• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

günaydın kızlar.

ben de eşten ayrı biriktiremeyenlerdenim. lakin eşim de sağolsun ne alınsa benim üstüme alır. kendi üstünde hiç bir şeyi yoktur, maaş kartı bile bendedir, çeker, ödemeleri yapar, birikimi ayırır kalan parayı ortaya bırakırım, kim ne kadar ihtiyacı varsa oradan alır.

bugün evdeyim yine. dünden kalan ev işlerim var. buzlukta haşlanmış tavuk ve nohutum var. akşama tavuklu nohut yemeği ve pilav yapacağım. yanına da cacık.
dün akşam eşimle markete uğradık.un , sıvıyağ, peynir, meyve vs aldık biraz. 60 tl tuttu, 31 tl money kartımda para birikmiş, onu kullandım, 29 tl ödedim. bu ayı nasıl atlatacağım ben de merakla bekliyorum :)

Ben eşimden ayrı biriktiremem çünkü ben onun ne aldığını nereye harcadığını bilirim oda benim ne aldığımı nereye harcadigimi bilir
bende eşimden gizli biriktirmiyorum çünkü gelen belli giden belli olunca belli oluyor her şey şeffaf. bu ay kendi adıma birikime başlıyorum diyorum sen nasıl istersen dedi.karışmaz paralar ya onda toplanır ya da bende. ne zaman ne istersem de alabiyorum sormam hiç bu güzelmiş der alırım saolsun anlayışlı o konuda :KK45:

günaydın kızlar.

ben de eşten ayrı biriktiremeyenlerdenim. lakin eşim de sağolsun ne alınsa benim üstüme alır. kendi üstünde hiç bir şeyi yoktur, maaş kartı bile bendedir, çeker, ödemeleri yapar, birikimi ayırır kalan parayı ortaya bırakırım, kim ne kadar ihtiyacı varsa oradan alır.

bugün evdeyim yine. dünden kalan ev işlerim var. buzlukta haşlanmış tavuk ve nohutum var. akşama tavuklu nohut yemeği ve pilav yapacağım. yanına da cacık.
dün akşam eşimle markete uğradık.un , sıvıyağ, peynir, meyve vs aldık biraz. 60 tl tuttu, 31 tl money kartımda para birikmiş, onu kullandım, 29 tl ödedim. bu ayı nasıl atlatacağım ben de merakla bekliyorum :)
Hoşgeldin kuzuum ;)
Atlatırsın canım halledersin sen .
Hediye puanları da kullanmak çok güzel oluyor ama . :)))

Ben para yönetimi konusunda kendimi daha başarılı buluyorum eşime göre :P
Ona bu konuda güvenmiyorum da ,durum böyle olunca ipleri elime almak işime geliyor. Herşey tabi ortak ama bir taraf hem kazanıp herşeyi harcama peşinde diğer taraf böyle düşünmüyorsa ortayı bulmak gerek :) biz bulduk orayı :D

bes ten çıkmış herkes.sebebini merak ettim açıkçası. ben çok memnunum,benim düşünemediğim bişeymi var acaba
Ben bese hiç girmedim.
Ha zorunlu olmuştu o zaman iyice itici geldi hemen çıktım .
Bes in altında başka katakulleler olduğunu düşünüyorum ben .
Altın tercihim.

Hoşgeldin kuzuum :KK66:
Atlatırsın canım halledersin sen .
Hediye puanları da kullanmak çok güzel oluyor ama . :)))

Ben para yönetimi konusunda kendimi daha başarılı buluyorum eşime göre :p
Ona bu konuda güvenmiyorum da ,durum böyle olunca ipleri elime almak işime geliyor. Herşey tabi ortak ama bir taraf hem kazanıp herşeyi harcama peşinde diğer taraf böyle düşünmüyorsa ortayı bulmak gerek :) biz bulduk orayı :KK70:
benim eşimi de biliyorsun canım, ona göre tasarruf ve birikim yapmamız çok saçma. o harcasın ve saçma sapan savursun istiyor da, ben de böyle böyle dizginliyorum onu. azdan çok birikeceğine inanmazdı, ama 1 senede biriktirdiklerimi görünce çok şaşırdı ve bu sene tamamen ipleri bana bıraktı, şimdi kendisi de geçen seneye nazaran çok daha dikkatli sağolsun.

benim eşimi de biliyorsun canım, ona göre tasarruf ve birikim yapmamız çok saçma. o harcasın ve saçma sapan savursun istiyor da, ben de böyle böyle dizginliyorum onu. azdan çok birikeceğine inanmazdı, ama 1 senede biriktirdiklerimi görünce çok şaşırdı ve bu sene tamamen ipleri bana bıraktı, şimdi kendisi de geçen seneye nazaran çok daha dikkatli sağolsun.
Evet canım biliyorum :))
Şu eşler neden birikimi, tasarrufu gereksiz görür hiç bilmiyorum ..benimki de gereksiz görüyordu :)) ama birikimleri gördükçe hoşuna gitti bir taraftan . Saldı ipleri bana :)

Evet canım biliyorum :))
Şu eşler neden birikimi, tasarrufu gereksiz görür hiç bilmiyorum ..benimki de gereksiz görüyordu :)) ama birikimleri gördükçe hoşuna gitti bir taraftan . Saldı ipleri bana :)
aynen canım aynen...
azdan çok olacağını tahmin edemiyorlar da ondan... benim eşim derdi """ne olacak atsan atsan yıl sonunda 3-5 bin olur en fazla, kastığımıza değmez""" derdi, yıl sonu altınlar ona büyük sürpriz oldu :)))

Bende bes teki parayı 2 ay falan önce altına çevirmiştim. 500 kusur artmış. Kaldı ki hiç ödeme yapmadım. Yılda bir kez yada iki kez toplu ödüyorum.

Eşim bu şekilde oynayarak %100 lük bir kara ulaştı kendi bes birikiminde. Ben ancak açabildim gözümü:)

Mantıken aynı yoldayız o zaman.

aynen canım aynen...
azdan çok olacağını tahmin edemiyorlar da ondan... benim eşim derdi """ne olacak atsan atsan yıl sonunda 3-5 bin olur en fazla, kastığımıza değmez""" derdi, yıl sonu altınlar ona büyük sürpriz oldu :)))
Alışıklar onlar öyle harcamaya ondan canım :))
Böyle iyi oldu kankim aynen devam

Siz şimdi böyle yazınca gülümsedim istemsizce. Benimkide birikim delisi,bende ona dertleniyorum. Ya bizim kolayımız yok,ya onların ortası yok:)
Gerçekten mi :-)

Kimi birikim ve para yönetimine dikkat etmemesinden şikayetçi ,kimi çok dikkat etmesinden :-)

Aslında işin püf noktası ayağını yorganına göre uzatıp ,ihtiyaçlar istekler ve birikimi kontrollü bir şekilde ayarlamak.
Buna dikkat edince gidiyor öyle zatr:KK31:

Yok aslında pinti de değil..ihtiyaca göre bonkör bile sayılır.
Ama çok hırslı. Buda beni sinir ediyo. Sürekli bir şeyler edinmenin peşinde. Daha çok ev olsun,daha çok parası olsun..kendi hayatını mahfediyo..yoksa bize karşı pintiliği yok Allah’a şükür. Tabi bende öyle her gün başka giyeyim,başka yerde gezeyim kafasında değilim. Yoksa o zaman çok sorun yaşardık

Yok aslında pinti de değil..ihtiyaca göre bonkör bile sayılır.
Ama çok hırslı. Buda beni sinir ediyo. Sürekli bir şeyler edinmenin peşinde. Daha çok ev olsun,daha çok parası olsun..kendi hayatını mahfediyo..yoksa bize karşı pintiliği yok Allah’a şükür. Tabi bende öyle her gün başka giyeyim,başka yerde gezeyim kafasında değilim. Yoksa o zaman çok sorun yaşardık
Hırslı olmak iyidir tabi herşeyin fazlası zarar :))
Orta yolu bulursunuz zamanla inş canım

bes ten çıkmış herkes.sebebini merak ettim açıkçası. ben çok memnunum,benim düşünemediğim bişeymi var acaba
Bese vereceğin parayı ayır her ay altin al 10 sene sonra aradaki açık ara farkı farket artık TL nin hiç değeri yok

Back
X