Buzluk için bu sene ben de daha planlı hareket etmeliyim.
Bezelye geçen yıl koyduklarım daha duruyor, bu yıl koymayacagim.
Biber çeşitleri ve patlıcanı daha çok yapacağım.
Patlıcanı her şekilde koyuyorum ben yemeklik, karnıyarık, koz, kızartma hepsini de seviyoruz.
Salatalık koymayacagim ama tadını pek beğenmedim.
Sarımsak ve bütün domates kurtarıcı oldu.
Tavuk da iyi fikirmis, bu sene koyarım.
Az önce hastaneden dönerken 3 kg çarliston biber aldım. 1 TL kilosu. Aksam domates ile söyleyip buzluga koyacağım.
Bu sene herşey çok daha pahalı olacak gibi gorunuyor

Benim de bu konuda sorularim var.
Ben bu yıl oruç tutmayacagim, şeker sorunum var doktor izin vermedi.
Bugün fizik tedavide de bir abla bayıldı, doktor tedavi süresince oruç tutmayın bakmayacağım dedi.

Benim de bu konuda sorularim var.
Ben bu yıl oruç tutmayacagim, şeker sorunum var doktor izin vermedi.
Bugün fizik tedavide de bir abla bayıldı, doktor tedavi süresince oruç tutmayın bakmayacağım dedi.
Geçmiş olsun canım Dr izin vermiyorsa tutma .
Ay kötü olmuş ablaya üzüldüm .
Bende merakla cevap bekliyorum canım .
Varolan malından borcunu düşüp, kalanın yüzdesini hesaplayarak veriliyor ama yanlış vermek istemiyorum o yüzden hesaplanmasını öğrensem iyi olacak .

közlenmiş patlıcanı saklamanın püf noktası varmı canım dırekt közleyıp soguyunca atıyomusun? buzdolabı posetıyle saklıyosun dmı

elimden geldıgınce bıldıklerımı aktarım ama sen yıne ya netten yada bı hocaya danıs ıstersen canım
oncelıkle borclarını dustukten sonra elınde 80gram altının yada bu degerde paranın kalması gerekıyor.farzedelim borclarını dustukten sonra 100gram altının var 100-80=20gram bu 20gramın 1/40ını zekat verıyorsun.
dıger onemli sart zekan dusen varlıgının ustunden 1yıl gecmesi

100 gr altın varsa 20 değil 100 gr ın zekatı verilmezmi?
80 gr ve üzerinde düşer 79 gr altına düşmez diye biliyorum
En iyisi netteki programlar ve sağlam bir kuyumcuya hesaplatıp karşılaştırmak.

günaydın..ben maalesef tutamıyorum birkaç gün. Oğlumda çok ısrar etti benim ama ne yaptıysam uyandıramadım,sabahta kızgın ve küskün ayrıldı evden:)
Kışlık olayını konuşmuşsunuz.ben hiç kışlık hazırlamadım,bu yıl hazırlamayı düşünüyorum. Artık sizden duydukça hazırlıycam inşallah..
Biz kebap ve lahmacun çok yaparız,domates biberi küçük kıyıp çiğden dondursam acaba olurmu?siz nasıl yapıyosunuz domatesi,biberi..

canım salatalıkları küp küp ince ince doğrayıp poşetledim. buralarda çok okumuştum rendeleyince suyu ile yapışıp ayrılması zor oluyormuş, hem de lezzetsiz oluyor yazmışlardı. yemeklik biberleri halka halka doğrayıp çekirdeklerini çıkarıp poşetledim. ama bütün koyduğum çarlistonlar da oldu.

K kahvemsi mutluluk canım sen salatalığı rendeledin mi ki? çünkü küp küp yapınca yeni alınmış gibi çıtır çıtır muhafaza olmuş benimkiler.

közlenmiş patlıcanı saklamanın püf noktası varmı canım dırekt közleyıp soguyunca atıyomusun? buzdolabı posetıyle saklıyosun dmı

canım direkt közleyip soğuyunca buzdolabı poşetine koyup donduruyorum ben.farklı bir püf noktam yok, yıllardır böyle yaparım.

100 gr altın varsa 20 değil 100 gr ın zekatı verilmezmi?
80 gr ve üzerinde düşer 79 gr altına düşmez diye biliyorum
En iyisi netteki programlar ve sağlam bir kuyumcuya hesaplatıp karşılaştırmak.
arkadaslar vebal almak ıstemem benım bıldıgım bu yanlıs olabılır yada yanlıs hatırlıyorda olabılırım daha net bılgılere basvurun karamelli_turta

arkadaslar vebal almak ıstemem benım bıldıgım bu yanlıs olabılır yada yanlıs hatırlıyorda olabılırım daha net bılgılere basvurun karamelli_turta

Yanlış anlamayın, bu konular hassas ama niyetine koymuşken en doğrusunu bilmek öğrenmek gerekir, o yüzden yazdım, Allah kabul etsin hepimizinki :)

biberleri ben yemeklik olarak ince ince halka halka donduruyorum gayet güzel oluyor. domatesleri de önceki senelerde yapardım, tadı hiç değişmez, çiğden donduruyordum ikisini de. bu sene annem köyden domates bulmuş, tarlalarından hazırlayıp kavanozlayıp satıyorlar, benim işime geldi, bol bol alıp kullandım, uğraştığıma değmedi.

Yanlış anlamayın, bu konular hassas ama niyetine koymuşken en doğrusunu bilmek öğrenmek gerekir, o yüzden yazdım, Allah kabul etsin hepimizinki :)
yok yok yanlıs anlamadım smdı tekrar dusununce 40bin liralik altınım var benım bin tl yaklasık zekat vermıstık onu da hatırladm demın yanlıs hatırlayıp yanlıs yazmısım.cok emın degılsem yazmamlıydım zten ıste bi yanlıslık oldu

O zmn sorun yok :)

tesekkur ederımm elınıze saglık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…