları..bir sürü ıvır zıvır..asla değmeyen şeylere gidiyo tüm param. Bide sigarayı abarttım. Bu ikisinde dizginleyebilirsem kendimi,epey yol katedebilirim. Tabi ata falan alamam ama çeyrek,gram,dolar..ne koysam kenara kâr..
Ben evde sakliyorum. Fazla biseyim yok zaten. 6 ceyrekcikArkadaşlar siz altını evdemi saklıyorsunuz,ben cesaret edemiyorum onun için hesap açtırdım ordan alıyorum
Çok hoşsun canım yaOoo daha cokkk var kolay gelsin. :) Ben de aynı şekilde çok zevk almıştım. Gece yatarken gözlerim kapanana kadar okurdum.O zaman elimde pek bir şey yoktu da. Kâğıt paralar harici, eşimden bozuklukları dahi tırtıklardım. 1 2 lira demeden. :)))) Hâlâ daha verir, takılır, bugun baya yorulmuşsun evde, al sana 50 kuruş der, güleriz birlikte. Soğana cevirdin beni diye takılır. Valla bir sey yaptigim da yok. Ben calisiyo olsam maaşın yarısını atarım kenara. Kpssye hazırlanıyorum bakalim. Olursa iyi bir birikimci geliyor. :))) Buradan yetiştim ben de. Şaka bir yana, insan istedi mi her şey olur. Sayfanın, kurucumuzun emeği cok. :)
Olsun canım çok aminOoo tüm altın çeşitleri konuşulmuş maşallah :))
Ayy kızlar takmasakta çil çil altınlarımız olsun inşallah :)) bakıp bakıp şenlenelim :)) AMİN :))
Ay biz kadınlar ne kadar da seviyoruz şu altını :))
Ben hala okuduğumda keyif alıyorum canımKesin gelir. Konuyu en baştan aldım,18.sayfadayım
En beğendiğim kitabı bile bu kadar keyifle okumamıştım sanırım
Daha önce biriktirdim aslında. 35 gramlık bir bileziğim var. Eşime,ben para biriktirdim bilezik alırmısın bana dediğimde gözleri kocaman açılmıştı. Ama sonra çocuğum okula başlayınca saldım gitti. En çok ona harcıyorum zaten. Evde çeşit çeşit kalemler,kalem kutuları..bir sürü ıvır zıvır..asla değmeyen şeylere gidiyo tüm param. Bide sigarayı abarttım. Bu ikisinde dizginleyebilirsem kendimi,epey yol katedebilirim. Tabi ata falan alamam ama çeyrek,gram,dolar..ne koysam kenara kâr..
Teşekkür ederim canım. Hepimizin hoşluğu. :) Ben basta çaktırmadan biriktiriyordum. Mesela 300 lira harçlık aldıysam. Harcıyordum gerçekten. Kenara 50 lira 100 lira atıyordum. Göze batmasın anlamasın diye. Supriz yapacam ya.Çok hoşsun canım ya
Ama böyle başlıyor farkındalık .
O yapmış nasıl yapmış, bende istiyorum dediysen oluyor.
O bir iki liraları yok sayaydım sanırım hiç başlayamazdım bende .
Gerçi bende 30 yaşımda başladım birikim yapmaya bir hayli geç kalmış hissediyorum..
Çalışma hayatımın 15. Yılı içindeyim. Nerde kaldı 11 yıl ..yedik içtik gezdik aldık da aldık aldık dağıttık yine aldık.
Ama insan bir süre sonra almaya da dağıtmaya da bıkıyor
Ben bile bazen geçmiş sayfaları okuyorum ..
İtiraf edeyim
Canım dünde yatak döşek oldum hastalık yakamı bırakmadı bütün kemiklerim ağrıyordu.Bugün daha iyiyim. Biraz halsizliğim var sadece.Olsun canım çok amin
Hepimizin olsun..
Nasıl oldun canım, bu aralar pek göremiyorum seni zeynepçim
Ben hala okuduğumda keyif alıyorum canım
Senin de keyif almana çok sevindim.
Çok seviyeli güzel kızlar var burada :*
Harikasın canım ya :))Teşekkür ederim canım. Hepimizin hoşluğu. :) Ben basta çaktırmadan biriktiriyordum. Mesela 300 lira harçlık aldıysam. Harcıyordum gerçekten. Kenara 50 lira 100 lira atıyordum. Göze batmasın anlamasın diye. Supriz yapacam ya.Öyle öyle biriktirdim bi 7 ay falan. 1000 lira bir şey oldu. Sonra gösterdim parayı şaşırdı. Ahaha paranın hepsini gösterdim sırayla. Adamı heyecanlandırmışım demek ki. Bitti, daha devami gelecek mi diye bakıyor daha. Ondan sonra hesap açtık bana. Ayda 1 2 gram altın alıyordum haberli olarak. Harçlık 500 oldu. Ben 300 400une altın aldım mesela. İhtiyacım olduğunda alıyordu. Gülüyordu yine. Ben sana neden para veriyorum o zaman diye. Sonra yine artırdı. Fiziki alıyorum artık iste. Bu şekilde. Giderek büyüdü. Ama eğer aklımda olmasaydı ve gelip burayı okumasaydım o parayı eşime verirdim bi borcumuzu öderdik. Orda biterdi her şey. Öyle olunca tekrar biriktiremiyorum ben hevesim kaçıyor çünkü. Çok şükür bu durumlara gelebildim. :)
Çok geçmıs olsun canım.Canım dünde yatak döşek oldum hastalık yakamı bırakmadı bütün kemiklerim ağrıyordu.Bugün daha iyiyim. Biraz halsizliğim var sadece.
Bugün ki nöbetimi değiştirdim hiç dermanım yoktu. Yarın akşam gidicem inşallah.
Şu hava değişikliği kötü etkiledi. Koca kışı atlattık baharda ardarda yakalandık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?