- 20 Eylül 2017
- 13.876
- 56.780
- 598
- Konu Sahibi karamelli_turta
-
- #16.741
Canım klafuti nedir ben cahil kalmışım
Ons fiyatı dolar üzerinden olduğu ve bizim ülkemizde de doların durumu malum olduğundan, altın fiyatlarında pek bir düşüş beklememek lazım sanirimgünaydın kızlar.
sabah ekonomi haberlerinde altının onsu son 5 ayın en düşük seviyesinde diyor, içerde altın çeyrek 300 yarım 600..
ben de altın düştü sanıyorum. bizim iç piyasaya pek faydası olmuyor sanırım onsun düşük olması.
ben siz yazinca hemen baktim nefis yemek tarifleri sayfasinda var cok guzel gorunuyor. Bende yapabilirim.günaydın tatlım.
bu klafuti bir fransız tatlısı... geçen kış instada gezerken bi videoya rastladım. kirazla yapılıyordu ama içine ne koyduğunu, tarifini, ismini yazmamışlar. videoda sadece yapım aşaması vardı. bende de buzlukta bi dünya kiraz olunca koydum kafaya ben bunu yaparım dedim. göz kararı, anlayabildiğim kadarıyla bir kaç sefer yaptım, tadı hoşumuza gitti. geçen ay aklıma geldi yine, internette araştırmaya çalıştım. ama isim yok, tarif yok, oldukça uğraştıktan sonra bir kaç sitede bulabildim. fakat miktarları kendi kafama göre ayarladım, orjinal tarif bizim damak tadımıza şekersiz geliyordu. son 3 seferdir mükemmel lezzete ulaşmayı başardım. kısaca şekerli krep hamuru yapıyoruz, ayıklanmış kirazların üzerine döküp fırınlıyoruz. ama çok enteresan bir lezzet oluyor. biz müptelası olduk. dün akşam misafirimiz de çok beğendi. yapmak istersen istediğin zaman tarifi veririm canım...
krep seviyorsanız çok lezzetli oluyor. şekerini biraz fazla kullanmanızı tavsiye ederim 1 çay bardağı yazıyor orjinal tarifte ben 1,5 çay bardağı koyuyorum. kremayı da 200 ml koymadım hiç 100 ml civarı koydum krema olmadığında kremasız da yaptım. bir de püf noktası yumurta vanilin ve şeker ile çırpılırken mikser kullanılmayacak, yumurtanın köpürmemesi lazım. yaparsanız şimdiden afiyet olsun.hem hafif hem de lezzetli oluyor.ben siz yazinca hemen baktim nefis yemek tarifleri sayfasinda var cok guzel gorunuyor. Bende yapabilirim.
nefis yemek tariflerinde gördüğüm tarif oldukça farklı yalnız. ben uyguladığım tarifin linkini atayım size.ben siz yazinca hemen baktim nefis yemek tarifleri sayfasinda var cok guzel gorunuyor. Bende yapabilirim.
Üzülme canım oluyor bazen öyle .Sahura kalkamamışım ben ya..kendim tutamayacaktım zaten ama eşim nasıl dayanacak akşama kadar hiç bilmiyorum. Yemek değil ama,su çok zorlayacak. Çok sinir oldum kendime. Uyandım,daha bir 10 dk yatayım kalkarım dedim bide.
Ay çok merak ettim canım..günaydın tatlım.
bu klafuti bir fransız tatlısı... geçen kış instada gezerken bi videoya rastladım. kirazla yapılıyordu ama içine ne koyduğunu, tarifini, ismini yazmamışlar. videoda sadece yapım aşaması vardı. bende de buzlukta bi dünya kiraz olunca koydum kafaya ben bunu yaparım dedim. göz kararı, anlayabildiğim kadarıyla bir kaç sefer yaptım, tadı hoşumuza gitti. geçen ay aklıma geldi yine, internette araştırmaya çalıştım. ama isim yok, tarif yok, oldukça uğraştıktan sonra bir kaç sitede bulabildim. fakat miktarları kendi kafama göre ayarladım, orjinal tarif bizim damak tadımıza şekersiz geliyordu. son 3 seferdir mükemmel lezzete ulaşmayı başardım. kısaca şekerli krep hamuru yapıyoruz, ayıklanmış kirazların üzerine döküp fırınlıyoruz. ama çok enteresan bir lezzet oluyor. biz müptelası olduk. dün akşam misafirimiz de çok beğendi. yapmak istersen istediğin zaman tarifi veririm canım...
Favori linkimi kaydettim, mutlaka deneyeceğim kuzum .nefis yemek tariflerinde gördüğüm tarif oldukça farklı yalnız. ben uyguladığım tarifin linkini atayım size.
http://zuleyhaterzi.com/cherry-clafoutis-kirazli-klafuti/ bu tarife göre 4 yerine 3 yumurta koyuyorum ben.
http://incitadinda.com/?p=263 bir de bu var.
nefis yemek tariflerinde koymuşlar ama ben ben nişasta, badem unu falan koymuyorum. benimki daha az malzemeli oldukça pratik. yukarıdaki 2 tarife göre yapıyorum ben
dene canım mutlaka, yaz akşamları kahvenin çayın yanına buz gibi... meyveleri ile hafif, hoş bir lezzet oluyor.Üzülme canım oluyor bazen öyle .
Ben geçen sene ezan okunurken uyanmıştım ah ne kızmıştım kendime niyetimi onbeş dk geç edip tutmuştum. Allah bilir artık kabul kısmını .
Ay çok merak ettim canım..
Favori linkimi kaydettim, mutlaka deneyeceğim kuzum .
Günaydın canım, iyiyiz sen nasılsın?Günaydın kızlarnasılsınız bakalım her telden kaynatmışsıniz
krep seviyorsanız çok lezzetli oluyor. şekerini biraz fazla kullanmanızı tavsiye ederim 1 çay bardağı yazıyor orjinal tarifte ben 1,5 çay bardağı koyuyorum. kremayı da 200 ml koymadım hiç 100 ml civarı koydum krema olmadığında kremasız da yaptım. bir de püf noktası yumurta vanilin ve şeker ile çırpılırken mikser kullanılmayacak, yumurtanın köpürmemesi lazım. yaparsanız şimdiden afiyet olsun.hem hafif hem de lezzetli oluyor.
ayy cok guzel gorunuyor bu tariflerde dedigin gibi az malzemeli guzel yani. Birde hamilelikten dolayi boyle serin seyleri cok canim cekiyor. Serin meyve tatli en cok sevdigim :) tesekkur ederimnefis yemek tariflerinde gördüğüm tarif oldukça farklı yalnız. ben uyguladığım tarifin linkini atayım size.
http://zuleyhaterzi.com/cherry-clafoutis-kirazli-klafuti/ bu tarife göre 4 yerine 3 yumurta koyuyorum ben.
http://incitadinda.com/?p=263 bir de bu var.
nefis yemek tariflerinde koymuşlar ama ben ben nişasta, badem unu falan koymuyorum. benimki daha az malzemeli oldukça pratik. yukarıdaki 2 tarife göre yapıyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?