simdi netten baktim cumhuriyet ata lirasi almak yatirimci icin en iyisiymis

Hatta anneler gününüde fırsata çevirmeyi düşünüyorum. Hediye istemiyorum parasını ver deyim eşime. Nasıl olsa küçük ev aleti falan alır:) e onları ihtiyaç oldukça zaten alıyo..
Bence de iyi düşünmüşsünüz. Evin ihtiyacı sonuçta o, bana da garip gelir. :) Siz bana hediye alma ben kendime alırım parasını ver diyin. :)))) Güzel bir başlangıç olsun, çok sevindim adınıza. Devamı mutlaka gelir. Tebrik ederim. :)

Amin canım benim amin ...
Ayda bir gram altın ile başlangıç yapmak harika birşey bence.
Çünkü benim ilk birikimim kumbaramdaki 20 tl ile başladı Kasım 2015'te.
Ama aylık kk ve kredi ödemelerimiz elden borcumuz çoktu. Çok şükür azalttık şimdi tamda hayalimdeki birikimi yapabiliyorum
Canım en baştan okumak sana iyi gelir dene bence
Belki inanmazsın ben eski konuları bile okudum kirli çıkılar ,birikimci hatunlar, adım adım birikim Vs...
Bende ilk altın almaya başladığımda önce söylemedim. Bendeki paralar çabuk bittikçe fark etmeye başladı. Ki zaten gizli değil de ,eşim birikimi gereksiz birşey olarak gördüğü için başlarda söylemedim .
Şimdi biliyor :) ama istemez.
Kendi harçlığı ile idare etmeyi bilsin o da.

Canım benim Rabbim ağız tadıyla oturmayı nasip etsin . Güzel birikim yaptın sen evini alana kadar ne güzel oldu
Sende iyiki varsın.
Bazı insanlar ilaç gibi geliyor ama siz hepiniz ilaç gibisiniz valla. .
Yeşil elbiseli kızın boynunda olandan istiyorum :)
Acayip heves ettim
Gerçekten çok güzelmiş...
Bizde de yakınların düğünlerinde altın takılır ki bende severim zaten abartısız olacak tabi.ben bileklik pek sevmiyorum kolye tercih ederdim sanırım. Zevk meselesi canım

Kesin gelir. Konuyu en baştan aldım,18.sayfadayım

En beğendiğim kitabı bile bu kadar keyifle okumamıştım sanırım

Daha önce biriktirdim aslında. 35 gramlık bir bileziğim var. Eşime,ben para biriktirdim bilezik alırmısın bana dediğimde gözleri kocaman açılmıştı. Ama sonra çocuğum okula başlayınca saldım gitti. En çok ona harcıyorum zaten. Evde çeşit çeşit kalemler,kalem kutuları..bir sürü ıvır zıvır..asla değmeyen şeylere gidiyo tüm param. Bide sigarayı abarttım. Bu ikisinde dizginleyebilirsem kendimi,epey yol katedebilirim. Tabi ata falan alamam ama çeyrek,gram,dolar..ne koysam kenara kâr..

Tam altın 4 çeyrek ve üzerinde tarih var .
Ata altın diğer adı cumhuriyet altını tarihsiz olur, tam altından biraz daha ağır olur ama şekil olarak daha küçüktür .
Satışta ata altın tam altından 20/25 tl daha fazla .
Ama yatırımlık olarak önerilen ve tercih edilen daha çok ata altındır
Tam altında kayıp belki daha fazla olabilir.
Siz altın falan konuştukça bende bi heveslendim. Kesinlikle harcamalara daha çok dikkat edip,altın biriktiricem.Ne güzel,yatırımın pîri olmuşsunuz...
Ayy ne güzel, bir altıncı daha yetişiyor
Hadi canim güzel başlangıç yaptın

Ooo daha cokkk var kolay gelsin. :) Ben de aynı şekilde çok zevk almıştım. Gece yatarken gözlerim kapanana kadar okurdum. O zaman elimde pek bir şey yoktu da. Kâğıt paralar harici, eşimden bozuklukları dahi tırtıklardım. 1 2 lira demeden. :)))) Hâlâ daha verir, takılır, bugun baya yorulmuşsun evde, al sana 50 kuruş der, güleriz birlikte. Soğana cevirdin beni diye takılır. Valla bir sey yaptigim da yok. Ben calisiyo olsam maaşın yarısını atarım kenara. Kpssye hazırlanıyorum bakalim. Olursa iyi bir birikimci geliyor. :))) Buradan yetiştim ben de. Şaka bir yana, insan istedi mi her şey olur. Sayfanın, kurucumuzun emeği cok. :)

lucky_gla bir de dediğin gibi, para biriktirdim bilezik alalım demissin ya. Esin şaşırmış. :) Ben de öyle gösterdiğimde çok heyecanlanmıştım. :) O da şaşırdı mutlu oldu. Eşlerin bilinçli olması güzel bir şey bence. Gurur duydu adam.

Çok hoşsun canım ya
Ama böyle başlıyor farkındalık .
O yapmış nasıl yapmış, bende istiyorum dediysen oluyor.
O bir iki liraları yok sayaydım sanırım hiç başlayamazdım bende .
Gerçi bende 30 yaşımda başladım birikim yapmaya bir hayli geç kalmış hissediyorum..
Çalışma hayatımın 15. Yılı içindeyim. Nerde kaldı 11 yıl ..yedik içtik gezdik aldık da aldık aldık dağıttık yine aldık.
Ama insan bir süre sonra almaya da dağıtmaya da bıkıyor
Ben bile bazen geçmiş sayfaları okuyorum ..
İtiraf edeyim

Olsun canım çok amin
Hepimizin olsun..
Nasıl oldun canım, bu aralar pek göremiyorum seni zeynepçim

Ben hala okuduğumda keyif alıyorum canım
Senin de keyif almana çok sevindim.
Çok seviyeli güzel kızlar var burada :*

Teşekkür ederim canım. Hepimizin hoşluğu. :) Ben basta çaktırmadan biriktiriyordum. Mesela 300 lira harçlık aldıysam. Harcıyordum gerçekten. Kenara 50 lira 100 lira atıyordum. Göze batmasın anlamasın diye. Supriz yapacam ya. Öyle öyle biriktirdim bi 7 ay falan. 1000 lira bir şey oldu. Sonra gösterdim parayı şaşırdı. Ahaha paranın hepsini gösterdim sırayla. Adamı heyecanlandırmışım demek ki. Bitti, daha devami gelecek mi diye bakıyor daha. Ondan sonra hesap açtık bana. Ayda 1 2 gram altın alıyordum haberli olarak. Harçlık 500 oldu. Ben 300 400une altın aldım mesela. İhtiyacım olduğunda alıyordu. Gülüyordu yine. Ben sana neden para veriyorum o zaman diye. Sonra yine artırdı. Fiziki alıyorum artık iste. Bu şekilde. Giderek büyüdü. Ama eğer aklımda olmasaydı ve gelip burayı okumasaydım o parayı eşime verirdim bi borcumuzu öderdik. Orda biterdi her şey. Öyle olunca tekrar biriktiremiyorum ben hevesim kaçıyor çünkü. Çok şükür bu durumlara gelebildim. :)

Olsun canım çok amin
Hepimizin olsun..
Nasıl oldun canım, bu aralar pek göremiyorum seni zeynepçim
Canım dünde yatak döşek oldum hastalık yakamı bırakmadı bütün kemiklerim ağrıyordu.Bugün daha iyiyim. Biraz halsizliğim var sadece.
Bugün ki nöbetimi değiştirdim hiç dermanım yoktu. Yarın akşam gidicem inşallah.
Şu hava değişikliği kötü etkiledi. Koca kışı atlattık baharda ardarda yakalandık.

Harikasın canım ya :))
Ne güzel bir adım atmışsın.
Hep derlerdi para parayı çekiyor cıxx öyle değilmiş para biriktirdikçe insan daha çok hevesleniyor daha çok olması için çaba harcıyor .

Çok geçmıs olsun canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…