- 20 Ocak 2018
- 572
- 1.419
- 43
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #16.701
ben hiç tuz serpmiyorum. tane tane ayıklanmış koyduğum için hiç yapışmıyor da.Banka kartımı gidip güncellemeye gittim,zor attım eve kendimi. İçinde 165 lira varmış,altın hesabına aktardım. 0,90 gramım oldu bile hiç yoktan.
Bende notumu alıyorum. Sarımsak bende görmüştüm ablamda. Tuz serpiyorum yapışmıyo demişti.
zekat hesaplama çok da kolaymış, saol canım. hem de altınımızın günlük değerini öğrenmiş olduk otomatik hesaplama ile. altın arttıkça durduğu yerde değer kazanmış.Nette zekat hesaplama var canım istersen bir göz atabilirsin. 1 yıldır sahip olduğun tl, altın, dolar, euro ların toplamından varolan toplam borcunu çıkarıyor ve kalan varlığının yüzde 40 ının 2,5 uğunu hesaplıyor eğer doğru yazdıysam bana 1.411 çıktı ,ilkinde yanlış hesaplanışım.
İllaki ramazanda verilmesi zorunlu değilmiş ,parça parça da verilebilirmiş .
Ev ,araba varlığa dahil değil sanırım.
Bilgilerde yanlışlık varsa düzeltin kızlar. .
Sağol canım, domatesi çiğ olarak bütün koydum. kullanacağım zaman çıkarıp suya tutuyorum, hemen kabukları soyuluyor ve kolay kesiliyor.Canım güle güle yiyin, domatesi çiğden mi koydun bütün olarak,bir de yemeklik patlıcanı nasıl koydun
Rica ederim canım bende net bilmiyordum bugün biraz araştırayım dedim . Sanırım payıma düşeni parça parça vereceğim ihtiyacı olan bir aile buldum.zekat hesaplama çok da kolaymış, saol canım. hem de altınımızın günlük değerini öğrenmiş olduk otomatik hesaplama ile. altın arttıkça durduğu yerde değer kazanmış.
araba ve evin girmemesi tuhaf ama. ben şimdi nakit varlığımla araba alınca, kredi borcum da olunca altın varlığıma zekat düşmüyor görünüyor. hayır olarak vereceğiz demek ki. gerçi eşim her sene zekat verir ama neye göre nasıl veriyor bilemedim.Rica ederim canım bende net bilmiyordum bugün biraz araştırayım dedim . Sanırım payıma düşeni parça parça vereceğim ihtiyacı olan bir aile buldum.
Kazancımızı paylaşmak bereketi arttırıyor inanıyorum .
fitreymiş ramazanda verilen hayır :) eşim hallettiği için ben uzak kalmışım mevzuya :)araba ve evin girmemesi tuhaf ama. ben şimdi nakit varlığımla araba alınca, kredi borcum da olunca altın varlığıma zekat düşmüyor görünüyor. hayır olarak vereceğiz demek ki. gerçi eşim her sene zekat verir ama neye göre nasıl veriyor bilemedim.
Ev arabanın girmemesi bana da tuhaf geldi. Hesaplayıp vermek istiyorum bende bu yıl ve varlığın bir yıldır sende olması gerekiyormuş .araba ve evin girmemesi tuhaf ama. ben şimdi nakit varlığımla araba alınca, kredi borcum da olunca altın varlığıma zekat düşmüyor görünüyor. hayır olarak vereceğiz demek ki. gerçi eşim her sene zekat verir ama neye göre nasıl veriyor bilemedim.
Evet canım :)fitreymiş ramazanda verilen hayır :) eşim hallettiği için ben uzak kalmışım mevzuya :)
Abla ezan vakti diye telefon uygulamasi var. Orada zekatmatik kismi ne. Ne kadar malin mulkun altin dolar euto nakit ne varsa giriyorsun. Heaapliyor. Bir bak istersen onaGeçmiş olsun canım Dr izin vermiyorsa tutma .
Ay kötü olmuş ablaya üzüldüm .
Bende merakla cevap bekliyorum canım .
Varolan malından borcunu düşüp, kalanın yüzdesini hesaplayarak veriliyor ama yanlış vermek istemiyorum o yüzden hesaplanmasını öğrensem iyi olacak .
Oturduun ev ve kullandigin aracin zekata dahil degil ablacim. Ama ikinci, ucuncu ve saha fazlasi bulunursa onlara da zekat dusuyor.Nette zekat hesaplama var canım istersen bir göz atabilirsin. 1 yıldır sahip olduğun tl, altın, dolar, euro ların toplamından varolan toplam borcunu çıkarıyor ve kalan varlığının yüzde 40 ının 2,5 uğunu hesaplıyor eğer doğru yazdıysam bana 1.411 çıktı ,ilkinde yanlış hesaplanışım.
İllaki ramazanda verilmesi zorunlu değilmiş ,parça parça da verilebilirmiş .
Ev ,araba varlığa dahil değil sanırım.
Bilgilerde yanlışlık varsa düzeltin kızlar. .
peki 2. ev kirada değil de boş duruyorsa? kira getirisi varsa diye okudum sanki ben bugün, emin olamadım.Oturduun ev ve kullandigin aracin zekata dahil degil ablacim. Ama ikinci, ucuncu ve saha fazlasi bulunursa onlara da zekat dusuyor.
Böyle hazırlıklı olunca misafir ağırlamak zevkli olureşim şehir dışındaydı, finans müd. ile birlikte dönüşte çaya geleceklermiş. bizimki evde klafuti var gel sana ısmarliim demişoysa kalmamıştı. hemen ayaklandım tekrar kiraz çıkardım buzluktan yeniden klafuti yaptım...mercimek köfte, patates salata yaptım, sigara böreğim vardı kızartacağım. çay demler ağırlarım artık. adamın eşi şehir dışındaymış, yolda yemek yer geliriz dedi eşim. durduk yerde telaş çıktı. neyse misafir iyidir, bereketi ile gelir.
ne kadar bu yaz meyve koymayacağım desem de sanırım yine kiraz yerini alacak o buzlukta...
aslında ben bu klafutiyi ananas ile de denemek istiyorum eminim çok yakışacaktır. geçen sene kavun koymuştum ben ve de çilek. çileklerle frozen yaptım, hala 1 poşet çilek var. kavunu da dondurma ile blenderdan geçirdim. ananası deneyeyim bu sene ben de. evet hazırlık olunca sıkıntı olmuyor çok şükür. her zaman dolapta börek, poğaça vs olmalı aslındaBöyle hazırlıklı olunca misafir ağırlamak zevkli olur
Ben de ananas bolca koydum buzluga ama bu yıl meyve ben de çok koymayı düşünmüyorum
Şimdi misafir ağırlamalar başlayınca buzluk tamamen biter yenileri hazırlamaya başlarim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?