• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bide kirada oturuyorlar de kendimi denize atayım:KK53:
Yok canım lojman burda esi çalışan bir kaç kişi var
Bir gün grubu yaptılar buradaki arkadaşlarıyla 1000 TL den sadece eşim çift maaşlı diğerleri tek calisiyor
Hepsinin de çocuğu var arabalarida var çok lüks olmamakla birlikte
Demekki hepsi yapabildiğine göre oluyor

Ben çok sıkarak birikim yapmaya karşıyım tamam israfa da karşıyım, birikim şart ama birikim yapacağım diye de kendimi çok kısıtlayamam.
İkisinin ortasını bulmak önemli olan.
Baska bir gelir yoksa uc çocuk ile kalan 2500 TL ile geçinmek büyük başarı onu da tebrik ederim hangi şehir acaba
Ama kendimden dusunuyorum, biz iki kişiyiz aylık mutfak masrafımiz son aylarda hep bin TL ustu ve neredeyse hiç dışarıda yemek yok bu parada. Fatura, eğitim, sağlık, giyim gibi kalemleri de ekleyince sosyal bir aktivite için para kalmaz ki, bilemedim
Onlar bizim gibi arabaya masraf yapmıyorlar dışarda yemiyorlar AVM yerine açık alanlarda geziyorlar ve bir ihtiyaç olunca ikinci ellerinden almaya calisiyorlar

Onlar bizim gibi arabaya masraf yapmıyorlar dışarda yemiyorlar AVM yerine açık alanlarda geziyorlar ve bir ihtiyaç olunca ikinci ellerinden almaya calisiyorlar
Ikinci eli bende kullanirim. Mesela kitaplarda kim olursa olsun ikinci el aldigim cok olmustur. Laptopum ikinci el.. bir ara telefon kullandim yine ikinci el... cogu zaman kullanilabilecek seyleri.. bazen uni zamanlarimizda arkadaslarimla (19-20yillik arkadaslarim) kiyafetlerimizi degistigimiz oldu mesela. Degisik degisik giyinmek iyi oluyo o zamanlae :D :D

Tek maaşla onlar yapıyorsa demek ki biz de birşeyler yapabiliriz,
Bir ara eşim sağlık sorunları nedeniyle çalışamıyordu biz de haftasonlari ekmek arası yapar yürüyerek gideceğimiz deniz kenarı, park gibi alanlara giderdik. Anılarım depresti :)

Tek maaşla onlar yapıyorsa demek ki biz de birşeyler yapabiliriz,
Bir ara eşim sağlık sorunları nedeniyle çalışamıyordu biz de haftasonlari ekmek arası yapar yürüyerek gideceğimiz deniz kenarı, park gibi alanlara giderdik. Anılarım depresti :)
Iki maasli evde gercekten yapilir birseyler... birde bizim milletimi sey diyo.. ne kadar giriyosa ona gore harcama oluyo birikim yapamiyoruz filan diye... e haftada rahat 2-3 aksam restoranlarda, fasildan fasila gezersen, her haftasonu tatil yapiyormus gibi gecirirsen dolap dolap giysin varsa tabi birikim yapamaz :D

Iki maasli evde gercekten yapilir birseyler... birde bizim milletimi sey diyo.. ne kadar giriyosa ona gore harcama oluyo birikim yapamiyoruz filan diye... e haftada rahat 2-3 aksam restoranlarda, fasildan fasila gezersen, her haftasonu tatil yapiyormus gibi gecirirsen dolap dolap giysin varsa tabi birikim yapamaz :KK70:
ben bu yila kadar öyleydim hevesimi almak her sey simdi bir nebze daha temkinli planliyim

Saol canım benim..amaaan ne yapayım koşturma halindeyim hep...

Bu sabah yine araba ile çıkıp gezdim, sonra parkuruma gittim.göl, kuşlar , çiçekler ,deniz derken 2 tur atmisim.eve gelip duş alıp yüzmeye indim.2 saat kadar yuzup eve gelip tekrar duş alıp çarşıya gittim.kk ödedim.markete uğradım.eve gelip patlıcan oturtma yaptım.simdi yanına pilav ve cacık yapacağım.camasir yikadim astim.bulasiklari yikadim mutfagi topladim..esim gelince de büyük mgrosa gideceğiz.money kartımda 20 TL birikmiş,ay sonunda silinecek galiba onları harcayayim.toplu alış veriş yapayım istiyorum.gunler acayip hızlı akıyor..sen neler yaptın canım?gündüzde misin bu hafta?
mıgrosta 60uzerı alısverıse tavugun kılosu 1tl mis canım haberın olsn

Iki maasli evde gercekten yapilir birseyler... birde bizim milletimi sey diyo.. ne kadar giriyosa ona gore harcama oluyo birikim yapamiyoruz filan diye... e haftada rahat 2-3 aksam restoranlarda, fasildan fasila gezersen, her haftasonu tatil yapiyormus gibi gecirirsen dolap dolap giysin varsa tabi birikim yapamaz :KK70:
Canım bir kaç aydır ayda bir kere taş çatlasın iki kere dışarda yedik oda uygun bir yerden hep eve alıyorum evde yapıyorum
Kıyafet konusunda eşim savurgan ben fazla almam
Eve net 7500 giriyor ve borç harç olmadığı halde sadece 2000 TL birikime koyabildim koyduk ama kk dan yiyoruz çünkü nakit kalmadi
Eve Kk girdiğinden beri böyleyiz bir sene öncesinde yoktu bu Allah'ın belası 4 bin borç verebiliyorduk
Paramızın bereketi falan kalmadı bunun başka açıklaması yok

Bu ay 28 tl su faturam gelmiş 22 24 gelirdi.
Temizlik yapip makine fazla calistigindan
en uygum gelen faturam bu
kira aidat kres fatura 2500u buluyor eylul ayindan itibaren artacak.
Bunun ustune kk mutfak masrafi ve kendi giderim derken bir sey kalmayacak neredeyse 2 maastan
acilen bir planlama yapmalıyım isin ucu kaçmadan

yaklasik 6 ay sizlerle temkinli.gittim
esim kk tekrar alinca birazda plansiz gezmelerdeki harcama yatili misafirler gelince hesapsiz harcamalrim gardimi dusurdu

acilen bir plan yapayim ya benim ya esiminkini kapatmaliyiz
bazen acil bir sey olur bende de olsun diyorum 500 tl ye falan mi disurtsem limiti acaba

Allah razı olsun canım.
Dogumhanede takibim yapılıyor
Ne kadar içerde kalsa okadar iyi bebek sorunlu diyolar.

Agrım var sancim da var..
Ama bebeğin kalp atışı şuan normalmiş ondan almıyorlar...
Pzt kesin alirlarmis
Hayırlı doğum diliyorum canım sana hayırlısı ile kucağına al inşallah .
Ben bugün yine kumbaramdaki paraları çıkardim ve altın yaptım kronikuykucu kronikuykucu nun dediği gibi ayrı tatil hesabı açtıbu hizla biriktirirsem seneye her ay bir yerdeyim, maşallah :)))
Harikasın canım ;)
Geçen yıllarda bende yapmıştım tatil kumbarası ve çok keyif almıştım.
Merhaba hanımlar uzun bi aradan sonra işe döndüm ve bende geldim birikim yapmaya :) Haziran ayı birikimim 1300 tl :nazar: temmuzda da 1200 atıcam kenara ayrıca temmuzda 4500 tl gün parası alıcam 7000 ediyo altın yükselmezse 40 gr bilezik alıcam inşallah ☺️
Aramıza tekrar hoşgeldin canım :) bereketli olsun.
O zaman bana da 1 çeyrek ve 2 gr altın yazar mısın haziran için
Bereketli olsun ;)
Yok canım lojman burda esi çalışan bir kaç kişi var
Bir gün grubu yaptılar buradaki arkadaşlarıyla 1000 TL den sadece eşim çift maaşlı diğerleri tek calisiyor
Hepsinin de çocuğu var arabalarida var çok lüks olmamakla birlikte
Demekki hepsi yapabildiğine göre oluyor
Helal olsun aylık 1.000 tl gün parası iyiymiş gerçekten .
Ikinci eli bende kullanirim. Mesela kitaplarda kim olursa olsun ikinci el aldigim cok olmustur. Laptopum ikinci el.. bir ara telefon kullandim yine ikinci el... cogu zaman kullanilabilecek seyleri.. bazen uni zamanlarimizda arkadaslarimla (19-20yillik arkadaslarim) kiyafetlerimizi degistigimiz oldu mesela. Degisik degisik giyinmek iyi oluyo o zamanlae :KK70: :KK70:
İkinci El kitap nereden alıyorsun canım?
kizlar benimde yakimdan tanidiklarum var 2500 bile almayip ev kredisi odeyen tek cocukla .
ama tum indirimleri takip edip gercekten ihtiyaçları alıp disarda yemeyen.
yani olabilecek bir sey. gelirin kadar giderin var
Çok çok dikkat ediyorlardır tabi olmaz değil dikkat edince gezmeden Vs ödün verince neden olmasın .

Hayırlı doğum diliyorum canım sana hayırlısı ile kucağına al inşallah .

Harikasın canım :KK66:
Geçen yıllarda bende yapmıştım tatil kumbarası ve çok keyif almıştım.

Aramıza tekrar hoşgeldin canım :) bereketli olsun.

Bereketli olsun :KK66:

Helal olsun aylık 1.000 tl gün parası iyiymiş gerçekten .

İkinci El kitap nereden alıyorsun canım?

Çok çok dikkat ediyorlardır tabi olmaz değil dikkat edince gezmeden Vs ödün verince neden olmasın .
Leltgodan ve istanbul kadikoydeki sahaflar pasajindan... birde benim oturdugum yere yakin bi dukkan bir yildir ikinci el alip satiyo.. oralardan aliyorum ablavim

67 kg görünüyorum tartida:KK12:
Daha AZ uemem gerekli sanırım.
Sabah kızımla 4900 adim yürüdük. Kahvaltım
1.5 yumurta
Domates
Salatalik
Bolca peynir
Ş.siz çay
Az muz
1 ince dilim elma
1 kayısı
Birazdan spor da yapabilirsem süper olacak
Mutfağın camlarını sildim. Biraz toz aldim. Oğlusun kalkmasını bekliyorum.

Back
X