- 4 Ocak 2025
- 824
- 319
- 18
- 30
- Konu Sahibi pamilyaponca
Merhaba arkadaşlar, bu başlığı aylarca o kadar araştırdım ki acaba olacak mı nasıl olacak diye. 29 yaşında öğrendim amh düşüklüğümü o da biraz şans eseri oldu, 5-6 aydır denememize rağmen doktora 1 yıl dedim bi test yapacağım dedi amhmış bir hafta sonra gel dedi. Sonucu elime aldım 0,39 ne demek nasıl bilmiyorum tabi hiç. Doktora yanına girdim dedi ki yaşına göre çok az gel seni tüp bebek doktoruna yönlendireyim, doğal yolla çocuğun olmaz demiyorum ama madem olsun istiyorsun hızlıca bi tane için yola koyulalım dedi. Şok oldum tabi aklımın ucundan geçmiyor sorun olduğu çünkü çocuk denemeye başlamadan 3 ay önce gitmeye başladık doktorlara sağlıklı düzgün bir gebelik için. Kimse bana yumurtan az görünüyor demedi. Neyse doktor bana tüp bebek dedi yaşadığım ilde bir tane doktor var onu aradım 15 gün sonraya randevu verdi. Hemen araştırmaya başladım tüp bebek diyetisyeni buldum daha doktora bile gitmeden. Sonra doktora gittim 3 ay süre verdi doğal için hem de Letu başladı bende o sıra diyetimi yapıyorum takviyelerimi kullanıyorum. Olmadı doğal yolla sonra başladık tedaviye ama diyetimi asla bozmuyorum. İlk gittiğimde doktora 3 Folikül gördü en sonra 4 5 ay sonra opu ayında 7 Folikül vardı. 4 tanesi olgun geldi 3ü döllendi 3ü de 5.güne gitti. Ekim başında transfer olacaktım grip gibi oldum vazgeçtik sonunda oldum. Dün de bebeğimin kesesini gördüm. Amh sebebiyle morali bozulan umudu azalanlara umut olsun. Kendinize iyi bakın ve çok güzel hazırlanın, ben ne gerekiyorsa yaptım diyebilmek bile çok önemli gerisi de nasip, Allahın takdiri..