• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben buzluğa patlıcan kızartıp koyuyorum
Buzlu iken tencereye alıp hafif ısıtıyorum sonrada kıyma kavurup musakka yapıyorum
Çok güzel oluyor
Biber patlıcan fasulye bende bu sene koyacağım
Ramazan da var olan stoklarımı da eritmeyi düşünüyorum
aa süpermiş, endişe ediyordum iyi olur mu diye, teşekkür ederim ben de bu sene koyayım

aa süpermiş, endişe ediyordum iyi olur mu diye, teşekkür ederim ben de bu sene koyayım

Hiç endişe etme benim kışın kurtarıcı yemeğim resmen
Bende salatalık koymadım bu sene bir deneyeyim
Bir senede biber koydum
ama buzu çözününce çok kötü oldu
Sanırım buzunu çözdürmeden yemeğe koymam lazım
Bu senede öyle deneyeceğim

Bir senede biber koydum
hiç kızarmış patlıcan koymamıştım, mutlaka yapacağım bu sene. salatalıktan ben çok memnun kaldım. bir püf noktası var aklınızda olsun küp küp cacıklık doğradıktan sonra buzdolabı poşeti ile buzluğa atıyorum tam donmadan çıkarıp bi çırpıyorum poşeti, sallıyorum hafifçe, birbirine yapışmadan donuyorlar,kullanımı çok pratik oluyor. kışın salatalık çok pahallanıyor,buzluk sayesinde hiç almadım bu kış, bol bol cacık yaptım.

100 gr altın varsa 20 değil 100 gr ın zekatı verilmezmi?
80 gr ve üzerinde düşer 79 gr altına düşmez diye biliyorum
En iyisi netteki programlar ve sağlam bir kuyumcuya hesaplatıp karşılaştırmak.

arkadaslar vebal almak ıstemem benım bıldıgım bu yanlıs olabılır yada yanlıs hatırlıyorda olabılırım daha net bılgılere basvurun karamelli_turta karamelli_turta

Yanlış anlamayın, bu konular hassas ama niyetine koymuşken en doğrusunu bilmek öğrenmek gerekir, o yüzden yazdım, Allah kabul etsin hepimizinki :)
Teşekkür ederim kızlar ;)
Biraz kafam karıştı netten hesapladım şimdi de.

Bir senede biber koydum
biberi hem dolmalık hem yemeklik koyuyorum aslında. çıkınca çözdürmeden atıyorum yemeğe. çözülünce mesela salata için falan uygun olmuyor, sulanmış, haşlanmış biber kıvamını alıyor. sadece yemekler için kullanıyorum biberi ben.közlenmiş biber de bol yapıyorum, turşu gibi z.yağlı sarımsaklı, limonlu ve sirkeli sulu turşusunu yapıyorum.

ayrıca ben mercimek çorba yaptığımda süzme yapıyorum ve her seferinde bolca yapıp 1-2 kutu buzluğa atıyorum. taze soğan ve maydanozum da oluyor mutlaka buzlukta, ani biri geldiğinde ya da otururken akşam çayın yanına bir şey istediğinde eşim çıkarıp hemen mercimek köfte yapıyorum 10 dk da hazır oluyor, çok pratik oluyor. hep elimin altında hazır tutuyorum, çok da seviliyor bizde mercimek köfte. ... mesela kuru soğan dondurmuştum 2-3 sene önce, onu hiç sevmedim, hiç lezzetli olmadı, ama taze soğan ve taze sarımsak lezzetinden hiç kaybetmedi.

K kahvemsi mutluluk
Nette baktım şimdi zekat hesaplama var hesapladım ben . Acaba çıkan sonuç doğru mudur ?
527 küsür zekat çıkıyor eğer hesaplama doğruysa. Malının sendeki süresi 1 yılı aşmış olmalıymış .
ben bizim çaycı ablaya sordum bugün, benim vermem gerekmiyormuş borçtan dolayı
bu arada bankacıyla da konuştuk bugün ben yapılandırma yapamıyorum
0,98 kısa bir süre için yeni alanlar için geçerliymiş

canım salatalıkları küp küp ince ince doğrayıp poşetledim. buralarda çok okumuştum rendeleyince suyu ile yapışıp ayrılması zor oluyormuş, hem de lezzetsiz oluyor yazmışlardı. yemeklik biberleri halka halka doğrayıp çekirdeklerini çıkarıp poşetledim. ama bütün koyduğum çarlistonlar da oldu.

K kahvemsi mutluluk canım sen salatalığı rendeledin mi ki? çünkü küp küp yapınca yeni alınmış gibi çıtır çıtır muhafaza olmuş benimkiler.

canım direkt közleyip soğuyunca buzdolabı poşetine koyup donduruyorum ben.farklı bir püf noktam yok, yıllardır böyle yaparım.
küp küp doğrayıp poşetledim ama buz tadı geliyordu, pek hoşumuza gitmedi :(

ben bizim çaycı ablaya sordum bugün, benim vermem gerekmiyormuş borçtan dolayı
bu arada bankacıyla da konuştuk bugün ben yapılandırma yapamıyorum
0,98 kısa bir süre için yeni alanlar için geçerliymiş
Nette zekat hesaplama var canım istersen bir göz atabilirsin. 1 yıldır sahip olduğun tl, altın, dolar, euro ların toplamından varolan toplam borcunu çıkarıyor ve kalan varlığının yüzde 40 ının 2,5 uğunu hesaplıyor eğer doğru yazdıysam bana 1.411 çıktı ,ilkinde yanlış hesaplanışım.
İllaki ramazanda verilmesi zorunlu değilmiş ,parça parça da verilebilirmiş .
Ev ,araba varlığa dahil değil sanırım.
Bilgilerde yanlışlık varsa düzeltin kızlar. .

Buzluk için bu sene ben de daha planlı hareket etmeliyim.
Bezelye geçen yıl koyduklarım daha duruyor, bu yıl koymayacagim.
Biber çeşitleri ve patlıcanı daha çok yapacağım.
Patlıcanı her şekilde koyuyorum ben yemeklik, karnıyarık, koz, kızartma hepsini de seviyoruz.
Salatalık koymayacagim ama tadını pek beğenmedim.
Sarımsak ve bütün domates kurtarıcı oldu.
Tavuk da iyi fikirmis, bu sene koyarım.
Az önce hastaneden dönerken 3 kg çarliston biber aldım. 1 TL kilosu. Aksam domates ile söyleyip buzluga koyacağım.
Bu sene herşey çok daha pahalı olacak gibi gorunuyor
Canım güle güle yiyin, domatesi çiğden mi koydun bütün olarak,bir de yemeklik patlıcanı nasıl koydun

biberi hem dolmalık hem yemeklik koyuyorum aslında. çıkınca çözdürmeden atıyorum yemeğe. çözülünce mesela salata için falan uygun olmuyor, sulanmış, haşlanmış biber kıvamını alıyor. sadece yemekler için kullanıyorum biberi ben.közlenmiş biber de bol yapıyorum, turşu gibi z.yağlı sarımsaklı, limonlu ve sirkeli sulu turşusunu yapıyorum.
Bayılıyorum ben o közlenmiş sirkeli sarımsaklı z yağlı bibere :)

Canım sarımsak ve domatesi nasıl koyuyorsun dondurucuya?

Taze fasulye çok ama çok tavsiye ederim onu her yıl yapıyorum resmen kurtarıcı.
3/4 domates ile taze fasulyeyi kavuruyorum soğuyunca poşetliyorum ve sırası ile bir poşet fasulye bir poşet doğranmış domates koyuyorum.
Böylece alırken bir ondan bir ondan geliyor bir öğünlük yemek tamam oluyor ;)
Çiğden koyma güzel olmuyormuş mutlaka önden kavur.

Bayılıyorum ben o közlenmiş sirkeli sarımsaklı z yağlı bibere :)

Canım sarımsak ve domatesi nasıl koyuyorsun dondurucuya?

Taze fasulye çok ama çok tavsiye ederim onu her yıl yapıyorum resmen kurtarıcı.
3/4 domates ile taze fasulyeyi kavuruyorum soğuyunca poşetliyorum ve sırası ile bir poşet fasulye bir poşet doğranmış domates koyuyorum.
Böylece alırken bir ondan bir ondan geliyor bir öğünlük yemek tamam oluyor :KK66:
Çiğden koyma güzel olmuyormuş mutlaka önden kavur.
taze fasulyeyi ben de domatesle kavurup koyuyorum canım. geçen sene koymadım sadece çok pahalı idi, hiç düşmedi fiyatı. bu sene düşerse inşallah koyarım. sarımsakları tek tek ayırıp ayıklıyorum kabuklarını ve o şekilde donduruyorum, hiç lezzet değişmiyor. elimin altında hep sarımsak oluyor, çok iyi oluyor. domatesleri de ya rendeliyorum, yemeklik sos gibi ya da ufak ufak küp küp doğruyorum, tek yemekliik kaplarım var,yuvarlak, onlarda dondurup kalıp halinde çıkarıp buzdolabı poşetlerine diziyorum. üstüste koyup saklıyorum buzlukta. domatesin yemeklik azar azar konması çok önemli buzdolabı poşetinde dondurunca hepsi birbirine yapışıyor, kullanılamıyor.

taze fasulyeyi ben de domatesle kavurup koyuyorum canım. geçen sene koymadım sadece çok pahalı idi, hiç düşmedi fiyatı. bu sene düşerse inşallah koyarım. sarımsakları tek tek ayırıp ayıklıyorum kabuklarını ve o şekilde donduruyorum, hiç lezzet değişmiyor. elimin altında hep sarımsak oluyor, çok iyi oluyor. domatesleri de ya rendeliyorum, yemeklik sos gibi ya da ufak ufak küp küp doğruyorum, tek yemekliik kaplarım var,yuvarlak, onlarda dondurup kalıp halinde çıkarıp buzdolabı poşetlerine diziyorum. üstüste koyup saklıyorum buzlukta. domatesin yemeklik azar azar konması çok önemli buzdolabı poşetinde dondurunca hepsi birbirine yapışıyor, kullanılamıyor.
Sarımsak hiç aklıma gelmemişti ve domatese de önce şekil verip koymak da harika bir fikir :) teşekkür ederim canım

Sarımsak hiç aklıma gelmemişti ve domatese de önce şekil verip koymak da harika bir fikir :) teşekkür ederim canım
sarımsak dışarıda durunca içini yiyordu hemen. evde sarımsak var sanıyorum bi bakıyorum erimiş ufalmış. buzlukta olunca hiç fire vermiyor canım. domates, şekil verince çok kullanışlı oluyor, tek yemeklik çıkarıp kullanıyorum . yap canım sen de mutlaka.

Back
X