Amniyosentez yaptıranlar acil destek

senaomur

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2023
1
0
1
29
İkili testim normal çıkmıştı her şey yolundaydı taki 10 gün öncesine kadar renkli ultrasona girdim ve bebeğimin yarık dudak olduğunu söyledi bana radyalog.Dünya başıma yıkıldı sanki o an.Sonra kadın doğumcuya gittiğimde beni periontolojiye gönderdi.Gittim hemen randevu alıp yarım saat inceledi yüzünü göremedim dedi 15 dk sonra çikolata ye gel dedi.Tekrar gittim yine tam göremediği yarık damak dudak var dedi bana Google’dan resim gösterdi bu şekilde dedi ve sadece bu bulguyla amniyosentez istedi.Yani bebeğin gelişimi organları kemik yapısı normal sadece yarık damak yada dudakla sendrom oluyor mu.Ha bide bana yazdığı raporda yarık dudak var yazmış ama e nabızda yok yazıyor.Napmalıyım

Eklentiler

• 2FB18378-518C-4037-9B48-8E86FE91DA87.webp
    2FB18378-518C-4037-9B48-8E86FE91DA87.webp
    31,6 KB · Görüntüleme: 204
  • C8829CD2-C421-4CA6-B056-A29AFD5ED9BA.webp
    C8829CD2-C421-4CA6-B056-A29AFD5ED9BA.webp
    56,8 KB · Görüntüleme: 202
Aynı şekilde bana da ikili testim herşeyim normaldi 22. Haftada detaylı ultrasonda öğrendik. Böyle birşeyin varlığını dahi bilmiyordum. Sıvı aldırmakta korktum ne olursa olsun doğacak ve sonrasında yaptırırız dedik testleri. Sonuçta anne karnında yine hiç bir şey yapılamayacak. Bu şekilde doğan çok çocuk var. Sadece bir kaç ay beslenmesi biraz zor olabilir onun dışında inşallah bir sorun çıkmaz

Başka bir sorunu yoksa yarık dudak riskli değildir muhtemelen ama bence bikaç doktordan görüş alın. Hepsi amniyosentez derse yaptırın. Korkmanızı gerektiren bişey yok. Burada amniyosentezle ilgili yazılanlara değil doktorlarınıza güvenin lütfen. Günümüz teknolojisinde iyi bir hekimle asla risk oluşmaz. Güzel haberler alacağınıza inanıyorum 🙏🏻❤️

Herkese merhaba, çok düşündüm sonunda yazmaya karar verdim. Geçen sene temmuz ayında evlendim kasım ayında hamileydim 27 yaşındayım. Gebeliğim çok güzel ilerlerken 20. Haftada doktorum kalple ilgili sorunlar olduğunu söyleyip detaylı ultrasona yönlendirdi. Detaylı ultrasyonda böbreklerde şişme ve gözlerde yakınlık gören doktorum amniyosentez istedi. Tabiki süreç çok uzundu çok yıprandık. 2 hafta sonraki sonuçta trizomi 21 down sendromu çıktı 23. Haftada zeynepkamilde gebeliği sonlandırdık. Nisan ayında. Şuan üç buçuk ay oldu. Tabiki her şey eskisi gibi değil ama hayat bir şekilde devam ediyor. Doktorum 6 ay ara önerdi. Bir aydır folik asit kullanıyorum beslenmeme dikkat ediyorum 12 kilo verdim. Eylül ayında hem kontrol hem tekrar bebek planlaması için doktora gideceğim ama çok korkuyorum ya tekrar aynı şeyleri yaşarsam ya da bu sefer hamile kalamazsam şeklinde her gün kafamda bunlar var. Eşimle çok zor günler geçirdik çok yıprandık. Benim gibi olan var mı lütfen tecrübelerinizi paylaşır mısınız

Amniyosentez ile ilgili endişeleri olanlar olmuş bence yaptırdığınız yer çok önemli ben bağdat caddesi zeki şahinoğlu ile süreci yürüttüm kendisi inanılmaz bir doktor işinde çok iyi. 5 dk sürdü işlem yarım saat ben olduğumda yerde uzandım arada gelip kontrol etti sonra gönderdi beni herhangi bir sorun yaşamadım normal hayatıma devam ettim. İğnenin bebeğe denk gelmemesi ve karın bölgesini iğne öncesi çok iyi strelize etmeleri gerekiyor. Bu da doktorla ilgili bir durum tabi. Bir de bebeğin sıvı oranı. Zaten hemen toparlıyor diyorlar ama normalde de sıvı az ise nasıl oluyor bilmiyorum.

Umarım sağlıklı bir şekilde kucağınıza alırsınız doğurup doğurmamak tabiki bir tercih fakat eğer bir şey varsa gerekli tahlilleri yaptırıp süreci bilerek devam etmek ve özel bir bebeğe hazırlık yapmakta çok önemli bence
Gönlünüzce olsun inşallah güzel haberler verirsiniz bize

Aynı şekilde bana da ikili testim herşeyim normaldi 22. Haftada detaylı ultrasonda öğrendik. Böyle birşeyin varlığını dahi bilmiyordum. Sıvı aldırmakta korktum ne olursa olsun doğacak ve sonrasında yaptırırız dedik testleri. Sonuçta anne karnında yine hiç bir şey yapılamayacak. Bu şekilde doğan çok çocuk var. Sadece bir kaç ay beslenmesi biraz zor olabilir onun dışında inşallah bir sorun çıkmaz
Merhaba benim de detaylı ultrasonda yarık damak dudak çıktı öncesinde Nipt yaptırmıştım temizdi şimdi amniyosentez teklif edildi. Siz sıvı aldırdınız mı n’aptınız

Ben sıvı aldırmadım. Onunda az da olsa düşük riski olduğundan göze alamadım. Yarık damak dudak da düşük bir ihtimalken başımıza geldiği için o da olabilirdi diye endişelendim:( doğduktan sonra inşallah bir sorun olmaz diye dua etmekten başka çaremiz yok .

Eylül ortasında doğacak inşallah 🙏 ultrasonlar da yarık derecesini tam veremiyor. Doğunca farklı da olabiliyor. Bu şekilde doğum yapmış olanlarla görüştüm ameliyat gayet başarılı sonuç veriyor. Sadece beslenmesinde biraz sorun yaşayacak 😞

Ben sıvı aldırmadım. Onunda az da olsa düşük riski olduğundan göze alamadım. Yarık damak dudak da düşük bir ihtimalken başımıza geldiği için o da olabilirdi diye endişelendim:KK43: doğduktan sonra inşallah bir sorun olmaz diye dua etmekten başka çaremiz yok .
Amin inşallah 🙏🏻 ben sıvı aldırdım sonucunu bekliyorum. Kasım ayında olacak benim doğumum da inşallah. Ameliyatlar başarılı gözüküyor evet benim de endişem beslenmesi yönünde 😔

Eylül ortasında doğacak inşallah 🙏 ultrasonlar da yarık derecesini tam veremiyor. Doğunca farklı da olabiliyor. Bu şekilde doğum yapmış olanlarla görüştüm ameliyat gayet başarılı sonuç veriyor. Sadece beslenmesinde biraz sorun yaşayacak 😞
Öncellikle sağlıkla bebişibşs kucağına almayı diliyorum ve umarım tüm süreçler kolay olsun sizin için.Ben size hamilelikte sigara içip içmediğiniz sormak istiyorum .Sigaranım çok büyük etken olduğu söyleniyor maalesed bende günde 2 tane kullanıyorum içim kurtlandı

Back
X