Amerika'da doğum

gizemo79

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2014
5
0
0
Ankara
Arkadaşlar 2,5 aylık hamileyim ve şimdiden nerede doğum yapmalıyım diye düşünürken aklımıza eşimle birlikte yurt dışı olabilir diye geldi .
Fakat endişelerim var şu ara araştırma aşamasındayım sizlerden de yurt dışında doğum yapan yada bilgi sahibi olan varsa benimle paylaşırsanız çok sevinirim sevgiyle kalın .:)

Arkadaşlar 2,5 aylık hamileyim ve şimdiden nerede doğum yapmalıyım diye düşünürken aklımıza eşimle birlikte yurt dışı olabilir diye geldi .
Fakat endişelerim var şu ara araştırma aşamasındayım sizlerden de yurt dışında doğum yapan yada bilgi sahibi olan varsa benimle paylaşırsanız çok sevinirim sevgiyle kalın .:)

Sevgili gizemo bizde eşimle aynı şelikde düşündük ve araştırmalarımız halen sürüyor.Aslında kararda verdik sayılır sadece şu an beklemedeyiz .bende bir arkadaşım aracılığıyla karar verdim .Amerika'nın san diego eyaletinde doğumunu yaptı ve çok memnun kaldığını anlattı .

Sevgili gizemo bizde eşimle aynı şelikde düşündük ve araştırmalarımız halen sürüyor.Aslında kararda verdik sayılır sadece şu an beklemedeyiz .bende bir arkadaşım aracılığıyla karar verdim .Amerika'nın san diego eyaletinde doğumunu yaptı ve çok memnun kaldığını anlattı .

Asyakaya öncelikle çok memnun oldum. Beni duyan biri olduğu için çok sevindim aynı zamanda'da aynı şekilde düşünmemize çok sevindim senin ne kadar zamanın kaldı ve kesin karar verdiyseniz amerikada doğum için biraz bilgi verirmisin .nasıl yapıcaz işlemleri gerçekten çok istiyorum .bebeğimi orada dünyaya getirmeyi amerikan vatandaşı olarak doğmasını .:1:

sevgili gizemo biz kararımızı verdik ve amerikaya gitmemizi kendimiz değil bir kurumun yardımıyla olmasını istiyoruz .Bir ay kadar önce Yeni bir Hayat Şirket direktörü şevki beyle görüşmüştük bize çok fazla kolaylık sağladılar. Şöyleki ben ve eşim ingilizce bilmiyoruz nasıl gideriz diyorduk .oraya varmamızdan itibaren yanımızda bir rehber olacak .Kalacağımız ev Hastane ve diğer isteklerimizi yeni bir hayat ekibi gerçekleştirecek .orada doğum yapan arkadaşım tavsiyesiyle gittik görüştük ve çok içimiz rahat bir şekilde şimdi zamanımızın gelmesini bekliyoruz .bilemiyorum bu konuda ne kadar bilgilisin ama sana tavsiyem bu şansı kaçırma .Ben Miamiye karar verdim ve şimdiden çocuğumun nerelerde okuyabileceğini ve amerikan vatandaşı olarak ne tür haklara sahip olabileceğini biliyorum .

Son düzenleyen: Moderatör:
gizemo slm bakabildinmi linke ben birçok şey öğrendim .gitmemizden gelmemize kadar olan süre çok güzel geçicek herşey, inşallah senin içinde bu şekilde olur.

asya selam, san diegoda hangi doktora gitmiş arkadaşın bilgi verir misin.ben de San Diegoyu araştırıyorum ve bu konuda bilgi sahibi birine çok ihtiyacım var, sen arkadaşından aldığın bilgileri benimle de özelden veya buradan paylaşırsan çok makbule geçer.ben de san diegoda doğum yapmış 2 kişi ile görüştüm, ondan aldığım bilgileri de ben seninle paylaşabilirim.

benim en merak ettiğim konu hava alanından giriş aslında,her şeyi ayarladık diyelim, hamile olduğunu anladıklarında ülkeye girişte hava alanından geri çevirme riski oluyormuş.bu durumda nasıl giriş yapılıyor ülkeye,sorgu/çevirme olursa ne demek gerek? mesela bazıları dönüş biletini gidişten 2 hafta sonraya alıp alışverişe geldim diyormuş,ülkeye girdikten sonra da dönüş biletini ileri tarihe erteliyormuş. ama o durumda da girişte polisin 1-2 aylık giriş izni verme riski var.

Son düzenleme:
Merhaba eşimle birlikte kararımızı verdik ve Reklam içerikli konu veya mesaj Bende senin gibi arkadaşlarım yada çevremdekilerden bilgi alarak bişeyler yapabilirim dedim ama eşimle birlikte baktıkki çok zorlanıcaz bizim yerimize hava alanından doğuma ve doğum sonrasına kadar bize eşlik eden bir ekiple anlaşmaya karar verdik .Şu an ev için karar verme aşamasındayız . İnsanın aklına öyle sorular geliyorki bunu internetten araştırıp bulana kadar insanın göbeği çatlıyor o yüzden bu konuda tecrübesi olan şevki bey bizi çok rahatlattı .Ev,hastane,kiralık araba,cep telefonu ,evin alışverişi ,hele birde ingilizce bilmediğimiz için napıcaz oralarda diyorduk .bizi hava alanından karşılıycak bir rehberle doktor ziyaretimize gidebilicez .Tavsiyem Yeni Bir Hayatla görüşmen.

Son düzenleyen: Moderatör:
entropi ve asya selam
zaman daralıyor ve daraldıkça bana afakanlar basıyor .napıcaz ne edicez derken günler geçiyor ya çok moralim bozuluyor . asyacım gönderdiğin siteyi inceledim .aradım ve içim çok rahatladı nekadar çok seçenek var ve aradığınız zaman sizinle iletişimleri çok iyi aradım ve hemen bilgilendirme emaili gönderdiler .Entropi hayırlı olsun sanada .Asyacım Teşekkür ediyorum verdiğin bilgi için.

Doğumdan ne kadar süre önce gitmeyi düşünüyorsunuz arkadaşlar? Ve doğumdan sonra en erken ne zaman dönülebiliyormuş. Biraz daha bilgi paylaşırsanız sevinirim.

Doğumdan ne kadar süre önce gitmeyi düşünüyorsunuz arkadaşlar? Ve doğumdan sonra en erken ne zaman dönülebiliyormuş. Biraz daha bilgi paylaşırsanız sevinirim.

ben 32. haftaya gelmeden gitmeyi düşünüyorum, herkesin söylediği en geç 28.-32. hafta arası gitmek, ama 34de bile giden de var.

Bebek doğduktan 2 hafta sonra dönülebiliyormuş.Doktorlar en az 2 hafta sonra uygun görüyormuş.

sevgili gizemo biz kararımızı verdik ve amerikaya gitmemizi kendimiz değil bir kurumun yardımıyla olmasını istiyoruz .Bir ay kadar önce Yeni bir Hayat Şirket direktörü şevki beyle görüşmüştük bize çok fazla kolaylık sağladılar. Şöyleki ben ve eşim ingilizce bilmiyoruz nasıl gideriz diyorduk .oraya varmamızdan itibaren yanımızda bir rehber olacak .Kalacağımız ev Hastane ve diğer isteklerimizi yeni bir hayat ekibi gerçekleştirecek .orada doğum yapan arkadaşım tavsiyesiyle gittik görüştük ve çok içimiz rahat bir şekilde şimdi zamanımızın gelmesini bekliyoruz .bilemiyorum bu konuda ne kadar bilgilisin ama sana tavsiyem bu şansı kaçırma .Ben Miamiye karar verdim ve şimdiden çocuğumun nerelerde okuyabileceğini ve amerikan vatandaşı olarak ne tür haklara sahip olabileceğini biliyorum .Sana tavsiyem http://www.yenibirhayat.com.tr/amerikada-dogum bu siteyi inceleyip görüşmen .sevgilerimle :)

Asya hanım türk doktora mı gideceksiniz yabancı doktora mı ? Doktorunuzun adı nedir kararı verdiğinize göre tüm detayları öğrenmişsinizdir.

Ülkeye girişte ne gibi bir imkan sağlayacak size şirket ne gibi bir yönlendirmesi olacak bizimle de paylaşır mısınız ?

Bana mailiniz biraz reklam kokuyor gibi geldi, bu şansı kaçırma falan :) daha gitmemişsiniz bile gitmeden danışmanlık firmasının tüm taleplerinizi karşılayacağına nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz ? Şirket sizin gibi sahiplenmişsiniz.

entropi ve asya selam
zaman daralıyor ve daraldıkça bana afakanlar basıyor .napıcaz ne edicez derken günler geçiyor ya çok moralim bozuluyor . asyacım gönderdiğin siteyi inceledim .aradım ve içim çok rahatladı nekadar çok seçenek var ve aradığınız zaman sizinle iletişimleri çok iyi aradım ve hemen bilgilendirme emaili gönderdiler .Entropi hayırlı olsun sanada .Asyacım Teşekkür ediyorum verdiğin bilgi için.

Gizemcim strese girme herşeyi bir şekilde halledeceğiz, hayırlısı ise olsun diyorum ben hep. bu uzun ve zorlu bir süreç. stres etmeden atlatmamız gerek.

gizemcim selam hiçç sıkıntı yapacak birşey desemde sanırım bu süreyi biraz sıkıntılı geçiricez ama sonucunda inşallah herşey istediğimiz gibi olacak kalbini serin tut :)
entropicim selam arkadaşımın kardeşi bir yıl önce bu firmayla amerikaya gitti ve mennun kaldığını anlatınca orda doğumunu yapmış biri olarak bizde inandık şu an nur topu gibi bir oğlu var ve çok şeker . firmanın reklamı değil neler yapabildiklerini anlatmak istemiştim .bu arada türk doktorla ilgili kararımızıda değiştirdik .
bbrraa selam ben 28 .hafta gidicem dönüş için birşey diyemiyorum normal şartlarda iki hafta sonra dönebilirsiniz dediler .normal doğum ve sezeryana bağlı olarakta değişiyormuş.

gizemcim selam hiçç sıkıntı yapacak birşey desemde sanırım bu süreyi biraz sıkıntılı geçiricez ama sonucunda inşallah herşey istediğimiz gibi olacak kalbini serin tut :)
entropicim selam arkadaşımın kardeşi bir yıl önce bu firmayla amerikaya gitti ve mennun kaldığını anlatınca orda doğumunu yapmış biri olarak bizde inandık şu an nur topu gibi bir oğlu var ve çok şeker . firmanın reklamı değil neler yapabildiklerini anlatmak istemiştim .bu arada türk doktorla ilgili kararımızıda değiştirdik .
bbrraa selam ben 28 .hafta gidicem dönüş için birşey diyemiyorum normal şartlarda iki hafta sonra dönebilirsiniz dediler .normal doğum ve sezeryana bağlı olarakta değişiyormuş.

asya selam, yani doğumunu yabancı doktorda mı yapacaksın ?

Son düzenleme:
entropiicim evet yabancı doktor olarak düşündük . türk doktorla alakalı hoş olmayan şeyler gelince kulağımıza bizde vazgeçtik.

#merhaba yazılarınızı okudum ve çok heyecanlandım şuanda 35haftalık hamileyim ve Amerika'nın orlando florida eyaletindeyim,30haftalık rahat bir yolculuktan sonra 5haftadır buradayım ,kısaca kendimden bahsedeyim;29yaşındayım istanbulda yaşıyorum,6yaşında bir kızım daha var oda burda Orlando'da doğdu ozaman burda yaşıyoduk,eşim 6sene yaşadıktan snr evlendik ve beraber 2sene daha burda kaldıktan snr kızımız 6aylıkken kesin dönüş yaptık.her sene geldik disney parklarına ,alışverişe burda evlerimizde var
2.bebegede tamamen haksızlık olmasın diye geldik bildiğimiz yer bi sıkıntı yaşamadık..
Ve bu sene bizimde etrafımızda doğum için Amerika'ya gelmek isteyen arkadaşlarımız var ,onlarında teşvikleriyle aslında biz bu işi yapmaya karar verdik,😀

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Merak ettığiniz yada burda doğum yapmayı düşünürseniz bütün kolaylıkları sağlayabilirim .

entropiicim evet yabancı doktor olarak düşündük . türk doktorla alakalı hoş olmayan şeyler gelince kulağımıza bizde vazgeçtik.
Doktorun kim asyacim arastirdin mi sen hangi eyaleti gideceksin?
Ben mesela gideceğim doktorda doğum yapan en az 3 kişi buldum hepsiyle konuştum sonra emin oldum

Merak ettığiniz yada burda doğum yapmayı düşünürseniz bütün kolaylıkları sağlayabilirim .

Zehracim benim en aklıma takılan konu ülkeye girerken hamile olduğumuzu anlarlarsa nasil davranmak gerek bu konuda bilgin varsa yardimci olursan sevinirim herkes ayri birsey diyor bazilari 15 gun öteye ucsk biletini al alışverişe geldim de diyor ama buda riskli polis 1 ay kalış izni basabilir.bazolaroda paran olduğunu ispat edersen sıkıntı yok doğruyu doyle diyor bj konuda ne yapacağım inan bilmiyorum.

Benim doğum san diegoda olacak biliyorsan oradam bir doktor önerebilirsin belki. 1 Türk doktor bulduk ama ben turk yabancı farketmez kendim birkac secenek bulup karar vermek istiyorum

Son düzenleme:
Back
X