Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
merb kızlar düzen labarotuvarda amh testi yaptırdım.
sonuç aynı gün çıktı. amh 1.3
çok mu düşük
normak yolla gebelik şansım yokmu
bilenler lütfen yazsın
her doktorun bakış açısı,tedavi yöntemi çok farklı tabiki, Ben 2 yıılık evliyim ve açıkcası hiç hamilelik için zorlanabileceğim aklıma bile gelmemişti. Adet dönemim gayet düzenli olur.Ailemde olumsuz bir örnek yok, ben de öyle olacağını zannetim ama 7 aydır çocuk sahibi olamayınca doktora gittim.Daha önce kadın doğum doktorlarına muayne için veya kontrol için giderdim.Hep, herşey harika iyi görünüyor derlerdi,taki bir tüp bebek uzmanına gidene kadar.Direkt ultrasonda yaşına göre rezervin az görünüyor ama tahlil yapalım dedi. Ve gerçekten amh ım alt değerin de altında çıktı.Benim testimde sağ taraftaki normal değer aralıkları 0,55-7 arasında görünüyordu. benim 0,45.Ben de yıkıldım buradan formları okudum, ne hikayeler neler neler, doktorum sağolsun beni rahatlattı.Daha çok yeni tanışıyorum kendisiyle ve sonraki süreçlerde memnun kalır mıyım bilmiyorum.Ama sana söylediğim gibi, normal yoldan bile olur dedi 0,45 olmasına rağmen.Gerçi artık eşimin de değerlerinden ötürü normal olması zor dedi ama ,sonuçta ne hikayeler var. Olumlu düşünelim.Eşinin değerlerine de bakmak isteyeceklerdir,ona göre doktorunla tedavi sürecine karar verirsiniz.Ben bu arada incir kürüne başladım. AMH düşüklüğü için iyi olduğunu hem Saraçoğlu'ndan, hem de buradan okudum.Bakalım.
Hangi doktor söyledi bunu nekadar pozitif bi doktormuş benim gittiklerim kestirip attımerhaba, bence kafana takma ,yaşa göre amh değerleri düşüklük gösterebiliyor. Ben de geçen haftalarda sonucumu almıştım ve 29 yaşımda olmama rağmen amh 0,45 çıktı. Yaşıma göre en az 2 falan olması gerek,düşün.Doktorumla görüştüğümde, eşimin değerlerinin de önemli olduğunu (sperm testi) eğer değerleri normalse, normal yoldan bile olabileceğini söyledi. Tüp bebekte ise 0.01 olanlarda bile başarı sağlanabiliyor dedi. Benim eşimin değerleri de maalesef iyi çıkmadı 1 ay sonra yine eşine bakalım dedi. Hayırlısı.
Canım takdir Allahın tabiki ama korkma sonradan çok pişman olursun biran önce doktora git ve tedaviye başla 31 yaşındayım ve amh 0.043 hemen tüp bebek dedi doktor fazla vaktim yokmuş açıkçası şansımda yokmuş denicez dedi türkiyede ilk tüp bebeği yapan doktora gittim alanında uzman birini araştır ben yanlış tedavi kurbanıyım burdan herkesi bilinçleştirmeye çalışıyorum kimse benim yaşadıklarımı yaşamasın diye korkma sonradan çok pişman olursun bir ay bile önemli artık bizim içinmerhaba benimde yaşım 29 ve amh değerim 0.05- fsh ilk 12 çıktı ama doktor ikinci kere test yaptırmamı istedi amh aynı fsh 34lerde çıktı menapoz değerinde üç yıldır evliyiz 1 yıldır uğraşıyoruz ama tüm bunları son iki ay öğrendim bende hiç bir sorun çıkacağını düşünmemiştim sanki istediğimiz an olacak gibi geliyordu.. gerçekten doktorun ne kadar olumlu konuşmuş benim doktorum ikinci kere istedi ama sonuçları alalı 3 hafta oldu korkudan gidemiyorum çünkü düşük değerlere tüp bebek bile olmuyormuş sanki hiç hamile kalamıcakmısm gibi geliyor sadece şu an göğüslerimin ucu acıyor ve hasta olmama az kaldı normalde göğüslerimin ucu acımaz ama bir kere daha olmuştu bu belirtiler hasta olacakmışım gibi ağrılar göğüslerin özellikle uçlarının acıması ve akıntı hastalığım da 1 hafta gecikmişti ama hasta olmuştum yine de.. okuduğum bir kaç yazıda bu şekilde kimyasal gebelikler olabiliyormuş yani yumurtan kalitesiz olunca ya da başka bir sebepten hamilelik başlar gibi oluyor ama çok erken sonlanıyor ve anlamadan düşük yapıyormuşsun o zaman hiç bir hastalığımda yaşamadığım belirtileri yaşamıştım ve muhtemelen yumurtam gelişemediği için yoğun belirti yaşamama rağmen devam edemedi tabi o zaman bilmiyordum henüz amh ne fsh ne .. şimdi de acıyı hissedince birden çok umutlanıyorum sonra kendime kızıyorum.
sonuçta allah ne zaman nasip ederse o zaman olacak ya da olmayacak ama ben biraz fazla umutsuzum galiba
kızlar amh degerim 0,49 cıktı yasım 33 ne durumdayım cok dusuk oldugunu bılıyorum moraslımde ınanılmaz bozuldu
sagol canım ben zeynep kamıle gıdecem aşılama yapmazlar belkı dırek tup bebek yaparlar cok canım sıkkın sureklı aglıyorum bugun butun gun agladım halada devemEbru merhaba, bende 33 yaşındayım ilk değerim 0,93 çıktı birkaç ay sonra tüp bebek için rapor almak istedim. Rapor için tahlillerde amh 0,06 çıktı. İnanamadım. Biz sorun bende diye düşünürken eşimde azospermi olduğu çıktı. Evet düşük seviyeler ancak imkansız değil. Eğer gitmediysen acil olarak tüp bebek merkezine gitmeni tavsiye ederim. Bizim durumumuzda zaman çok önemli. Ve kaliteli yumurta için takviyelere başlaman faydalı olabilir. Başarılar.
tesekk
sagol canım ben zeynep kamıle gıdecem aşılama yapmazlar belkı dırek tup bebek yaparlar cok canım sıkkın sureklı aglıyorum bugun butun gun agladım halada devem
aynen katılıyorum herseyın hayırlısı yukseltmenın yolu varmı bılıyormusun ve hormon testı verdınmı adetın 3 gunu fsh kac cıkmıstıYani ilk tepkiler böyle oluyor çok normal. Sonra alışmaya başlıyorsun. Çok kendini üzme sonuçta hiçbir faydası yok. durumu değiştiremiyorsun. Ve bak birsürü insan var bizimle aynı durumda olan maalesef. Seni çok iyi anlıyorum. Birsürü insan için çok kolay olan senin için çok zor imkansız ve çok fazla emek harcaman gereken bir konu haline geliyor. Ancak bu mücadeleyi kazana da bir sürü insan var. Bizde onlardan biri olabiliriz. Benim durumum senden daha vahim eşimde azospermi ve sperm çıkıp çıkmayacağı bile belli değil. Ben ne yaşayacaksam şimdiden kabul etmiş durumdayım. Herşeyin hayırlısını diliyorum.
aynen katılıyorum herseyın hayırlısı yukseltmenın yolu varmı bılıyormusun ve hormon testı verdınmı adetın 3 gunu fsh kac cıkmıstı
canım ılgınc olanda benım fsh 6,3 cıktıİlk adet gecikmemde ben doktora gittim. Normal falan filan dediler. 2. ayda yine gecikinceki bende hiç normal bir durum değil ben doktordan bütün tahlillerimi istedim. O zaman fsh 12,20 çıktı. Sonrakilerde 3 kez falan tekrarlattım hep normaldi. Amh 0,06 çıktığında fsh 25 çıktı. Sanırım ilk test ile arasında 5 ay falan var. Yani yok diyorlar ancak olanı kaliteli hale getirmek için doktorlar vitamin takviyesi falan veriyorlarmış . bana vermediler ben sadece balık yağı ve folic kullanıyorum. Bu ay ilk tüp bebek denemizi yapacağız. Birde stresin çok önemli olduğunu düşünüyorum ben bu konuda. Ayrıca çay takviyesi kullanıyorlar. ben birde bal, polen, arı sütü karışımı yaptım onu yiyorum sabahları. Arı sütü ile ilgili açıklamalarıda okudum mantıklı geldi. En azından zararı yok ve herşeyi denemeliyiz. Senin fsh kaç çıktı.
canım ılgınc olanda benım fsh 6,3 cıktı
yeterınce zaman kaybettım haklısın bakalım pazartesı zeynep kamılde hsg cekımım var tahlıl vr tetkıklere baksınlar ne dıyeceklerBenimde 12,20 den sonra hepsi normal seviyelerdeysi. Ancak fsh aydan aya değişebiliyor. baskılanabiliyor anca bu yumurta seviyenin iyi olduğu anlamına gelmiyor. Dediğim gibi benim 12,20den sonra hep normal ilerledi. hatta bir doktor büyük ihtimal senin ilk tahlilinde bir hata oldu ama içimiz rahat olsum birde amh yapalım dedi. Orda 0,93 ü görünce tüp bebek merkezine gitmem gerektiğini söyledi. İşinde iyi olan doktorlar zaten fsh a amh a gerek kalmadan sana rezerv durumunu muayeneden sonra söyleyebiliyorlar. ama bunlar normal kadın doğumcular değil. benimkini o doktorlar farkedemedi. Bu işde uzmanlaşmış doktor sana amh a gerek yok zaten muayenede belli rezerv durumun dedi. zaman kaybetme tevsiyem. amh testinde hata olduğunu üşünüyorsan testi tekrarlat. Bu olayı kavrama döneminde çok fazla zaman kaybetme bence.
yeterınce zaman kaybettım haklısın bakalım pazartesı zeynep kamılde hsg cekımım var tahlıl vr tetkıklere baksınlar ne dıyecekler