altina kacirma...

csby

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2015
76
17
33
Merhaba arkadaşlar. 3 yasinda kizim var ve 6 aylikta oglum var. Kizim son bir haftadir hep altina yapiyor çişim geldi diyor bi bakıyorum altina yapmis gece gündüz ayni durum. Psikolojik olabilecegini düşündüm. Nette doktor aradim pedagog ve birde cocuk psiyaktisti var bunlarin ikisi ayni seymi yoksa farklimi hangisine gitmem gerek böyle durumla karsilasan varmı

bir şeylere tepki olabilir. İlk önce çişle alarm veriyorlar. Pedagogla çözülebilir. Geçmiş olsun.

tam kaba motor kaslarının olgunlaşma dönemi.muhtemelen sorun biyolojik kaynaklı yani. bişeylerin yolunda gitmediğini hissediyor muhtemelen onu çişi sanıyor ama aslında kakasını yapmış oluyor. küçük kaçırmalarsa bu ve çok kısa süre olduysa ki bi hafta ortalama bi süre sayılır bi süre daha bekleyip yavrunuzun beslenmesine dikkat etmeniz yeterli olabilir. ancak devam ederse bi uzmana görünmelisiniz. bu arada onu korkutacak bişeyler olmadı değil mi son zamanlarda?
sorun psikolojik de olabilir.
yeni kardeşi olan çocuklar "gerileme" dediğimiz durumları yaşayabilyor. parmak emme,altına yapma,konuşamama vs. kıskançlıktan dolayı oluyor bu. annenin sevgisini ve ilgisini daha çok kazanmak için dikkat çekici girişimlerde bulunabilir.

tam kaba motor kaslarının olgunlaşma dönemi.muhtemelen sorun biyolojik kaynaklı yani. bişeylerin yolunda gitmediğini hissediyor muhtemelen onu çişi sanıyor ama aslında kakasını yapmış oluyor. küçük kaçırmalarsa bu ve çok kısa süre olduysa ki bi hafta ortalama bi süre sayılır bi süre daha bekleyip yavrunuzun beslenmesine dikkat etmeniz yeterli olabilir. ancak devam ederse bi uzmana görünmelisiniz. bu arada onu korkutacak bişeyler olmadı değil mi son zamanlarda?
sorun psikolojik de olabilir.
yeni kardeşi olan çocuklar "gerileme" dediğimiz durumları yaşayabilyor. parmak emme,altına yapma,konuşamama vs. kıskançlıktan dolayı oluyor bu. annenin sevgisini ve ilgisini daha çok kazanmak için dikkat çekici girişimlerde bulunabilir.
Hayir korkucak bisey yasamadi. Kardesi dogtuktan sonra com degisti. Büyük tuvaletini tutup kabiz oluyodu onu cozduk şükür ama simdi çiş kaciriyor yani bildigin tamamini donuna isiyor ne yapacagim bilemedim

3 yasındakı kuzenmde aynı durumdaydı bıraz daha aklı erince geçti çok sıkıştıgında farkedıyodur tuvalete gıdene kdarda kaçırıyodur nacizane fikrim bunun için cocugunuzu psikolaga göturmeyin

Merhaba arkadaşlar. 3 yasinda kizim var ve 6 aylikta oglum var. Kizim son bir haftadir hep altina yapiyor çişim geldi diyor bi bakıyorum altina yapmis gece gündüz ayni durum. Psikolojik olabilecegini düşündüm. Nette doktor aradim pedagog ve birde cocuk psiyaktisti var bunlarin ikisi ayni seymi yoksa farklimi hangisine gitmem gerek böyle durumla karsilasan varmı
Muhtemelen psikolojiktir. Korkacagi etkilenecegi bir sey olmadiysa kardesini kıskanıyordur. Bebegin daha cok ilgi gördüğünü düşünürek onun gibi davranabilir. Dikkat cekmek icin. Ona daha yakin davranin onu ihmal etmedigunizi gösterin. Kardesini kiskaniyorsa ona kardesini sevmesi icin firsatlar verin beraber altinu baglayin beraber ustunu degistrn vs. Ama bu surec uzun zamandir varsa yada devam ederse bi pedagogla gorusmekte fayda var

Psikolojik oldugunu dusunuyorum. Babanin ilgisi nasil.

Muhtemelen kardeşini kıskanmasıyla alakalıdır. Sonuçta kardeşi daha çok küçük sürekli altı değiştiriliyor ve ilgi onun üzerinde. İlgiyi kendi üzerine çekmek için bir tepki olabilir.

Bunun için onun altına yapmasını beklemeden gün içinde sık sık. Hatta yarım saatte bir falan tuvalete kendin götürebilirsin. Oyun oynuyordur, üşeniyordur tuvaletini söyleyip gitmeye ya da unutuyordur. Gece de aynı şekilde belli saatlerde kalkıp WC ye tutabilirsin. Yatmaya yakın sıvı gıda da vermemeye çalış. Bu olabilen bir durum, çok büyütme gözünde.

Cocuk psikiatristleri uzman doktor, pedagoglarin ise bir bolumu psikoloji, bir bolumu cocuk gelisimi mezunu.
Benim kizim da 3 yasinda bikac hafta once surekli cisini kacirmaya basladi cisim diyor tuvalete gittigimizde yarisi kacmis oluyordu usutmus ondan tutamiyormus. Bikac gun icinde duzeldi.

üzüldüğü onu sıkan başka bişey olabilir, anaokuluna gidiyor mu, bu yaşta çocukla konuşmak zor, çünkü gerçek dertlerini söylemiyorlar, onun yerine başka şeyler söyledikleri için anne babalar sorunlarını çözemiyor

Merhaba, aynı durum benim kızımın başına da geldi hatta o 6 yaşındaydı bunu yaptığında. Aynen sizin anlattığnıız gibi çişim geldi anne der demez altına yapıyordu ve tutamadım diyordu. Sürekli konuştum anneciğim sen artık kocaman bir kızsın daha küçük olduğun yaşlarda bile yapmıyordun altına şimdi neden böyle oluyor diye. En sonunda ağzından baklayı çıkardı. Çünkü kardeşimde altına yapıyor ve sen onun altını temizliyorsun. Bende altıma yapıyorum ki benimde altımı sen temizleyip değiştir diye dedi. Ona kardeşinin henüz çok ufak olduğunu aklının ermediğini o yüzden altına bez bağlamak zorunda olduğumu, henüz tuvalete ya da lazımlığa oturabilecek kadar büyümediğini anlattım. Sen tuvalete yaptığında o da senden göre göre nereye yapması gerektiğini öğrencek ablası biraz daha büyüsün senin elinden tutup abla tuvaletim geldi beni tuvalete götürür müsün diyecek diye anlata anlata bıraktı o huyunu. Pedagoga dahi götürdüm bana söylediği şey tek sebep kardeş kıskançlığı dedi. Hatta resim çizdirdim ailenizin resmini çizebilir misin diye dedi. Beni, babasını ve kendini çizmiş, pedagog sormuş bir kardeşin vardı galiba değil mi o neden yok resimde diye, onu çizmeyi unutmuşum diye cevap vermiş.:KK70:

Kardeşini kıskanıyor olabilir mi?Sizinde onunla ilgilenmeniz için yapıyor da olabilir.
Kızım 2 yaşına gelmeden öğrenmişti.Son zamanlarda 1-2 kere o da yapıyor.Sordum anneciğim neden altına kaçırıyorsun dedim.Meğer kreşte yeni öğrenen arkadaşları varmış.X te yapıyor anne dedi.:KK53:Anladımki arkadaşını kıskanmış.

Muhtemelen psikolojik.
Kardeş kıskançlığı hiç basit değil.
Alarm veriyor olabilir..

Pedagog diye bir şey kalmadı arkadaşlar son mezun benim 65 küsür yaşlarındaki hocamdı artık onların yerlerine biz çocuk gelişimciler varız. Önce çocuk doktoruna gidip idrar tahlili yaptırmalısınız sonra psikolojik olduğuna kanaat getirilir. Ayrıca 5 yaşına kadar gece alt kaçırmalarını normal kabul ederiz, eğer 1 yıl kadar çiş kontrolünü sağlamamışsa

Pedagog diye bir şey kalmadı arkadaşlar son mezun benim 65 küsür yaşlarındaki hocamdı artık onların yerlerine biz çocuk gelişimciler varız.

Ne kadar iddialı bir cümle kurmuşsunuz.
Neye dayanarak bu kadar kesin konuştunuz anlamadım.

Ne kadar iddialı bir cümle kurmuşsunuz.
Neye dayanarak bu kadar kesin konuştunuz anlamadım.
Ben hacettepe çocuk gelişimi mezunuyum hocam prof. dr. Meziyet Arı böyle söylemişti son mezun benim diye.

tepkide olabilir psikolojikte olabilir ırsi bile olabilir..annem kardeşim ve benden çok çekti bu konuda..sanırım ortaokul 2 de falan bıraktık altımıza kaçırmayı...valla anneciğimin hakkını ödeyemeyiz...

X