- 20 Eylül 2017
- 13.876
- 56.780
- 598
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #16.661
Benim de bu konuda sorularim var.Günaydın canlar
Hayırlı ramazanlar hepinize, bolluk ,bereket olsun ,tuttuğunuz oruçları Allah kabul etsin.
Bugün bende niyetlendim dayanabilirsem bu sene de tutacağım. Büyük oğlum da akşam kv me israr etmiş illa beni kaldırın diye ama bu hafta ve önümüzdeki hafta sınav haftası olduğu için kıyamadım, haftasonu izin vereceğim.
Aslında biliyorum günahı bana. Çocuk istiyor ben izin vermedim
damla cikolata beybisi salatalık ve yemeklik biberi nasıl koyuyorsun canım buzluğa? Çok bereketli oluyor bence dondurucudakiler.
Bir de zekat konusunda ayrıntılı bilgi almak istiyorum . Nasıl hesaplayacağız?
İhtiyacı olan bir aile duydum ve erken vermek istiyorum . Zekatı da ona vereyim dedim. Yardımcı olacak var mı?
Geçmiş olsun canım Dr izin vermiyorsa tutma .Benim de bu konuda sorularim var.
Ben bu yıl oruç tutmayacagim, şeker sorunum var doktor izin vermedi.
Bugün fizik tedavide de bir abla bayıldı, doktor tedavi süresince oruç tutmayın bakmayacağım dedi.
közlenmiş patlıcanı saklamanın püf noktası varmı canım dırekt közleyıp soguyunca atıyomusun? buzdolabı posetıyle saklıyosun dmıgünaydınlar, hayırlı ramazanlar dilerim ...
az sonra evden çıkıp markete gideceğim. valla hiç istemesem de mecbur girilecek o markete..
dün buzluğumu oldukça hafiflettim. bu yaz çok sistemli doldurmaya karar verdim. mesela bu sene bezelye koymayacağım, yenmiyor. kışın oldukça indirimli iken aldığım konserve bezelye ve barbunyam var, biraz taze barbunya koyarım bu sene. onun haricinde geçen sene koyduğum için inanılmaz mutlu olduğum ve bu sene olmazsa olmaz gıdalar: salatalık, yemeklik biber, sarımsak, közlenmiş patlıcan, közlenmiş kırmızı ve yeşil biber. halen yazsonu koyduklarım dolapta mevcut. domatesi yine hazır sos olarak kavanozda alacağım. hem saklaması kolay, hem çok ucuza geliyor ve de lezzetli.bu sene ilaveten taze fasulye koymayı planlıyorum.geçen sene çok pahalı olduğu için koyamamıştım. meyve de koymuştum geçen sene, bu sene koymayacağım. kiraz,çilek ve kavun koymuştum, ama olmasa da olurlarmış. yer kaplamasınlar boşuna.
ay sonuna doğru bolca çilek alıp anneme reçel yaptırmayı planlıyorum bu sene. 3 sene kadar önce kendim bolca yapmıştım ama nedense kışı görmeden küflendiler, çok üzülmüştüm.
kurban bayramı öncesi tavuk fiyatları çok düşüyor, alıp haşlayıp bol bol atmayı planlıyorum. çok pratik oluyor ve seviyoruz. yazsonu ilikli kemik kaynatıp suyunu koymayı istiyorum yine. geçen kış tüm çorbalarıma hem lezzet verdi hem de bağışıklık sistemimizi oldukça güçlendirdi.şimdilik aklıma gelenler bunlar.
geçen sene patlıcan kızartıp buzluğa koyan arkadaşlar vardı, merak ediyorum çıkınca buzluktan nasıl oluyor, beni aydınlatırsanız pek sevinirim.
elimden geldıgınce bıldıklerımı aktarım ama sen yıne ya netten yada bı hocaya danıs ıstersen canımGünaydın canlar
Hayırlı ramazanlar hepinize, bolluk ,bereket olsun ,tuttuğunuz oruçları Allah kabul etsin.
Bugün bende niyetlendim dayanabilirsem bu sene de tutacağım. Büyük oğlum da akşam kv me israr etmiş illa beni kaldırın diye ama bu hafta ve önümüzdeki hafta sınav haftası olduğu için kıyamadım, haftasonu izin vereceğim.
damla cikolata beybisi salatalık ve yemeklik biberi nasıl koyuyorsun canım buzluğa? Çok bereketli oluyor bence dondurucudakiler.
İhtiyacı olan bir aile duydum ve erken vermek istiyorum . Zekatı da ona vereyim dedim. Yardımcı olacak var mı?
elimden geldıgınce bıldıklerımı aktarım ama sen yıne ya netten yada bı hocaya danıs ıstersen canım
oncelıkle borclarını dustukten sonra elınde 80gram altının yada bu degerde paranın kalması gerekıyor.farzedelim borclarını dustukten sonra 100gram altının var 100-80=20gram bu 20gramın 1/40ını zekat verıyorsun.
dıger onemli sart zekan dusen varlıgının ustunden 1yıl gecmesi
Günaydın canlar
közlenmiş patlıcanı saklamanın püf noktası varmı canım dırekt közleyıp soguyunca atıyomusun? buzdolabı posetıyle saklıyosun dmı
arkadaslar vebal almak ıstemem benım bıldıgım bu yanlıs olabılır yada yanlıs hatırlıyorda olabılırım daha net bılgılere basvurun100 gr altın varsa 20 değil 100 gr ın zekatı verilmezmi?
80 gr ve üzerinde düşer 79 gr altına düşmez diye biliyorum
En iyisi netteki programlar ve sağlam bir kuyumcuya hesaplatıp karşılaştırmak.
arkadaslar vebal almak ıstemem benım bıldıgım bu yanlıs olabılır yada yanlıs hatırlıyorda olabılırım daha net bılgılere basvurunkaramelli_turta
biberleri ben yemeklik olarak ince ince halka halka donduruyorum gayet güzel oluyor. domatesleri de önceki senelerde yapardım, tadı hiç değişmez, çiğden donduruyordum ikisini de. bu sene annem köyden domates bulmuş, tarlalarından hazırlayıp kavanozlayıp satıyorlar, benim işime geldi, bol bol alıp kullandım, uğraştığıma değmedi.günaydın..ben maalesef tutamıyorum birkaç gün. Oğlumda çok ısrar etti benim ama ne yaptıysam uyandıramadım,sabahta kızgın ve küskün ayrıldı evden:)
Kışlık olayını konuşmuşsunuz.ben hiç kışlık hazırlamadım,bu yıl hazırlamayı düşünüyorum. Artık sizden duydukça hazırlıycam inşallah..
Biz kebap ve lahmacun çok yaparız,domates biberi küçük kıyıp çiğden dondursam acaba olurmu?siz nasıl yapıyosunuz domatesi,biberi..
yok yok yanlıs anlamadım smdı tekrar dusununce 40bin liralik altınım var benım bin tl yaklasık zekat vermıstık onu da hatırladm demın yanlıs hatırlayıp yanlıs yazmısım.cok emın degılsem yazmamlıydım zten ıste bi yanlıslık olduYanlış anlamayın, bu konular hassas ama niyetine koymuşken en doğrusunu bilmek öğrenmek gerekir, o yüzden yazdım, Allah kabul etsin hepimizinki :)
yok yok yanlıs anlamadım smdı tekrar dusununce 40bin liralik altınım var benım bin tl yaklasık zekat vermıstık onu da hatırladm demın yanlıs hatırlayıp yanlıs yazmısım.cok emın degılsem yazmamlıydım zten ıste bi yanlıslık oldu
tesekkur ederımm elınıze saglıkcanım salatalıkları küp küp ince ince doğrayıp poşetledim. buralarda çok okumuştum rendeleyince suyu ile yapışıp ayrılması zor oluyormuş, hem de lezzetsiz oluyor yazmışlardı. yemeklik biberleri halka halka doğrayıp çekirdeklerini çıkarıp poşetledim. ama bütün koyduğum çarlistonlar da oldu.
K kahvemsi mutluluk canım sen salatalığı rendeledin mi ki? çünkü küp küp yapınca yeni alınmış gibi çıtır çıtır muhafaza olmuş benimkiler.
canım direkt közleyip soğuyunca buzdolabı poşetine koyup donduruyorum ben.farklı bir püf noktam yok, yıllardır böyle yaparım.
rica ederim, afiyet olsun, bereketli olsun.tesekkur ederımm elınıze saglık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?